Ostrowieckie Panny Młode cz.III - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 11:40   #1411
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Hej Mój TŻ to koziorożec Dziewczyny te zaproszenia mają wysłane być pocztą, ale jeszcze ich nie ma. Czasem nawet i pocztą dochodziły w sobotę. Do którejś przecie ta poczta pracuje. No chyba dzis juz dotrą.
Mam pytanie: Dlaczego same stroicie sobie kościoły??? Nie odpowiada Wam wystrój taki jak zakonnice proponują? Albo żebyście zapłacili i oni Wam wystroją? Wy chyba same czasu nie będziecie miały..
To ja nie wiem jak to z ustrojeniem klatery będzie, bo mało czasu będzie
U nas z tego co pamiętam zakonnica zażyczyła sobie 400 czy 500 zł plus kupno kwiatów - i to z tego miały być jedynie bukiety na ołtarze (fakt, że to od 4 par, ale jak dla mnie to już lekka przesada) - zapłaciłyśmy coś ok. 1200 pani dekoratorce, ale mieliśmy przepiękne bukiety na i przed ołtarzem, ubrane ławki, krzesła i klęcznik.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 11:49   #1412
azakowana
Zakorzenienie

No u nas było tak samo. Siostra sobie zażyczyła za dekorację kościoła a jak byliśmy zobaczyć jak wygląda dekoracja na ślubie tydzień przed nami to się przeraziliśmy. Kwiatów nie było prawie wcale - tylko dwa bukiety na ołtarzu, na krzesłach czerwona płachta nie przykrywająca całkowicie krzeseł - porażka. Ja chciałam sama sobie udekorować ołtarz i zrobić szarfę po bokach ławek ale niestety siostra się nie zgodziła. Siostra się obraziła za to, że nie doceniamy jej pracy i musieliśmy ja przepraszać. W efekcie zgodziła się to, że przyniesiemy własne kwiaty i własne pokrowce BIAŁE na krzesła i klęcznik. Ale, że my mieliśmy ślub jako pierwsi a pozostałym parom nie zależało na dekoracji więc mieli dekoracje za nasze pieniądze i białe pokrowce nasze, bo nie pozwolono nam ich zabrać po mszy.

Ola a klatkę możesz przystroić w piątek wieczorem

Edytowane przez azakowana
Czas edycji: 2009-06-22 o 11:56
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:01   #1413
olajka
Zadomowienie

Ojej to rzeczywiście dużo siostry sobie naliczają! My tylko 150 zł płacimy, ale na jedną godzinę nie będziemy szaleć z kwiatami, no i będziemy mieć te sztuczne w stojakach a pod ołtarzem żywe. Jak dla mnie to ważne że jakakolwiek jest ta dekoracja, bo w Michale to chyba ciężko o cokolwiek (a my w parafii Św. Jadwigii Królowej bierzemy). Dziewczyny jak ja mam z tym kwiatkiem do włosów w koncu załatwić O 9 mam fryzjera, a o 16 ślub. Pomiędzy jeszcze musze skoczyc do kosmetyczki na makijaż, no i ubrać się i być gotowa. Jeszcze ktoś (najlepiej to świadek) musi mi podrzucić butonierki jak będzie wracał z kwiaciarni po odebraniu bukietów. Ja się zaczynam martwic takimi pierdółkami być może, ale to tez może wpłynąć pózniej na jakies zamieszanie

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:15   #1414
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej to rzeczywiście dużo siostry sobie naliczają! My tylko 150 zł płacimy, ale na jedną godzinę nie będziemy szaleć z kwiatami, no i będziemy mieć te sztuczne w stojakach a pod ołtarzem żywe. Jak dla mnie to ważne że jakakolwiek jest ta dekoracja, bo w Michale to chyba ciężko o cokolwiek (a my w parafii Św. Jadwigii Królowej bierzemy). Dziewczyny jak ja mam z tym kwiatkiem do włosów w koncu załatwić O 9 mam fryzjera, a o 16 ślub. Pomiędzy jeszcze musze skoczyc do kosmetyczki na makijaż, no i ubrać się i być gotowa. Jeszcze ktoś (najlepiej to świadek) musi mi podrzucić butonierki jak będzie wracał z kwiaciarni po odebraniu bukietów. Ja się zaczynam martwic takimi pierdółkami być może, ale to tez może wpłynąć pózniej na jakies zamieszanie
No właśnie ja miałam w Michale Więc wiesz dokładnie Ola jaka tam jest sytuacja z dekoracją.
A skąd Ola będziesz miała tego kwiata? Bo wiem, że w niektórych kwiaciarniach tak przygotowują kwiaty, żeby nie padły przez całą noc i można je wpiąć nawet rano. U nas bukiety i wpinki do butonierek odebrał mój mąż razem z moim tatą jak pojechali ustroić samochód.
Stary 2009-06-22, 12:28   #1415
mehja
Zakorzenienie

nie pomyślałam o tym kiedy wpiąć kwiat, fryzjera mam o 10 i na pewno fryzjerka zrobi to lepiej niż świadkowa czy mama ale z drugiej strony czy kwiat wytrzyma do 17 i będzie nadal ładnie wyglądał
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:31   #1416
olajka
Zadomowienie

