|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w języku
Cytat:
|
|
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolczyk na języku...
przeczytalam wszystkie posty i nie wiem..dalej jak z gojeniem.Ja mam 6 kolczykow w uchu i dosyc szybko sie zagoily natomiast pepek goil sie 5 miechow :/ .Mam pytanie jeszcze co do tego seplenienia...:P jak dlugo tak mowilyscie niewyraznie?i ile czasu nie pilyscie alko itp ? z gory thx za odp
pozdr
|
|
|
|
#393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
np. moja mama nie rozumie po co robic kolczyk w tym miejscu skoro go nie widac i nie jest on żadną ozdobą, no ale mnie to nie obchodzi to jest mój kolczyk i mój język i ważne że to ja wiem ze go mam i to moja ozdoba, a nikt inny nie musi tego widziec i postrzegac tego tak jak ja
|
|
#394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) sepleniłam ponad tydzień lub jakos tak, juz dokładnie nie pamiętam a ile alkoholu nie piłam to tez nie pamiętam lol prawie do czasu jak mi sie wszystko zagoiło, pewnie około miesiąc ... ale moge sie mylic
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
ja tez mam kolczyka w języku
![]() Dla mne peirwsze dni to była msakra. Jedną kromkę chleba jadłam godzine :P Ale teraz juz jest ok
|
|
|
|
#396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
owijał mi sie ten makaron w okół sztangi i musiałam sie bawic zeby go odkręcić ręką lub językiem
|
|
#397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie trwało to tydzień. Język goi sie bardzo szybko , w ustach jest naturalna flora bakteryjna, która sprzyja gojeniu sie ran. Rana jest cały czas przemywana śliną co bardzo pomaga. W porównianiu z kolczykami w innych miejscach, nie wspomniając już o pepku czy brwi. Pępek u mnie goił sie ok pól roku, u TŻ brew też cos koło tego. Ja piłam alkohol nawet w dniu, którym zrobiłam kolczyk w języku, bo facet w studio kolczykowania, sam nawet powiedział, że alkohol jest w pewnym sensie potrzebny do dezynfekcji
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piercing - Kraków - ul. Szewska.
jesli chodzi nam o ten sam zaklad... to moja kumpela sobie przeklula jezyk i powiem ci ze nawet nic jej sie nie dzialo .. wiadomo przekluwanie bolalo zreszta jak kazde ale jest bardzo zadowolona
polecam sama chce sobie przekluc hehe
|
#399 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w języku a nieświeży oddech-proszę o pomoc
wiesz co ? ja też sobie przekułam język dokładnie tydzien temu. Też mam nieświeży oddech i też mam osad na języku, więc tak chyba musi być. Czytałam też że radza wszyscy dentosept. Dobry specyfik i również go używałam ale on zawiera Arnikę, a arnika to jest substancja, która przy kontakcie z rana może powodować opuchliznę lub też troszeczke opóźnic odpuchniecie rany. Polecam raczej szałwię w postaci kostek lodu a pochłonęłam już tego ogromne ilości, masę lodów wodnych no i pij coca - colę oczywiście z lodem
moze pocieszy cie to , że mam ja juz z jakis tydzien mam spuchnięty język i zastanawiam sie czy wróci do swoich normalnych rozmiarów. pozdrawiam.
|
|
|
|
#400 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w języku a nieświeży oddech-proszę o pomoc
Cytat:
moze pocieszy cie to , że mam ja juz z jakis tydzien mam spuchnięty język i zastanawiam sie czy wróci do swoich normalnych rozmiarów. pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za wszystkie odp ;* ja nie mialam neta chwilowo
a mam jeszcze jedno pytanie ... jak to jest z wizytami u dentystky?zawadza cos kolczyk czy nie itp?bo mam wizyte na 4 lipca i nie wiem czy przebijac w tym tyg czy sie jeszcze wstrzymac:P moze glupie pyt ale wole wczesniej wiedziec
|
|
|
|
#402 |
|
Przyczajenie
|
ajjj dziewczynki
mam nadzieje że nie bede miała wiekszych problemów bo nie miałam ich z pępkiem ani z uszami pozdrowionka
|
|
|
|
#403 |
|
Przyczajenie
|
hmmm a mam takie pytanie.. jak można bawić sie kolczykiem ?
|
|
|
|
#404 |
|
Przyczajenie
|
Chce sobie przebić język... ale obawiam się, że bede miala problemy z zębami...nie wiem wogóle jakie one moga być... Jeśli ktoś wie to prosze pizcie
![]() |
|
|
|
#405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja bym nie szła do dentysty do puki mi sie język nie zagoi
|
|
#406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
łapiesz sztange między zęby albo usta i tak se jeździsz nim albo coś jak mi sie nudzi to sie nim bawie, czasem gume na niego naklejam a potem sie bawie zeby ją odkleić albo jak juz wyzej pisałam wkładałam na niego słomke możesz se cos wymyslic
|
|
#407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak masz kolczyk w odpowiedniej odległości od zębów i nie uderzasz nim np. mówiąc o zęby to wszystko bedzie okey no i nadmierne bawienie się jak masz sztange i kulki tytanowe lub ze stali chirurgicznej tez sprzyja tym objawom
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
aj tam, przy przekluciu bolalo mnie raczej jak sciskal mi język tymi szczypcami niz jak wbijał igłę
jezyk mi spuchł dosyc - mialam na poczatku taki z dlugga sztanga kolczyk i spuch mi chyba na cala jej szerokosc lekko seplenilam ale nie chcialo mi sie bawic w jakies papki i jadalam normalne obiady itp tyle że wolno troszke bolalo ale do przezycia przklulalm jezyk jakies 3 lata temu ale nie mam jakichs specjalnych problemow z zebami czy dziaslami choc tego sie tez na poczatku obawialam. mam teraz kolczyk z krotka sztangą i sie nim nie bawię moze to dlatego
|
|
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
heh kurcze a ja juz zapisana na wizyte :P ale moze przez te kilka dni mi sie wygoi ;D mam taka nadzieje hehe ale jeszcze to przemysle
|
|
|
|
#410 |
|
Przyczajenie
|
hey ;D chciałam sobie zrobic kolczyk w wardze ..
![]() ale słyszałam ze tzreba miec szczepionke na zołtaczke a ja miałam dopiero 1 dawke ;/ i nie wiem czy moge sobie zrobic czy nie;p aha i mam jesce 3 pytanka ..1:boli jak sie przebija ? i juz po przebiciu? ? 2:jak długo sie goi ? i po jakim czasie gdy wyjmiemy kolczyk dziurka sie zarasta? 3: czy bardzio widoczna jest blizna po takim kolczyku ? prosze o piolna odpowiedz ;D z gory dzieki papa ![]()
|
#411 |
|
BAN stały
|
Też bym chciała kolczyk w języku, ale jest jedno ALE - obawa o moją zacną szczęke. Zdaje sobie sprawe z tego jakie mogą być tego następstwa na późniejsze lata, nie chciałabym być szczerbata w najgorszym wypadku, dlatego rezygnuje z takiego cacka...
|
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
heh ja przebiłam jezyk jakiś czas temu ... samo przekłucie wcale mnie niebolało ,krwawiło! mówiłam starsznie niewyraźnie przez ok. tydzien! jadlam juz normalnie w dzień przekłócia... płukałam szałwią,ssałam lodowo-szałwiowe kostki
i wszystko zagoiło sie w przeciągu 1,5 tygodnia! wtedy starsznie bolało ale niebył to taki normalny ból tylko czułam jakbym miała poparzony jezyk! oprócz tego bolała mnie zmiana kolczyka na krótszy! i teraz boje sie go wymieniać co do miłości francuskiej mój facet mówi ze nie ma wielkiej różnicy! jedynie przy normalnym buziaku z jęzorem jest inaczej-fajnie Pozdrofki znajde gdzieś fote z jęzorem na wierzchu to wkleje
|
|
|
|
#413 |
|
Przyczajenie
|
![]() ![]()
|
|
|
|
#414 |
|
Przyczajenie
|
Hej Kamyl
Oczywiście jest sporo chłopaków z kolczykami w języku, więc śmiało rób
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znamy, znamy... Ale moim zdaniem powinienes sie zastanowic troche czy na pewno go chcesz :P I czy to by sie podobalo twojej dziewczynie, bo nie wszystkie za tym przepadają BusQa |
|
|
|
|
#417 |
|
Przyczajenie
|
hehe to trzeba zaszaleć i zrobić a co tam
Buziaczki wszystkim |
|
|
|
#418 |
|
Przyczajenie
|
siemanko Martuska ty czasem nie jestes z Bartoszyc?????;>
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Nie, nie, nie... Musiales mnie z kims pomyslic
Zrób tego kolca i napisz wrazenia ![]() BusQa ![]()
|
|
|
|
#420 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Witam.Czy słyszał ktoś ze sprawdzonych źródeł o tym, że można stracić całkowicie i nieodwracalnie czucie w języku po przekłuciu?Do mnie dobiegły takie informacje, że podobno może sie to zdarzyć nawet najleprzej i najbardziej wykwalifikowanej osobie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

i teraz jest już okej
pozdrawiam

np. moja mama nie rozumie po co robic
) sepleniłam ponad tydzień lub jakos tak, juz dokładnie nie pamiętam

Czytalam ze przy gojeniu sie takiego kolczyka jest to normalne bo jakis plyn stamtad wyplywa. Ale moj jezyk jest pokryty takim osadem i mysle ze tu jest problem bo nie wiem za bardzo jak sie go pozbyc.Czyszcze jezyk szczoteczka ale jest to dosc trudne i nie do konca skuteczne, poza tym po kazdym jedzeniu myje zeby oraz plucze jame ustna szalwia(w postaci kostek lodu jak mi radzila kosmetyczka). A moze niewystarczajaco dbam o te miejsce?? Sama juz nie wiem. Myslalam ostatnio o plynie do plukania jamy ustnej ale nie wiem czy to jest wskazane przy kolczyku...Bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczone wizażanki, z góry dziękuję i pozdrawiam
a mam jeszcze jedno pytanie ... jak to jest z wizytami u dentystky?zawadza cos 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)