|
|
#1201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
No dziewczyny umówiłam sie dziś do fryzjera
no i świadkowa też. Mamy na 9. I tak trochę wyjdzie dziwnie bo chce miec kwiatuszek we włosach, a przeciez 0d 10 czy 11 to i tak mi może oklapnąć :0 No i fryzjerka wymysliła, żeby jakoś przed slubem pojechac i mi wepnie ładnie zeby nie oklapł.. Kurcze nie wyobrazam tego sobie za bardzo Ja nie wiem jak dziewczyny to robia że cały czas te kwiatki są ładne we fryzurce. Powiedziała mi tez że da rade na lokówce podkręcic świadkowej włosy i ze mozna z boku podpiąć jeszcze jak bedzie chciała.Dziś mieli wysłać zaproszenia wiec jestem dobrej mysli że tak sie stało i że wszystko w porządku jest. Jutro chyba jeszcze nie dojdą, ale może w sobotę.
|
#1202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to nawet nie wiem jaka grubość moje mają jakoś się tym nie zainteresowałam.
Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-06-18 o 21:43 |
||
|
|
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie chwilę temu skończyłam prasowanie i powoli będziemy się szykować do jutrzejszego wyjazdu do Ostrowca ![]() ![]() Zastanawiam się również nad żywym kwiatuszkiem we włosach, ale martwię się jak on przeżyje i kto mi go wepnie ślub mam dopiero wieczorkiem... mama mnie właściwie odwodzi od tej myśli i wacham się...
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włączasz sobie "przeszukaj wątek" i tam wpisujesz odpowiednie słowo
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Narobiłyscie mi ochotki na leczo, aż musiałam sobie zagrzać, ze słoiczka
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1207 |
|
Wtajemniczenie
|
podobaja mi sie 5 i 8 z pierwszej serji. Zawsze myslalam o rozach, ale chyba teraz bardziej podobaja mi sie mieszane bukiety. Ladne te kosze.
[QUOTE=Powiedzcie mi dlaczego ludzie mają takie negatywne podejście do tych wizyt w poradni?[/QUOTE] ja tez nie wiem, ja tam sobie podyskutowalam z panem ktory prowadzil o tym i owym
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2009-06-18 o 21:51 |
|
|
|
#1208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale Tż się całkowicie uprzedził zresztą Aga nie tylko u nas takie podejście
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Ja generalnie nie przepadam za tym, gdy się mnie do czegoś zmusza, a musiałam wykonać tzw. wykres, choć nie chciałam i powiedziałam pani z poradni, że go ściągnę z netu. Poza tym nie lubię, kiedy ktoś mi mówi udowodnione naukowe nieprawdy (np. o bezpłodności wywołanej przez tabletki lub o negatywnym wpływie tabletek na ciążę i dziecko itp.) i jeszcze wymaga, żebym udawała, że się z nimi zgadzam (no bo inaczej nie zaliczę i ze ślubu nici).
|
|
#1210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przeszkadzałoby mi absolutnie, gdyby cała metoda została wyjaśniona na przykładowym wykresie.
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowałam się na kalie ale nie wiem jeszcze czy te pomarańczowe czy amarantowe. Myślę, że w kwiaciarni przejrzę jeszcze katalogi i może wtedy się zdecyduję ![]() A co do poradni to irytowało mnie to, że trzeba siedzieć i potakiwać, udawać, że się zgadzam z tym co mówi prowadzący, nie wdawać się w dyskusje, żeby nie wylecieć ze spotkania bez podpisu |
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra ale z jakim nastawieniem szłaś na takie spotkanie. Chodzi mi o to czy już przed wejściem na salę było wszystko na nie?
Rozumiem, że jeżeli coś Cię poirytuje to wtedy się nastawiasz negatywnie, ale przed pójściem na spotkanie? Może ja jestem prawie zawsze pozytywnie nastawiona do wszystkiego i dlatego widzę to wszystko inaczej A może dlatego, że wiedziałam, ze zrobienie takiego wykresu to dla mnie nie problem i po prostu nie czułam się do niczego zmuszona![]() Zresztą cały czas je robię.
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2009-06-18 o 22:16 |
|
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
Pisałyście wczesniej o prowadzeniu przez ojca do ołtarza, wiec na Stawkach jest taka możliwość.
Mnie się od razu pani w poradni pytała czy spróbuje przez jakis czas mierzyc ta temperaturkę, no i sie zgodziłam a potem to nawet tego wykresu juz nie robilismy tylko wyjsniła na przykładowym na tablicach i w ksiazeczce Ogólnie było spoko no i pani miła i uśmiechnieta niemal cały czas
|
#1215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak. Dzisiaj mogłam z Wami siedzieć, a Wy tak skromnie piszecie , a jak jutro nie będę mogła z Wami siedzieć, bo spędzę dzień na szkoleniu, to Wy znowu będziecie masowo produkować, a ja znowu będę musiała to wszystko nadrabiać. Ja się tak nie bawię
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy w lipcu kwitną jeszcze maki? Ja sobie wymarzyłam taką sesję zdjęciową w makach jak nam Elsi zaprezentowała ale nie pomyślałam, że może ich już nie być
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie będzie
|
#1218 |
|
Rozeznanie
|
Kilka ujęć w polu pełnym dojrzałych słoneczników albo lawendy to też świetna sprawa (przynajmniej dla mnie)
|
#1219 |
|
Rozeznanie
|
Powiem szczerze, że jestem wcięta tym, co tu zeznajecie na temat wizyt w poradni. Mnie Pani nie kazała absolutnie niczego rysować, nie wypytywała o sprawy intymne. Skupiła się na naszej relacji partnerskiej, na tym, czy przedyskutowaliśmy wszystkie ważne kwestie tj. planowanie rodziny w sensie ilości dzieci, które chcemy mieć i kontroli poczęć, podział obowiązków, kto podejmuje decyzje, gdzie będziemy mieszkać, jakie mamy doświadczenia wyniesione z naszych rodzin, czy zgadzamy się co do wychowania dzieci. Poniekąd sprawdzała, czy jesteśmy dojrzali do małżeństwa i czy na pewno wyszliśmy już z okresu ślepego zauroczenia, a zatem jak długo się znamy, jak długo jesteśmy narzeczeństwem. Pytała też o relacje z teściami, o to, czy umiemy rozwiązywać konflikty zarówno te pomiędzy nami, jak i takie w których są jeszcze inne strony, np. właśnie rodzice.
Naprawdę nie mogę złego słowa powiedzieć o atmosferze, natomiast nie da się ukryć, że pośród rad, które nam dała na koniec nie było niczego, co byłoby dla mnie nowością. A ja już się boje myśleć, co będzie za tydzień, jak wrócę z kongresu po kilkudniowej nieobecności. Pewnie włosy sobie powyrywam widząc kilkaset postów do przeczytania, bo przez 5 dni mnie nie będzie na forum na pewno. Mam nadzieję natomiast, że kupię w Warszawie wymarzone buty. Edytowane przez veroeve Czas edycji: 2009-06-18 o 22:58 |
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
U nas spotkania wyglądały dosyć śmiesznie, bo panie - było ich dwie - opowiadały o wszystkim jak do dzieci, ale może to dlatego, ze na tych spotkaniach na których ja byłam rzeczywiście było bardzo dużo młodziutkich osób - takich przed 20. Potem na spotkaniu indywidualnym już było lepiej.
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak marzyłam o tych makach |
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie wygląda pole rzepaku (ale pachnie znacznie gorzej).
|
|
#1223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Za to słoneczniki będą ale nie znam takich miejsc gdzie ich będzie całe pole. Właśnie po tych makach tam gdzie te fotki robiłam rzepak będzie kwitł.
|
||
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Juz jestem z Wami
![]() Któras z Was pytała o plener, wiec ja osobiscie chciałabym na jakims zameczku, na polanie czy parku, oczywiscie zeby wszystko grało ze soba. |
|
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pewnie ja trafię na rzepak może być byle mi sukni nie ubrudził
|
||
|
|
|
#1226 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Panie piszę do Was i jem śniadanie. O jak mi się zrymowało z samego rana
Mogę z Wami trochę posiedzieć, ale nie za długo, bo jak będę z Wami siedzieć i siedzieć to się za bardzo wciągnę i jeszcze nie pójdę na ostatni dzień szkolenia. Jeśli chodzi o plener, to ja zawsze marzyłam o zrobieniu kilku fotek w sukni ślubnej na polu pełnym maków lub słoneczników. Ale zarówno jedna jak i druga opcja w moim przypadku nie wchodzi w grę, ponieważ ślub mam końcem września, a wtedy nie będzie już ani maków, ani słoneczników
Razem od 14.02.2006 Mąż i żona 26.09.2009 Mama Aniołków [*]14.02.2010[*]15.01.2011 Maja jest już z nami 08.04.2012 Edytowane przez michel82 Czas edycji: 2009-06-19 o 09:36 |
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Ładne zdjecia wychodza tez na jesieni, gdy lisci duzo lezy, a sa one takie kolorowe, ach cos pieknego.
|
|
|
|
#1228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie o tym też myślałam. Mam znajomą, która na naszej klasie umieściła zdjęcie z pleneru. Ślub mieli w październiku, a zdjęcie które u niej zobaczyłam jest po prostu piękne. Ona w sukni ślubnej , w oddali widać drzewo, a dookoła niej kolorowe liście . Jak dla mnie bajka.
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie, a jeszcze jak słonce swieci i jest ciepło to juz wogole extra.
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
Racja Michel82 to byłoby coś...z tymi liśćmi piekna sprawa
uz mam pewne wyobrażenie![]() Dziewczyny już sama nie wiem co mysleć o tych spotkaniach w poradni... poradźcie mi gdzie najlepiej sie udać, bo póki co jeszcze możemy wybierać. Dziś jest spotkanie w poradni na piaskach i w sumie tam mielibyśmy najbliżej, nawet dziś planujemy się tam wybrać, ale jeśli ma być jakiś terror to...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

no i świadkowa też. Mamy na 9. I tak trochę wyjdzie dziwnie bo chce miec kwiatuszek we włosach, a przeciez 0d 10 czy 11 to i tak mi może oklapnąć :0 No i fryzjerka wymysliła, żeby jakoś przed slubem pojechac i mi wepnie ładnie zeby nie oklapł.. Kurcze nie wyobrazam tego sobie za bardzo
Ja nie wiem jak dziewczyny to robia że cały czas te kwiatki są ładne we fryzurce. Powiedziała mi tez że da rade na lokówce podkręcic świadkowej włosy i ze mozna z boku podpiąć jeszcze jak bedzie chciała.

jakoś się tym nie zainteresowałam.

Ja właśnie chwilę temu skończyłam prasowanie 

....