![]() |
#181 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Kolczyk w wardze
Cytat:
i blagam Cie nie pisz publicznie takich bzdur jak to ze Ci sie zagoilo w 4 dni!!!! rece opadaja normalnie potem malolaty czytaja i robia glupoty ehh
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
..wiesz moja mama jest kosmetyczką, niestety nie chciała mi zrobić kolczyka, więc zrobiłam sobie go sama!! A że szybciutko mi się zagoiło to chyba kwestia dbania o to! Są przeróżne sposoby na szybkie gojenie się ran. Skoro ich nie znasz to bardzo mi przykro ;] chyba powinnaś zasięgnąć po odpowiednią lekturę!
A poza tym ja nie twierdze że mądrze zrobiłam ! Miałam wtedy 15 lat więc nic dziwnego! W tym wieku różne głupie pomysły przychodzą do głowy! Każdy ma swój rozum, i każdy postępuje wg swoich kryteriów. Będą chciały to zrobić to zrobią, i wcale nie muszą się sugerować moją wypowiedzią. Ja napisałam jak było ze mną, mam do tego prawo a jeżeli Ci to przeszkadza to poprostu tego nie czytaj!
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
![]()
Nie zagoiło Ci się to w 4 dni. Zeszła Ci po prostu opuchlizna, nie bolało nic, nie ciekło, itp. itd.... wtedy to wygląda jakby się goiło. Wiem, bo jak byłam gówniarą (11lat) i mama zrobiła mi drugą dziurkę w uchu to po niecałym tygodniu myślałam, że mam zagojone....nie bolało i w ogóle.... ale jak zaczepiłam lekko uchem lub bawiłam się uchem( nosiłam złoty kolczyk, bo nie mogłam srebra, a kto wtedy myślał o stali, tytanie, bio plaście i innych???) to zaczynało się od nowa....
I słuszna uwaga, po prostu opisujesz swoje wrażenia, a nikomu nie każesz naśladować siebie. Jeśłi znajdzie się ktoś taki, że chce naśladować Ciebie i przekłuwać sobie wargę kolczykiem to znaczy, że nie jest za bardzo rozgarnięta, by naśladować innych. To już ich wybór... A teraz ile masz lat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
zadna rana nie goi sie w 4 dni!!! i kazdy czlowiek o tym wie to ze Cie nie bolalo i wygladalo ladnie to nie znaczy ze bylo zagojone o matko kanal przeklucia nawet po trzech tygodniach nie jest jeszcze odpowiednio wygojony a Twoje dalsze madrosci mnie po prostu rozbrajaja z tym zasiegnieciem do lektury to mnie zabilas normalnie. wiec racz wiedziec ze przeczytalam bardzo wiele na ten temat a skoro Ty mi kazesz siegac do lektury w tej kwestii to znaczy ze Ty sama jeszcze odpowiedniej lektury na ten temat nie przeczytalas!! wiec najpierw Ty poczytaj cos na ten temat i sie dowiedz w ile goja sie tego typu rany zanim napiszesz kolejna tego typu bzdure
![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
SVINECKA-spokojnie, na takie "zyciowe madrosci" nie ma rady
![]() Nic nie poradzisz ze niktorzy sie "goja" w 4 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
eeee tam w watku o pepku bodajze jakas miala zagojone w ten sam dzien
![]()
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
wystarczająco dużo wiem na ten temat, więc ja już nie muszę siegać po żadną lekturę, stykam się z tym na codzień i to mi wystarczy...
Poza tym to jest MOJE zdanie, podkreślam to po raz kolejny...może i racja nie zagoiło się do końca, ale nie miałam z tym żadnych problemów i dla Twojej wiadomości da się szybciej zagoić ranę...są specjalne preparaty na rynku, maści itp...może jednak sięgnij do lektury ![]() jusali... 18
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
to ze nie mialas problemow - ok po prostu ladnie sie goilo, ale nie bylo zagojone!!!! i dziekuje ze mnie uswiadomilas ze sa preparaty dzieki ktorym rana sie goi szybciej lol bo nie wiedzialam - wiesz ja z ksiazyca jestem i nie wiem o takich rzeczach ![]() wiem co jest na rynku doskonale wiec jednak nie zasiegne do lektury bo juz wszystko przeczytalam ale Ty powinnas napewno skoro jestes tak obeznana ze stosujesz masci na rany wow
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
po pierwsze...ja Ci nic nie każe tylko proponuje!!
po drugie...nie wiem skąd jesteś i szczerze możesz być dla mnie nawet z kosmosu. Mam to po prostu gdzieś ![]() po trzecie...nic nie napisałam na ten temat ze stosowałam tę maść, tylko że są dostępne na rynku! może uważniej zacznij czytać? wtedy nie będzie takich sprzeczności...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
czepiacie się, bo pomyliłąm pojęcia (ojej!) napisałam że się zagoiło, no zagoiło się z zewnątrz, bynajmniej tak myśląłam bo się nie "paprało" ... ajj... przepraszam..ulżyło ?
![]()
![]() |
#193 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dubel
![]() |
#194 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie ulzylo
najpierw kazesz nam zasiegac do lektur bo my takie nieobeznane a Ty znawca wiesz lepiej jak sie goi bo stykasz sie z tym na codzien i Ty wiesz i juz a teraz piszesz ze "myslalas"......szkod a slow moze juz wiecej nic nie pisz
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i tym milym akcentem proponuje zakonczyc offtop...EOT ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Czy Ty widzisz tam coś w stylu, że masz to przeczytać? Widzisz tam coś takiego co NAKAZUJE ci to zrobić? Zastanów się kobieto co Ty piszesz...
poza tym to jest FORUM dla wszystkich nie tylko dla Ciebie i wszyscy się tutaj mogą wypowiadać, więc jak będę chciała to będę tutaj pisała i Ty mi tego moja droga nie zabronisz ![]() Koniec...
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() EDIT:tak wogle to nie rozumiem po co ciagnac ta dyskusje.Probowalysmy cie wytlumaczyc ze po prezkluciu rana nie da sie wygoic w 4 dni,to ty zaczelas sie oburzac wiec teraz skoncz. KONIEC OFFTOPU. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no comment
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Dzieczyny koniec tej dyskusji,ona nie wnosi niczego do dyskusji
![]() SVINECKA jak tam twoj kolec? Zagoil sie juz? Zmienilas juz na krotszy prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
![]()
Hehehe...
Przynajmniej już nikt się mnie nie czepia, że sama się kłuję.... Ja tam nie chcę się kłócić, bo dziewczyna przyznała się do pomyłki. Po prostu po 4 dniach miałą już z górki, po pierwsze dni są najgorsze. W końcu z zewnątrz najłatwiej jest leczyć ranę niż od środka....prawda??? Oj, dajcie sobie juz spokój z lekturami. Nie po to się skończyło szkołę , byo do tego wracać:P Lepiej jakieś romansidło poczytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
niedlugo minie miesiac jak go mam boszz ale ten czas leci kolczyka juz skrocilam, troszke za wczesnie ale mnie strasznie denerwowal a teraz wyglada ok strasznie sie do niego przyzwyczailam, w ogole nie czuje ze go mam, o nic nie chacze i w niczym mi nie przeszkadza ![]()
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
BTW - wyciagala ktoras kolczyk z wargi? Oczywiscie zagojonej. Bo po pol roku dalej mam dziure w brodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
SVINECKA,ze tak powiem,na wypasie...
Bardzo mi sie podobaja takie kolczyki,ale teraz ide do pracy wiec odpada a poza tym jakby rodzice zobaczyli to chyba by zawalu dostali ![]() Wiec teraz czekam na kase i ide jezyk kluc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja to tylko czekam, żeby mieć taki kolczyk jaki ma Svinecka... Dzisiaj był listonosz, lae niestety nie było jeszcze mojej przesyłki:/
Może jutro lub w środę....ech, tyle czekać.... Niektórym zostaje dziurka a innym się goi...zależy od ciała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki
![]() mnie tez sie podoba, jest juz czescia mnie ze tak powiem ![]()
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Kurcze szkoda ze ja nie moge sobie pozwolic na taka przyjemnosc...
Ale coz,nie mozna miec wszystkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
![]()
Natalczak, współczuję.... ja czekam na monroe od ponad miesiąca....a im bliżej jestem tej chwili tym gorzej....z cierpliwością
![]() Głupio jest chcieć czegoś a nie móc tego mieć. Staje się to nawet obsesją. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Kmq, dzięki za PW
![]() Mam jeszcze jedno pytanie. Jaki kolczyk najlepiej mieć na początku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
Tytan,bioplast,PTFE.
Za zadne skarby nie ze stali. Stal,jesli nie jest sie uczulonym,daje sie po calkowitym wygojeniu. I oczywiscie odpowiednio dluzszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
![]()
Tak, z takich materiałów powinien być kolczyk jak napisała Natalczak....
i trącę, że ja nie mam żadnego uczulenia oraz jestem gotowa mieć dłuższe gojenie. Ja zawsze miałam kolczyki ze stali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.