|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
Cytat:
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Po tych półtorej roku nie zostaną wydane warunki zabudowy - sprawa tylko cofnie się do I instancji lub WSA, więc w zasadzie ta droga przez mękę zacząć się może od nowa. W międzyczasie wejdzie w życie plan zagospodarowania przestrzennego, który tą działkę wyłączy z zabudowy i zostaniemy z ręką w nocniku. Taki jest najbardziej prawdopodobny scenariusz. Nie mamy zdolności kredytowej na własne mieszkanie, nie mamy też u kogo mieszkać, więc pewnie wynajmować będziemy do usranej śmierci...
Cholera, teraz wszystko mi się jawi w takich czarnych barwach, sorki że psuję ten optymistyczny ślubny temat...
Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2009-07-09 o 15:55 |
|
|
|
#2674 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za info o RYTMIE, bo mieliśmy jeszcze na wszelki wypadek namiary na didżeja (niewiem jak to się pisze
) Byliśmy ostatnio na weselu i super grał i prowadził wesele no i dużu tańszy...Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne, bo mam odbiór sukni na 20 września, a pani mi kazała przyjść na zdjęcie miary w butach i bieliźnie na początek września. Ja się pytam czy nie za późno, a one że w sam raz. Łoj zdenerwowałam się bo mnie chyba trochę olały. No to mówię, że chociaż buty przyjdę przymierzyć (bo też tam zamówiłam), no to łaskawie mi pozwoliła. No bo przecież jakby były złe te buty to gdzie potem na szybko we wrześniu do tej miary będę butów szukać. Ten salon, to ten o którym kiedyś pisałyście taki dwupiętrowy. |
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym ustawała przy swoim, ze chcesz wcześniej. Jak ja tam zamawiałam suknię to mi powiedziały odbiór tydzień przed ślubem ale się nie zgodziłam mimo, ze mi mówiły, że na pewno się wyrobią. Ja nie miałam zamiaru nerwów tracić na tydzień przed ślubem jeszcze z suknią. Z tym, ze ja zamówiłam suknie i odbierałam gotową - nie miałam żadnych przymiarek.
|
#2676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga podaj przepisy na te pyszności na pewno wypróbuję Cytat:
![]() Cytat:
A nie chcielibyście sprzedać tej działki? może to byłoby lepsze? Edytowane przez mehja Czas edycji: 2009-07-09 o 16:07 |
|||
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja a wiesz co jest w nich najlepsze? - Robi sie je maksymalnie 45 minut
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Ostrowczanka teraz doczytałam o tym planie zagospodarowania. A wiecie juz na pewno że wyłączy działkę z pod zabudowy?
Znowu pada, ja zaraz zwiariuje! |
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Wiemy na 99%. Naszym zgodnym zdaniem Urzędy grają na zwłokę bo ze względu na bałagan w przepisach nie wiedzą co robić (np. naprzeciwko cmentarza właśnie skończyło budować się 2 nowiutkie domki). Jak wejdzie w życie plan zagospodarowania to wyłączy ten teren odgórnie od zabudowy i problem będzie rozwiązany. A teściowie zostaną z działką, która ma 12 arów, w atrakcyjnej lokalizacji, w której cena ara ziemi dochodzi nawet do 12 tys. zł, z którą nie będą mogli zrobić nic - tylko ją uprawiać.
Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2009-07-09 o 16:34 |
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Ostrowczanko tutaj mozesz sie wygadac
![]() |
|
|
|
#2682 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny od dłuższego czasu czytam sobie wasze forum i musze przyznać ze jesteśćie naprawde rewelacyjne. ja mam taki problem że planuje swoje wesele na lipiec, sierpień 2011 roku, ale mój Tż, moja przyszła teściowa i moja mama juz wpadaja w panike że niebedzie sali, zespołu żeby wszystko zamawiać teraz, a ja sie zastanawiam czy to nie zawcześnie??jak myślicie??
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Moja droga, to juz najwyzszy czas, tym bardziej ze to okres letni. Juz powinnisice sie zastanowic nad sala i zespołem. No znaczy, ze obojetne gdzie bedzie wesele i kto bedzie grał. Naprawde warto wczesniej te 2 sprawy załatwic, wiem to z własnego doswiadczenia.
Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2009-07-09 o 19:25 Powód: dopisek |
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Azakowana no i gdzie przepisy?
My już po drugiej spowiedzi. jutro jeszcze czeka nas spotkanie z kamerzystą i idę na malowanie pazurków. I to by było na tyle z przygotowań. |
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko nie grzeszyc mi tam
I pochwal sie pazurkami jak bedziesz mogła
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Justys nie będzie za bardzo się czym chwalić, ja będę miała tylko malowane- francuski.
A dziś ufarbowałam włosy, w pore się za to wzięłam, nie ma co. Na szczęście wyszły ładnie. |
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Myslałam, ze cos bardziej wymyslnego
![]() Grunia27 jeszcze jedno warto porównac co lokale propomuja i za jakie pieniadze. Zanim sie zdecydujecie troszke czasu minie, wiec mozecie smiało juz zaczac rozgladac sie. |
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie doczytałam![]() A więc tak: 1. Kiełbasa w sosie: Kupić kiełbasę - ja kupuje toruńską i dla każdego kupuję po dwa kawałki, bo sosu zostaje zawsze i żeby było na dwa razy. Ponacinać ją tak jak na grilla. 1 całą dużą cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Na tej cebuli pookładać kawałki kiełbasy i podsmażać. Można powciskać cebulę w te nacięcia na kiełbasie. Pilnować, obracać co jakiś czas, żeby się cebula bardzo nie spiekła. Jak kiełbasa już będzie ładnie przysmażona zalać ją wodą tak, żeby się przykryła cała i wrzucić dwie kostki rosołowe. Jak się to zagotuje to zaprawić jak sos mąką i śmietaną (żeby było dość gęste). Podawać z ziemniakami i ogórkami kiszonymi ![]() 2. Kurczak z pieczarkami i makaronem. Wszystkie dodatki na oko - ja dla nas dwojga daję około 15 dkg pieczarek 1 cebulę i jedną podwójną pierś z kurczaka i gotuję tak około 250 g makaronu. Cebulę posiekać podsmażyć na maśle. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do podsmażonej cebuli, posoli i podsmażać aż się skurczą i ściemnieją . Nastawić makaron do gotowania (ja przeważnie robię świderki albo muszelki) i w tym czasie podsmażyć pokrojonego w kostkę kurczaka. Ja dodaję do niego dużo przyprawy o kurczaka ziołowej i takiej zwykłej, solę odrobinę i pieprzę, żeby było mocno doprawiony. Jak kurczak się podsmaży dodaje do niego pieczarki z cebulą i mieszam. Wykładam na talerz makaron i na środku układam kurczaka z pieczarkami.3. Kiełbasa z fasolą czerwoną i pieczarkami w sosie cayenne: Kupuje puszkę fasoli czerwonej w sosie cayenne, czasem dodaję trochę białej fasoli w sosie pomidorowym. Kroję kiełbasę w plasterki i na ćwiartki i podsmażam. Do tego dodaję pieczarki przygotowane w ten sam sposób jak w przepisie wyżej. Na koniec zalewam to fasolą z tym sosem. Chwilkę jeszcze podsmażam i gotowe. Podaje z ryżem. Tak samo przygotowuję kiełbasę w sosie meksykańskim albo indyjskim. Ale się rozpisałam
|
|
#2689 |
|
Raczkowanie
|
tak wstępnie myśleliśmy o Panoramie, Venus albo Novum choć ten ostatni lokal chyba odpada ze względu na złe opinie i brak większej ilości pokoi. a co myślicie o zespole Sukces??jest tak dobry jak ludzie mawiaja??bo mi osobiście bardzo się podoba jak graja Impuls ale mój Tż uparł się na sukces. licze na Wasze podpowiedzi, bo ja jeszcze jestem zielona w tych sprawach a Wy już wszystko macie obcykane
|
|
|
|
#2690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rzeczywiście dobrze jest zacząć się rozglądać. Niestety teraz młodzi bardzo szybko rezerwują sale na wesela i zespoły. Na pewno od razu nie wybierzecie, bo sal Ci w Ostrowcu dostatek i trzeba poprzeglądać wszystkie oferty ciekawe. Owszem można zorganizować wszystko w ciągu i pół roku i mniej ale po co macie się stresować, że coś nie będzie tak jak chcecie
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja to super, że złapałaś oddech i już się nie denerwujesz
wszystko się uda więc nie bój żaby.A powiedz mi te pokrowce co z Ziemiańskiej wypożyczałaś to jakiego koloru są? i czy całe krzesło kryją? Grunia27 właśnie często widziałam, że siedzisz na forum i się nie udzielasz to fajnie że w końcu do nas napisałaś Trochę czasu masz zanim do ślubu dojdzie ale za zespołem spokojnie możesz się rozglądać i za salą.Lepiej mieć to już zarezerwowane niż potem panikować na ostatnią chwilę.
|
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam IMPULS o ten z Ozarowa CI chodzi?
|
|
|
|
#2693 |
|
Raczkowanie
|
Tak o ten z Ożarowa, byłam w kwietniu na weselu gdzie oni grali i było poprostu super- goście bawili się rewelacyjnie. najbardziej mi się podobało to że zespół umiał dostosować się do gości, dedykacje szły praktycznie odrazu, mieli super przyśpiewki przy stołach, fajne zabawy na oczepinach. ale moj Tż uparł się na Sukces no i zobaczymy. w przyszłym tygodniu pojeździmy obejrzeć sale i może podzwonimy po zespołach.
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie na forum ostrowieckim znalazłam taki wpis sprzed dwóch dni , a dokładnie chodzi o wątek kapela na wesela
no cóż uznane zostałyśmy nie ma co cytuję:"https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=338724&p age=84 wejdz tu i zapytaj sie, one wiedza wszystko "Grunia27 z tych sal co wymieniłaś to w ciemno brałabym Venus tam jest wszystko super Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-07-09 o 20:26 |
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę ma być tka pogoda jak teraz czyli słońce, deszcz i tak w kółko. Pewnie będzie padało akurat od 17
Na wiśniową czerwień ale wyszły mi ciemniejsze i bardziej nasycone bo mi zawsze ciemniejsze wychodzą. Zrobiłam zdjęcie farbowałam oczywiście szamponetką.Dzięki za przepisy, wypróbuję po ślubie Na krzesła nie przymierzałam ale spore są, będą pasowały nawet na te z wyskoim oparciem. Są białe, ecru i bordowe. My mamy białe i one są z takiego bardzo marszczonego materiału. Edytowane przez mehja Czas edycji: 2009-07-09 o 20:26 |
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam na 2 weselach gdzie grał IMPULS i było tak jak napisałas, po prostu fajnie, a co do Sukcesu to niewiem jak graja.
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż właśnie powiedział "jeszcze jeden dzień i będę miał spokój, przestaniesz siedzieć na forum bo już będziesz po ślubie".
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja kolorek super Ci wyszedł
To fajnie ja po ecru się tam wybiorę bo akurat będzie pasowało do tej kremowej organzy ![]() Wiecie co jutro jest termin potwierdzenia przybycia a już dziś goście dzwonią i potwierdzają przybycie jakie to miłe nawet nie wiedziałam że się cieszyć będę
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny Ci ten kolor wyszedł ![]() Ja idę na farbowanie za tydzień ale tym razem całościowe - nie pasemka.
|
|
#2700 |
|
Raczkowanie
|
O Venus słyszałam same dobre opinie jeśli chodzi o jedzonko i organizacje, tylko niewiem czy moje 140 osób się tam zmieści i żeby niebyło ciasno, a pozatym słyszalam że w gorące dni u nich klima niedaje rady i jest gorąco, ale niewiem jak to jest dokładnie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

się razem od
....
) Byliśmy ostatnio na weselu i super grał i prowadził wesele no i dużu tańszy...
na pewno wypróbuję
Mam nadzieje, ze Mehja nie widzi tego deszczu

farbowałam oczywiście szamponetką.