|
|
#781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
Cytat:
owszem, podobają mi się, ale u innych, u siebie bardziej by mi przeszkadzały poza tym jestem tam umówiona na makijaż i to, co sobie planuję chcę załatwić w jednym miejscu, a nie biegać po kilku ![]()
|
|
#782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oraz kolo AGH, kina Kijow.Aha w strefie platnej od 18 za darmo mozna stawac, oraz w niedziele caly dzien za darmo (tz. nie trzeba kupowac karty postojowej) Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2009-06-12 o 20:33 |
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
No to już wszystko wiem. Dzięki wielkie
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że temat komisów i sprzedawania sukien jest szeroko poruszany w innych wątkach, ale chciałabym poznać Wasze zdanie na temat sprzedaży sukni przed ślubem. O co chodzi? Ano szukałam w necie osób, które mają na sprzedaż "moją" suknię i okazuje się, że dziewczyny wystawiają oferty typu "Po 10 lipca sprzedam...". Zastanawiam się, czy to nie jest zbyt ryzykowne. Z jednej strony chętnie pozbyłabym się sukni jak najszybciej, dopóki jest ona na czasie, bo to kolekcja 2009, ale z drugiej strony nie mogłabym spojrzeć w oczy nabywczyni, gdyby się okazało, że mi się suknia podczas wesela nienaprawialnie zniszczyła i ta zostaje wystawiona do wiatru w tym momencie. A ogłoszenie wystawione po śłubie już ma mniejszą szansę na odzew, bo zacznie się sezon jesienno-zimowy i chyba moja suknia nie będzie wtedy chodliwa.
Co o tym myślicie, jak Wy postąpiłyście albo zamierzacie postąpić? |
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle miałam zamiar nie sprzedawać swojej sukni i może dlatego tak ciężko mi się z nią rozstać i jeszcze nigdzie nie wstawiałam żadnego ogłoszenia a poza tym wiem, że będzie ciężko, bo panny młode w większych rozmiarach częściej kupują suknie nowe.
Osobiście obawiałabym się zarówno kupić jak i sprzedać suknię przed terminem wesela. Bo tak jak napisałaś może być różnie. Ciężko przewidzieć co się stanie z suknią podczas wesela a mogą się zdarzyć różne rzeczy i wtedy klientka może zostać bez sukni.
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
My już po spisywaniu protokołu
Wszystko trwało 50 minut i było bardzo miło i spokojnie. Pytania standardowe, nie żadne osobiste, a ksiądz ciągle żartował. Nasze zapowiedzi zaczynają się już w najbliższą niedziele, bo proboszcz stwierdził, że potem to może zapomnieć Zostawiliśmy za zapowiedzi 50 zł, nie zapytaliśmy go ile i sama nie wiem czy tyle się daje czy więcej Dostaliśmy od niego karteczki na 2 spowiedzi, kartkę na zapowiedzi w mojej parafii i niestety mamy odbyć jeszcze 3 spotkania w poradni ![]() Zgodził się oczywiscie żeby ślubu udzielał nasz ksiadz znajomy. Następna wizyta w tygodniu przedślubnym Aha, najlepsze - powiedział, że na dekorację każdą się zgadza, byle sztucznych pachruściów nie było
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Ania22 miała robione pazurki na Młynskiej.
Ja mam swoje ładne paznokcie, nie łamia mi sie itd.tipsow nigdy nie miałam, no i nie potrzebne mi. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- To fajnie, ze tak u Was było ze spisaniem protokołu
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiunia standardowo daje się 50zł |
|
|
|
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
U nas spisywanie protokołu trwało prawdopodobnie niecałe 10 minut
proboszcz podszedł do tego na luzie, choć się nie wykazał i mnie mocno wnerwił ![]() za wspomniane zapowiedzi zapłacimy księdzu w przyszłym tygodniu, bo chcemy wreszcie rozpocząć spotkania z panią psycholog ![]() mój Tż natomiast dając u siebie w parafii na zapowiedzi specjalnie się nie wykosztował, ksiądz wziął tylko symboliczne 10zł
|
#791 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez po slubie bede chciala sprzedac suknie i wszystkie dodatki.... bo nawet nie mam ich gdzie trzymac
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
O faktycznie, źle przeczytałam
![]() Zaraz znowu będzie lało. Jakiegoś pecha mają te panny młode, co sobota zimno brr i pada Mam nadzieję, że w moją sobotę tak nie będzie
Edytowane przez mehja Czas edycji: 2009-06-13 o 09:08 |
|
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dziewczęta
Dawno mnie tu nie było... Przez te ostatnie kilka dni załatwiłam trochę spraw. Byliśmy u księdza, zamówiliśmy zapowiedzi, nawet się wyspowiadaliśmy (nie jest aż tak strasznie jak niektórzy mówią - byliśmy u ks. Krystiana na Piaskach - to ten najmłodszy). Mamy teraz mały problem, bo nie wiemy jak się zachować. Na Rosochach mamy ślub, a na Piaskach tylko zapowiedzi. Nie daliśmy pieniędzy na Piaskach, ale czy trzeba będzie dać przy odbiorze świadectwa wygłoszonych zapowiedzi?? No i ile? Z góry dzięki za odpowiedź ![]() PS. Szukam troszkę dłuższych kolczyków, najlepiej z jakimś przezroczystym lub białym kamyczkiem, kryształkiem - byle nie perła. Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc z szukaniem? Byłabym wdzięczna...
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w swoich zbiorach takie: Pierwsze są z allegro a pozostałe z Białej Magi
|
|
|
|
#795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ładnie sobie policzył...
