|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolczyk w uchu - wątek zbiorczy - przekłuwanie, wrażenia, problemy
dzieki za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Rozeznanie
|
ja w sobotę przebiłam dwie dziurki nie wiem jak to miejsce nazwać,ale mi się podoba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Raczkowanie
|
Ja tez sobie odpuscilam.Zaczelo strasznie ropniec i bolec. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Hej! na temat kolczykow moge sie wypowiedziec i to dosyc konkretnie... Pamietam jak w podstawowce chcialam miec druga dziurke w uchu.. no to przeklulam sobie sama... troche bolalo, ale w gimnazjum zachcialo mi sie wiecej... z przyjaciolka zaczelysmy co jakis czas przekluwac sobie po jednej dziurce, wszystko oczywiscie odkazone, rekawiczki, woda utleniona... w ostatecznosci mialam 11 kolczykow w lewym, a 6 w prawym uchu. Wygladalo to fajnie, bo nosilam takie delikatne symilki, nigdy kolek, czy jakichs wiszacych, bo wg mnie wygladalo to pene...rsko. Nigdy nic mi sie nie dzialo, zadnego zakazenia nie mialam, ale... w liceum postanowilam z przyjaciolka zrobic sobie kolczyk w malzowinie usznej... poszlysmy do profesjonalnej kosmetyczki. Kiedy kilka dni po chcialam zmienic kolczyk, ucho zaczelo mi puchnac... kolczyk zaczal wrastac w spuchniete ucho i ze lzami w oczach nie moglam go wyciagnac, wiec pojechalam do szpitala, zeby mi to wyciagneli poprzez naciecie skory, ale jak lekarz zobaczyl moje ucho, postanowil mnie zostawic kilka dni w szpitalu... nastepnego dnia mialam zabieg wyciagania wrosnietego kolczyka, wszystko przebieglo bez zarzutow, po kilku dniach sie zagoilo, ale to byl ostatni kolczyk, ktory sobie zrobilam. Dziś nosze tylko po jednym w uchu, po tamtych 16 praktycznie nie ma sladu, a mnie swiecace uszy po prostu sie juz znudzily
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ja za to mam inny problem... mianowicie moja mama za nic w świecie nie chce mi pozwolić przebic uszu! to jest straszne, mam 16 lat i od dziecka marze o kolczykach...czy mieliście tez taka sytuacje?jakich argumentów uzyliscie?xD pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Rozeznanie
|
Aneczkowa to Twoja mama na prawdę musi być surowa...ja nie miałam żadnych problemów...Drugą dziurkę w uchu po oby dwóch stronach miałam w klasie 2podstawówki jak szłam do komunii to jeszcze wakacje były a teraz sama "eksperymentuje" ,gdzie robić następne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Przyczajenie
|
Noo mam bardzo surowych rodziców;/
własnie strasznie dziwne jest to, ze nie chca ustapisc już od hmm 13 lat... ale pochwale sie, ze wczoraj przekabaciłam tate na moja strone xD(jeszcze tylko, a moze AŻ mama:P) buziaki;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
No dosyć dziwne...jak bym miała taką mame to nie wytrzymałą by ze mną...te moje kolce...i wciąż przybywa:PP
![]() |
![]() |
#939 |
Rozeznanie
|
ze mną też by nie wytrzymała....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
woesz co nie chcialam tego wczesniej pisac ,ael jak udalo Ci sie przkonac tate ,to to napisze ,ja przy moich pierwszych kolczykach,kiedy jeszcze nie bylam pelnoletnia,postawilam moja mame przed faktem dokonanym,troche sie zloscila,ale przede wszystkim,dlatego,ze Jej nie powiedialam ,a nie z powodu faktu przekucia. wczesniej Jednak radze pogadac z tata by pomogl Ci przekonac mame ,gdy to nic nie da i zdecydujesz sie na to rozwiazanie wez tate i idzcie do profesjonalnego studia,NIGDY DO KOSMETYCZKI.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Rozeznanie
|
a ktoś tu kiedyś wspominał coś o propagowaniu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#942 |
Przyczajenie
|
ehh tylko moj tata powiedział "jak się mama zgodzi to ja tez"wiec hmm wciaz ciezko
![]() kiedys sprawdziłam jak mam zareaguje na kolczyk:dostałam od mojej przyjaciółki klipsy, ktore wyglądały jak prawdziwe kolczyki...pokazałam się w nich mamie, a ta tak strasznie sie zezłosciła!naszczescie w pore to odwołałam i pokazałam, ze sa sztuczne ![]() ehh poki co pozostaje mi tylko czekac do 18:P Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejna "specjalistka" przez którą prawdziwa specjalistka się przestałą wypowiadać...
![]() |
![]() |
#944 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#945 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ale no coz, za 2 lata bede mogła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
oprócz pistoletu, sa tez jednorazowe "spinacze", choc osobiscie nigdy ich na zywo nie widzialam
![]() http://spc.kolczyki.pl/index.php?nr=...ncza&tyt=tytul http://sklep.kolczyki.pl/podmiana/im..._Piercer_1.jpg Edytowane przez licorice Czas edycji: 2008-05-02 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P.S a ja czytalam o nowszych pistoletach, z jednorazowymi wkladami, ktore sa sterylne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Rozeznanie
|
ja przebijałam sobie dziurkę w uchu w dość nietypowym miejscu i zagoiła mi się w kilka godzin,nic mi się nie sączyło,krew też nie,bolało też nie,ale nadal przemywam dla bezpieczeństwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Rozeznanie
|
pistolety nadal nie sa sterylne,co najwyzej wklady do niego,co nie zmienia faktu,ze sam pistolet nie jest w pelni sterylny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Rozeznanie
|
to nieźle, przebiłaś całą resztę x-men'ów na wizażu, którym się kolce goiły w dwa dni. mianuję Cię naczelnym x-menem w takim razie.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it? If it was someone you truly loved?" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i prosilabym o odpowiedz na moje ostatne pytanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Rozeznanie
|
Równie dobrze można wsadzić sterylny kolczyk w gó**o i powiedzieć, że jest nadal sterylny, po czym wbić go w ucho. Sorry, ale cała zabawa ze sterylnością polega na tym, że jest ona przerywana po styczności z czymkolwiek niejałowym.
A jeśli chodzi o pytanie, to nie bardzo rozumiem o co w nim chodzi, może napisz jaśniej.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it? If it was someone you truly loved?" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
Hehe ale zakrecone;p
A wyjasni mi kktos o co chodzii z tymi spinaczami jak ja to nazywam? Czemu tak o nich cicho?;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kupilam masc emla, cena straszna jak z ataka tubeczke, jescze tylko trzeba sie odwazyc pojsc przekluc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
gosh...pistolet nie jest strylny sterylne moga byc co najwyzej wklady,co przy nie wysterylizowanym pistolecie i tak mija sie z celem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tam przebijam tylko dodadkowe dziurki w platku ucha, wiec ide do kosmetyczki ( u mnie w miescie nie ma salonu piercingu), ale gdybym miala przebijac chrzastke lub co innego, nie robilabym tego pistoletem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.