|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w języku- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy (cz.II)
dorobił po 1. po 2. nie chodzi o chwalenie tylko mowie, opisuje jak to było u mnie ziom, wiadomo że to zależy od człowieka i jego organizmu, co do picia do dzisiaj zobaczymy, a co do płynu dent. to dzięki za rade bo nawet nie wiedziałem, pozdro
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w języku- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy (cz.II)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#573 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Jak już pisałam na wątku o kolczyku w wardze, miałam problem z moim kolczykiem w języku. Przekłułam u znajomego, który miał doświadczenie, prowadził zresztą salon... .... z tym, że w język wsadził mi za krótkiego kolczyka. Skończyło się tak, że dolna kulka wrosła mi w język, kasy nie odzyskałam, mało jeszcze, zwalił na mnie całą winę (kolczyk wliczony w cenę zabiegu, nie ja kupowałam tylko on) i tyle. Znalazłam na szczęście kogoś kto usunie mi kolczyk i NA SZCZĘŚCIE nie wdała się żadna infekcja czy inny syf...Trochę się boję, ale już wiem przynajmniej, że jeśli będę miała zamiar zrobić tatuaż czy kolczyka ( w języku już nie chcę ) to zrobię to w profesjonalnym salonie, bo nie ma co oszczędzać na zdrowiu. Ostatni raz wkopałam się w takie bagno |
|
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam pytanie , bo wiadomo nie można jeść nabiału, ale całego nabiału czy tylko np. jogurtów/kefirów , które mają te kultury bakterii probiotycznych ? Bo przekułam dzisiaj język u piercera i zastanawiam się czy mogę zjeść Dania
|
|
|
|
|
#575 |
|
BAN stały
|
A ja mam pytanko z innej beczki - leci krew przy przekłuwaniu? Mocno? NIe cierpie smaku krwi
i to mnie odstrasza od zrobienia go sobie xD
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
często leci-czasem spora ilość-zdraza się tez rzadko krwawienie na drugi czy trzeci dzien po przekłuciu
|
|
#578 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam pytanie do Miss Venflon, czy jeśli od samego początku przekłucia u piercera podkreślam jakby mniej czuję czubek języka po prawej stronie, na początku to było tak, jakby w tym miejscu nie zeszło mi znieczulenie, teraz czuję, ale tak jakby lżej i czasem mnie boli ta część języka. No i non stop mam powiększony prawy węzeł chłonny i boli mnie, np. jak zaczynam coś jeść to mnie węzeł zaczyna boleć albo po prostu w tym miejscu, bo język już mnie nie boli jak jem. Ps. Czym czyścić osad z dolnej kulki ? Jeszcze w ogóle nie zmieniałam kolczyka (tydzień temu przekłułam język) i zauważyłam osad. Zdezynfekować ręce odkręcić kulkę i przemyć go jakimś spirytusem czy coś ? Ponoć kulki po pierwszym kolczyku są mocno zakręcone i nawet nie wiem czy sama to odkręcę
|
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy tak długotrwałym krwawieniu masz szczęście,ze ustało i nie skończyło się na pogotowiu-piercer wypuścił cie z krwawiącym językiem z gabinetu? radziłabym pójść do lekarza i zrobić podstawowe badania krwi-bo taka akcja może świadczyć o sporym problemie z krzepliwością-a to jest niebezpieczne,nie bagatelizuj tego tylko naprawdę proszę idź się zbadaj problemy z czuciem ,bolesnością i powiększony węzeł chłonny mieści sie w normie po przekłuciu-minął dopiero tydzien ,pewnie opuchlizna jeszcze całkiem nie zeszła,a jak jest opuchlizna to czucie jest zmniejszone jakie znieczulenie było uzyte przy zabiegu? a kulki świeżo po przekluciu sie nie czyści,żeby nie podrażnić i nie naruszyc świeżego przekłucia-przy wymianie na krótszy idzie do wyrzucenia-przy krótzym kolczyku myje się ją szczoteczką ,warto wtedy włączyć płyn do płukania jamy ustnej zapobiegajacy osadzaniu się kamienia
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
O dzięki
No może do końca nie zeszła opuchlizna, chociaż mi się wydaje, że już wszystko jest dobrze. Kiedy wymienić kolczyka ? Mój piercer mówił, że można po 2 tygodniach już , zalezy jak się u kogo goi. Znieczulenie mhmm , nie pamiętam jak ta substancja się nazywa chyba to była lignokaina
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym obalić mit o tym że dziurka (zagojona) w języku po wyjęciu kolczyka szybko zarasta. U mnie nawet przez 2 tyg nie zarosła : O byłam zdziwiona gdyż wszyscy mówią że język najszybciej się regeneruje..
|
|
#583 |
|
Rozeznanie
|
U każdego z tym jest inaczej - jeden już po pięciu minutach ma problemy z włożeniem kolczyka z powrotem, a drugi tak jak Ty może wyjąć bez problemów na 2 tygodnie - to zależy od organizmu.
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Kolczyk w języku mam już 2,5 roku. Przez ostatnie dni boli mnie kanał przekłucia, co to może być i co z tym zrobić? Mam się pożegnać z kolcem?
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
wyjmij kolczyk-wyczyśc z kamienia(wyszoruj) jeśli to stal lub tytan-zdezynfekuj i profilaktycznie przez parę dni płucz roztworem sody
jeśli to ptfe/bioplast/akryl-to wymien pręt lub kulki na nowe-i płucz sodą zastanów się tez czy nie naderwałaś kanału bądź czy nie biezrze cie jakaś infekcja
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolczyk noszę 2,5 roku, ze stali. 1,5 tygodnia temu rzeczywiście dostałam zapalenia gardła, ale miejwam je często i nigdy bólu języka nie było, szczególnie że boli wzdłuż kanału przekłucia. Czy mam powody do zmartwień czy takie rzeczy się zdarzają bez następstw zdrowotnych? Nie chciałabym, żeby to zmieniło się w coś poważnego.
|
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
jak czyścić osad z dolnej kulki ? bo musiałam zdrapywać paznokciem i cały się 'starł' , teraz nawet nie mam jak pozdrapywać bo mam krótkie paznokcie. A szczoteczka nic nie daje. Oczywiście po zdrapywaniu paznokciem dezynfekowałam kuleczkę
|
|
|
|
|
#589 |
|
Raczkowanie
|
też będę robić kolczyk, ale na ferie ok. 16 lutego, oczywiście potajemnie, bo mama się nie zgadza xD
mam pytanie, jako pierwszy kolczyk tzn. ten od razu po przebiciu może być kolczyk z bioflex'u?
![]() W śmiechu może być dużo czułości. Bo poczucie humoru bywa cudownym filtrem do znieczulania smutnej rzeczywistości. ![]() Edytowane przez verkaaxd Czas edycji: 2011-01-18 o 21:08 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#590 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
u mnie szczoteczka nie odczyszcza właśnie osadu. I tak zamówiłam 2 nowe kolczyki, także nie będzie problemu tamte od samego początku będę czyścić.
|
|
|
|
|
#592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#593 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przekłucia u mnie są np.barometrem stanu organizmu-jak jestem osłabiona,chora to sie odzywają ![]() Cytat:
Cytat:
u profesjonalnego piercera znajdziesz bioplast (+tytanowe kulki) oraz ptfe-nalezy je koniecznie po zejściu opuchlizny wymnienić gdyż za długi kolczyk prowokuje do zabawy i nadgryzania- a naruszona struktura sztangi podraznia i wzmaga ryzyko infekcji a robienie czegos w tajemnicy przed rodzicami jak się jest niepełnolenim niesamodzielnym jest śmieszne-i co myslisz że sie nie zorentują to jest dobra metoda przy stali i tytanie-akryl,ptfe,bioplast i tak raz na jakiś czas trzeba wymienić na nowy
|
|
|
#595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
ale plastiku bez atestów się nie zakłada
rozumiesz róznicę między medycznym bioplastem a chińskim plastikiem(właśnie bioflexem) ,który sie często w autoklawie poprostu topi??? uwierz mi ,że rodzice sie zorientują-chyba że przez dwa tygodnie zamierzasz się ani słowem nie odezwać i nic nie jeść-z pielegnacja czyli płukaniem po każdym posilku będziesz gdzie wychodzić?
|
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisane przez verkaaxd też będę robić kolczyk, ale na ferie ok. 16 lutego, oczywiście potajemnie, bo mama się nie zgadza xD mam pytanie, jako pierwszy kolczyk tzn. ten od razu po przebiciu może być kolczyk z bioflex'u? ![]() bioflex to zwykły plastik u profesjonalnego piercera znajdziesz bioplast (+tytanowe kulki) oraz ptfe-nalezy je koniecznie po zejściu opuchlizny wymnienić gdyż za długi kolczyk prowokuje do zabawy i nadgryzania- a naruszona struktura sztangi podraznia i wzmaga ryzyko infekcji a robienie czegos w tajemnicy przed rodzicami jak się jest niepełnolenim niesamodzielnym jest śmieszne-i co myslisz że sie nie zorentują Zorientują się na pewno. U mnie nawet rodzinka widziała, że coś 'dziwnie ' mówię, bo sepleniłam ostro przez pierwsze 4-5 dni, teraz już nie, ale czasem mi się zdarzy. Chociaż moja mama siostra i babcia i tak wiedziały, że mam kolczyk, śmiały się ze mnie mówiły - cierp ciało, jak chciało
|
|
|
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
moja jedna koleżanka ukrywała kolczyk przez rok, ale później jej mama zobaczyła go jak spała xD a druga ukrywa już od 2 miesięcy
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
no i co z tego?
okazujesz swoją ewidentna niedojrzałość a pieniążki to skąd na zabieg weźmiesz-od rodziców,babci,sama zarobisz?
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie. Zresztą co to za sens ukrywać, musisz rodziców oswoić najpeirw z faktem , że chcesz mieć kolczyka. Chociaż piercer nie pytał mnie o wiek i mogłam nie mówić dla matki, że chcę kolczyka to jednak wcześniej mówiłam, że chcę mieć, aż się z tym faktem oswoiła, chociaż mówiła , że ble po co mi to , problemy ze szkliwem będę miała i te sprawy. ALE NIE MA TO JAK MOJA SIŁA PERSWAZJI
![]() O industrialu też pewnie to samo powie. Ona powiedziała, żebym tylko uważała, żeby nauczyciele nie widzieli, że mam kolczyk w jęzorze , bo dla niej to wstyd jakby nauczycielki widziały, a tak to luz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

.... z tym, że w język wsadził mi za krótkiego kolczyka. Skończyło się tak, że dolna kulka wrosła mi w język, kasy nie odzyskałam, mało jeszcze, zwalił na mnie całą winę (
) to zrobię to w profesjonalnym salonie, bo nie ma co oszczędzać na zdrowiu. Ostatni raz wkopałam się w takie bagno
i to mnie odstrasza od zrobienia go sobie xD