![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kolczyk w języku
klaudii nie zdejmuj kolczyka!!!ja wyjęłam na pół godziny i prawie z bólu nie umarłam jak przebijałam go ponownie...tym baRDZIEJ NIE WYJMUJ PO 2 TYGODNIACH.
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Sciagnac? Tego przeciez nie widac tak bardzo, chyba ze masz manie wystawiania jezyka. Moj kolega musial mi powiedziec, ze ma kolczyka, bo sama nie zauwazylam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
![]()
bylam dzisiaj w sklepie zobaczyc jakie sa kolczyki do jezyka. chcialabym jakis maly sobie kupic bym miala na rodzinne imprezy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
![]()
czyli po dwoch tygodniach nie moge wymienic na inny???? hm... no oki postaram sie a po ilu moge sobie wymienic????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
![]()
Zrobilam sobie kolczyk w jezyku i w pempku. Bardziej bolalo mnie w pempku ale w jezyku tez nie bylo przyjemnie:P Teraz sie mecze bo mnie baaardzo boli jezyk. Nie moge jesc itp. chce zeby ten koszmar sie juz skonczyl. A to dopiero pierwszy dzien. Ja chce juz normalnie jesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Mnie nie podobają się kolczyki w żadnym innymmiejscu, poza uchem:P Nie przeszkadza mi to u innych osób (choć uważam, że nie wszystkim z tym do twarzy), ale sama nie zrobiłabym sobie czegoś takiego. Mam przebite tylko uszy (3 razy lewe, 2 prawe - każdy kolczyk ma swoją historię i coś symbolizuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
kolczyk na krótszy wymienia się po około miesiącu. klaudii dasz radę
![]()
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kolczyk w języku patrzę jedynie z medycznego punktu widzenia- więc nie bardzo mi się to widzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
![]()
W nocy myslalam ze nie bede dobrze spac. Ale było inaczej. Jak spalam to prawie w ogóle nie czułam kolczyka. Teraz tylko mnie boli ale nie mocno. Dzisiaj juz sobie sciagnelam opatrunek z pempka i bede mogla sie pochwalic:P hehehe Nie moge pic nic cieplego tylko zimne rzeczy dlatego pije wlasnie zimna herbatke. hehehe A do jedzenia to nie wiem co sobie zrobie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
klaudii dwa kolczyki na raz to już wyższa szkoła jazdy
![]() ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
![]()
Jestem glodna hehe oslabiona bo nic nie jem. Kiedy ten koszmar przejdzie???? Sylwia kiedy przestal cie bolec jezyk??Pempek mam zle zrobiony. Bo zamiast miec zrobiony tak jak normalnie to mam za wysoko tego az tak nie widac ale zawsze jest.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
ja juz normalnie jem bo juz nie moglam wytrzymac z glodu. z tej dziurki wyplywa mi taka biala maź. nie wiem co to jest ale gdzies czytalam ze to jest normalne. to prawda????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
płucz cały czas ruimiankeim bądz szałwią
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
tez tak mialas????? to jest okropny zapach normalnie jak zepsute jedzenie. chyba to nie jest zadna infekcja???? ja juz jem wszystkie normalne posilki gorace itp. przed chwilka umylam zeby i wyszorowalam jezyk. bo mi sie to biale roznioslo po calym jezyku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam pytanko ide do szpitala i nie wiem co zrobic z kolczykiem bo bede go musiala sciagnac.nie zarosnie mi sie dziurka????odpiszcie prosze!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
To chyba zależy na jak długi czas idziesz do szpitala, ja słyszałam, że po jakims czasie dziórka w jezyku zarasta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Przeciez odpowiadalysmy Ci juz na takie pytanie....
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
![]()
wiem ze odpowiedzialyscie na to pytanie ale chcialam wiedziec czy mi np. po 2 dniach nie zarosnie. do szpitala ide na jakies 4-5 dni. i przed operacja bede musiala sciagnac (tak slyszalam). boje sie sciagnac bo nigdy jeszcze tego nie robilam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
![]()
chcialabym miec kolczyk w jezyku ale taki mniajszy.jak dlugo sie goi?tzn.jak dlugo boli i kiedy mozna normalnie jesc?czy on przeszkadza?zostaja resztki jedzenia?aha, i slyszalam ze zeby sie od tego bardzo psuja.prawda?sorki za moze glupie pytania ale chcialabym wiedziec zanim przebije.co prawda dopiero w zime ale wtedy mnie tu juz niebedzie(na wizazu).w pepku mam od 2lat i jestem z niego bardzo zadowolona, a za 2 tygodnie ide na tatuaz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Klaudii wiesz co ja sie na tym nie znam, ale wydaje mi sie ze jezyk sie "regeneruje" b. szybko i nie bedziesz pozniej w stanie wlozyc kolczyka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
ja swoj mialam ponad pol roku i sciagnelam na godzine.. juz nie zalozylam bo dziurki nie bylo. Choc kolczyk w jezyku uwazam za najfajniejszy, dzis jest mi to juz obojetne. Co do tego 3mania szczypcow i wymiany kolczyka po miesiacu - to ja o tym nic nie wiem. Koles przeklul mi jezyk, nawet nie wiem kiedy, zadnych szczypcow nie trzymalam a na normalny kolczyk wymienilam po 2,5 tygodniach albo po dwoch. Ogolnie szybko sie zagoilo... znajmomi, we wczesniejszej fazie, dziwili sie ze nagle zaczelam seplenic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Hmmm jeżeli chodzi o mnie.. to miałam 3 dziurki w lewym uchu (piszę miałam bo teraz mam jedną w lewym ) i jedną w prawym
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale nadal gdzieś głęboko czuję,że jeszcze może kiedyś się zdecyduje na język ![]() pozdrawiam wszystkie "podziurawione" ![]()
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
A moze poprostu zmienie kolczyk na plastikowy i wtedy nie bede musiala go sciagac slyszalam ze trzeba wszystkie metalowe rzeczy sciagac w szpitalu a jak bym miala plastik to wtedy bym chyba nie musiala co???? nie chce zeby mi dziurka zarosla!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
wygląda to okropnie a w dodatku istnieje duzo zagrozen:
jedna dziewczyna uszkodziła sobie kubki smakowe i do konca zycia nie poczuje zadnego smaku!!! mogą kurczyć się dziąsła, zdziera się szkliwo. nie wspominając o tym że można się takim kolczykiem udusić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co,dziewczyny?Po przeczytaniu większej ilości Waszych postów aż mnie ciarki przechodzą.W życiu nie zrobie sobie kolczyka w języku,choćby nie wiem co!To nie na moje nerwy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
mnie sie kolczy w jezyku bardzo podoba ale sama bym się nie skusiła by zrobic po tym jak sie napatrzyłam na spuchnięty kilka dni po przebiciu język kolezanki na to jak mowiła i jeść nie mogła...podziwiam tych którzy sie odwazyli na takie cacko
![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka też ma kolczyka w języku i ponoć bardzo cierpiała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Kolczyk na jezyku... Osobiscie balabym sie strasznie przekuc jezyk...
Po drugie jakbym juz przekula to i tak by nie bylo tego widac ![]() Moja kolezanka przebila jezyk w tajemnicy przed mama(mimo ,ze jest juz pelnoletnia) to miala w domu awanture.Z drugiej strony do kazdy z nas.Decyduje sam o swoim ciele. Jesli ktos marzy i chce wlasnie kolczyk na jezyku. To nie widze przeszkod ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
w języku boli mniej niz w pępku
w jezyk wchodzi jak w maselko
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.