|
|
#1801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
dziewczyny jaki alkohol planujecie miec na wiejskim stole? gdzie go kupujecie?
|
|
|
|
#1802 |
|
Rozeznanie
|
Ja wiem że my będziemy mieć swojski bimberek śliwowicę robioną przez moją mamę i rożne whisky itp O takie alkohole ma zadbać właściciel hotelu bo mówił że alkohole może zakupić sam jakie chcemy w cenach hurtowych żeby nas odciążyć
|
|
|
|
#1803 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w którym salonie kupowałaś?Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1804 |
|
Rozeznanie
|
Ja wiem że my będziemy mieć swojski bimberek śliwowicę robioną przez moją mamę i rożne whisky itp O takie alkohole ma zadbać właściciel hotelu bo mówił że alkohole może zakupić sam jakie chcemy w cenach hurtowych żeby nas odciążyć
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
a gdzie mozna kupic taki bimber i sliwowice na stol wiejski?
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
Ale dziewczyny naskrobałyście niewiem kiedy to wszystko przeczytam, jak narazie nie mam kompa w pracy, wiec jest ciężko, ale czasami jak mam czas w domu to zaglądam.
Spóźnione życzenia dla tygodniowych Mężatek. Wszytskiego najlepszego na nowej drodze życia |
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mieliśmy śliwowicę łącką. Kupiona oczywiście w Łącku - bo tylko tu robią taką prawdzistą
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
No i piękną pogodę mają dzisiejsze panny młode
wreszcie miejmy nadzieję, że tak teraz zostanie ![]() A gdzie wy się wszystkie podziewacie?
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mehja a suknia się nie przejmuj. Ja bym nie podpinała sukni w Kościele i zostawiłabym taki długi tren. Pięknie będzie wyglądał na zdjęciach a po wyjściu z Kościoła może ktoś Ci go podpiąć
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Azakowana tren to by mi swiadkowa rozpięła a potem podpięła. Tylko mi się nie podoba taki długi, wygląda jak na amerykańskich filmach, a ja żadną królową nie jestem
chciałam taki na 0,5m. i ciągle o tym myślę.
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez bym nie podpinala... Mnie sie bardzo podobają takie dlugie... W tym dniu musisz być jak księzniczka... Ale wiem ze nie da sie uszczesliwic na sile... Dobrze bedzie... ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Sliwowice to mozna kupić w sklepie monopolowym, bimber to od kogoś kto pędzi popytaj znajomych. Zwłaszcza tych starszych.U mnie nie ma na szczescie z tym problemu
|
|
|
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Miło że się Wam podobają zaproszonka. Zamawiała w końcu któraś z Was ta bieliznę przez neta na ślub? Ja się waham..aniu wspaniale wyglądałaś Kto robił Ci makijaż i pazurki ? Elsi nie przejmuj się, każdemu nie dogodzisz Wybierzcie się tam kiedyś może coś spróbować, jeśli jest taka mozliwość.Widziałam dziś fajne buciki do slubu tylko troszkę, za niskie i nie było mojego rozmiaru. Buciki w sklepie tym na górze nad Biedronką, przy Rynku z odkrytymi paluszkami dwoma ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- my też bimba, jakieś likery, winka itp.. może drinki w małych buteleczkach..
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was
Płytka rewelacja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nawet się nie spodziewałam że tak ładnie wyjdzie ) wiec szybciutko dostaliśmy płytkę...Jutro mamy plener umówiony mam nadzieję ze pogoda dopisze jak dzisiaj...wiecie co dzisiaj byliśmy na spacerku i przechodziliśmy obok kościoła na ogrodach ..akurat był ślub udzielany az mnie ścisneło w środku ze wzruszenia że to tak niedawno było u nas...w sumie nie wiedziałam że ja az taka wrażliwa jestem ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Na dniach postaram się wrzucić jakieś zdjęcia ze ślubu ...pozdrawiam
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
Atena i gdzie ten plener robicie? Wogóle to wszystkiego najlepszego i gratulacje!!!
Dawno mnie tu nie było.
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
A dziś na Pułankach brała ślub moja koleżanka z podstawówki. Też akurat siedzieliśmy na skwerku koło kościoła więc podeszliśmy potem bliżej. Wyglądała ślicznie, pogoda cudna. Oni brali ślub o 17 więc tak jak my i też mnie ścisnęło w żołądku, że za równe 2 tyg o 17 my tam będziemy stali i przyjmowali zyczenia od gości. Potem jak już wszyscy odjechali to weszłam do kościoła na chwilę zobaczyć dekorację i podoba mi się baaardzo mimo, że ze sztusznych kwiatów.
|
|
|
|
#1817 |
|
Wtajemniczenie
|
Mielismy sami dekorować naszą salę, ale nie mam ani żadnego pomysłu ani chęci, poza tym nie wiem czy mi się to wogóle opłaca no i czasu zupełnie nie będę mieć na to
Tylko teraz to nie wiem gdzie kogoś szukać, czasu maluśko zostało, a poza tym to czy ktoś sprosta moim wymysłom Buuuu niech to ktos za mnie wszystko załatwi
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2009-06-27 o 20:15 |
|
|
|
#1818 |
|
Zadomowienie
|
hej kobietki, wow ale sie pogoda ładna zrobiła od południa. Normalnie dziwnie aż,że jest tak ładnie w sobotę.
Też mnie ciarki dzis przeszły jak zobaczyłam stojąc samochodem na czerwonym świetle 3 auta ślubne( taki mieliśmy fart ) Szybko zleci i my też bedziemy w takich jechać.Atena28 super,że Wam się płytka podobała. A ten pan to nie jest z Bałtowskiej aby?? mehja mam tak samo jak ty- też nie lubię takich dłuuuugich trenów, wogule nie wiem czy jakiś będę miała. No chyba,że któciutki. Nie lubię jak potem dynda taki ogon kiedy jest juz podpięty. waniliaania2009 bimberek to nam pan oferował na Krupówkach jak byliśmy w maju Ale tak poważnie to nie mam pojęcia.
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiesz Mehja jak jest z dekoracją kościoła na pułankach? Bo ja tez bede mieć ślub i nic jeszcze nie wiem... |
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno znajdzie się ktoś kot będzie Ci potrafił pomóc
|
|
#1821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Wtajemniczenie
|
Mialam zdac relacje z kosciola na Piaskach
Oplaty sa takie: co laska ksiedzu za slub + 100 zl dla organisty (placi sie ksiedzu) + oplata za kwiaty siostrze (oplata jest zalezna od ilosci slubow z danego nia, u nas bedzie ich az siedem wiec zaplacilismy 200 zl)I tyle oplat ![]() Mnie zasmiucila tylko jedna rzecz- jest remont po jednej stronie kosciola, zalozona jest folia..... jakos bardzo zle to nie wyglada, no ale szkoda..... dwa lata nic nie robili i akurat teraz im sie zachcialo ![]() Widzialam, tez wystroj kosciola, wiec bardzo mi sie podobal, bo same zywe kwiaty byly. Aha- zamowilam dekoracje sali u tej pani z targu bedziemy miec w wazonach biale i rozowe margaretki oraz duzy lezacy bukiet z margaretek i lili przed nami. Cena 100 zl za wszystko, wiec naprawde maja tanio, a bardzo ladnie robi
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2009-06-28 o 09:39 |
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
WItajcie, juz nadrobiłam wszytsko. Myslałam ze wiecej napiszecie
Wczoraj oddałam indeks do dziekanatu i juz oficjalnie mam wakacje![]() MEhja nie martw sie, plus tego jest taki ze tren bedzie ładnie wygladał, a moze znajdzie sie karwcowa, ze go troszke skróci. Zaraz TZ przychodzi, cała niedziele spedzimy razem, jutro znow wyjeżdza ![]() Wanilanina u nas na stole wiejskim bedzie bimber robiony przez Tzta wujka, a czy cos wiecej to niewiem. Mamy czas jeszcze. |
|
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
waniliaania2009 byłam bardzo ciekawa jak tam jest z opłatami. Czyli pary składaja się na kwiaty a siostra sama kościół dekoruje??
I nic sie nie przejmuj ta folią. W porównaniu do tego, jak "tuszowali" wcześniejsze malowania( była juz nawa główna i ołtarz i pod chórem coś poprawiali) to teraz jest bardzo elegancko. Chyba sie ludzie bulwersowali, że slub a tu uciapane folie albo wogule nic nie przykryte i całe rusztowania na wierzchu. Pomyśl jak mieli c, kiedy ołtarz głównybył w remoncie....masakra. A która to ta pani z targu?? |
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo wszyscy patrzyli na Parę Młodą a nie na boki
|
|
#1827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
To może zrób sobie z tydzień - dwa odpoczynku
![]() Tobie to dobrze zrobi a przygotowania nie uciekną ![]() Wczoraj byłam u krawcowej bo muszę jakąś sukienkę na to wrześniowe wesele uszyć a samej mi się nie chce i też bym takiej nie uszyła jaką sobie umyśliłam ![]() I ta krawcowa opowiadała mi, o dziewczynie, która wczoraj miała ślub a trzy dni wcześniej wylądowała w szpitalu z odwodnienia. Przez trzy dni prawie nic nie jadła tak się stresowała weselem. Suknie jeszcze się okazało, że musiała krawcowa zwężać, bo dziewczyna tak przez jeden tydzień z nerwów schudła i zawoziła ją do szpitala - bo dziewczyny nie chcieli ze szpitala wypuścić i jeszcze tam dziewczyna ją przymierzała i na wczoraj rano suknia była gotowa. Dziewczynę wypuścili tylko na przepustkę na ślub i wesele i dzisiaj wróciła z powrotem do szpitala. Wyobrażacie sobie taką sytuację? Także dziewczynki oszczędzać się jak tylko możecie. A apropos sukienki na wesele to będzie jaskrawo czerwony spód i na o koronka czarna z dużymi oczkami, tak, żeby ten czerwony prześwitywał. I do tego czarne koronkowe bolerko z długim rękawem zakończone w dzwonek Już się nie mogą doczekać kiedy będę miałą pierwszą przymiarkę
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
azakowana normalnie nie wyobrażam soebie takiej sytuacji. Ale dziewzcyny tak maja. Ostatnio ogladałam płytke z wesela koleżanki siostry. Była w 6 miesiącu ale trzeba było sie dobrze przyjrzeć, żeby brzuszek zobaczyć. I wszystko ze stresu.
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko.Czyli poprawiny spędza w szpitalu? Bardzo mądrze ![]() Ania a kiedy ty u niej byłaś? Bo ja byłam wczoraj dogadać się o dekorację na auto i jej nie było. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

Głupie baby, mówiłam że coś sknocą
A w którym salonie kupowałaś?

wreszcie

o matko.Czyli poprawiny spędza w szpitalu? Bardzo mądrze