|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
A ja z kolei w leczo lubię wszystko, z wyjątkiem kiełbasy
To znaczy zjem ją, ale jakby jej nie było to ja na pewno bym nie płakała z tego powodu
|
#1142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My też. Mniam mniam |
||
|
|
|
#1143 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra kobietki, ja będę uciekać. Pasowałoby posiedzieć trochę z TŻ-em i może zrobić jakąś kolację, choć szczerze mówiąc wcale nie jestem głodna. Nadal czuję dzisiejszy obiad
![]() Dziękuję mehja
Razem od 14.02.2006 Mąż i żona 26.09.2009 Mama Aniołków [*]14.02.2010[*]15.01.2011 Maja jest już z nami 08.04.2012 Edytowane przez michel82 Czas edycji: 2009-06-17 o 20:37 |
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja generalnie dużo rzeczy nie lubię. Tak to jest jak się miało babcię kucharkę w przedszkolu i Agniesia jadła o co chciała a nie to co inne dzieci. Babcia rozpuściła bachora i później takie efekty są
![]() A tak na poważnie to dużo rzeczy nauczyłam się jeść na studiach, kiedy to sama zaczęłam sobie gotować, ale i tak sporo rzeczy nie jem. Np prawie żadnego nabiału - co dla mnie nie jest zdrowe.
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze coś Wam powiem. Już po prostu nie mogę z tą moją przyszłą teściową. Dzisiaj wpadła do nas dosłownie na 20minut ze swoim młodszym synem (będzie naszym świadkiem) i mój TŻ zapytał, czy zrobiła listę gości. Wiecie co mu powiedziała??? Że nie miała na to czasu
Moja mama zrobiła listę w ciągu niecałych 15 minut, a ona robi ją już trzy miesiące i do tej pory jej nie zrobiła.
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Michel sami zróbcie tą listę. potem niech Tż jej powie, że list gotowa i czy chce rzucić okiem. Wtedy na pewno w sekundę wprowadzi poprawki
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem najwyżej sobie domówicie a przynajmniej już będziecie mogli cześć rozwieść ![]() A tak swoją droga to Twój Tż powinien coś z tym zrobić a nie tylko czekać łaskawie aż się mamusia ocknie. Sorki za takie słowa ale ja bym chyba nie wytrzymała. Zamiast siąść z nią razem i w końcu stworzyć tą listę to czeka jak na zbawienie.
|
|
#1148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, czy tak będzie, bo już kiedyś robiliśmy z TŻ-em taką listę, daliśmy teściowej do wglądu i kartka wsiąkła. Nikt nie wie, co się z nią stało. Jak się wkurzę (łagodnie mówiąc) to zamówię zaproszenia tylko dla mojej strony, rozdam je, a ona niech się martwi i załatwia później wszystko na ostatnią chwilę. Przestanę się tym przejmować, bo tak chyba będzie najlepiej. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Aga w poniedziałek próbowaliśmy, ale nic z tego nie wyszło. Ona musi się zastanowić, kogo zaprosić, bo jeszcze nie wie
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam, nie mogłam się powstrzymać |
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Michel ale co? Jak zaczynacie rozmowę, to wychodzi? Może byliście za mało stanowczy
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem może i zjadła ![]() Cytat:
My najpóźniej za miesiąc chcemy jeździć z zaproszeniami, ale szczerze mówiąc, to zaczynam w to wątpić, że tak będzie.
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
A tak na poważnie Michel nie przejmuj się nią ale TŻ-et wie jaka ma rodzinę i kto na 100% będzie proszony to możecie wziąć ich na listę i zamówić zaproszenia dla Twoich gości i tych z TŻ-eta strony bo teściowa to się może zastanawiać nad znajomymi i dalsza rodziną.Aga też znalazłam Atene i rzeczywiście to ona mogę sobie dac rękę uciąć nawet coś tam pod zdjęciem jest wspomniane w tym pierwszym i nazwisko na D
|
|
|
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dziewczynki. Teraz to już naprawdę uciekam. Będziemy oglądać z TŻ-em film na Polsacie. Odezwę się jutro jak wstanę, czyli pewni koło 11ej
, bo jutro mam wolne.
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie, że to Atena
w dodatku ma zdjęcie Azakowanej to jak tu jej nie rozpoznać
|
|
|
|
#1155 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie wytrzymałabym gdyby mnie moja 'T' tak zwodziła miesiącami w sprawie listy gości i dopiero bym jej na nosie zagrała
![]() co znaczy, że nie może łaskawie poświęcić chwili i stworzyć jej dla Was to się nazywa utrudnianie i dziwię się, że jeszcze nikt na głos tego nie powiedział Twój Tż powinien z nią poważnie porozmawiać, bo to w końcu jego matka, jemu wypada....
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
O dopiero teraz zauważyłam, ze to moje zdjęcie
Atena zostałaś rozszyfrowana
|
#1157 |
|
Rozeznanie
|
Elsi, zanim oznajmisz to tacie, zapytaj księdza, czy to przejdzie. W Polsce są dwie opcje jeśli chodzi o podchodzenie do ołtarza. Para młoda idzie sama lub ksiądz wychodzi po młodych, wita i następnie prowadzi do ołtarza. Nie chcę skłamać, ale wydaje mi się, że u nas na kursi ojciec mówił, że nie ma opcji amerykańskiej. Na wszelki wypadek naprawdę najpierw skonsultuj to z księdzem.
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Michel gratuluje
![]() No fajnie Wy juz znalazłyscie Atene, a ja nawet newiem od czego zaczac, ma któas juz ja z znajomych? bedzie łatwiej ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- A co dzisiaj takie pustki z rana co? Wczoraj wieczorem odprowadziłam mojego Tzta na PKS Ach, ale ja mam los, znow sama.
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie ma. Pewnie nie miała wczoraj czasu. A poza tym już w sobotę jest jej ślub, więc pewnie nie będzie miała do nas czasu zajrzeć
![]() Jakie pustki
|
#1160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mojej kuzynki było tak - choć mnie sie to nie podobało. Pana Młodego zaprowadziła pod ołtarz jego mama a Panią Młoda jej tata. Mnie do ołtarza zaprowadził tata i bardzo mi sie taki zwyczaj podoba. Natomiast nie podoba mi sie jak ksiądz wychodzi po Państwa Młodych, czasem jest to kilka osób - bo 2 księży, ministranci. No i ja oni idą to kamerzyście zasłaniają Państwa Młodych - już nie raz widziałam tak na nagraniu!
|
|
#1161 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mogłam się doprosić listy gości przez kilka miesięcy. W końcu po prostu mój Tż sam ją zrobił i zamówiliśmy zaproszenia według niej. Teściowa oczywiście miała potem jakieś pretensje, ale wtedy Tż pierwszy raz dość zdecydowanie i ostro zareagował, że wcześniej to jakoś nie była zainteresowana no i mamusia się ocknęła ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie podoba sie jak ojciec prowadzi córke do ołtarza. Na ostatnim spotkaniu tesciowa cos tam o tym wspomniała i własnie po nim myslałam o tym. Moj tata zostałby wyrózniony w ten sposob
Nawet jesli bym chciała, to wydaje mi sie, ze to na Ogrodach by nie przeszło.Aha i na Ogrodach ksiadz nie wychodzi po państwa młodych, jak dla mnie to dobrze, bo nie podoba mi sie to. |
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka miała tam ślub i właśnie tata prowadził ja do ołtarza. Mi się z kolei taki sposób nie podoba. A Jak Ksiądz wychodzi do Państwa Młodych wręcz odwrotnie. Sama tak chciałam. Ale nawet tego nie zasugerowaliśmy.
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny poradźcie mi co robić
Nie zamówiliśmy wczoraj tych obrączek bo nie wiemy tak na prawdę gdzie iść. Przymierzyliśmy już wiele i na pewno będą to klasyczne obrączki szerokości 3 mm. Mamy trochę swojego złota, ale jeśli pójdziemy do polecanego w Kielcach złotnika to i tak będziemy musieli dopłacić jeszcze ok 450-500 zł (150-200 złoto, 200 zl wykonanie, 100 zł grawer ). A byliśmy wczoraj na takim stoisku jubilerskim w domu handlowym i tam obrączki takie jak chcemy kosztują w sumie 600 zł (grawer w cenie). Jeśli sprzedamy to złoto które mamy to odzyskamy z tego jeszcze 230 zł, a więc para obrączek wyniesie 370 zł. Tylko teraz się zastanawiamy dlaczego tak tanio? Jak to sprawdzić czy z tymi obrączkami jest wszystko ok? I czy może coś z nimi być nie tak? To jest próba 585 czyli standardowa, w Aparcie też jest taka, ale sama nie wiem? Może Wy coś poradzicie?
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Moze dlatego, ze to jest stoisko a nie typowy sklep jubilerski? Sama niewiem.
|
|
|
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek wszystkim. Ja też już nie śpię
![]() Dziękuję. Jeśli chodzi o prowadzenie młodej do ołtarza przez tatę, to mi osobiście się to nie podoba Widziałam to już na nie jednym nagraniu i ksiądz wcale nie zasłaniał Państwa Młodych ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Dzisiaj będę Was czytać i pisać do Was z doskoku, bo muszę zrobić tutaj kilka rzeczy. Na początku może złożę łóżeczko później pozmywam, zrobię zakupy, przygotuję sobie wszystko do obiadu, zrobię pranie i wtedy będę mogła do Was zajrzeć na dłużej. Później znowu będę musiała Was opuścić, bo będę robić obiad, a trochę mi z tym zejdzie.
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Czyzbys leczo robiła? Ja zaraz zrobie sobie herbatke i zjem drugie sniadanko.
|
|
|
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale naprodukowałyście
kilka dni nadrabiałam znów mnie troszkę nie było bo teraz jest tyle na głowie że szok na studiach oddałam już pracę, czekam na przyszły czwartek- będę się bronić i praktycznie studia skończone...nie wiem tylko czemu mam z tego powodu takiego doła![]() co do przygotowań do ślubu- rozwieźliśmy już troszkę zaproszeń, wczoraj został sporządzony protokół- nawet miła atmosfera była tylko nie obyło sie bez problemów: na mojej metryce chrztu nie zgadzała sie data urodzin!!!! Właśnie wróciłam z Piasków gdzie ksiądz, nie robiąc żadnych dodatkowych problemów, przeprawił mi tą datę i napisał nową metrykę W najbliższym tyg. planujemy już rozwieźć wszystkie zaproszenia i może rozejrzeć się za obrączkami, bo to już czas...wczoraj troszkę przegądaliśmy i mam mętlik w głowie;/ Kasiuni_a faktycznie dziwna sprawa z tymi obrączkami sama nie wiem co Ci poradzić ![]() Azakowana ja też tak właśnie chcę, na początku była opcja z tatą, ale on powiedział że by chyba płakał w drodze do ołtarza, więc nie będę go narażała na dodatkowe emocje ksiądz w naszej parafii zawsze wychodzi po młoda parę i pewnie u nas tez tak będzie.Kurcze a z tymi teściowymi to naprawdę macie utrapienie;/ ja mam tylko tyle, że jeśli sama nie ruszę jakiejś sprawy związanej ze ślubem i jego oragnizacją to nikt z rodziny mojego TŻa ani on sam nie kiwnie palcem;/ ostatnio się z nim nawet o to posprzeczałam- pomogło: wczoraj sam zaproponował wycieczkę w poszukiwaniu obrączek
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Obrona juz niedługo
Oj pamietam swoja, rok temu broniłam licencjata Stres jak cholera
|
|
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie będę robiła leczo Dzisiaj zrobię knedle z truskawkami. Tż był we wtorek u dziadka i przyniósł nam całą dużą miskę truskawek (takich prosto z działki, nie pryskane, bardzo smaczne) trzeba z nimi coś zrobić. Trochę już zjedliśmy, ale jeszcze ponad połowa została.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

To znaczy zjem ją, ale jakby jej nie było to ja na pewno bym nie płakała z tego powodu 

Moja mama zrobiła listę w ciągu niecałych 15 minut, a ona robi ją już trzy miesiące i do tej pory jej nie zrobiła.

co znaczy, że nie może łaskawie poświęcić chwili i stworzyć jej dla Was 
Nie mogłam się doprosić listy gości przez kilka miesięcy. W końcu po prostu mój Tż sam ją zrobił i zamówiliśmy zaproszenia według niej. Teściowa oczywiście miała potem jakieś pretensje, ale wtedy Tż pierwszy raz dość zdecydowanie i ostro zareagował, że wcześniej to jakoś nie była zainteresowana no i mamusia się ocknęła