![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Kolczyk w wardze - wątek zbiorczy
a ma ktos moze w wardze?
jak dlugo sie goi i czy mocno boli?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: kolczyk w wardze-co i jak?
Hej, ja mam kolczyk w języku zrobilam jakies cztery miesiące temu, nie bede ukrywac ze boli chociaz nie tak strasznie zeby nie wytrzymac , najlepiej sie nie denerwowac za bardzo wtedy mniej boli
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
U mnie miejsce po przekłuciu goiło sie niecały tydzień (tzn. do całkowitego zasklepienia ranki i zejścia opuchlizny) - dzień po troche bolało i było dość mocno opuchnięte, poza tym z braku przyzwyczajenia caly czas zahaczałam zębami o "podstawkę" od labreta, a z dnia na dzień stopniowo opuchlizna schodziła, po 3 tygodniach odpadł ostatecznie strupek i blizna byla już gładka.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
zyli ze np po 3 tygodniach mozna ylo wyjomwac kolczy np na 3h i potem wkladac czy raczej jeszze nie?
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Myślę, ze tak - ja nigdy nie wyciągnęłam na dluzej niż godzinę - zarosnąć nie zarośnie, ale po 3 godzinach wkładanie będzie niezbyt przyjemne (szczególnie labreta, bo jest zakręcany, wiec można sobie podrażnić, z kółkiem będzie chyba nieco wygodniej)..
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
no i zobilam sobie wczoraj jest boski
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ja mam madonne, monroe (czy jakkolwiek nazywa sie to miejsce) od ponad poltora roku i do tej pory jesli zasne i nie umyje zabkow wieczorem to zaczyna ropiec ... Nie moge go wyjmowac nawet na godzine bo od razu robi sie blonka i wkladanie kolczyka wyglada jak przebicie po raz drugi. Sporo jest problemow z kolczykiem zwlaszcza w wardze :/
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
alraune wam tez sie w kolko paprze?
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Niespecjalnie choć chyba muszę kupic dłuzszy labret - bo niestety przy letnich temperaturach i spaniu z otwartymi ustami po prostu warga mi puchnie w związku z czym budzę się z kryształkami zaschniętego osocza wokół kolczyka (żadnej ropy czy stanu zaplnego) i troche pobolewa.... Przez chłodniejsze miesiące nic takiego sie nie działo....
Pierwsze dni rzeczywiście nie wyglądały ciekawie - ale też ani razu nie bylo ropy - tylko właśnie osocze i ziarnina (a jako, ze miejsce jest wilgotne to ziarnina też jest taka glajdowata)...
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A ja sama sobie przebilam warge jakis rok temu- to matko kochana- sama nigdy sobie nie przebije juz nic- nie dosc ze zostal slad (niewidoczny- ale jakby nie bylo jest)- a jak nosilam kolczyka to z drugiej strony- czyli w buzi co miesiac wyskakiwalo mi takie cos z woda w srodku i dosyc bolalo.
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
tajemnica po 2-3 tyg mozna zmienic zaplacilam 100 zl
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja zrobiłam dzisiaj i od razu mam kółko. Przebicie tylko trzoszkę bolało, jakby mnie kto uszczypnoł. Ja zapłaciłam 60 zł, ze wszystkim. warga jest teraz troszkę opuchnięta i wrażliwa, ale to jakoś niedługo minie także jestem zadowolona. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
do miesiąca max powinno sie zagoic, na poczatku powinno sie ruszac kolczykiem, zeby nie zaroslo i nie zdejmowac apotem to juz luz, ja mialam jakies poltorej roku temu, ale wyciagnelam, tez w wardze, wyciagnelam, ato dlatego ze wpier mialam kólko z kulka i bylo ok a potem zgubilam kulke, i musialm zmienic kupilam szybko co bylo, sztanga, ktora okazala sie za dluga i zlamalam kawalek zeba przez to jedzac kanapke i od tamtej pory wyciagnelam, a w zebie mamubytek buuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Kolczyk w wardze
Mam zamiar zrobić sobie kolczyka w wardze takiego jak Tom na tych fociach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolczyk w wardze
wszystko ci to powie osoba do ktorej pojdziesz przekłuć
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
dzizus.. male masz pewnie pojecie o piercingu skoro nie zajrzalas np mna www.wildcat.pl :/ tam masz bardzo duzo informacji.
goi sie bodajze 1,5-2miesiecy, przeklucie pewnie nie boli ze znieczuleniem. rob tylko i wylacznie w salonie piercingu z dobra renoma bo to nie jest taka zachcianka, a jak juz ja spelniac to dobrze i bezpiecznie ![]() tez mi sie podoba w wardze ale nie mam odwagi bo zwaz na to ze usta sa wrazliwe ![]() kolczyk stal chirurgiczna<tytan<ptfe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem kolczyk na zdjęciu nie jest bananem a jedynie małyk kółeczkiem z kuleczkami... gyby robic w takim miejscu banana, to jest ogromne prawdopodobieństwo wypchnięcia kolczyka przez cialo.. więc - zastanów się dobrze czy chcesz ryzykowac bliznę na TWARZY. lepiej zrobic dziurkę i założyc kóleczko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo Cdz za to z tym kólkiem.Nie myślałam że to akurat taki.No piszcie więcej na ten temat.Rozpisujcie sie co wiecie i może własne doświadczenia??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
moja droga - www.wildcat.pl tam naprawde duzo informacji jest ktore ewentualnie pomoga podjac Ci decyzje.oprocz tego spc.kolczyki.pl i jest tam forum na ktorym sa ludzie ktorzy maja duuzo kolczykow i duzo doswiadczen, uzyj wyszukiwarki a napewno cos znajdziesz o przekluciu ust.
ps ja mam taki kolczyk jak ten koles na zdjeciu ![]() ![]() bananow sie nie nosi ani sztang w ustach,ew labrety czy koleczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dzięx Olcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja tego kolczyka nie mam w wardze..
a ile masz lat? naprawde prosze Cie bardzo zebys poszla do PORZADNEGO salonu piercingu bo potem moze byc nieciekawie.. tam Ci sami wybiora kolczyk odpowiedni (dlugosc wielkosc itd itp) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Mam 15 lat.Na przekucie ide po świętach.Jak juz będzie po wszystkim to powiadomie was o całej tej sprawie.Jak na razie dziex za odpowiedzi i prosze o ich większą ilosć:p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Olcia a gdzie masz kolczyka??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
hehe to pewnie jestes w 3 gim
![]() kolca mialam w nosie a mam 6 standardowych lobow w uszach i jeden helix |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
chodze do 2 gim.Ja w uszach mam 4 kolczyki.Już nie moge się doczekac do tego w wardze.jak coś jeszcze wiecie to piszcie.Albo wklejajcie foty swoich kolczyków:p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Moja koleżanka z klasy ma taki kolczyk. Dla mnie jest obrzydliwy i tak sie "porusza" jak coś mówi bleh. Mówi, ze jej nie bolało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
heh czyli masz jeszcze 14
![]() hmm ja chce przekluc jezyk,ale nikt mi zgody nie da a w zadnym salonie nie zrobia mi jesli nie mam 18lat wiec musze czekac ![]() a wardze to bym sie bala ze wyrwe chociaz wyglada super.. moze uderz na gg jak juz zrobisz ? podam Ci potem nr? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Oki odezwę się jak zrobie:P Olcia zagadaj ze starszymi napewno sie zgodzą,bo jezeli ktos nie jest pełnoletni to musi isc z rodzicem:/.Piszcie jeszcze albo wklejajcie foty swoich kolczykow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.