Ostrowieckie Panny Młode cz.III - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-09, 20:35   #2701
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość

"https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=338724&p age=84 wejdz tu i zapytaj sie, one wiedza wszystko "

Grunia27 z tych sal co wymieniłaś to w ciemno brałabym Venus tam jest wszystko super
jesteśmy wszechwiedzące
dzięki za miłą opinię o mojej sali, mam nadzieję, że w niedzielę napiszę że miałaś rację.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez grunia27 Pokaż wiadomość
O Venus słyszałam same dobre opinie jeśli chodzi o jedzonko i organizacje, tylko niewiem czy moje 140 osób się tam zmieści i żeby niebyło ciasno, a pozatym słyszalam że w gorące dni u nich klima niedaje rady i jest gorąco, ale niewiem jak to jest dokładnie.
ja w sobotę mam tam wesele to napiszę co i jak.
A jeśli chodzi o klimę to właścicielka powiedziała, że będzie chłodno na sali jeśli goście będą pamiętali o zamykaniu drzwi.

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-07-09 o 20:37
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 20:35   #2702
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
O Venus słyszałam same dobre opinie jeśli chodzi o jedzonko i organizacje, tylko niewiem czy moje 140 osób się tam zmieści i żeby niebyło ciasno, a pozatym słyszalam że w gorące dni u nich klima niedaje rady i jest gorąco, ale niewiem jak to jest dokładnie.
140 osób to nie tak dużo a jeszcze nie wiesz czy wszyscy dopiszą, u mnie miało być 140 a z tego co wychodzi to ledwo 120 się uzbiera. Mehja zda relacje czy było ciasno bo akurat tam w sobotę będzie miała wesele.(no właśnie już mnie uprzedziłaś zanim ja tamte słowa napisałam) Pewnie że mam rację i tak napiszesz że sala jest super

Mehja ile osób u Ciebie na tym weselisku będzie?

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2009-07-09 o 20:37
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 20:35   #2703
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Mehja tylko sprobuj nas zostawic, znajdziemy Cie
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 20:43   #2704
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
140 osób to nie tak dużo a jeszcze nie wiesz czy wszyscy dopiszą, u mnie miało być 140 a z tego co wychodzi to ledwo 120 się uzbiera. Mehja zda relacje czy było ciasno bo akurat tam w sobotę będzie miała wesele.(no właśnie już mnie uprzedziłaś zanim ja tamte słowa napisałam) Pewnie że mam rację i tak napiszesz że sala jest super

Mehja ile osób u Ciebie na tym weselisku będzie?
zaproszonych było 160 osób, byłam spokojna że się pomieszczą bo wtedy stoły się inaczej ustawia i jest miejsce.
przyjdzie 116 + 15 dzieci.
jak rozmawialiśmy z dekoratorką sali to powiedziała, że to idealna ilość bo wtedy najładniej są stoły ustawione itp.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 21:14   #2705
grunia27
Raczkowanie

To mnie uspokoiłyście z tą liczba osób- u mnie tak orienrtacyjnie liczyłam i to sama najbliższa rodzina i nieprzewiduje żeby liczba osób miala się zmniejszyć jedynie co to może się zwiększyćdziękuje za info
grunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 21:20   #2706
azakowana
Zakorzenienie

Ale weź pod uwagę, ze na pewno nie wszyscy przyjdą. Z moich obserwacji wynika, ze tak około 15% zawsze odpada. I przy każdym kolejnym weselu to się sprawdza.
Stary 2009-07-09, 21:24   #2707
grunia27
Raczkowanie

W sumie masz racje, zawsze może coś komuś wypaść, a pozatym to orientacyjna liczba
Stary 2009-07-09, 22:15   #2708
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
tak wstępnie myśleliśmy o Panoramie, Venus albo Novum choć ten ostatni lokal chyba odpada ze względu na złe opinie i brak większej ilości pokoi. a co myślicie o zespole Sukces??jest tak dobry jak ludzie mawiaja??bo mi osobiście bardzo się podoba jak graja Impuls ale mój Tż uparł się na sukces. licze na Wasze podpowiedzi, bo ja jeszcze jestem zielona w tych sprawach a Wy już wszystko macie obcykane
Ja miałam wesele w Panoramie - poza pewnymi drobnymi niedociągnięciami (np. bardzo szybkie wyłączenie klimy) było super. Sala jest bardzo ładna, jedzenie smaczne - generalnie OK.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 22:19   #2709
Marcia23
Raczkowanie

Ale naszrajbowałyście Dziewczyny niedawno wróciłam do domku... najpierw byłam w kwiaciarni i zamówiłam sobie termin co do wiązanek to jeszcze mam troszkę zcasu się zastanowić nad tą wymarzoną ale wstepnie omówiłam z panią kwestię przybrania samochodu będzie nieco inaczej jak znajde gdzies cos podobnego na fotce to wkleje
A tak poza tym to jestem troche zalamana... byliśmy w przystani dzisiaj ustalać menu... umówilam nas z wlascicielem we wtorek, po czym dzis go nie zastalismy byl jego syn, wstepnie ustalilismy menu, ale po pierwsze- podniesiona zostala cena ze 140 na 150 zl. od osoby!!!! poza tym gosc nam zaproponowal tylko 2 dania gorace na poprawinach !!!!!!! wg mnie to malo;/ czy moze ja wymyslam???? malo tego powiedział nam 900 zl. za stół wiejski!! nieee ja po prostu wymiękam musimy pogadac z wlascicielem bo nie bede mogla spac
Mehja slyszalam w radiu ze czeka nas ladna pogoda w weekend od razu pomyslalam o Tobie pewnie Cie to ucieszy teraz tylko pozostao trzymac kciuki za pogode
Marcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 22:36   #2710
azakowana
Zakorzenienie

Marcia a mieliście zaznaczone na umowie, ze cena się może zmienić?
Stary 2009-07-09, 22:41   #2711
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

mehja super kolor Ci wyszedł. I nie przejmuj się, nawet jak będzie chłodniej to chyba lepiej, makijaż nie będzie spływał i wogóle głowa do góry ulewy nie zapowiadają. A mam nadzieję że męża w tej jednej kwestii nie posłuchasz i nas nie zostawisz!!!!!!
grunia27 witaj! fajnie że się odezwałaś jak na razie jesteś ostatnia chyba na liście jak sobie wszystko wcześniej załatwisz to będziesz miała pewne. Sukces grał u mnie na studniówce i było super. także jak mają wolny termin to spokojnie zamawiaj. My zamówiliśmy Prestige, też są świetni i dodatkowo nie są drodzy w porównaniu z innymi. W razie czego polecam.
marcia, gadajcie z właścicielem i trzymaj sie tego co miałaś w umowie.

Edytowane przez gusiak23
Czas edycji: 2009-07-09 o 22:49
gusiak23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 22:42   #2712
grunia27
Raczkowanie

Dziewczyny ja słyszałam że w sobote ma być ładnie ewentualnie gdzie niegdzie ma pokrapywać deszczyk, ale myśle ze nic niezakłuci tego dnianiemartwcie się o pogode napewno bedzie ok
Stary 2009-07-09, 22:50   #2713
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

no widzisz mehja, głowa do góry!
Stary 2009-07-09, 22:59   #2714
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Marcia a mieliście zaznaczone na umowie, ze cena się może zmienić?
Niestety mieliśmy ale na slowo nam obiecal ze cena zostanie taka na jaka sie umawialismy. A teraz jest kryzys i wiadomo jaka spiewka ble ble ble;/ Waniliania mnie ostrzegała że wlasciciel chce podniesc cene, zebysmy obstawali przy swoim. Jej jeszcze sie udalo. Poki co bezposrednio z nim nie gadalismy, ale niech no on tylko poczeka na konfrontacje z namizrobimy mu taka jazde ze mu sie odechce tymbardziej ze 2 dania w poprawiny no gosc chyba w Boga nie wierzy;/ ale sie zapieniłam;/ no ale dobra, zobaczymy we wtorek... sprobujemy sie z nim ugadac na wtorek wlasnie.
A poki co dla odchamienia pokaze Wam dekoracje samochodu jaka wstepnie wybralismy z ta roznica ze my bedziemy mieli czarny samochod i czerwona rozyczke w srodku co myslicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dekoracja sam..jpg (46,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracja samochodu.jpg (65,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img.jpg (50,9 KB, 18 załadowań)
Marcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 23:12   #2715
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

myślę że będzie fajnie, też chciałabym czarny samochód.
Stary 2009-07-10, 00:46   #2716
azakowana
Zakorzenienie

My mieliśmy podobną dekorację
Na czarnej A8
Stary 2009-07-10, 07:24   #2717
michel82
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Znowu jestem pierwsza

mehja bardzo ładny kolorek Ci wyszedł, sama zastanawiam się nad zmianą koloru włosów przed ślubem.

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
Podajcie dziewczyny listę swoich ulubionych potraw, chętnie mięsnych, które są najkrótsze w przygotowaniu i nie są to schabowy z ziemniakami lub jajko sadzone Zostaliśmy właśnie sami na lipiec w Krakowie i też nie mamy czasu gotować. Ja jestem pastożerna i nie koniecznie con carne, więc ze mną kłopotu nie ma, ale przyszły mąż się nie najada makaronem. Szukam natchnienia, podzielcie się doświadczaniami.
Ja osobiście mogę polecić ryż na ostro. Oto przepis:
0,5kg mięsa mielonego, 2 cebule, 6-8ząbków czosnku(ja czasami daję całą główkę), 0,3kg pieczarek, puszka czerwonej fasoli, puszka groszku, 2 torebki ryżu, przecier pomidorowy lub sok pomidorowy, przyprawy (sól, dużo pieprzu, ostra papryka, zioła prowansalskie, można dodać trochę chili)
Mięsko smażymy z cebulką i czosnkiem, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki (ja ucieram je na tarce, ze względu na TŻ-a, który nie lubi pieczarek, dzięki temu ich nie widać, a TŻ-owi danie bardzo smakuje )dodajemy przecier pomidorowy lub sok pomidorowy (ja daje dwie butelki 0,3l) i dużo przypraw, przede wszystkim pieprz, ostrą paprykę i trochę chili. Kilka minut dusimy to na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy groszek i czerwoną fasolę, kilka minut jeszcze dusimy. W międzyczasie gotujemy ryż. Ugotowany ryż dodajemy do przygotowanej potrawy, wszystko mieszamy i podajemy do jedzenia. Smacznego!!!
Ja to danie robiłam ostatnio na parapetówkę i wszystkim smakowało, było bardzo ostre, a to tylko dlatego, że dałam ponad główkę czosnku, a dodatkowo sypnęło mi się za dużo pieprzu i ostrej papryki

Cytat:
Cześć dziewczyny od dłuższego czasu czytam sobie wasze forum i musze przyznać ze jesteśćie naprawde rewelacyjne. ja mam taki problem że planuje swoje wesele na lipiec, sierpień 2011 roku, ale mój Tż, moja przyszła teściowa i moja mama juz wpadaja w panike że niebedzie sali, zespołu żeby wszystko zamawiać teraz, a ja sie zastanawiam czy to nie zawcześnie??jak myślicie??
Witam na forum.
To nie jest za wcześnie. Jeśli chcecie mieć naprawdę dobry zespół i salę, to już najwyższa pora zacząć się za tym wszystkim rozglądać.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Zaproszeń jeszcze nie mamy Wczoraj TŻ dostał e-maila od tego kolesia, że zaproszenia są już zrobione i dopiero dzisiaj zostaną wysłane, więc pewnie będziemy je mieć koło środy. A ja myślałam, że uda nam się w ten weekend załatwić całą moją rodzinkę a tu nic z tego nie będzie Ale do Ostrowca i tak dzisiaj jedziemy, mamy zamiar wybrać się jutro do księdza, zobaczyć obrączki i dowiedzieć się ile by kosztowało wykonanie z własnego złota, a dodatkowo chcemy też załatwić kwiaciarnię. Ciekawe ile z tego uda nam się załatwić.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 08:12   #2718
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Witajcie Mehja dzis od rana juz ładnie swieci słonce, wiec jutro pewnie tez bedzie.
Michel szkoda, ze musicie czekac kolejny weekend, ale przynajmniej wiecie, co jest grane i ze zaproszenia juz ida.
Stary 2009-07-10, 08:16   #2719
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marcia23 Pokaż wiadomość
Niestety mieliśmy ale na slowo nam obiecal ze cena zostanie taka na jaka sie umawialismy. A teraz jest kryzys i wiadomo jaka spiewka ble ble ble;/ Waniliania mnie ostrzegała że wlasciciel chce podniesc cene, zebysmy obstawali przy swoim. Jej jeszcze sie udalo.
Marcia nam chcial podniesc ale sie klocilismy i nic nie podniosl. Nawet za stol wiejski mialo byc 800, a zmienil nam na 700
Tylko ze my mielismy wesele jednodniowe, a z wami sie umawial na ta cene za dwudniowe, wiec mysle ze mozecie nie przeforsowac. Nam za dwaudniowe jeszcze rok temu powiedzial duzo (o 300 zl) wiecej i dlatego zrezygnowalismy z poprawin.
Moja kolezanka 3 tyg temu miala tez tam wesele i tyle placila za jeden dzien.... Wiec mysle ze on wogole pomylil sie z cena przy podpisywaniu umowy z wami na dwa dni ale dobrze!

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2009-07-10 o 08:22
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 08:52   #2720
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Marcia bardzo ładna dekoracja
Stary 2009-07-10, 09:07   #2721
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Witajcie Kobietki
W Kielcach troszkę pokropiło z rana, ale teraz wreszcie wyszło słoneczko
Jutro idziemy na wesele, ale strasznie mi się nie chce, nie wiem czemu, bo zazwyczaj lubię takie imprezy. Jeszcze dzisiaj po przyjeździe do domu muszę ufarbować włosy - jak zwykle w ostatniej chwili
Udało mi się umówić nas do poradni tu w Kielcach na przyszły piątek, załatwimy to szybko na 2 spotkaniach i całkowicie bezpłatnie.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 09:20   #2722
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość

Zaproszeń jeszcze nie mamy Wczoraj TŻ dostał e-maila od tego kolesia, że zaproszenia są już zrobione i dopiero dzisiaj zostaną wysłane, więc pewnie będziemy je mieć koło środy. A ja myślałam, że uda nam się w ten weekend załatwić całą moją rodzinkę a tu nic z tego nie będzie Ale do Ostrowca i tak dzisiaj jedziemy, mamy zamiar wybrać się jutro do księdza, zobaczyć obrączki i dowiedzieć się ile by kosztowało wykonanie z własnego złota, a dodatkowo chcemy też załatwić kwiaciarnię. Ciekawe ile z tego uda nam się załatwić.
Michel pewnie liczą te 5 dni tylko roboczych. Niestety zawsze trzeba dodać jeden dwa dni spóźnienia Sama wiem jak to jest dlatego ich rozumiem. Nawet jak się człowiek stara bardzo to czasem coś niespodziewanego wypadnie co opóźnia pracę.
Stary 2009-07-10, 10:24   #2723
Elsi81
Zakorzenienie

Witam i ja

Marcia bardzo ładna dekoracja, nie martw się na pewno dojdziecie do porozumienia z właścicielem.

Mehja stresujesz się?

Kasiuni_a
a ja mam wesele tydzień przed moim i też za bardzo mi się na nie nie chce iść a Ty jutro przynajmniej z TŻ-etem poćwiczycie tańczenie.

Idę dziś do kwiaciarni wypytać o wycenę tego wszystkiego jak będzie to kolosalna suma to podziękuje i poszukam czegoś tańszego.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2009-07-10 o 10:25
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 10:31   #2724
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja bym z checia poszła na wesele jakies, a tu nic sie nie szykuje.
Stary 2009-07-10, 10:36   #2725
kasiuni_a
Wtajemniczenie

A my oprócz własnego mam jeszcze 4 w tym roku a na dwóch już byliśmy.

Mel B 14/14 +
Stary 2009-07-10, 10:41   #2726
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ja byłam już na 1 w tym roku, za tydzień idę na drugie i to chyba koniec jak na razie.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 10:41   #2727
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

E no to fajnie
Stary 2009-07-10, 10:45   #2728
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Zapomniałam się pochwalić wczoraj że mam już biżuterię ślubną

Mel B 14/14 +
Stary 2009-07-10, 10:47   #2729
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

No to na co czekasz, pochwal sie
Stary 2009-07-10, 10:50   #2730
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Najpierw autorka musi wyrazić zgodę na publiczne przedstawienie jej dzieł

Mel B 14/14 +
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości