|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w nosie- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy
ja bede musiala za tydzien wyjac bo mam egzamin i sie boje ze pozniej nie wloze... ;\
dalej przemywam protexem jak mi kazala babka co mi robila kolczyk nic mi nie mowila o jakism plynie.. juz mnie prawie nie boli jak nim ruszam. raczej mozesz zmienic po wygojeniu a u kazdego goi sie inaczej, mi sie w 2 tyg nie zagoilo. i nie radze ci zakladac srebrnego czy jakas tam podrobe stali chirurgicznej (ja przezylam traume majac takie kolczyki) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem tak: igłą boli bardziej niż pistolecikiem ![]() Zdarza się często że ludzie słabną po przekłuciu wenflonem, ostatnio mój piercer miał taki przypadek że przekłuwał nos wenflonem i dziewczyna odleciała. Ja jak jęzorek przekułam tez mi było słabo i jak zeszłam z fotela to kręciło mi sie w głowie. Nos miałam przekłuwany pistoletem nie żałuję bo nie miałam żadnych problemów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze wenflonem jest bezpieczniej i sterylnie-pitoletu nie da się wysterylizowac więc istnieje ryzyko zarażenia hiv czy hcv po drugie-pistolet wstrzeliwuje kolczyk rozszarpując tkankę,a takowa zazwyczaj goi się problemowo po czwarte-ból jest zależny od predyspozycji danej osoby (a nawet od tak błachych rzeczy jak dobry sen) po piąte-omdlenie nie jest powiązane z rodzajem narzędzia,wystarczy byc zestresowanym czy niewyspanym-profesjonalista bedzie wiedzial jak do omdlenia nie dopuścić( pozycja leżąca przy zabiegu i chwilę po) oraz co robić jak się juz zrobi słabo( glukoza + płyny,pozycja leżaca z uniesionymi nogami)
![]() |
![]() |
#1984 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() mialam przekuwany nos 3 lata temu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdr ![]()
![]() |
![]() |
#1985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie naskakuj tak na mnie ![]() to co napisałam , to napisałam z własnego doświadczenia ![]() a to czym bardziej boli to widzę po klientach. bo zazwyczaj, niektórzy przychodzą zestresowani a potem zdziwieni ... ooo nic nie bolało ![]() ![]() myślałam nawet o kolczyku między piersiami ale mój chłopak stwierdził że to przesada dla niego ten w języku tez przesada no i w nosie również ![]()
Zakochani patrzą sobie w oczy, chwytają się za ręce, mówią sobie czułe słówka. A później – chwytają się za słówka, mówią sobie w oczy i patrzą sobie na ręce ![]() Edytowane przez tofaniutka Czas edycji: 2010-06-30 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1988 |
Raczkowanie
|
A ja tam wciąz powtarzam ze to kazdego indywidualny wybór jest jaką metode wybiera. Ja mialam przekłuwane i igla i pistoletem i stwierdzam ze pistoetem jest szybciej i moim zdaniem mniej boli. Po igle goilo mi sie tak sobie, po pistolecie bardzo dobrze, wiec domniemam ze nie ma uwarunkowan TO LEPSZE a TO NIE. Zalezy jak kto to przyjmuje i przezywa. Ja bylam z kolezanka i obie nie mamy problemow po pistolecie a bol prawie żaden. Ja zmienilam kolczyk po ok 3-4 tygodniach na zloty i bylo ok. Przemywalam oteniseptem i przez pierwsze 3-4 dni smarowalam tribioticiem i bylo ok. Ja specjalistą nie jestm mowie tylko po swoim doswiadczeniu jak przezylam to ja i moja przyaciolka no i wielu znajomych ktorzy mimo wszystko chwalili sobie pistolet. A wcale nie muscie sie marwtic ze nie sterylny wystarczy kupić nowy (ok30-40 zl) i po problemie. przekluc, wyrzucic i tyle i niczym sie nie zarazisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1989 |
Zakorzenienie
|
nie pistolet nie jst dobry-czy dotrze kiedys do wszystich że coś czego ni da się wysterylizowac nie jest bezpieczne-czyli nie jest dobre-że rozszarpywanie tkanki nie jest prawidłowe ani sprzyjające gojeniu
i właśnie przez to bazowanie na własnych i tylko własnych dośiwadczeniach tworzą się mity i bzdury gdybym ja bazowała na własnych bólowych odczuciach to odradzałabym każdej osobie jakikolwiek zabieg-bo ja za każdym razem robie pod siebie z bólu-jest w tym sens?
![]() |
#1990 |
Przyczajenie
|
a czy igly tez sa sterelizowane?
miss wenflon: czy zakladasz na swiezo przeklute miejsce stal chirurgiczna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
no jasne że igły sa sterylne(fabrycznie sterylizowane gazowo,z datą uzyteczności) i jednorazowe
ja nie zakładam stali-zawiera nikiel i jesli ktoś kto pierwszy raz ma kontakt z piercingiem i nie wie że jest uczulony to może potem miec nieprzyjemne odczyny alergiczne -chodzi o to zeby takich niespodzianek unikna a stosowanie tytanu g23 ,bioplastu i ptfe daje mi gwarancję ze prob lemow z alergia nie będzie jelsi ktoś jest pewny że uczulony nie jest może nsić stal na wygojonym przekłuciu
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1992 |
Przyczajenie
|
u mnie piercerzy zakladaja stal chirurgiczna i sie nikogo nie pytaja czy ma ktos alergie (ja na szczescie nie mialam...)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() sa osoby co nie moga nosic zlota srebra i zwyklych blaszakow i wtedy taka stal to wybawienie dla nich ![]()
![]() |
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
stal uwalnia nikiel-stopy srebra i złota tez go zawieraja-więc jesli ktoś jest uczulony to nie może nosić ani tego ani tego
to tytan jest czysty pod względem niklu i kadmu
![]() |
#1995 |
Zadomowienie
|
a ja do końca nie wiem ile w tym prazdy jest. Uczulenie na nikiel mam bo żadniego paska założyć nie mogę bo za raz brzuch czerwony. a kolczyk ze stali chirurgicznej mam i w nosie i w języku i nie mam problemów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1996 |
Raczkowanie
|
Miss a czy ty dobrze przeczytalas pytanie? Pytano o ODCZUCIA po igle i po pistolecie. Wiec nie ma nic złego w tym , ze o nich napisalam. AKurat ja po igle mialam masakrę i zle wspomniania a po pistolecie nie- nie wiem dlaczego tak bylo, byc moze ten co igła mi robil był jakis niedouczony bo dbalam o to miejsce tak samo jak po pistolecie i po pistolecie nic kompletnie nic nie bolało mnie już po 5-7 dniach (nie wteirdze ze sie zagoilo tylko ze nie bolalo), a po igle babrało mi się i nos bolał przynajmniej dwa tygodnie az reezygnowalam i wyciagnelam. Pisze o SWOICH prywatnych odczuciach bo o takie pytala poprzedniczka.
Bylam z kolezanka przekłuwac i ona tez problemu nie miala, aa to ze nc nie boli przeklucie to tez przeciez duzy plus dla strachliwych ![]() Wciąz pozostaje kwestia wyboru- jedni radza tak drudzy inaczej. Ja wypowiadam sie za sibie nie za kogoś, skoro ktos pyta o prywatne odczucia nie bazuje na innych , choc znam wiele przypadkow "pistoletu" i bezproblemowego gojenia, nie ma zasady . Kazdy jest zwolennikiem innej metody . Edytowane przez marzena1979 Czas edycji: 2010-07-02 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
ja jestem zwolenniczka pistoletu
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1998 |
Zakorzenienie
|
robiłyscie sobie dziewczyny badania?
jeśli nie to radzę-i powtarzam w piercingu takie rzeczy jak indywidualne odczucia i wrażenia niewiele dają -każdy jest inny kazdy inaczej reaguje,każdy ma inny organizm a co do "babrania się"-w dużej mierze przyczyną jest zła pielęgnacja i zaniedbanie klientów ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- no akurat przykład podajesz jak dla mnie makabryczny-bo jestem całkowicie przeciwko robieniu takiej krzywdy małym nieswiadomym istotkom
MISS VENFLON PORTFOLIO Edytowane przez miss venflon Czas edycji: 2010-07-02 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() rowniez jestem przeciwna przekuwaniu uszek malym dzieciom ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
to wyobraź sobie ze kiedys takiego półtorarocznego bobasa przyniosla mi mama żebym obejrzala uszka po przekluciu pistoletem-od strony twarzowej wkrętka byla wchłonieta przez opuchliznę ,stan zaplany-trza było u chirurga wycinać-i to nie jest odosobniony przypadek bo takich przez lata przewineło i się wiele w gabinecie
to jest dla mnie głupota matek-ich skrajna nieodpowiedzialności i egozim-bo nie dośc że narażają dziecko to robia to z bzdurnego powodu-mało tego nie potrafią potem o takie uszy odpowiednio zadbać-a owa wkrętka to wrota do infekcji bo nie da sie tego ładnie oczyścić to ze cos sie zwyczajowo robi nie oznacza że jest dobre
![]() |
#2001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to na szyi jak za dlugo 'ponosze' jakis lancuszek (srebro) to mam prege dookola ![]() Ogolnie dwie panie alergolog wysunely dwie rozne teorie - jedna, ze to co mi wychodzi to od niklu w jedzeniu, a druga, ze wlasnie od bizuterii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2002 |
Are you talking to me?!
|
A ja mam właśnie uczulenie na nikiel i nie mogę nosić stali chirurgicznej; od razu pojawia się zaczerwienienie i ból. I nie jest to jakaś nowość, bo nawet w medycynie coraz częściej odstępuje się od stali i różnego rodzaju śruby i implanty wykonuje się już z tytanu a nie stali chirurgicznej.
Co do pistoletu - fakty są takie, że rozrywa on tkankę, co utrudnia i znacznie komplikuje gojenie (rana szarpana lub mieszana). O sterylności już sie nie wypowiadam, bo wszyscy wiedzą o co chodzi. Nie mogę zatem zrozumieć, jak można polecać sobie przekłuwanie czegoś (a już w szczególności chrzątki!) pistoletem. Może rzucę brutalne porównanie - to tak jak z przygodnym seksem bez zabezpieczenia - którejś się poszczęści i wszystko będzie ok, inna zajdzie w ciążę a jeszcze inna złapie syfa... W przypadku przekłuć pistoletem jest podobnie - jednej kolczyk się wygoi, inna zarazi się paskudą i będzie miała problem do końca życia, a jeszcze inna będzie miała problemy z gojeniem włącznie z martwicą tkanki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2003 |
Przyczajenie
|
u mnie sa 2 studia piercingu i tatuazu ale zadne nie ma autoklawu . ja jak chcialam kolczyka w nosie to przyszlam ze swoimi kolczykami i chcialam zeby mi wysterelizowali ale oni powiedzieli ze zamawiaja kolczyki wysterylizowane i uzywaja jednorazowego sprzetu. troche sie zrazilam ale u mnie w kl duzo osob robilo kolczyki w jednym i bylo wszystko ok.
tak sie zastanawiam czy nie kupic sobie kolczyka na wildcat.pl i samej przekluc platki uszu i chrzastke. czy mozna na chrzastce \ platku ucha zrobic kilka czy lepiej jedego i dopiero jak sie zagoi mozna zrobic nastepnego? jak to jest? i czy moge przekuc chrzastke w tym miejscu co niedawno mialam czy lepiej nie? chcialabym pojsc na kurs piercingu ale uwazam ze na chrzastce i w nosie moglabym komus zrobic bo ja juz mialam... a ztym przekluwaniem pistoletem to tez mialam zrobic na chrzastce ale powstrzymalo mnie to ze nie mialam kasy a pozniej przeczytalam w necie ze na chrzastce nie wolno pistoletem i w ogole. kolezanka mi pokazywala jakie miala kolczyki na platku ucha (i tak jej ropialy chcociac ponoc byly ze stali chirurgicznej), ciezko bylo je rozpiac a co dopiero jak miala je na ucho , nie mogla sciagnac takie jakies sile zapiecia;\ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2004 |
Raczkowanie
|
Ja tez jestem zwolenniczką pistoletu i zdania nie zmienie. A jesli ktos WYRAŹNIE pyta o PRYWATNE odczucia to o takich wlasnie sie mowi, precyzyjne pytanie precyzyjna odpowiedź. A jesli chodzi o badania rownie dovrze mozna zarazic sie igla ktora jest niby nowa i sterylna, wiele sie o tym słyszy w mediach . Wiec piercing zawsze wiąże sie z ryzykiem. A to kto czym przekluwa i na co sie decyduje to jego sprawa i decyzję taka trzeba uszanowac a nie krytykowac non stop. Jesli chodzi o pielegnacje mojego nosa po przebiciu igla byla IDENTYCZNIE taka sama jak po pistolecie wiec nie ma mowy o zlej pielegnacji . Po igle sie babralo i bolalo a po pistolecie nie i nie mam powodu klamac wiec pisze tak jak ja to przezylam.
odnosnie zbadania sie tak się sklada ze jestem w ciazy i orzebadalam sie od A do Z i jakos sie niczym nie zarazilam, wiec porada by się abadac byla conajmniej nie na miejscu , bo to rowniez nalezalo by radzic po wizycie u dentysty , chirurga i piercera ktory igla przekluwa rowniez, a czy wiadomo...nigdy nie wiadomo . A gdzie ludzie się zqrazaja? tez w miejscach gdzie NIBY jest czysto i co jest tak czysto ze wychodza np z HIVem ale przeciez igly sa sterylne ![]() heh tere fere kukuryku ![]() MISS gdyby pistolet był tak POD KAZDYM WZGLEDEM ZŁY to by go nie wymyslono , a jednak ktos go wymyslil i jakos ludzie sa zainteresowani "jego " usługami -ze tak powiem i nie wszyscy narzekają. Kazdy kij ma dwa konce , kazdy ma swoje zdanie a ja wciaz podtrzymuje ze PISTOLET NIE JEST ZŁY I PRZEDE WSZYSTKIM MNIEJ BOLI, i nie mowi tego z teorii a z praktycznego wlasnego i nie tylko wlasnego doswiadczenia. Ja polecam, bo jest przede wszystkim szybciej i bez tych masakrycznych obrazkow kiedy piercer tryma tą mega igle w ręce to ze strachu mozna umrzec. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- -i to nie jest odosobniony przypadek bo takich przez lata przewineło i się wiele w gabinecie.. Owszem, ale o tym ilu jest zadowolonych rodzicow i dzieci jakoś nie piszesz, dlaczego przeciaz sa tacy ktorzy sa zachwyceni i gojeniem się i efektem i metodą. Jest takich mnóstwo w spoleczenstwie i jakos ne wszyscy narzekają, a ty piszesz tylko o przypadkach ZLYCh a o dobrych to juz nie łaska napisac? Edytowane przez marzena1979 Czas edycji: 2010-07-03 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
razem z bratem wybralismy sie kiedys na przekucie on brwi ja nosa
![]() ![]() u mnie nigdy nie bylo problemu z kolczykiem ani z ranka ani z nosem ![]() u brata do dzis ( nie chce wyjac swojego kolczyka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiec sa rozne przypadki ![]()
![]() |
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
caskada, przebito twojemu bratu brew pistoletem...?
zrozumcie w koncu, ze IGLA NIE BOLI(pomijam, jesli ktos jest wyjatkowo wrazliwy) o ile robi to profesjonalista... smiem twierdzic, ze przeklucie trwa krocej niz pistoletem. http://wildcat.pl/abc6.htm - poogladajcie sobie ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2007 |
Zakorzenienie
|
tak
![]() a i zapomnialam dodac ze siostrze dzien pozniej w tym samym miejscu "zrobiono pistoletem" nad ustami kolczyk...troche sie babralo rowniez dzis juz jest ok ..ale u brata do dzis sa jakies "przygody" z tym kolczykiem...
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-07-03 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
matko boska...
takim ludziom powinno zamykac zaklady i zabronic wykonywania zawodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2009 |
Raczkowanie
|
No więc sami widzicie ze nie ma 100% zasady ze to jest Na bank najgorsze na swiecie a to nie
![]() JA mialam odwrotnie i dlatego nie narzekam na pistolet. Olcia igła szybciej? Nie wiem jak u innych , ale mnie igla robil piercer ok 1 minutke plus czas oczekiwania na kolczyk- z igla w nosie(KOSZMAR jak dla mnie), a pistolet zrobil to w 10 sekund. Tyle trwało "namierzenie" miejsca przekłucia i samo PYK ![]() ![]() ![]() I wciaz podtrzymuję ze są zwolennicy i tej i tej metody i na pewno tak zostanie, bo jesli ktoś jest zadowolony po pistolecie to bedzie go chwalil, ajesli ktos jest zadowolony po igle bedzie chwalil te metode i niestety tego nikt nie zmieni . Kazdy chwali to, czego doswiadczyl odnoszac pozytywny skutek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
mimo przypadku mojego brata ja jestem zadowolona z pistoletu bylo szybko i bezbolesnie
![]() ale niewiem czy zdecydowalabym sie na przekucie innego miejsca jeszcze raz ta metoda ![]() ogolnie wystarczy mi kolczyk w nosie i w uszach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.