|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w języku- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy (cz.II)
dzieki za pomoc jednak jest juz za pózno tzn. plukac musze zeby mi ta gula zeszla ale próbowalam wlasnie wlozyc kolczyka i wchodzi mi tylko ok 1 mm. Zalamalam sie ba bardzo go lubilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w języku- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy (cz.II)
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Po tym jak wczoraj wyjelam kolczyka, jak juz wczesniej pisalam po pojawieniu sie "guli", z dziurki pod spodem, jak nacisne na to zgrubienie, wycieka biala gesta wydzielina. Jak sie domyslam jest to ropa. Robie sobie plukanki z rumianku (nie moglam dostac ani sody ani szalwi gdyz mieszkam zagranica). Potwierdzily sie slowa miss venflon, ze jednak jest to jakies zapalenie wywolane pewnie bakteriami i zupelnie niepotrzebnie wyjelam kolczyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Przyczajenie
|
Hej mam pytanie.. wczoraj przebiłam jezyk w porfesjonalnym studiu rano i wszystko przez cały dzien było ok, dostalam 2cm kolczyk ale w pierwszym dniu nawet mi jezyk nie spuchł, tylko nieco bolał. dzisiaj rano obudzilam sie i rzeczywiscie spuchł co mnie akurat nie dziwi ale troche niepokoi mnie to że rano jak wstałam było mi bardzo słabo, miałam mroczki przed oczami a moja mama mowi ze bardzo blada jestem. wczoraj cały dzien nic nie jadłam, dzisiaj zjadłam kromke chleba.. czy to normalne ze po przebiciu można być osłabionym itd?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli masz problem z jedzeniem(bolesność przy przełykaniu) to jedz zupy i półpłynne potrawy można jeść mniejsze porcje ale częście-a nie głodzic się
![]() |
![]() |
#426 |
Przyczajenie
|
Witam. Mój problem polega na Tym że, dziś jest 10dzień od zrobienia kolczyka w języku oczywiście Tytanowego.. No i pojechałem w piątek na dyskotekę i mi zaczął krwawić nie wiem od Czego Czy mogło być tak że gdzieś delikatnie zahaczyłem albo coś takiego.. lepsze w sobotę też pojechałem na dyskotekę i to samo i to po kilka razy.. w 3dzień po przebiciu całowałem się kilka razy mogło to doprowadzić do Takiej sytuacji jaka jest? Może się tak dziać od palenia lub picia zimnych napojów? Pomóżcie bo zaczynam się niepokoić.. ! (No i w salonie robiłem jak by coś)
Aktualizacja.. chciałem wyciągnąć kolczyk to mi taki krwotok się zrobił że z 5 minut tamowałem ;] WTF pytam i co zrobić bo Sam go na pewno nie wyciągnę czekać żeby Samo się zagoiło ? Edytowane przez KichaMycha Czas edycji: 2010-05-23 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
Alkoholu nie piłem a trochę rozmawiałem a raczej krzyczałem trochu żeby się dogadać na diss wiadome jak jest z rozmową.. xP Myślisz że od rozmowy mi się krew lała ?? poszedłem do Salonu kobieta powiedziała mi że szałwia szałwia i jeszcze raz szałwia cały dzień no i pomaga jak na razie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Przyczajenie
|
Bez przesady ! Skończyła sie mi szałwia w piatek wieczorem pojechałem na diss jeszcze nawet nie wszedłem do środka i znów krew ;] To już 15 dni od przebicia mam ochote na małe co Nieco a boję się że mi farba pójdzie i bd żal... ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz problemów z krzepliwością? idź do osoby ,która ci robiła i wspólnie zadecydujcie co dalej robić
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
![]()
Dzisiaj przebiłam sobie po raz trzeci język. Przy pierwszym przebiciu, rozciął mi się trochę język u góry z przodu kolczyka. Wyglądało to tak, jakbym go przepychała do przodu.
Po jakimś czasie wyciągnęłam go i znów zrobiłam sobie dziurkę. Niestety, rozcięcie dalej jest ! Co mam zrobić żeby znikł raz na zawsze? Pierwsze przebicie języka miało miejsce ok. 1 rok temu, powinno juz się dawno zagoić a tu dalej nic, pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne rozcięcie przez kolczyk w języku... pomocy!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dziwne rozcięcie przez kolczyk w języku... pomocy!
Oczywiście że w salonie. Sama nie miałabym odwagi. PO prostu jest rozcięte lekko tuż przy kolczyku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Ok. Mam problem. Od 15 minut się siłuję z moim kolczykiem i nic. Nie mogę go rozkręcić.. Macie jakieś sposoby na usprawnienie działania? Kurde, lubię go, ale bez przesady, nie chcę go mieć do końca życia!
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Rany, przepraszam. Sprawa nieaktualna. Udało się! ![]() ![]()
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie , czy ktos zauwazyl po przekuciu u siebie trwale seplenienie po przekuciu jezyka? Wlasnie tego sie obawiam najbardziej ,ze jak przebije jezyk to bede juz zawsze mowic niewyraznie ;o
i drugie pytanie : Ile mniej wiecej mowi sie tak niewyraznie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sepleniłam około tygodnia. Ale tak że ledwo się mnie rozumiało to przez 2 dni. Nie spotkałam się jeszcze z trwałym seplenieniem. Język jak się wygoi to nie ma opuchlizny i się raczej już nie sepleni.
![]() |
![]() |
#438 |
Przyczajenie
|
![]()
hej, sory ze tu pisze ale nie umiem zalozyc nowego watku ..
![]() ![]() no wiec mam nadzieje ze nikt nie bedzie zly, mam pytanie na temat jezyka, no bo ja przebilam jezyk, mam juz ze 3 miesiace go mam, nie bylo zadnych komplikacji ani nic, ale strasznie te kuleczki smierdza w jezyku ![]() ![]() moze ktos mi pomoze?? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Przyczajenie
|
wydaje mi się , że w tych kuleczkach gromadzi się trochę resztek jedzenia i dlatego tak jest , jak piszesz.a poza tym dbaj bardziej o higienę jamy ustnej niż dotychczas,pamiętaj o czyszczeniu szczoteczką do zębów (przy myciu zębów)kuleczek.spróbuj je wymoczyć we wrzątku a jeśli to nie pomoże to może po prostu je wymień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#440 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
a zostaje jakaś bardzo widoczna blizna po kolczyku w języku? a tak w ogóle to jest jakaś reguła gdzie ten kolczyk ma się znajdować. Ja mam go od niedawna i wydaje mi się że jest przekłuty pod za dużym kontem i że jest za daleko. Pircer powiedział że tak bezpieczniej dla zębów jak jest troszkę dalej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Wiecie może jaka jest różnica i co daje kolczyk zamykany kółkiem?
Jeżeli było takie pytanie, to z góry przepraszam.
Życie jest tak wspaniałe, że trzeba przez nie przejść Czasami w to nie wierzę i myślę, że lepsza jest śmierć Babilon - System swoją bronią pragnie zniszczyć mnie Lecz życie jest wspaniałe - kolory czarno-białe My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
heju , w srode minie tydzien jak przebilam jezyk
i kilka pytan : do ilu powinna zejsc opuchlizna ? bo czuje ,ze chyba jeszcze jest spuchniety , bo jak patrze na zdjecia kolczykow w jezyku to sztanga lata i jest ruchliwy ten kolczyk a u mnie , kolki sa ciagle przy jezyku i jeszcze "boli mnie gardlo i jezyk" i czy nadmierne wydzielanie sliny minie pozniej jak sie wszytsko zagoi? czy bede miec caly czas ciagle sline w ustach taka gesta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
ja tez zrobiłam sobie kolczyk sama troche bolało a jezyk spuchł dopiero po kilknastu godzinach ... goił sie 1 dzień . Nic strasznego w tym nie widze żeby sobie samemu zrobic taki kolczyk .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
Mimo dużego dbania o higienę, na dolnej kulce osadza mi się kamień.
Teraz mam plastikową kulkę, ale przy tytanowej było podobnie z tą różnicą, że udawało się tego kamienia pozbyć. Górną kulkę mam tytanową i z nią wszystko jest ok. Czy któraś z was też tak ma? Da się jakoś nad tym zapanować, czy pozostaje mi wymienianie kulki na nową co jakiś czas?
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
pomaga włącznie płynu do płukania jamy ustnej zapobiegajacego osadzaniu sie kamienia i czyszczenie szczoteczka przy kazdym myciu zebów
akrylowe kulki w jamie ustnej i tak raz na jakis czas nalezy wymienic na nowe-bo akryl ma bardzziej porowata strukurę i czy tak czy siak w koncu kamień sie na nim odłozy
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję za odpowiedź ![]()
![]() |
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie, jak można się pozbyć tego 'odciśnięcia' od kolczyka ?
robiłam kolczyk ok 1,5 miesiąca temu, wszystko w porządku jest.. dł. kolczyka 16mm i niestety nadal utrzymuje się te odciśnięcie, co robić ?! POMOCY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Przyczajenie
|
nom ja też , a mam pół roku eh i wydaje mi się że na to nic się nie poradzi ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
kolczyk w języku
chcę sobie zrobić kolczyk w języku w tą środę, ale się boję ze mi mogą źle przekłuć, tzn jakiś nerw uszkodzić. jak duże jest prawdopodobieństwo, że w dobrym salonie mogą mi źle przekłuć język? jest się czego bać? wiem, że samo przekłucie prawie nie boli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.