Będę miała z kwiaciarni z Wąskiej Uliczki. Tylko że jak właśnie mi gdzieś tak wepnie fryzjerka koło 11 np (licząc na fryz 2 godz) to i tak się boje ,że może szybko oklapnąć. No a znowuż nie jestem przekonana, czy świadkowa go mogłaby tak super wpiąć później, jeśli by jej nawet pokazała fryzjerka bo ona nigdy tego nie robiła. Najlepiej dwa miec te kwiaty. To ten drugi bym trzymaław tym flakoniku z woda co dołaćza się przy kupnie by nie zwiędł kwiatuch. Z resztą, byc może będę miała dwa wpięte, zależy tez czy do fryzury będzie pasował jeden czy dwa.
Aga i Twój tata wrócił i Ci przyniósł nie? No ja tez muszę pomysleć nad takim rozwiązaniem i kogos wysłać chyba ze świadkiem

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

mehja ja mam wrażenie że zapomne o wielu rzeczach z takich organizacyjnych kurcze ten stres cały! Ja przecież nie usnę w noc przed ślubem! W dzień przed zaręczynami tez spac nie mogłam. Z drugiej strony jak to kiedys napisała azakowana z ostrowczanką nie można wszystkiego tak zaplanować, no i pewnie to i lepiej bo jak cos nie wyjdzie.. :-?

Stary 2009-06-22, 12:48   #1417
mehja
Zakorzenienie

ja znikam, jedziemy do Kielc, odezwę się później, a wy piszcie
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 13:24   #1418
olajka
Zadomowienie

Dziewczyny a które z Was pisały na forum Ostrowca cooo?

Stary 2009-06-22, 13:43   #1419
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Aga i Twój tata wrócił i Ci przyniósł nie? No ja tez muszę pomysleć nad takim rozwiązaniem i kogos wysłać chyba ze świadkiem
Ja byłam akurat na makijażu jak mąż i tata pojechali po te wiązanki. Przyjechali do domu i dopiero wtedy zaczęliśmy się z Grześkiem ubierać.

Cytat:
Dziewczyny a które z Was pisały na forum Ostrowca cooo?
A o które forum Oastrowca Ci chodzi? To na wizażu? czy jakieś inne? Bo jeżeli chodzi o to na wizażu to z nas tu sporo tam pisze.
Stary 2009-06-22, 14:05   #1420
olajka
Zadomowienie

nie jest forum ostrowiec na innej stronce i tam dziewczyny dwie widziałam jak pisały i zareklamowały to nasze forum na wizażu

Stary 2009-06-22, 14:10   #1421
azakowana
Zakorzenienie

Aha, to ja na pewno nie
Stary 2009-06-22, 14:21   #1422
Ywanka
Zadomowienie

To tez nie ja
Stary 2009-06-22, 14:52   #1423
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja też jestem koziorożec

ja zamawiałam kwiaty u kwiaciarki na targu ale tylko na dekorację samochodu i kwiaty dla rodziców. Ale cenowo jest ok.
a jak ropoznam ta kwaiciarke z targu pojde tam w sobote
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 14:53   #1424
Ywanka
Zadomowienie

Zobaczcie jaka fajna stonka:
http://www.slubnezakupy.pl/index.php
Stary 2009-06-22, 15:00   #1425
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Ja caly czas tez zastanawiam sie nad zywym kwiatem. Kwiarciarka powiedzila aby przyjsc po niego przed 9. O 9 mam fryzjera wiec by mi go dopial do wlosow, potem slub....no i cy przetrwa do rana taki kwiatek? Pani ze sklepu mi odradzala, ze te kwiaty wiedna.Ja chce sciagnac welon od razu po 1 tancu wiec chcialabym cos miec we wlosach a co jak kwiat padnie?
Mam jeszcze stroik i nie wiem wlasnie co bezpieczniej wpiac- czy kwiatka czy stroik i mam mega wielki dylemat
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:05   #1426
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ywanka Pokaż wiadomość
Zobaczcie jaka fajna stonka:
http://www.slubnezakupy.pl/index.php
Ale fajny ten sklep
Tylko ceny maja nie najmniejsze
A takie serca moja mama robiła na walentynki
http://www.slubnezakupy.pl/sklep,90,..._pior_duze.htm

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ja caly czas tez zastanawiam sie nad zywym kwiatem. Kwiarciarka powiedzila aby przyjsc po niego przed 9. O 9 mam fryzjera wiec by mi go dopial do wlosow, potem slub....no i cy przetrwa do rana taki kwiatek? Pani ze sklepu mi odradzala, ze te kwiaty wiedna.Ja chce sciagnac welon od razu po 1 tancu wiec chcialabym cos miec we wlosach a co jak kwiat padnie?
Mam jeszcze stroik i nie wiem wlasnie co bezpieczniej wpiac- czy kwiatka czy stroik i mam mega wielki dylemat
Aniu jeżeli kwiaciarka tego kwiatka odpowiednio przygotuje to nic nie ma prawa Ci paść.
Tylko to trzeba przygotować a nie dać takiego zwykłego kwiatka. Może uda mi się znaleźć jak się takie kwiatki przygotowuje to dam Ci znać.
Stary 2009-06-22, 15:18   #1427
Andromedaa
Rozeznanie

Jej w ogóle nie mam czasu do Was zajrzeć jestem w trakcie dość poważnych porządków poza tym czuję się podekscytowana, bo do naszego ślubu od dziś równo dwa miesiące

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:57   #1428
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja przed chwila wróciłam od dentysty Jakos przezyłam, byłam jeszcze w cerffurze, by zobaczyc cos dzis w promocji, kupiłam pare rzeczy Zjadłam obiad i teraz moge spokojnie z Wami siedziec
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:58   #1429
azakowana
Zakorzenienie

Aniu znalazłam kilka sposobów:
1. Spryskać u fryzjera kwiaty sprajem - wtedy się je tak niby konserwuje ale... Mogą zmienić kolor i wyglądać na lekko przywiędłe (nie wszystkie ale podobno z różami tak częściej się dzieje)
2. jeżeli fryzura jest bardzie obfita to można je wkomponować z fiolką - one są cienki, kwiaty maja stały dostęp do wody a włosy są suche.
3. Można owinąć łodyżki folią aluminiową - podobno obniża ona tracenie wody przez kwiatek - sama nie jestem do tego przekonana,
4. Zastosować watowanie albo woskowanie i owinąć koniec łodyżki specjalną taśmą florystyczną.

Woskowanie polega na tym, że końcówkę łodygi zanurzasz w gorącym wosku i czekasz aż zastygnie.
Watowanie - bierzesz namoczoną watkę, owijasz nią końcówkę łodygi, owijasz to taśma florystyczną - taką kauczukową i ogrzewasz nad świeczką lub zapalniczką tak, żeby taśma się stopiła.
5. Floryści używają specjalnego sprayu, który ogranicza transpirację i opóźnia proces więdnięcia
Stary 2009-06-22, 17:20   #1430
michel82
Wtajemniczenie

Nie podpisałam dzisiaj umowy Dowiedziałam się, że żeby podpisać umowę muszę się wyrejestrować z Urzędu Pracy Do tej pory tak nie miałam. Miałam tydzień czasu na dostarczenie umowy do Urzędu Pracy, ale widocznie się to zmieniło. Zaraz idę na dworzec i jadę do Ostrowca, a mieliśmy jechać z TŻ-em do jego rodziców i zrobić listę gości. On pojedzie sam (tylko ciekawe czy wróci z listą gości) a ja pojadę do domu, jutro pójdę do Urzędu Pracy i prosto stamtąd do Kielc, bo na 15-tą muszę być jutro w pracy. Masakra. Uciekam dziewczynki. Może uda mi się jeszcze dzisiaj odezwać, a jak nie, to może jutro z Ostrowca lub dopiero wieczorem z Kielc. Cały dzień w Kielcach pada, ciekawe jaka jest pogoda w Ostrowcu

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:33   #1431
olajka
Zadomowienie

Dziewczyny zaproszonka dotarły!! są śliczne Rączki mi się trzęsły jak wypisywałam gości na kopertach W środę idziemy na imieniny do wujka więc zabierzemy ze sobą już pierwsze Jego zona jest moja chrzestą wiec to tak sympatycznie wyjdzie Dostaliśmy gratis do zaproszeń tablice rejestracyjne, naklejki (obrączki) na koperty i zawieszki na wódkę no i koperty oczywiście też są już.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

w Owcu michel dyszcz wisi w powietrzu i pogoda ogólnie nieciekawa, dołująca

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Oo kropi deszczyk teraz

Stary 2009-06-22, 17:49   #1432
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Własnie zdziwiłas mnie Michel ta wiadomoscia, bo tak jak napisałas masz tydzien na jej dostarcznie, a nie wydaje mi sie zeby w Kielcach było inaczej:/ Dobrze, ze jutro masz 2 zmiane, to przynajmniej mozesz to załatwic jak najszybciej. A pogoda tutaj, coz beznadziejna, zimno i pokrapuje deszcz.

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2009-06-22 o 17:50 Powód: dopisek
Stary 2009-06-22, 17:53   #1433
azakowana
Zakorzenienie

U nas też tragedia.
Nie cierpię jak jest gorąco, ale taka pogoda przez długi okres to też lekka przesada. A myślałam, ze jak zima ciężka to lato gorące. A tu co?
Dobra lecę przesadzić diffenbachię bo już mi się przewraca w starej donicy
Stary 2009-06-22, 17:55   #1434
olajka
Zadomowienie

Własnie słyszałam na ostrowieckiej , że tam przy końcu Kilińskiego napdał jakiś 25 latek. który jechał oplem kadettem z przyciemnianymi szybami, 18 letnia dziewczyne i z nożem był! Póbował ja zgwałcić. Ona była silna dosyć, bo wyrwała mu ten nóż no i ma poranione ręce ale udało jej sie obronić, szukała pomocy i jakis kierowca jej pomógł co jechał, no a tego kola złapali po 3 godz. A to było ok 18 godz! masakra

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2009-06-22 o 17:58
Stary 2009-06-22, 18:03   #1435
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Nie no, nie słyszałam o tym. Teraz to juz nigdzie nie mozna czuc sie bezpiecznie
Stary 2009-06-22, 18:06   #1436
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie słyszałam na ostrowieckiej , że tam przy końcu Kilińskiego napdał jakiś 25 latek. który jechał oplem kadettem z przyciemnianymi szybami, 18 letnia dziewczyne i z nożem był! Póbował ja zgwałcić. Ona była silna dosyć, bo wyrwała mu ten nóż no i ma poranione ręce ale udało jej sie obronić, szukała pomocy i jakis kierowca jej pomógł co jechał, no a tego kola złapali po 3 godz. A to było ok 18 godz! masakra
Kurczę, moje okolice .

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 18:10   #1437
olajka
Zadomowienie

szok , strach gdziekolwiek sie ruszyć. I to w biały dzień!! Dobrze, że sobie poradziła ta dziewczyna, pewnie w przypływie adrenaliny miała dużo więcej siły. Poranione ma ręce.

Stary 2009-06-22, 18:43   #1438
mlodaj
Rozeznanie

patologie si dzieją na tym świecie, niedługo strach będzie ruszyć się gdziekolwiek

ta pogoda mnie dobija a jutro obrona brrr...
mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 18:53   #1439
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

I co stresujesz sie?

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2009-06-22 o 18:53 Powód: dopisek
Stary 2009-06-22, 18:55   #1440
adgamm
Raczkowanie

GG do adgamm

hejka dziewczyny, ja mam przed samą obroną problemy z dziakanatem - chcą mnie wykończyć, więc jutro jadę do Kielc

adgamm Witam nową koleżankę na forum
Te zdjęcia tego małżeństwa z Wrocławia są boskie z taką nutą erotyzmu jak się na nie patrzy i takie mi się podobają po samych zdjęciach widać, że się cenią a bluegothick też ma zajefajne zdjęcia więc skoro ona jest na miejscu to bierz i zamawiaj ją.
Z tych sukien co wkleiłaś to ta 3 mi się podoba z tą przeźroczystą górą.

Właśnie mam taki zamiar ją zamówić. Moja koleżanka, która ma ślub we wrześniu tego roku będzie ją miała, więc ocenię i jej zdjęcia.

[QUOTE=azakowana;12870648]

Według mnie Para Młoda poinna zapewnić nocleg swoim gościom. Tego wymaga kultura. Jeżeli część gości miałaby zrezygnować z wesela z tego powodu, ze nie mają gdzie spać albo, że musza sobie sami za ten nocleg zapłacić, dla kogo byłoby to wesele?
A poza tym to Wasi GOŚCIEQUOTE]

Załamałam się myśląc o tym, bo jeśli byśmy mieli zamawiać hotel dla tylu naszych gości przyjezdnych to chyba z torbami pójdziemy Z drugiej jednak strony masz rację, że jako organizatorzy powinniśmy zapewnić noclegi. Nie wiem jeszcze co zrobimy, na szczęście jest jeszcze sporo czasu do przemyśleń.

A jeśli chodzi o wpięcie kwiatu we włosy, to moja koleżanka miała storczyka (bo wiązanka też była ze storczyków) i od godziny 11 (bo tak była u fryzjera) trzymał jej się bardzo ładnie. Mówiła mi, że nawet jak wróciła z poprawin to się jeszcze trzymał!!! Tyle czasu wytrzymał bez wody. W kwiaciarni powiedzieli jej (kupowała w Adonisie), że to jeden z najbardziej wytrzymałych kwiatów. Także polecam, bo naprawdę ślicznie wyglądał.

Edytowane przez adgamm
Czas edycji: 2009-06-22 o 19:09
adgamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości