Ostrowieckie Panny Młode cz.III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-27, 13:11   #1801
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III

dziewczyny jaki alkohol planujecie miec na wiejskim stole? gdzie go kupujecie?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 13:16   #1802
Igoolek
Rozeznanie

GG do Igoolek Send a message via Skype™ to Igoolek

Ja wiem że my będziemy mieć swojski bimberek śliwowicę robioną przez moją mamę i rożne whisky itp O takie alkohole ma zadbać właściciel hotelu bo mówił że alkohole może zakupić sam jakie chcemy w cenach hurtowych żeby nas odciążyć
Igoolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 13:22   #1803
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Suknia już wisi u moich rodziców. Tylko wkurzyłam się bo przy kupowaniu sukni zastrzegłam że tren będziemy skracać bo jest za długi (ok.1,5m) a wczoraj okazało się, że babki skróciły go tylko 10cm bo więcej się nie dało! i zostałam z suknią z wielkim trenem mama ma wezwać krawcową do domu i może ona coś wymyśli. Najwyżej nie będę go odpinać w kościele ale szkoda mi trochę bo jest piękny, zdobiony koronką Głupie baby, mówiłam że coś sknocą
A wcześniej to zapomniały powiedzieć że niby więcej się nie da skrócic A w którym salonie kupowałaś?

Cytat:
Na szczęście teraz się wypogodziło i już chyba padać nie będzie. Pierwsza sobota od 5 tygodni która nadaje się na ślub.
U mnie cały czas mocno leje deszcz, chociaż słońce się lekko przebija przez chmury.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
dziewczyny jaki alkohol planujecie miec na wiejskim stole? gdzie go kupujecie?
My planujemy śliwowicę, jakiś bimberek, nalewki różnego rodzaju, a wszystko robi już od dawna mój teść, bo jest na prawdę specjalistą od tego, a cała rodzina Tżta nie pija raczej wódki tylko takie właśnie specjały

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 13:35   #1804
Igoolek
Rozeznanie

GG do Igoolek Send a message via Skype™ to Igoolek

Ja wiem że my będziemy mieć swojski bimberek śliwowicę robioną przez moją mamę i rożne whisky itp O takie alkohole ma zadbać właściciel hotelu bo mówił że alkohole może zakupić sam jakie chcemy w cenach hurtowych żeby nas odciążyć
Igoolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 13:46   #1805
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
A wcześniej to zapomniały powiedzieć że niby więcej się nie da skrócic A w którym salonie kupowałaś?
wczesniej mówiły że oczywiście skrócimy ile będę chciała. Pewnie tylko dlatego żebym kupiła u nich. To salon Contessa w Kielcach
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 14:40   #1806
waniliaania2009
Wtajemniczenie

a gdzie mozna kupic taki bimber i sliwowice na stol wiejski?
Stary 2009-06-27, 15:14   #1807
karolina403
Raczkowanie

Ale dziewczyny naskrobałyście niewiem kiedy to wszystko przeczytam, jak narazie nie mam kompa w pracy, wiec jest ciężko, ale czasami jak mam czas w domu to zaglądam.

Spóźnione życzenia dla tygodniowych Mężatek. Wszytskiego najlepszego na nowej drodze życia
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 16:08   #1808
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Dziewczynki Jeszcze śpicie wszystkie?

Czy u Was też w kolejną sobotę taka pogoda do niczego? Zachmurzone, zamglone, deszcz siąpi i chłodno Kiedy to się wreszcie skończy
U nas piękna pogoda. Cieplutko, lekki wietrzyk - idealnie na ślub

Cytat:
My mieliśmy śliwowicę łącką. Kupiona oczywiście w Łącku - bo tylko tu robią taką prawdzistą
Stary 2009-06-27, 16:08   #1809
mehja
Zakorzenienie

No i piękną pogodę mają dzisiejsze panny młode wreszcie miejmy nadzieję, że tak teraz zostanie

A gdzie wy się wszystkie podziewacie?
Stary 2009-06-27, 16:17   #1810
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
No i piękną pogodę mają dzisiejsze panny młode wreszcie miejmy nadzieję, że tak teraz zostanie

A gdzie wy się wszystkie podziewacie?
No ja jestem

Mehja a suknia się nie przejmuj. Ja bym nie podpinała sukni w Kościele i zostawiłabym taki długi tren. Pięknie będzie wyglądał na zdjęciach a po wyjściu z Kościoła może ktoś Ci go podpiąć
Stary 2009-06-27, 16:47   #1811
mehja
Zakorzenienie

Azakowana tren to by mi swiadkowa rozpięła a potem podpięła. Tylko mi się nie podoba taki długi, wygląda jak na amerykańskich filmach, a ja żadną królową nie jestem chciałam taki na 0,5m. i ciągle o tym myślę.
Stary 2009-06-27, 16:57   #1812
madziaciu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
No ja jestem

Mehja a suknia się nie przejmuj. Ja bym nie podpinała sukni w Kościele i zostawiłabym taki długi tren. Pięknie będzie wyglądał na zdjęciach a po wyjściu z Kościoła może ktoś Ci go podpiąć

Ja tez bym nie podpinala... Mnie sie bardzo podobają takie dlugie... W tym dniu musisz być jak księzniczka...
Ale wiem ze nie da sie uszczesliwic na sile... Dobrze bedzie...

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Sliwowice to mozna kupić w sklepie monopolowym, bimber to od kogoś kto pędzi popytaj znajomych. Zwłaszcza tych starszych.
U mnie nie ma na szczescie z tym problemu
madziaciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 19:07   #1813
olajka
Zadomowienie

Witajcie Miło że się Wam podobają zaproszonka. Zamawiała w końcu któraś z Was ta bieliznę przez neta na ślub? Ja się waham..
aniu wspaniale wyglądałaś Kto robił Ci makijaż i pazurki ?
Elsi nie przejmuj się, każdemu nie dogodzisz Wybierzcie się tam kiedyś może coś spróbować, jeśli jest taka mozliwość.
Widziałam dziś fajne buciki do slubu tylko troszkę, za niskie i nie było mojego rozmiaru. Buciki w sklepie tym na górze nad Biedronką, przy Rynku z odkrytymi paluszkami dwoma

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

my też bimba, jakieś likery, winka itp.. może drinki w małych buteleczkach..

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 19:27   #1814
Atena28
Raczkowanie

Witam Was
Płytka rewelacja nawet się nie spodziewałam że tak ładnie wyjdzie . ..Elsi filmował pan z KAMM studio.. ( kolega mojego męża ) wiec szybciutko dostaliśmy płytkę...
Jutro mamy plener umówiony mam nadzieję ze pogoda dopisze jak dzisiaj...wiecie co dzisiaj byliśmy na spacerku i przechodziliśmy obok kościoła na ogrodach ..akurat był ślub udzielany az mnie ścisneło w środku ze wzruszenia że to tak niedawno było u nas...w sumie nie wiedziałam że ja az taka wrażliwa jestem

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Na dniach postaram się wrzucić jakieś zdjęcia ze ślubu ...pozdrawiam

http://s4.suwaczek.com/200408013435.png

http://s10.suwaczek.com/20090620290114.png

Miłości trzeba się uczyć,
uczyć wciąż na nowo i bez końca
Atena28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 19:29   #1815
olajka
Zadomowienie

Atena i gdzie ten plener robicie? Wogóle to wszystkiego najlepszego i gratulacje!!! Dawno mnie tu nie było.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 20:00   #1816
mehja
Zakorzenienie

A dziś na Pułankach brała ślub moja koleżanka z podstawówki. Też akurat siedzieliśmy na skwerku koło kościoła więc podeszliśmy potem bliżej. Wyglądała ślicznie, pogoda cudna. Oni brali ślub o 17 więc tak jak my i też mnie ścisnęło w żołądku, że za równe 2 tyg o 17 my tam będziemy stali i przyjmowali zyczenia od gości. Potem jak już wszyscy odjechali to weszłam do kościoła na chwilę zobaczyć dekorację i podoba mi się baaardzo mimo, że ze sztusznych kwiatów.
Stary 2009-06-27, 20:14   #1817
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Mielismy sami dekorować naszą salę, ale nie mam ani żadnego pomysłu ani chęci, poza tym nie wiem czy mi się to wogóle opłaca no i czasu zupełnie nie będę mieć na to Tylko teraz to nie wiem gdzie kogoś szukać, czasu maluśko zostało, a poza tym to czy ktoś sprosta moim wymysłom Buuuu niech to ktos za mnie wszystko załatwi

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2009-06-27 o 20:15
Stary 2009-06-27, 20:15   #1818
ninuska
Zadomowienie

hej kobietki, wow ale sie pogoda ładna zrobiła od południa. Normalnie dziwnie aż,że jest tak ładnie w sobotę.

Też mnie ciarki dzis przeszły jak zobaczyłam stojąc samochodem na czerwonym świetle 3 auta ślubne( taki mieliśmy fart ) Szybko zleci i my też bedziemy w takich jechać.

Atena28 super,że Wam się płytka podobała. A ten pan to nie jest z Bałtowskiej aby??

mehja mam tak samo jak ty- też nie lubię takich dłuuuugich trenów, wogule nie wiem czy jakiś będę miała. No chyba,że któciutki. Nie lubię jak potem dynda taki ogon kiedy jest juz podpięty.

waniliaania2009 bimberek to nam pan oferował na Krupówkach jak byliśmy w maju Ale tak poważnie to nie mam pojęcia.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 21:03   #1819
madziaciu
Zadomowienie

Cytat:
A dziś na Pułankach brała ślub moja koleżanka z podstawówki. Też akurat siedzieliśmy na skwerku koło kościoła więc podeszliśmy potem bliżej. Wyglądała ślicznie, pogoda cudna. Oni brali ślub o 17 więc tak jak my i też mnie ścisnęło w żołądku, że za równe 2 tyg o 17 my tam będziemy stali i przyjmowali zyczenia od gości. Potem jak już wszyscy odjechali to weszłam do kościoła na chwilę zobaczyć dekorację i podoba mi się baaardzo mimo, że ze sztusznych kwiatów.

A wiesz Mehja jak jest z dekoracją kościoła na pułankach? Bo ja tez bede mieć ślub i nic jeszcze nie wiem...
Stary 2009-06-27, 21:25   #1820
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Mielismy sami dekorować naszą salę, ale nie mam ani żadnego pomysłu ani chęci, poza tym nie wiem czy mi się to wogóle opłaca no i czasu zupełnie nie będę mieć na to Tylko teraz to nie wiem gdzie kogoś szukać, czasu maluśko zostało, a poza tym to czy ktoś sprosta moim wymysłom Buuuu niech to ktos za mnie wszystko załatwi
Kasiu może pochodź po Kwiaciarniach i popytaj Na pewno znajdzie się ktoś kot będzie Ci potrafił pomóc
Stary 2009-06-28, 07:26   #1821
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość

mehja mam tak samo jak ty- też nie lubię takich dłuuuugich trenów, wogule nie wiem czy jakiś będę miała. No chyba,że któciutki. Nie lubię jak potem dynda taki ogon kiedy jest juz podpięty.
tylko na szczęście mój tren jak jest podpięty to w ogóle go nie widać, jest lekki i cienki, na początku nie mogłam uwierzyć że to jest suknia z trenem, nie mam takiego kupra z tyłu

Cytat:
Napisane przez madziaciu Pokaż wiadomość
A wiesz Mehja jak jest z dekoracją kościoła na pułankach? Bo ja tez bede mieć ślub i nic jeszcze nie wiem...
Dekorację rozkłada pan kościelny, jak się wchodzi to jest bramka z kwiatów, potem po dwóch stronach jak się idzie do ołtarza to są w wysokich wazonach kwiaty i tiul biały i przed ołtarzem stoją krzesła w białych pokrowcach. Ładnie płytki są nowiutkie więc podłoga błyszczy aż się przejrzeć można. Najlepiej idź w którąś sobotę zobaczyć sobie na żywo.
Stary 2009-06-28, 09:26   #1822
madziaciu
Zadomowienie

Cytat:

Dekorację rozkłada pan kościelny, jak się wchodzi to jest bramka z kwiatów, potem po dwóch stronach jak się idzie do ołtarza to są w wysokich wazonach kwiaty i tiul biały i przed ołtarzem stoją krzesła w białych pokrowcach. Ładnie płytki są nowiutkie więc podłoga błyszczy aż się przejrzeć można. Najlepiej idź w którąś sobotę zobaczyć sobie na żywo.
To fajnie. Bo ogólnie te ten kościół jest jeszcze niedokończony i bałam sie ze moze być brzydko przystrojony. Ale za rok to moze sie to zmienić jeszcze 10 razy... A podłoga rzeczywiście jest ładna bo nowa...
Stary 2009-06-28, 09:36   #1823
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Mialam zdac relacje z kosciola na Piaskach Oplaty sa takie: co laska ksiedzu za slub + 100 zl dla organisty (placi sie ksiedzu) + oplata za kwiaty siostrze (oplata jest zalezna od ilosci slubow z danego nia, u nas bedzie ich az siedem wiec zaplacilismy 200 zl)
I tyle oplat

Mnie zasmiucila tylko jedna rzecz- jest remont po jednej stronie kosciola, zalozona jest folia..... jakos bardzo zle to nie wyglada, no ale szkoda..... dwa lata nic nie robili i akurat teraz im sie zachcialo
Widzialam, tez wystroj kosciola, wiec bardzo mi sie podobal, bo same zywe kwiaty byly.

Aha- zamowilam dekoracje sali u tej pani z targu bedziemy miec w wazonach biale i rozowe margaretki oraz duzy lezacy bukiet z margaretek i lili przed nami. Cena 100 zl za wszystko, wiec naprawde maja tanio, a bardzo ladnie robi

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2009-06-28 o 09:39
Stary 2009-06-28, 10:42   #1824
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

WItajcie, juz nadrobiłam wszytsko. Myslałam ze wiecej napiszecie Wczoraj oddałam indeks do dziekanatu i juz oficjalnie mam wakacje
MEhja nie martw sie, plus tego jest taki ze tren bedzie ładnie wygladał, a moze znajdzie sie karwcowa, ze go troszke skróci.
Zaraz TZ przychodzi, cała niedziele spedzimy razem, jutro znow wyjeżdza
Wanilanina u nas na stole wiejskim bedzie bimber robiony przez Tzta wujka, a czy cos wiecej to niewiem. Mamy czas jeszcze.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 11:43   #1825
ninuska
Zadomowienie

waniliaania2009 byłam bardzo ciekawa jak tam jest z opłatami. Czyli pary składaja się na kwiaty a siostra sama kościół dekoruje??
I nic sie nie przejmuj ta folią. W porównaniu do tego, jak "tuszowali" wcześniejsze malowania( była juz nawa główna i ołtarz i pod chórem coś poprawiali) to teraz jest bardzo elegancko. Chyba sie ludzie bulwersowali, że slub a tu uciapane folie albo wogule nic nie przykryte i całe rusztowania na wierzchu. Pomyśl jak mieli c, kiedy ołtarz głównybył w remoncie....masakra.

A która to ta pani z targu??
Stary 2009-06-28, 12:30   #1826
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie zasmiucila tylko jedna rzecz- jest remont po jednej stronie kosciola, zalozona jest folia..... jakos bardzo zle to nie wyglada, no ale szkoda..... dwa lata nic nie robili i akurat teraz im sie zachcialo
Widzialam, tez wystroj kosciola, wiec bardzo mi sie podobal, bo same zywe kwiaty byly.
Waniliaania nie dwa lata bo w tamtym roku w okresie wakacyjnym też była remontowana jedna strona. Ja byłam na ślubie właśnie w tym czasie i w ogóle to się nie rzucało w oczy, bo wszyscy patrzyli na Parę Młodą a nie na boki
Stary 2009-06-28, 13:04   #1827
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu może pochodź po Kwiaciarniach i popytaj Na pewno znajdzie się ktoś kot będzie Ci potrafił pomóc
Pewnie to dobry pomysł, ale mnie się poprostu już nie chce. Mam powoli dosyć tych przygotowań i tego, że praktycznie wszystkim muszę się sama zająć

Mel B 14/14 +
Stary 2009-06-28, 13:19   #1828
azakowana
Zakorzenienie

To może zrób sobie z tydzień - dwa odpoczynku
Tobie to dobrze zrobi a przygotowania nie uciekną
Wczoraj byłam u krawcowej bo muszę jakąś sukienkę na to wrześniowe wesele uszyć a samej mi się nie chce i też bym takiej nie uszyła jaką sobie umyśliłam
I ta krawcowa opowiadała mi, o dziewczynie, która wczoraj miała ślub a trzy dni wcześniej wylądowała w szpitalu z odwodnienia. Przez trzy dni prawie nic nie jadła tak się stresowała weselem. Suknie jeszcze się okazało, że musiała krawcowa zwężać, bo dziewczyna tak przez jeden tydzień z nerwów schudła i zawoziła ją do szpitala - bo dziewczyny nie chcieli ze szpitala wypuścić i jeszcze tam dziewczyna ją przymierzała i na wczoraj rano suknia była gotowa. Dziewczynę wypuścili tylko na przepustkę na ślub i wesele i dzisiaj wróciła z powrotem do szpitala. Wyobrażacie sobie taką sytuację?
Także dziewczynki oszczędzać się jak tylko możecie.

A apropos sukienki na wesele to będzie jaskrawo czerwony spód i na o koronka czarna z dużymi oczkami, tak, żeby ten czerwony prześwitywał. I do tego czarne koronkowe bolerko z długim rękawem zakończone w dzwonek Już się nie mogą doczekać kiedy będę miałą pierwszą przymiarkę
Stary 2009-06-28, 13:46   #1829
ninuska
Zadomowienie

azakowana normalnie nie wyobrażam soebie takiej sytuacji. Ale dziewzcyny tak maja. Ostatnio ogladałam płytke z wesela koleżanki siostry. Była w 6 miesiącu ale trzeba było sie dobrze przyjrzeć, żeby brzuszek zobaczyć. I wszystko ze stresu.
Stary 2009-06-28, 14:25   #1830
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
I ta krawcowa opowiadała mi, o dziewczynie, która wczoraj miała ślub a trzy dni wcześniej wylądowała w szpitalu z odwodnienia. Przez trzy dni prawie nic nie jadła tak się stresowała weselem. Suknie jeszcze się okazało, że musiała krawcowa zwężać, bo dziewczyna tak przez jeden tydzień z nerwów schudła i zawoziła ją do szpitala - bo dziewczyny nie chcieli ze szpitala wypuścić i jeszcze tam dziewczyna ją przymierzała i na wczoraj rano suknia była gotowa. Dziewczynę wypuścili tylko na przepustkę na ślub i wesele i dzisiaj wróciła z powrotem do szpitala. Wyobrażacie sobie taką sytuację?
Także dziewczynki oszczędzać się jak tylko możecie.
o matko.Czyli poprawiny spędza w szpitalu? Bardzo mądrze

Cytat:

Aha- zamowilam dekoracje sali u tej pani z targu bedziemy miec w wazonach biale i rozowe margaretki oraz duzy lezacy bukiet z margaretek i lili przed nami. Cena 100 zl za wszystko, wiec naprawde maja tanio, a bardzo ladnie robi
Ania a kiedy ty u niej byłaś? Bo ja byłam wczoraj dogadać się o dekorację na auto i jej nie było.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości