![]() |
#211 | |
Przyczajenie
|
Dot.: kolczyk w języku
Cytat:
Więc tak samo jest w studiu i u kosmetyczki. Nie ma co porównywac. A ceny sa ich prywatna sprawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Tak tylko ,że ludzie w studiach (mówię tu o poważnych studiach z polskiej czołówki,mających czynny udział w budowaniu sceny,biorących udzial w konwencjach) zajmują się tylko i wyłącznie piercingiem-i spotykając się przynajmniej dwa razy w roku na konwencji wymieniamy się doświadczeniami,poradami, bierzemy udział w wykaładach,organizujemy pokazy związane z piercingiem i suspension-więc reasumując trzymamy rękę na pulsie mamy aktualną wiedze dotycząca technik, higieny gojenia,nowych typów kolczyków.Jesteśmy też raczej ze sobą w stałym kontakcie dzieląc się wiedzą i wsparciem.Więc jak dla mnie różnica między poziomem wiedzy dobrego piercera a poziomem wiedzy kosmetyczki z kursem jest ogromna.To przepaść porostu...
![]() |
#213 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() No to miałaś szczęście, że Ci dobrze przebiła. Ale mogło być inaczej. Kosmetyczki przekuwają pępek, czy brew pitoletem, nie wspominając już o nosie. A uwierz, tak nie można robić. Lepiej nazbierać więcej kasy i pojechać gdzieś do większego miasta przebić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Twoja głupota nie jest lepsza. Mam nos przebity pistoletem i jest w porzadku a to ze sa takie nierzetelne to ich sprawa i ich kłopoty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kosmetyczek-pracując z ciałem ludzkim to nie jest tylko ich sprawa,ale kwestia zdrowia i bezpieczeństwa ich pacjentów-w tym także twojego, bo miałaś zabieg wykonany narzędziem wielokrotnego użytku,które sterylizacji nie podlega(więc radze trzymać kciuki żeby którakolwiek z osób ,które były robione tym samym pistolecikiem nie miała wzw C)
![]() |
![]() |
#216 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
PS. przepraszam za ten post o glupocie xD ale jak widze takie cos to napreawde... cos mi sie robi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
niestety na dzień dzisiejszy Ronald mieszka i pracuje w Krakowie
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
uuuu...to kogo polecasz w Poznaniu??albo okolicach Poznania...
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie... Przebijalam język jakies 5 dni temu.. Utrzymuje odpowiednia higiene jamy ustnej plucze szalwia, ssam kostki lodu, psikam hascoseptem i... i czuje ze dookola dziurki mam pod skorą cos twardego.. Nie mowiąc juz o tym ze jezyk jest nadal maksymalnie spuchnięty... czy to twarde COS nie jest groźne? prosze o odpowiedz...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() ![]() nie przeszkadza mi to ale brzydko to wyglada.... odpiszcie... z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Sama musiałaś trzymać szczpce?? no sorry... nie wyobrażam sobie tego-szczypce trzyma piercinger a nie ty;/;/takie kolczyki należy robić w jak najlepszym klubie tatuaży i piercingu. Nie polecam nie doświadczonych (zazwyczaj) kosmetyczek- ok może niektoore potrafią zrobić to dobrze- ale napewno nie przebijają np.60 jezykoow dziennie- tylko moze 6 rocznie! chyba malutka różnica jest, prawda? Ja przebiłam język w Anglii w jednym z najlepszych klubów, na inny nie zdecydowałabym się. Jak dla mnie lepszy jest widok wytatuowanego i przekłutego w każdym miejscu gościa, niż czystej kosmetyczki, która sama nic nie ma przekłutego itd... ![]() Aha... hmm niektoorzy mówią że bardzo boli- nie powiem ze kłamią, bo może rzeczywiście czują ból... ale mnie nic nie bolało, ani troszeczke! Tylko pooźniej przez jakiś tydzien sepleniłam i trudno się jadlo(ale dałam rady) ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Do dziewcyzn wyzej
![]() To zgrubienie, stwardnienie jest zazwyczaj normalne ![]() jeśli dziurka sie bardzo duzo powiekszyla..hmm, ja bym nie ryzykowala i może poszła do najbliższego klubu czy ewentualnie kosmetyczki i poprostu zapytala, poszla na kontrole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Dziś przekułam. NIE UMIEM niczego zjeść! niby nie boli aż tak, ale mam wrażenie przeżuwając jedzenie że zaraz połknę ten kolczyk lub go wyrwę. Próbowałam sobie aplikować jedzenie bokiem, mały skutek. Nic dziś nie jadłam. Mam nadzieje ze po jakimś czasie można wszystko normalnie zjeść, bez wyczynów?
Miał ktoś podobne odczucia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja przez pierwsze dni jadłam kaszki dla dzieci ![]() ![]() Z początku było trudno i ślęczałam nad sama kaszka z 30min,ale potem juz się wyrobisz i bedzie coraz to lepiej ![]() Osobiscie nie chciałabym przezyć jeszcze raz dnia "po" bo myślalam,że umre z bólu,,,ale warto było... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To jest calkiem normalne ![]() miałam wrażenie że wyrwe kolczyk bo nim często zachaczałam o zęby i bolało.....;/ i bałam się że zostanie tak na zawsze.. JEDNAK NIE ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. W sumie mi nie zaszkodzi jak trochę schudnę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
jestem fanką kolczyków ale w uszach... w innych częściach ciała mi się to nie podoba...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Aa, bardzo mi się podoba kolczyk w języku, acz to też zależy jak u kogo wygląda.
Poczekam, aż będę trochę starsza i może się zdecyduję (akurat kolega robi, wiele koleżanek ma, mogę nawet miec w każdej chwili ![]()
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej Mam Pytanko Jak sie odbywal ten cal proces gojenia i twoja mowa po przebiciu kolczyka bo tez chce sobie zrobic a nie chce cczekac do wakacji... a problem jest w tym ze my w szkole mamy tylko tydzien wolnego na swieta a nie wiem ile taka niby dziwna mowa trwa i wiesz jak by sie zkaowali ze mam kolczyka to momentalnie by mnie wyzucili ze szkoly... o zgloszenie do rodzicow sie nie boje bo mamuska mi tam watow nie robi ani Tata.. tylko z ta szkolom najgorzej... wiec jak bys miala ochote mi napisac pare slow bede wdzieczna...
***PozDrAwiaMM** i z gory dziekuje ![]() ![]() ![]() PS=przepraszam za Bledy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedna szybciej i spokojniej, druga gorzej i boleśniej. Tak samo z seplenieniem ![]() ![]() A tak na marginesie to co ma szkoła do tego co robisz ze swoim ciałem?!? Kolczyka nie widać, ja niby też chodziłam do szkoły gdzie patrzyli na wszystko, a po wakacjach (2kl) wróciłam z noskiem przebitym i jakos nikt nic nie mówił,bo i nawet nie miał do tego prawa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No niesttety wlaśnie nie da sie w sumie powiedziec czy będziesz seplenić czy nie , czy jak dłuugo.. Ja sepleniłam dosyć dlugo, przez pierwszy tydzień bardzooo:P a nastepny tydzien już troche mniej...a np. moja siostra nie sepleniła wogoole a język nawet jej wogoole nie spuchł! ![]() ![]() hmm.. a swoją drogą to dziwne zasady macie wszkole.... dyskryminacją bym to nawet nazawała;/;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
Hej zastanawiam się nad przebiciem języczka i mam parę pytań
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
kolczyk w języku?
nie, dziekuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
co to za bzdura z tymi kubkami smakowymi? kto takie głupoty rozpowiada to ja nie wiem... ludzie, przecież kubki smakowe są na całym języku, jakim cudem można je wszystkie uszkodzić jednym kłuciem?
co do jedzenia - ja już kilka godzin po przekłuciu starałam się jeść normalnie, nie przesadzajcie, że się nie da, bo się da. ewentualnie może to trochę dłużej trwać na początku.
![]() |
#237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ps.moj mi sie wcale nie odkreca ale wiem, ze jest to wyjatek ![]() a nad jezykiem mysle juz dobry miech i jeszcze dosc dlugo pomysle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
w języku..o tak
![]() Natomiast zastanawiam się nad wargą strasznie mi sie podoba, rodzice też nie mają nic przeciwko szkoła tym bardziej...zobaczymy co z tego wyjdzie ![]()
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
kolczyk w jezyku - super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Przyczajenie
|
hej!! przekułam język wczoraj i jestem zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.