|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
Cytat:
(fakt, że to od 4 par, ale jak dla mnie to już lekka przesada) - zapłaciłyśmy coś ok. 1200 pani dekoratorce, ale mieliśmy przepiękne bukiety na i przed ołtarzem, ubrane ławki, krzesła i klęcznik.
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas było tak samo. Siostra sobie zażyczyła za dekorację kościoła a jak byliśmy zobaczyć jak wygląda dekoracja na ślubie tydzień przed nami to się przeraziliśmy. Kwiatów nie było prawie wcale - tylko dwa bukiety na ołtarzu, na krzesłach czerwona płachta nie przykrywająca całkowicie krzeseł - porażka. Ja chciałam sama sobie udekorować ołtarz i zrobić szarfę po bokach ławek ale niestety siostra się nie zgodziła. Siostra się obraziła za to, że nie doceniamy jej pracy i musieliśmy ja przepraszać. W efekcie zgodziła się to, że przyniesiemy własne kwiaty i własne pokrowce BIAŁE na krzesła i klęcznik. Ale, że my mieliśmy ślub jako pierwsi a pozostałym parom nie zależało na dekoracji więc mieli dekoracje za nasze pieniądze i białe pokrowce nasze, bo nie pozwolono nam ich zabrać po mszy.
Ola a klatkę możesz przystroić w piątek wieczorem
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2009-06-22 o 11:56 |
|
|
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
Ojej to rzeczywiście dużo siostry sobie naliczają!
My tylko 150 zł płacimy, ale na jedną godzinę nie będziemy szaleć z kwiatami, no i będziemy mieć te sztuczne w stojakach a pod ołtarzem żywe. Jak dla mnie to ważne że jakakolwiek jest ta dekoracja, bo w Michale to chyba ciężko o cokolwiek (a my w parafii Św. Jadwigii Królowej bierzemy). Dziewczyny jak ja mam z tym kwiatkiem do włosów w koncu załatwić O 9 mam fryzjera, a o 16 ślub. Pomiędzy jeszcze musze skoczyc do kosmetyczki na makijaż, no i ubrać się i być gotowa. Jeszcze ktoś (najlepiej to świadek) musi mi podrzucić butonierki jak będzie wracał z kwiaciarni po odebraniu bukietów. Ja się zaczynam martwic takimi pierdółkami być może, ale to tez może wpłynąć pózniej na jakies zamieszanie
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc wiesz dokładnie Ola jaka tam jest sytuacja z dekoracją.A skąd Ola będziesz miała tego kwiata? Bo wiem, że w niektórych kwiaciarniach tak przygotowują kwiaty, żeby nie padły przez całą noc i można je wpiąć nawet rano. U nas bukiety i wpinki do butonierek odebrał mój mąż razem z moim tatą jak pojechali ustroić samochód.
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
nie pomyślałam o tym kiedy wpiąć kwiat, fryzjera mam o 10 i na pewno fryzjerka zrobi to lepiej niż świadkowa czy mama ale z drugiej strony czy kwiat wytrzyma do 17 i będzie nadal ładnie wyglądał
|
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
Będę miała z kwiaciarni z Wąskiej Uliczki. Tylko że jak właśnie mi gdzieś tak wepnie fryzjerka koło 11 np (licząc na fryz 2 godz) to i tak się boje ,że może szybko oklapnąć. No a znowuż nie jestem przekonana, czy świadkowa go mogłaby tak super wpiąć później, jeśli by jej nawet pokazała fryzjerka bo ona nigdy tego nie robiła. Najlepiej dwa miec te kwiaty. To ten drugi bym trzymaław tym flakoniku z woda co dołaćza się przy kupnie by nie zwiędł kwiatuch. Z resztą, byc może będę miała dwa wpięte, zależy tez czy do fryzury będzie pasował jeden czy dwa.
Aga i Twój tata wrócił i Ci przyniósł nie? No ja tez muszę pomysleć nad takim rozwiązaniem i kogos wysłać chyba ze świadkiem ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- mehja ja mam wrażenie że zapomne o wielu rzeczach z takich organizacyjnych kurcze ten stres cały! Ja przecież nie usnę w noc przed ślubem! W dzień przed zaręczynami tez spac nie mogłam. Z drugiej strony jak to kiedys napisała azakowana z ostrowczanką nie można wszystkiego tak zaplanować, no i pewnie to i lepiej bo jak cos nie wyjdzie.. :-?
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
ja znikam, jedziemy do Kielc, odezwę się później, a wy piszcie
|
|
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a które z Was pisały na forum Ostrowca cooo?
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o które forum Oastrowca Ci chodzi? To na wizażu? czy jakieś inne? Bo jeżeli chodzi o to na wizażu to z nas tu sporo tam pisze.
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
nie jest forum ostrowiec na innej stronce i tam dziewczyny dwie widziałam jak pisały i zareklamowały to nasze forum na wizażu
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, to ja na pewno nie
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
To tez nie ja
|
#1423 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie jaka fajna stonka:
http://www.slubnezakupy.pl/index.php
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja caly czas tez zastanawiam sie nad zywym kwiatem. Kwiarciarka powiedzila aby przyjsc po niego przed 9. O 9 mam fryzjera wiec by mi go dopial do wlosow, potem slub....no i cy przetrwa do rana taki kwiatek? Pani ze sklepu mi odradzala, ze te kwiaty wiedna.Ja chce sciagnac welon od razu po 1 tancu wiec chcialabym cos miec we wlosach a co jak kwiat padnie?
Mam jeszcze stroik i nie wiem wlasnie co bezpieczniej wpiac- czy kwiatka czy stroik i mam mega wielki dylemat |
|
|
|
#1426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ceny maja nie najmniejsze ![]() A takie serca moja mama robiła na walentynki ![]() http://www.slubnezakupy.pl/sklep,90,..._pior_duze.htm ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
Tylko to trzeba przygotować a nie dać takiego zwykłego kwiatka. Może uda mi się znaleźć jak się takie kwiatki przygotowuje to dam Ci znać.
|
|
#1427 |
|
Rozeznanie
|
Jej w ogóle nie mam czasu do Was zajrzeć
jestem w trakcie dość poważnych porządków ![]() poza tym czuję się podekscytowana, bo do naszego ślubu od dziś równo dwa miesiące
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed chwila wróciłam od dentysty
Jakos przezyłam, byłam jeszcze w cerffurze, by zobaczyc cos dzis w promocji, kupiłam pare rzeczy Zjadłam obiad i teraz moge spokojnie z Wami siedziec
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu znalazłam kilka sposobów:
1. Spryskać u fryzjera kwiaty sprajem - wtedy się je tak niby konserwuje ale... Mogą zmienić kolor i wyglądać na lekko przywiędłe (nie wszystkie ale podobno z różami tak częściej się dzieje) 2. jeżeli fryzura jest bardzie obfita to można je wkomponować z fiolką - one są cienki, kwiaty maja stały dostęp do wody a włosy są suche. 3. Można owinąć łodyżki folią aluminiową - podobno obniża ona tracenie wody przez kwiatek - sama nie jestem do tego przekonana, 4. Zastosować watowanie albo woskowanie i owinąć koniec łodyżki specjalną taśmą florystyczną. Woskowanie polega na tym, że końcówkę łodygi zanurzasz w gorącym wosku i czekasz aż zastygnie. Watowanie - bierzesz namoczoną watkę, owijasz nią końcówkę łodygi, owijasz to taśma florystyczną - taką kauczukową i ogrzewasz nad świeczką lub zapalniczką tak, żeby taśma się stopiła. 5. Floryści używają specjalnego sprayu, który ogranicza transpirację i opóźnia proces więdnięcia
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie podpisałam dzisiaj umowy
Dowiedziałam się, że żeby podpisać umowę muszę się wyrejestrować z Urzędu Pracy Do tej pory tak nie miałam. Miałam tydzień czasu na dostarczenie umowy do Urzędu Pracy, ale widocznie się to zmieniło. Zaraz idę na dworzec i jadę do Ostrowca, a mieliśmy jechać z TŻ-em do jego rodziców i zrobić listę gości. On pojedzie sam (tylko ciekawe czy wróci z listą gości) a ja pojadę do domu, jutro pójdę do Urzędu Pracy i prosto stamtąd do Kielc, bo na 15-tą muszę być jutro w pracy. Masakra. Uciekam dziewczynki. Może uda mi się jeszcze dzisiaj odezwać, a jak nie, to może jutro z Ostrowca lub dopiero wieczorem z Kielc. Cały dzień w Kielcach pada, ciekawe jaka jest pogoda w Ostrowcu
|
#1431 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zaproszonka dotarły!! są śliczne W środę idziemy na imieniny do wujka więc zabierzemy ze sobą już pierwsze Jego zona jest moja chrzestą wiec to tak sympatycznie wyjdzie ![]() Dostaliśmy gratis do zaproszeń tablice rejestracyjne, naklejki (obrączki) na koperty i zawieszki na wódkę no i koperty oczywiście też są już.---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- w Owcu michel dyszcz wisi w powietrzu i pogoda ogólnie nieciekawa, dołująca ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Oo kropi deszczyk teraz
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie zdziwiłas mnie Michel ta wiadomoscia, bo tak jak napisałas masz tydzien na jej dostarcznie, a nie wydaje mi sie zeby w Kielcach było inaczej:/ Dobrze, ze jutro masz 2 zmiane, to przynajmniej mozesz to załatwic jak najszybciej. A pogoda tutaj, coz beznadziejna, zimno i pokrapuje deszcz.
Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2009-06-22 o 17:50 Powód: dopisek |
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też tragedia.
Nie cierpię jak jest gorąco, ale taka pogoda przez długi okres to też lekka przesada. A myślałam, ze jak zima ciężka to lato gorące. A tu co? Dobra lecę przesadzić diffenbachię bo już mi się przewraca w starej donicy
|
#1434 |
|
Zadomowienie
|
Własnie słyszałam na ostrowieckiej , że tam przy końcu Kilińskiego napdał jakiś 25 latek. który jechał oplem kadettem z przyciemnianymi szybami, 18 letnia dziewczyne i z nożem był! Póbował ja zgwałcić. Ona była silna dosyć, bo wyrwała mu ten nóż no i ma poranione ręce ale udało jej sie obronić, szukała pomocy i jakis kierowca jej pomógł co jechał, no a tego kola złapali po 3 godz. A to było ok 18 godz! masakra
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() Edytowane przez olajka Czas edycji: 2009-06-22 o 17:58 |
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, nie słyszałam o tym. Teraz to juz nigdzie nie mozna czuc sie bezpiecznie
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
szok , strach gdziekolwiek sie ruszyć. I to w biały dzień!!
Dobrze, że sobie poradziła ta dziewczyna, pewnie w przypływie adrenaliny miała dużo więcej siły. Poranione ma ręce.
|
#1438 |
|
Rozeznanie
|
patologie si dzieją na tym świecie, niedługo strach będzie ruszyć się gdziekolwiek
ta pogoda mnie dobija a jutro obrona brrr...
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
I co stresujesz sie?
Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2009-06-22 o 18:53 Powód: dopisek |
|
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
hejka dziewczyny, ja mam przed samą obroną problemy z dziakanatem - chcą mnie wykończyć
, więc jutro jadę do Kielcadgamm Witam nową koleżankę na forum ![]() Te zdjęcia tego małżeństwa z Wrocławia są boskie z taką nutą erotyzmu jak się na nie patrzy i takie mi się podobają po samych zdjęciach widać, że się cenią a bluegothick też ma zajefajne zdjęcia więc skoro ona jest na miejscu to bierz i zamawiaj ją.Z tych sukien co wkleiłaś to ta 3 mi się podoba z tą przeźroczystą górą. __________________ Właśnie mam taki zamiar ją zamówić. Moja koleżanka, która ma ślub we wrześniu tego roku będzie ją miała, więc ocenię i jej zdjęcia. [QUOTE=azakowana;12870648] Według mnie Para Młoda poinna zapewnić nocleg swoim gościom. Tego wymaga kultura. Jeżeli część gości miałaby zrezygnować z wesela z tego powodu, ze nie mają gdzie spać albo, że musza sobie sami za ten nocleg zapłacić, dla kogo byłoby to wesele? A poza tym to Wasi GOŚCIE QUOTE]Załamałam się myśląc o tym, bo jeśli byśmy mieli zamawiać hotel dla tylu naszych gości przyjezdnych to chyba z torbami pójdziemy Z drugiej jednak strony masz rację, że jako organizatorzy powinniśmy zapewnić noclegi. Nie wiem jeszcze co zrobimy, na szczęście jest jeszcze sporo czasu do przemyśleń.A jeśli chodzi o wpięcie kwiatu we włosy, to moja koleżanka miała storczyka (bo wiązanka też była ze storczyków) i od godziny 11 (bo tak była u fryzjera) trzymał jej się bardzo ładnie. Mówiła mi, że nawet jak wróciła z poprawin to się jeszcze trzymał!!! Tyle czasu wytrzymał bez wody. W kwiaciarni powiedzieli jej (kupowała w Adonisie), że to jeden z najbardziej wytrzymałych kwiatów. Także polecam, bo naprawdę ślicznie wyglądał. Edytowane przez adgamm Czas edycji: 2009-06-22 o 19:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

Mój TŻ to koziorożec 
(fakt, że to od 4 par, ale jak dla mnie to już lekka przesada) - zapłaciłyśmy coś ok. 1200 pani dekoratorce, ale mieliśmy przepiękne bukiety na i przed ołtarzem, ubrane ławki, krzesła i klęcznik.
się razem od
....

Z drugiej jednak strony masz rację, że jako organizatorzy powinniśmy zapewnić noclegi. Nie wiem jeszcze co zrobimy, na szczęście jest jeszcze sporo czasu do przemyśleń.