|
|
#2701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
Cytat:
![]() dzięki za miłą opinię o mojej sali, mam nadzieję, że w niedzielę napiszę że miałaś rację. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
A jeśli chodzi o klimę to właścicielka powiedziała, że będzie chłodno na sali jeśli goście będą pamiętali o zamykaniu drzwi. Edytowane przez mehja Czas edycji: 2009-07-09 o 20:37 |
||
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(no właśnie już mnie uprzedziłaś zanim ja tamte słowa napisałam) Pewnie że mam rację i tak napiszesz że sala jest super![]() Mehja ile osób u Ciebie na tym weselisku będzie? Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-07-09 o 20:37 |
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja tylko sprobuj nas zostawic, znajdziemy Cie
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjdzie 116 + 15 dzieci. jak rozmawialiśmy z dekoratorką sali to powiedziała, że to idealna ilość bo wtedy najładniej są stoły ustawione itp. |
|
|
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
To mnie uspokoiłyście z tą liczba osób- u mnie tak orienrtacyjnie liczyłam i to sama najbliższa rodzina i nieprzewiduje żeby liczba osób miala się zmniejszyć jedynie co to może się zwiększyć
dziękuje za info
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Ale weź pod uwagę, ze na pewno nie wszyscy przyjdą. Z moich obserwacji wynika, ze tak około 15% zawsze odpada. I przy każdym kolejnym weselu to się sprawdza.
|
#2707 |
|
Raczkowanie
|
W sumie masz racje, zawsze może coś komuś wypaść, a pozatym to orientacyjna liczba
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2709 |
|
Raczkowanie
|
Ale naszrajbowałyście Dziewczyny
niedawno wróciłam do domku... najpierw byłam w kwiaciarni i zamówiłam sobie termin co do wiązanek to jeszcze mam troszkę zcasu się zastanowić nad tą wymarzoną ale wstepnie omówiłam z panią kwestię przybrania samochodu będzie nieco inaczej jak znajde gdzies cos podobnego na fotce to wkleje![]() A tak poza tym to jestem troche zalamana... byliśmy w przystani dzisiaj ustalać menu... umówilam nas z wlascicielem we wtorek, po czym dzis go nie zastalismy poza tym gosc nam zaproponowal tylko 2 dania gorace na poprawinach !!!!!!! wg mnie to malo;/ czy moze ja wymyslam???? malo tego powiedział nam 900 zl. za stół wiejski!! nieee ja po prostu wymiękam musimy pogadac z wlascicielem bo nie bede mogla spac![]() Mehja slyszalam w radiu ze czeka nas ladna pogoda w weekend od razu pomyslalam o Tobie pewnie Cie to ucieszy teraz tylko pozostao trzymac kciuki za pogode
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia a mieliście zaznaczone na umowie, ze cena się może zmienić?
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
mehja super kolor Ci wyszedł. I nie przejmuj się, nawet jak będzie chłodniej to chyba lepiej, makijaż nie będzie spływał i wogóle
głowa do góry ulewy nie zapowiadają. A mam nadzieję że męża w tej jednej kwestii nie posłuchasz i nas nie zostawisz!!!!!!grunia27 witaj! fajnie że się odezwałaś jak na razie jesteś ostatnia chyba na liście jak sobie wszystko wcześniej załatwisz to będziesz miała pewne. Sukces grał u mnie na studniówce i było super. także jak mają wolny termin to spokojnie zamawiaj. My zamówiliśmy Prestige, też są świetni i dodatkowo nie są drodzy w porównaniu z innymi. W razie czego polecam.marcia, gadajcie z właścicielem i trzymaj sie tego co miałaś w umowie.
Mikołaj Edytowane przez gusiak23 Czas edycji: 2009-07-09 o 22:49 |
|
|
|
#2712 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja słyszałam że w sobote ma być ładnie ewentualnie gdzie niegdzie ma pokrapywać deszczyk, ale myśle ze nic niezakłuci tego dnia
niemartwcie się o pogode napewno bedzie ok
|
|
|
|
#2714 |
|
Raczkowanie
|
Niestety mieliśmy
ale na slowo nam obiecal ze cena zostanie taka na jaka sie umawialismy. A teraz jest kryzys i wiadomo jaka spiewka ble ble ble;/ Waniliania mnie ostrzegała że wlasciciel chce podniesc cene, zebysmy obstawali przy swoim. Jej jeszcze sie udalo. Poki co bezposrednio z nim nie gadalismy, ale niech no on tylko poczeka na konfrontacje z nami tymbardziej ze 2 dania w poprawiny![]() no gosc chyba w Boga nie wierzy;/ ale sie zapieniłam;/ no ale dobra, zobaczymy we wtorek... sprobujemy sie z nim ugadac na wtorek wlasnie.A poki co dla odchamienia pokaze Wam dekoracje samochodu jaka wstepnie wybralismy z ta roznica ze my bedziemy mieli czarny samochod i czerwona rozyczke w srodku co myslicie?
|
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy podobną dekorację
![]() Na czarnej A8
|
#2717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Znowu jestem pierwsza
![]() mehja bardzo ładny kolorek Ci wyszedł, sama zastanawiam się nad zmianą koloru włosów przed ślubem. Cytat:
0,5kg mięsa mielonego, 2 cebule, 6-8ząbków czosnku(ja czasami daję całą główkę), 0,3kg pieczarek, puszka czerwonej fasoli, puszka groszku, 2 torebki ryżu, przecier pomidorowy lub sok pomidorowy, przyprawy (sól, dużo pieprzu, ostra papryka, zioła prowansalskie, można dodać trochę chili) Mięsko smażymy z cebulką i czosnkiem, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki (ja ucieram je na tarce, ze względu na TŻ-a, który nie lubi pieczarek, dzięki temu ich nie widać, a TŻ-owi danie bardzo smakuje )dodajemy przecier pomidorowy lub sok pomidorowy (ja daje dwie butelki 0,3l) i dużo przypraw, przede wszystkim pieprz, ostrą paprykę i trochę chili. Kilka minut dusimy to na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy groszek i czerwoną fasolę, kilka minut jeszcze dusimy. W międzyczasie gotujemy ryż. Ugotowany ryż dodajemy do przygotowanej potrawy, wszystko mieszamy i podajemy do jedzenia. Smacznego!!!Ja to danie robiłam ostatnio na parapetówkę i wszystkim smakowało, było bardzo ostre, a to tylko dlatego, że dałam ponad główkę czosnku, a dodatkowo sypnęło mi się za dużo pieprzu i ostrej papryki ![]() Cytat:
To nie jest za wcześnie. Jeśli chcecie mieć naprawdę dobry zespół i salę, to już najwyższa pora zacząć się za tym wszystkim rozglądać. ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Zaproszeń jeszcze nie mamy Wczoraj TŻ dostał e-maila od tego kolesia, że zaproszenia są już zrobione i dopiero dzisiaj zostaną wysłane, więc pewnie będziemy je mieć koło środy. A ja myślałam, że uda nam się w ten weekend załatwić całą moją rodzinkę a tu nic z tego nie będzie
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Mehja dzis od rana juz ładnie swieci słonce, wiec jutro pewnie tez bedzie.Michel szkoda, ze musicie czekac kolejny weekend, ale przynajmniej wiecie, co jest grane i ze zaproszenia juz ida. |
|
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko ze my mielismy wesele jednodniowe, a z wami sie umawial na ta cene za dwudniowe, wiec mysle ze mozecie nie przeforsowac. Nam za dwaudniowe jeszcze rok temu powiedzial duzo (o 300 zl) wiecej i dlatego zrezygnowalismy z poprawin. Moja kolezanka 3 tyg temu miala tez tam wesele i tyle placila za jeden dzien.... Wiec mysle ze on wogole pomylil sie z cena przy podpisywaniu umowy z wami na dwa dni ale dobrze!
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2009-07-10 o 08:22 |
|
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia bardzo ładna dekoracja
|
|
|
|
#2721 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki
![]() W Kielcach troszkę pokropiło z rana, ale teraz wreszcie wyszło słoneczko Jutro idziemy na wesele, ale strasznie mi się nie chce, nie wiem czemu, bo zazwyczaj lubię takie imprezy. Jeszcze dzisiaj po przyjeździe do domu muszę ufarbować włosy - jak zwykle w ostatniej chwili ![]() Udało mi się umówić nas do poradni tu w Kielcach |
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama wiem jak to jest dlatego ich rozumiem. Nawet jak się człowiek stara bardzo to czasem coś niespodziewanego wypadnie co opóźnia pracę.
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja
Marcia bardzo ładna dekoracja, nie martw się na pewno dojdziecie do porozumienia z właścicielem. Mehja stresujesz się? ![]() Kasiuni_a a ja mam wesele tydzień przed moim i też za bardzo mi się na nie nie chce iść a Ty jutro przynajmniej z TŻ-etem poćwiczycie tańczenie. Idę dziś do kwiaciarni wypytać o wycenę tego wszystkiego jak będzie to kolosalna suma to podziękuje i poszukam czegoś tańszego.
Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-07-10 o 10:25 |
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym z checia poszła na wesele jakies, a tu nic sie nie szykuje.
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam już na 1 w tym roku, za tydzień idę na drugie i to chyba koniec jak na razie.
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
E no to fajnie
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
No to na co czekasz, pochwal sie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

"

....
byliśmy w przystani dzisiaj ustalać menu... umówilam nas z wlascicielem we wtorek, po czym dzis go nie zastalismy
poza tym gosc nam zaproponowal tylko 2 dania gorace na poprawinach !!!!!!! wg mnie to malo;/ czy moze ja wymyslam????
malo tego powiedział nam 900 zl. za stół wiejski!! nieee ja po prostu wymiękam

no gosc chyba w Boga nie wierzy;/ ale sie zapieniłam;/ no ale dobra, zobaczymy we wtorek... sprobujemy sie z nim ugadac na wtorek wlasnie.