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak ksiądz na Rosochach. No i dał tyle?Moja przyjaciółka zamówiła wczoraj suknię. Mieszka w Warszawie a suknię wymarzoną spotkała dopiero w Kielcach w Contessie I suknia na manekinie średnio jej się podobała a gdy ją przymierzyła to zakochała się.
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
A no własnie, nigdy nie wiadomo, która bedzie ta jedyna
|
|
|
|
#798 |
|
Rozeznanie
|
To widać na Kolonii Robotniczej mają podobny cennik
Nie wiem czy dał już czy nie,bo pytał zanim dostaliśmy karteczkę z mojej parafii i szczerze mówiąc nie wiem czy już jego rodzice tam załatwiali czy nie. Ale pewnie będzie trzeba tyle dać...A w mojej parafii jutro już będą drugie zapowiedzi.Szkoda,że nie mogę posłuchać Pewnie bym dostała gęsiej skórki Justys może pójdziesz ponasłuchiwać czy nas ładnie wyczytali? ![]()
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
A zapowiedzi sa czytane przed kazda Msza ? Bo ja na 12 chodze zawsze.
|
|
|
|
#800 |
|
Rozeznanie
|
Hmm szczerze mówiąc to nie wiem czy przed każdą.Ale wydaje mi się,że kiedyś jak chodziłam na 12 i przyszło się odpowiednio wcześniej to czytał zapowiedzi.Ale pewna nie jestem,może to akurat była 10.30.Bo wcześniej to na pewno nie,bo nigdy się wcześniej w niedzielę nie zrywam z łóżka
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
No ja dlatego chodze na 12 by nie zrywac sie rano i wyspac sie chociaz
Moze jutro uda mi sie usłyszec Wasze zapowiedzi.
|
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja spotkałam się z takim przesądem ze młodzi nie powinni słyszeć swoich zapowiedzi w kościele bo to pecha przynosi ...wręcz zakazane mieliśmy chodzenie przez trzy tyg. do naszych parafii... My już mamy wszystko opłacone w kościele i kolejna sprawa już za nami...byle jeszcze pogoda się unormowała..i będzie oki..150 zł za zapowiedzi na rosochach Ja się nie pytałam ( bo to moja parafia) tylko wyjęłam 50 zł i dałam proboszczowi ani słowa nie powiedział że za mało.... i za zaświadczenie o bierzmowaniu też nie płaciłam...---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Kobitki wiecie co tak sobie myśleliśmy z moim Tż o tych podziękowaniach dla rodziców w naszym przypadku będą to tylko mamy ...Za kwiatami jakoś nie jesteśmy przekonani bo postoją tydzień maksymalnie i potem do kosza z nimi ...więc myśleliśmy raczej o jakichś pamiątkach typu np.. wypatrzyliśmy piękne łabędzie z kryształu albo ewentualnie różę także kryształową i to zapakowane z takie fajne pudełeczka z kokardą ..co o tym myślicie ...bo jeszcze są książki takie z podziękowaniami ale to nam się wydaje zbyt oklepane ....---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- oki zmykam idę się robić na bóstwo bo dzisiaj pomimo brzydkiej pogody mamy nasze wspólne kawalersko-panieńskie spotkanko z najbliższymi przyjaciółmi Miłego wieczorka wszystkim życzę
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanego wieczoru życzę
|
|
|
|
|
#804 |
|
Rozeznanie
|
Nasze forum znowu straszy pustkami
![]() ![]() Rzeczywiście ksiądz na moim Tż-cie zbyt dużo nie zarobił kiedy był po raz pierwszy w swojej parafii tamtejszy ksiądz powiedział, że zrezygnuje z głoszenia zapowiedzi, uzupełni jedynie księgę o takich narzeczonych. Na Piaskach narzeczeni nie spadają z ambony, tylko ich dane wiszą w gablotce do wglądu każdych oczu. Dostaliśmy więc karteczkę na zapowiedzi i okazało się, że ksiądz jednak publicznie je na mszy ogłosi (parafia mojego Tż-a) Znam mojego narzeczonego i jestem pewna, że gdyby cennik wzrósł do 150zł, nie pozostawiłby tego bez echa, a ksiądz mógłby poczuć się co najmniej niezręcznie
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny witajcie. Czy pisała ostatnio tutaj wogóle grunia ?? Chciałam się dowiedzieć od niej kilku rzeczy..
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Ateno, miłej zabawy
![]() Mbellcuci i juz dowiedziałas sie jak bedziesz miała przystrojona sale ta do tanczenia? Bo ja mam tam gdzie Ty wesele. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Grunia nie pisała od bardo dawna. |
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki. Wysłałabym jej priva ale nie mogę jej znaleźć.
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Olajka w II cześci wątku na stronie 2 Grunia ostatnio pisała.
Ciebie też dawno u nas nie było ![]() Teraz weszłam na jej profil i ostatnio na wizażu była 26 maja. Szkoda, że się nic nie odezwała
Edytowane przez mehja Czas edycji: 2009-06-13 o 16:34 |
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Wogole ostatnio jakos tak mało sie tu pisze
W porównaniu z ostatnimi dniami.
|
|
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() ja też wpadłam tylko na chwilkę bo nie mam dziś nastroju do niczego prawdę mówiąc boli mnie brzuch i jestem śnięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

owszem, podobają mi się, ale u innych, u siebie bardziej by mi przeszkadzały
poza tym jestem tam umówiona na makijaż i to, co sobie planuję chcę załatwić w jednym miejscu, a nie biegać po kilku 

mój Tż natomiast dając u siebie w parafii na zapowiedzi specjalnie się nie wykosztował, ksiądz wziął tylko symboliczne 10zł 
Mam nadzieję, że w moją sobotę tak nie będzie

Ładnie sobie policzył...
bo dzisiaj pomimo brzydkiej pogody mamy nasze wspólne kawalersko-panieńskie spotkanko z najbliższymi przyjaciółmi