![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie macie kompleksy ? :>
nos, nos i jeszcze raz nos!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
w sumie to teraz naszły mnie gorsze dni, normalnie jestem z siebie zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a moj komples to ciągle chudosć :/ nic więcej
![]() |
![]() |
#305 |
Rozeznanie
|
-mam 7 kg za dużo i nie potrafie sie ich pozbyć
-jestem beznadziejna bo jakoś nie moge sob ie ułożyć życia w ogóle ostatnio to jeden wielki dół ![]()
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
Hmm.. z tego co widzę, to patrzycie tylko na swoje ciała. A charakter? Ja z niektórych swoich cech nie jestem zadowolona.
No i to leenistwo... ehm ![]() Pamiętajcie- Najważniejsze niewidoczne dla oczu !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Bo tu chodzi o kompleksy
![]() a charakter to raczej wady i zalety a nie chyba kompleksy
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja chyba byłam rekordzistką jeśli chodzi o kompleksy....Poprostu wszystko mi we mnie nie odpowiadało mimo że inni tego nie widzieli. Ale stałam się pewniejsza siebie i popracowałam nad sobą i są rewelacyjne efekty! Oto lista moich BYŁYCH kompleksów a obok rozwiązanie
![]() 1. Cienkie włosy które nie chcą w ogóle rosnąć! Do tego zniszczone- zakupiłam profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji włosów, zrezygnowałam z ich prostowania, suszenia itp łykam Revalid i ich stan jest naprawdę baaardzo zadowaslający jak narazie 2. Nos- za długi i chudy (sama niewiem jak to określić)- niestety musze z takim żyć :P bo na operację napewno się nie zdecyduję tym bardziej że mam dopiero 18 lat ale nauczyłam się bo tak pudrować by wydawał się optycznie grubszy i go polubiłam 3 Małe oczy (no może niebardzo małe ale wolałabym większe)- zainwestowałam w tusz YSL i spojrzenie jak marzenie ![]() 4.Zęby (krzywe obie górne trójki ;/)- myślałam nad aparatem ale jakoś na myśleniu się skończyło...Poprostu o nie dbam a do tego są bielutkie. Nie mogę się pochwalić idealnie prostym zgryzem ale kolorem jak najbardziej 5. Cera- problemy zaczęły się dosyć niedawno ale i szybko je załagodziłam - nie wskazane mi jest przede wszystkim pić alkoholu bo mnie strasznie wypryszcza potem więc zrezygnowałam ![]() ![]() 6.Mały biust 75A lub 75B- Ten problem zawsze powraca ale miałam kompleks mełego biustu dopóki nie zaczęłam go bardziej eksponować. Wcześniej nosiłam tylko zakryte bluzki, rzadko chodziłam na basen itp a gdy pierwszy raz odważyłam się założyc bluzeczke z dekoltem to zauważyłam że mój biust wcale nie jest taki zły! I faceci na niego spoglądali z zachwytem. Wtedy do mnie dotarło że czy mały czy duży ale zadbany i ładnie wyesponowany może się podobać. A najlepsze jest to, że moi znajomi, kumple mówią żę mam naprawdę świetny biust! Porpostu go zaakceptowałam ![]() ![]() 7. Brzuch ogólnie mam spory bo mam figurę po mamie ;/ ale jak porobię brzuszki a do tego zastosuję lekka dietę (naprawdę lekką bo uwielbiam jeść) to wygląda naprawdę fajnie. Poza tym nie ejst jakoś szczególnie duży skoro nie zwraca uwagi innych więc nawet i bez diety już go zaakceptowałam 8 Cellulit ale to chyba najmniejszy problem bo nie ejst jakoś szczególnie duży i nikt go jeszcze nie zauważył poza mną, a poza tym mam ładne nogi więc nawet taki mankament jak pomaranczowa skórka nie ejst w stanie zaszkodzić wizerunkowi moich nóżek ![]() Więc głowa do góry dziewczyny, wszystko da się jakoś załatwić. Trzeba tylko uwierzyć w siebie i spróbować rozwiązać nasze problemy. Jest tyle metod żeby zmienić swój wygląd że naprawdę nie ejst to trudne. Musimy uwierzyć że nam się uda a uda się napewno i siebie zaakceptować a wtedy wszyscy będą patrzeć na nas inaczej. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
1. tragiczne wlosy(cienkie, zniszczone, nie ukladaja sie;/)
2. grube uda echhhh 3. maly biust(75b), chociaz tak jak Atsenka zaczelam go bardziej eksponowac; wielu facetow zaczelo mi mowic, ze podoba im sie maly biust ![]() stwierdzilam, ze moj wcale nie taki zly! a teraz czasem nawet bez stanika wyjde na miasto xD ps. tez mam tylko 1 push-up pozdrawiam wszystkie dziewczyny z malym biustem!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Rozeznanie
|
Ja ogólnie nie narzekam na swój wygląd. Chciałabym mieć tylko trochę większe piersi (mam 70A)
![]() |
#311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
O i biust jeszcze... 70 A...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() eh a co ja bym dala za troche ciala ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Sporo tego macie.
![]() ![]() Ja nie mam kompleksów. Mam oczywiście świadomość własnej niedoskonałości (cienie pod oczami, nie mały nos itd.) ale do kompleksów temu daleko. Mam to mam. Nie widzę w tym problemu. Bardziej drażnią mnie moje wady, przesadna dokładność, nadodpowiedzialność itp. i z tym walczę. Z różnym efektem, co prawda, ale walczę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
Nos i cera...bardzo długo z tego powodu nie wychodziłam z domu...(miałam przykre przeżycia z tym związane
![]() ![]()
![]() |
#318 |
Raczkowanie
|
Walcze z moja chorobą..nie jakas tam powazna ale jednak utrudniajaca mi zycie... Ona jest moim najwiekszym kompleksem.. Wszystko inne jestem w stanie zniesc...
Przez nia mam kompleks nizszosci... ale..juz powoli nad nim wygrywam ![]() ![]()
![]() |
#319 |
Rozeznanie
|
Eee mysle ze w wiekszosci to te kompleksy takie wydumane.W gruncie rzeczy to wychodzi na to ze ja, jakbym miala zmieniac cos, to chyba by wszystko poszlo do naprawy
![]() ![]() Ale z takich najbardziej drazniacych to chyba sa piegi.Nie to ze jakis kompleks straszny,po prostu wolalbym zeby sobie zniknely. Uszka takie bardziej przy czaszce,zebym mogla noscic gladko spiete wlosy. No wydaje mi sie ze uzasadnione kompleksy to takie kotrych praktycznie nie da sie pozbyc. Bo np nadwaga wynika glownie z tego ze jestesmy leniuchami,nie chce nam sie cwiczyc i trzymac diety. Ale juz np krzywy nos czy nogi,odstajace uszy itp to cos czego nie zmienimy od tak silą woli. Wyglad sie liczy ale przeciez najwazniejszy jest charakter.I sie dziwie ze wlasnie malo osob pisze w tym watku o kompleksach typu; niezdecydowanie,niesmialo sc,brak wytrwalosci,malomownosc,n erwowosc,obluda itp. Takie kompleksy duchowe.Z nimi jest najgorzej bo sie trzeba przyznac do czego przed soba,ale to chyba nie o tym watek i bredze ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale najważniejsze to zaakceptować siebie taką jaką się jest. Wtedy człowiek czuje się pewny siebie ![]() A swoją drogą, odnośnie uszów - przypomniało mi się że kiedyś miałam odstające uszy i o dziwo był to kompleks mojej mamy ![]() ![]() Wtedy nie odbierałam tych uszek jako kompleks (może byłam na to za młoda), ale myślę, że teraz jeśli nic bym z nimi nie zrobiła - byłby to mój jedyny kompleks ![]()
![]() |
![]() |
#321 |
Rozeznanie
|
giraffe - wady,ok tylko to tez nie tak.Chodzi mi o to ze tu malo pisano o kompleksach na punkcie WAD. Moze sa watki o wadach - ale wady to bardziej jest rozumiane jako cechy bardzo negatywne nas samych..czyli np niepunktualnosc,zlosliwos c-chamstwo,zawisc,niesprawi edliwe obgadywnie itp
A ja mowie o kompleksach duszy w sensie np. czy niesmialosc jest wada? nie mozna tego tak okreslic, ale mozemy miec jakis kompleks na tym punkcie,ze w nas samych jest to wada (dla nas) bo walczymy z tym ale sie nam nie udaje. Czyli rzeczy nie nazwane wadami ale wlasie takimi kompleksami w stylu- wolalbym byc troche inna w jakims tam sensie niz jestem a nie potrafie tego do konca zmenic. Nie wiem czy ktos rozumie o co mi chodzi ![]()
![]() |
#322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj jakoś tak się wszystkiego czepiam (taki nastrój). SORKI ![]()
![]() |
![]() |
#323 |
Rozeznanie
|
giraffe-Spoko
![]() ![]()
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Włosy - za rzadkie
Nos - z "garbkiem" Brzuch - za mało umięsniony Nogi - krzywe ![]() Zęby - troszkę krzywe i niezbyt białe Ręce - chude patyki Biust - jaki biust?! ![]() Ogólnie rysy twarzy nieładne, sprawiam ponoś wrażenie groźnej i zarozumiałej. A niby z jakiego powodu mam być zarozumiała? ![]() Do tego leniwa, niepunktualna, słomiany zapał, nieśmiałość w kluczowych momentach i zbytnia gadatliwość kiedy powinnam siedzieć cicho. Zbytnia empatia i miękkie serce - rujnuje mi to życie czasami. Jednym słowem: TRA GE DIA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O kurczę... a moze troszkę potraktuj siebie z przymrużeniem oka ![]() * blizny na ciele - zwlaszcza kolana - kiedys szkaradztwo, a teraz to historia jaka przeszlam, przywiazalam sie do nich ![]() * duże łydki - oj kompleks juz z czasow dziecinstwa, zwlaszcza jak kozakow nie mgoe dopiac to sie nasila, ale czasme jak na nie popatrze to wygladaja nawet proporcjonalnie do reszty ciala i ,,czasem" je kocham, a czasem wmawiam sobie, z eto od sportow sie tak wyrobily i trzeba z tym zyc, czasme nienawidze zwlaszcza jak widze seksi babeczke, ktora tak naprawde jakby tych łydek nie miala, * kompleks nieudacznika - ,,znowu w zyciu mi nie wyszlo" - ale jakos sobie z tym radze i staram sie osiagac cele mimo wszystko i po kazdej glebie sie podnosze, wiec kompleks objawia sie raz na jakies pol roku, jak lapie mnie przyslowiowy dol, naleze do tych co nie maja podane na tacy i musze o to walczyc ![]() Trzeba sie pokochac i akceptowac, a jakby na to nie patrzec nasze kompleksy budują nasze zycie, to czesc nas i mi chyba tak dobrze z nimi... Pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja np. jakbym chciała to też bym wyliczyła spoko: Nos - za duży do twarzy (już to olałam) Brzuch - nie płaski (walczę z nim już parę miesięcy i mam efekty ![]() Nogi - chude (mówią że szczupłe i że tak ma być, a ja wmawiam sobie, że mają rację ![]() Zęby - to samo, nie takie białe jak bym chciała i krzywe (ale co tam, ważne że są i moje własne ![]() Ręce - chude (trudno) Biust - jest średni, ale pocieszam się, że do reszty to i tak duży ![]() A kiedyś były: Włosy - kręcone, udręka (teraz przestałam je prostować, niech są) Oczy - za małe (maluję tak, że są wyraźniejsze i jest lepiej) Kostki - chude (tłumaczę sobię, że modelki mają chudsze i ludzie twierdzą, że zgrabne ![]() Biodra - wąskie (trudno, dobrze że mam pośladki ![]() Itd. itd. Trzeba szukać pozytywów. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Rozeznanie
|
Kiedyś moim kompleksem był wzrost. Ze zgrozą witałam każdy kolejny centymetr. Licznik stanął na 178 [w porywach do 9
![]() Dziś to już przeszłość, nauczyłam się (w dużej mierze dzięki tym, którzy byli, minęli, ale za SŁOWA im dziękuję) traktować wzrost jako największy swój atut. Dziś został jeden kompleks, ale też "wielki" (===> słowo wielokontekstowe i wieloznaczeniowe): NOS. A fuj! I czeka go coś niemiłego, za to, że urósł taki brzydki. Odliczam miesiące. Tyle o kompleksach. A NIEDOSKONAŁOŚCI mam mnóstwo. Jednak to długa i nudna historia...
Od 09/02/2010: 89 - 88 - 87 - 86 - 85- 84 -83-82 - 81 - 80 - 79- 78 - 77 - 76 - 75 -74 - 73 - 72 - 71 - 70 kg Edytowane przez tama Czas edycji: 2006-09-08 o 23:04 Powód: a NIEDOSKONAŁOŚCI... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Rozeznanie
|
Na lepszy model wymieniłabym:
* nos * biust na C * zęby * trochę usta bym powiększyła * oczy też * usunełabym rozstępy na tyłku * i włosy usuneła zostawiłabym tylko te na głowie ![]() reszta ujdzie w tłumie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Rozeznanie
|
Marzą mi się większe oczy, najlepiej błękitne, bo moje są małe głęboko osadzone i do tego dziwnego koloru. Ni to zieleń ni to zółte... Co dalej?... nie lubie swoich piegów za szczególnie ale chyba się przyzwyczaiłam juz do nich tylko co roku latem ich przybywa i to trochę mnie stresuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
jest ich zbyt dużo, żeby się zmieściły w jednym poście
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.