Ostrowieckie Panny Młode cz.III - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-18, 21:20   #1201
olajka
Zadomowienie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III

No dziewczyny umówiłam sie dziś do fryzjera no i świadkowa też. Mamy na 9. I tak trochę wyjdzie dziwnie bo chce miec kwiatuszek we włosach, a przeciez 0d 10 czy 11 to i tak mi może oklapnąć :0 No i fryzjerka wymysliła, żeby jakoś przed slubem pojechac i mi wepnie ładnie zeby nie oklapł.. Kurcze nie wyobrazam tego sobie za bardzo Ja nie wiem jak dziewczyny to robia że cały czas te kwiatki są ładne we fryzurce. Powiedziała mi tez że da rade na lokówce podkręcic świadkowej włosy i ze mozna z boku podpiąć jeszcze jak bedzie chciała.
Dziś mieli wysłać zaproszenia wiec jestem dobrej mysli że tak sie stało i że wszystko w porządku jest. Jutro chyba jeszcze nie dojdą, ale może w sobotę.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 21:38   #1202
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój
po dniu o
bfitym w posty musi przyjść ubogi.
Fajnie powiedziane

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja jestem już
byłam dziś w Tarze umówić się co do wiązanek ale było nieczynne. Pani na chwilę mi otworzyła i powiedziała, ze mają tak dużo zamówień, że musieli 2 dni zamknąć żeby to wszystko zrobić. jutro o 14 mam przyjść.
I na jaką wiązankę się zdecydowałaś?

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
zwykle, klasyczne 4-ki
Ja to nawet nie wiem jaka grubość moje mają jakoś się tym nie zainteresowałam.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2009-06-18 o 21:43
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 21:44   #1203
Andromedaa
Rozeznanie

Ja właśnie chwilę temu skończyłam prasowanie i powoli będziemy się szykować do jutrzejszego wyjazdu do Ostrowca czeka nas trochę bieganiny, bo zaplanowałam i umówiłam nas do fryzjera, siebie do kosmetyczki, musimy się udać do kancelarii- złożyć protokół z USC i wyjaśnić to niedopatrzenie z bierzmowaniem w archiwach oraz przed nami pierwsze spotkanie w poradni jakoś trzeba to przeżyć... ale najbardziej obawiam się o Tż-a, bo już chodzi podminowany chciałam jeszcze się rozejrzeć za butami ślubnymi, może się uda...

Zastanawiam się również nad żywym kwiatuszkiem we włosach, ale martwię się jak on przeżyje i kto mi go wepnie ślub mam dopiero wieczorkiem... mama mnie właściwie odwodzi od tej myśli i wacham się...

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 21:46   #1204
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie chcialam ich szukac, tylko nie wiem jak. Ktoras z was kiedys pisala aby szukac w przegladarce, ale ona zupelnie mi ich nie szuka...nic mi nie szuka jak znalesc ten watek?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...e#post12188530

Włączasz sobie "przeszukaj wątek" i tam wpisujesz odpowiednie słowo
Stary 2009-06-18, 21:47   #1205
olajka
Zadomowienie

Narobiłyscie mi ochotki na leczo, aż musiałam sobie zagrzać, ze słoiczka

Stary 2009-06-18, 21:48   #1206
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Andromedaa Pokaż wiadomość
oraz przed nami pierwsze spotkanie w poradni jakoś trzeba to przeżyć... ale najbardziej obawiam się o Tż-a, bo już chodzi podminowany
Powiedzcie mi dlaczego ludzie mają takie negatywne podejście do tych wizyt w poradni?
Stary 2009-06-18, 21:50   #1207
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Ja kilka zapisałam kilka znalazłam Takie mnie sie podobają
podobaja mi sie 5 i 8 z pierwszej serji. Zawsze myslalam o rozach, ale chyba teraz bardziej podobaja mi sie mieszane bukiety. Ladne te kosze.

[QUOTE=Powiedzcie mi dlaczego ludzie mają takie negatywne podejście do tych wizyt w poradni?[/QUOTE]

ja tez nie wiem, ja tam sobie podyskutowalam z panem ktory prowadzil o tym i owym

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2009-06-18 o 21:51
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 21:56   #1208
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dlaczego ludzie mają takie negatywne podejście do tych wizyt w poradni?
wiem, że może wyniosę stamtąd dla siebie jakieś przydatne informacje... (okaże się ) ale Tż się całkowicie uprzedził zresztą Aga nie tylko u nas takie podejście

Stary 2009-06-18, 21:57   #1209
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja generalnie nie przepadam za tym, gdy się mnie do czegoś zmusza, a musiałam wykonać tzw. wykres, choć nie chciałam i powiedziałam pani z poradni, że go ściągnę z netu. Poza tym nie lubię, kiedy ktoś mi mówi udowodnione naukowe nieprawdy (np. o bezpłodności wywołanej przez tabletki lub o negatywnym wpływie tabletek na ciążę i dziecko itp.) i jeszcze wymaga, żebym udawała, że się z nimi zgadzam (no bo inaczej nie zaliczę i ze ślubu nici).

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 22:01   #1210
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że może wyniosę stamtąd dla siebie jakieś przydatne informacje... (okaże się ) ale Tż się całkowicie uprzedził zresztą Aga nie tylko u nas takie podejście
Dlatego właśnie napiłam, że skąd u ludzi - miałam na myśli ogół, bo bardzo dużo ludzi jeszcze przed pójściem na takie spotkanie ma negatywne odczucia

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Ja generalnie nie przepadam za tym, gdy się mnie do czegoś zmusza, a musiałam wykonać tzw. wykres, choć nie chciałam i powiedziałam pani z poradni, że go ściągnę z netu. Poza tym nie lubię, kiedy ktoś mi mówi udowodnione naukowe nieprawdy (np. o bezpłodności wywołanej przez tabletki lub o negatywnym wpływie tabletek na ciążę i dziecko itp.) i jeszcze wymaga, żebym udawała, że się z nimi zgadzam (no bo inaczej nie zaliczę i ze ślubu nici).
Wiem, ze zdarzają się problematyczni prowadzący, ale skoro powiedziałaś babeczce wprost że sama nie zrobisz tego wykresu i ona Ci zaliczyła, to znaczy, że nie byłaś zmuszona.
Stary 2009-06-18, 22:06   #1211
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ze zdarzają się problematyczni prowadzący, ale skoro powiedziałaś babeczce wprost że sama nie zrobisz tego wykresu i ona Ci zaliczyła, to znaczy, że nie byłaś zmuszona.
Ależ ja go zrobiłam, ona udawała, że to mój, ja też i o to chodziło. A gdybym go nie przyniosła to bym nie zaliczyła - więc de facto zostałam do czegoś zmuszona, co więcej wciągnięta w jakąś idiotyczną spiralę nieszczerości.
Nie przeszkadzałoby mi absolutnie, gdyby cała metoda została wyjaśniona na przykładowym wykresie.

Stary 2009-06-18, 22:12   #1212
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie chcialam ich szukac, tylko nie wiem jak. Ktoras z was kiedys pisala aby szukac w przegladarce, ale ona zupelnie mi ich nie szuka...nic mi nie szuka jak znalesc ten watek?
na górze (nad pierwszym postem) jest taki napis "przeszukaj ten watek", klikasz, tam wpisujesz słowo np. "kosze dla rodziców" i znajdzie. Czasem może nie znaleźć, to wtedy próbuj wpisać inaczej np. "kosze z kwiatami".

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość

I na jaką wiązankę się zdecydowałaś?
Zdecydowałam się na kalie ale nie wiem jeszcze czy te pomarańczowe czy amarantowe. Myślę, że w kwiaciarni przejrzę jeszcze katalogi i może wtedy się zdecyduję

A co do poradni to irytowało mnie to, że trzeba siedzieć i potakiwać, udawać, że się zgadzam z tym co mówi prowadzący, nie wdawać się w dyskusje, żeby nie wylecieć ze spotkania bez podpisu
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 22:14   #1213
azakowana
Zakorzenienie

No dobra ale z jakim nastawieniem szłaś na takie spotkanie. Chodzi mi o to czy już przed wejściem na salę było wszystko na nie?
Rozumiem, że jeżeli coś Cię poirytuje to wtedy się nastawiasz negatywnie, ale przed pójściem na spotkanie?
Może ja jestem prawie zawsze pozytywnie nastawiona do wszystkiego i dlatego widzę to wszystko inaczej A może dlatego, że wiedziałam, ze zrobienie takiego wykresu to dla mnie nie problem i po prostu nie czułam się do niczego zmuszona
Zresztą cały czas je robię.

Edytowane przez azakowana
Czas edycji: 2009-06-18 o 22:16
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 22:17   #1214
olajka
Zadomowienie

Pisałyście wczesniej o prowadzeniu przez ojca do ołtarza, wiec na Stawkach jest taka możliwość.
Mnie się od razu pani w poradni pytała czy spróbuje przez jakis czas mierzyc ta temperaturkę, no i sie zgodziłam a potem to nawet tego wykresu juz nie robilismy tylko wyjsniła na przykładowym na tablicach i w ksiazeczce Ogólnie było spoko no i pani miła i uśmiechnieta niemal cały czas

Stary 2009-06-18, 22:35   #1215
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie - coś dzisiaj nie idą pogaduchy
Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój
po dniu o
bfitym w posty musi przyjść ubogi.

No tak. Dzisiaj mogłam z Wami siedzieć, a Wy tak skromnie piszecie , a jak jutro nie będę mogła z Wami siedzieć, bo spędzę dzień na szkoleniu, to Wy znowu będziecie masowo produkować, a ja znowu będę musiała to wszystko nadrabiać. Ja się tak nie bawię

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 22:37   #1216
mehja
Zakorzenienie

Dziewczyny czy w lipcu kwitną jeszcze maki? Ja sobie wymarzyłam taką sesję zdjęciową w makach jak nam Elsi zaprezentowała ale nie pomyślałam, że może ich już nie być
Stary 2009-06-18, 22:40   #1217
azakowana
Zakorzenienie

Raczej nie będzie
Stary 2009-06-18, 22:47   #1218
Andromedaa
Rozeznanie

Kilka ujęć w polu pełnym dojrzałych słoneczników albo lawendy to też świetna sprawa (przynajmniej dla mnie)

Stary 2009-06-18, 22:49   #1219
veroeve
Rozeznanie

Powiem szczerze, że jestem wcięta tym, co tu zeznajecie na temat wizyt w poradni. Mnie Pani nie kazała absolutnie niczego rysować, nie wypytywała o sprawy intymne. Skupiła się na naszej relacji partnerskiej, na tym, czy przedyskutowaliśmy wszystkie ważne kwestie tj. planowanie rodziny w sensie ilości dzieci, które chcemy mieć i kontroli poczęć, podział obowiązków, kto podejmuje decyzje, gdzie będziemy mieszkać, jakie mamy doświadczenia wyniesione z naszych rodzin, czy zgadzamy się co do wychowania dzieci. Poniekąd sprawdzała, czy jesteśmy dojrzali do małżeństwa i czy na pewno wyszliśmy już z okresu ślepego zauroczenia, a zatem jak długo się znamy, jak długo jesteśmy narzeczeństwem. Pytała też o relacje z teściami, o to, czy umiemy rozwiązywać konflikty zarówno te pomiędzy nami, jak i takie w których są jeszcze inne strony, np. właśnie rodzice.

Naprawdę nie mogę złego słowa powiedzieć o atmosferze, natomiast nie da się ukryć, że pośród rad, które nam dała na koniec nie było niczego, co byłoby dla mnie nowością.

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
No tak. Dzisiaj mogłam z Wami siedzieć, a Wy tak skromnie piszecie , a jak jutro nie będę mogła z Wami siedzieć, bo spędzę dzień na szkoleniu, to Wy znowu będziecie masowo produkować, a ja znowu będę musiała to wszystko nadrabiać. Ja się tak nie bawię
A ja już się boje myśleć, co będzie za tydzień, jak wrócę z kongresu po kilkudniowej nieobecności. Pewnie włosy sobie powyrywam widząc kilkaset postów do przeczytania, bo przez 5 dni mnie nie będzie na forum na pewno. Mam nadzieję natomiast, że kupię w Warszawie wymarzone buty.

Edytowane przez veroeve
Czas edycji: 2009-06-18 o 22:58
veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 22:55   #1220
azakowana
Zakorzenienie

U nas spotkania wyglądały dosyć śmiesznie, bo panie - było ich dwie - opowiadały o wszystkim jak do dzieci, ale może to dlatego, ze na tych spotkaniach na których ja byłam rzeczywiście było bardzo dużo młodziutkich osób - takich przed 20. Potem na spotkaniu indywidualnym już było lepiej.
Stary 2009-06-18, 23:04   #1221
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka ujęć w polu pełnym dojrzałych słoneczników albo lawendy to też świetna sprawa (przynajmniej dla mnie)
lawendę to ja akurat uwielbiam ale chyba nie ma szans na znalezienie takiego pola w Pl
a tak marzyłam o tych makach
Stary 2009-06-18, 23:29   #1222
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Pięknie wygląda pole rzepaku (ale pachnie znacznie gorzej).

Stary 2009-06-18, 23:44   #1223
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowałam się na kalie ale nie wiem jeszcze czy te pomarańczowe czy amarantowe. Myślę, że w kwiaciarni przejrzę jeszcze katalogi i może wtedy się zdecyduję
Tam w kwiaciarni nie maja katalogów tylko szefowa ma na laptopie różne przykłady bukietów ,kiedyś jak tam byłam wpłacić zaliczkę to poprosiłam o zdjęcia i pani mi tam powiedziała żebym się z szefową umówiła bo ona ma to wszystko na dysku.

Cytat:
Dziewczyny czy w lipcu kwitną jeszcze maki? Ja sobie wymarzyłam taką sesję zdjęciową w makach jak nam Elsi zaprezentowała ale nie pomyślałam, że może ich już nie być
Mehja jak się utrzymają te maki tam gdzie ja robiłam zdjęcia to dam Ci znać po 11 lipca to skoczysz tam i sobie fotki pstrykniesz ale trochę wątpię czy one się tak długo utrzymają
Za to słoneczniki będą ale nie znam takich miejsc gdzie ich będzie całe pole.

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Pięknie wygląda pole rzepaku (ale pachnie znacznie gorzej).
Właśnie po tych makach tam gdzie te fotki robiłam rzepak będzie kwitł.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 08:34   #1224
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Juz jestem z Wami
Któras z Was pytała o plener, wiec ja osobiscie chciałabym na jakims zameczku, na polanie czy parku, oczywiscie zeby wszystko grało ze soba.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 09:27   #1225
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Tam w kwiaciarni nie maja katalogów tylko szefowa ma na laptopie różne przykłady bukietów ,kiedyś jak tam byłam wpłacić zaliczkę to poprosiłam o zdjęcia i pani mi tam powiedziała żebym się z szefową umówiła bo ona ma to wszystko na dysku.
Ja jak byłam zamówić termin i wpłacić zaliczkę to pani mi dała albumy ze zdjęciami bukietów. Wydrukowali może

Cytat:
Mehja jak się utrzymają te maki tam gdzie ja robiłam zdjęcia to dam Ci znać po 11 lipca to skoczysz tam i sobie fotki pstrykniesz ale trochę wątpię czy one się tak długo utrzymają
Za to słoneczniki będą ale nie znam takich miejsc gdzie ich będzie całe pole.
ok

Cytat:
Właśnie po tych makach tam gdzie te fotki robiłam rzepak będzie kwitł.
pewnie ja trafię na rzepak może być byle mi sukni nie ubrudził
Stary 2009-06-19, 09:35   #1226
michel82
Wtajemniczenie

Witam Panie piszę do Was i jem śniadanie. O jak mi się zrymowało z samego rana Mogę z Wami trochę posiedzieć, ale nie za długo, bo jak będę z Wami siedzieć i siedzieć to się za bardzo wciągnę i jeszcze nie pójdę na ostatni dzień szkolenia.

Jeśli chodzi o plener, to ja zawsze marzyłam o zrobieniu kilku fotek w sukni ślubnej na polu pełnym maków lub słoneczników. Ale zarówno jedna jak i druga opcja w moim przypadku nie wchodzi w grę, ponieważ ślub mam końcem września, a wtedy nie będzie już ani maków, ani słoneczników

Maja jest już z nami
08.04.2012

Edytowane przez michel82
Czas edycji: 2009-06-19 o 09:36
Stary 2009-06-19, 10:42   #1227
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ładne zdjecia wychodza tez na jesieni, gdy lisci duzo lezy, a sa one takie kolorowe, ach cos pieknego.
Stary 2009-06-19, 10:52   #1228
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Ładne zdjecia wychodza tez na jesieni, gdy lisci duzo lezy, a sa one takie kolorowe, ach cos pieknego.

No właśnie o tym też myślałam. Mam znajomą, która na naszej klasie umieściła zdjęcie z pleneru. Ślub mieli w październiku, a zdjęcie które u niej zobaczyłam jest po prostu piękne. Ona w sukni ślubnej , w oddali widać drzewo, a dookoła niej kolorowe liście . Jak dla mnie bajka.

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-06-19, 11:00   #1229
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

No własnie, a jeszcze jak słonce swieci i jest ciepło to juz wogole extra.
Stary 2009-06-19, 11:48   #1230
Marcia23
Raczkowanie

Racja Michel82 to byłoby coś...z tymi liśćmi piekna sprawa uz mam pewne wyobrażenie
Dziewczyny już sama nie wiem co mysleć o tych spotkaniach w poradni... poradźcie mi gdzie najlepiej sie udać, bo póki co jeszcze możemy wybierać. Dziś jest spotkanie w poradni na piaskach i w sumie tam mielibyśmy najbliżej, nawet dziś planujemy się tam wybrać, ale jeśli ma być jakiś terror to...
Marcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości