![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Czy ktos moze pozyczyc siodlo?... koniarze!
hej!
jestem z krakowa, jezdze juz dlugo, dlugo, ale ciagle wsiadam w siodla rozmiarach 17-18 cali. Czy ktos z Koniarzy z krakowa ma moze siodlo 16 cali, zeby pozyczyc na jeden dzien, zebym sprawdzila, czy z niego tez mnie tak wywala? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Konie a krzywe nogi
Witam.
![]() Z góry przepraszam jeżeli założyłam wątek nie w tym dziale, ale inne mi nie pasowały. Przejrzałam również ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=111185 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Rozeznanie
|
Dot.: konie a krzywe nogi
O krzywosci sie nie wypowiadam, bo po 9 latach jazdy krzywych nie mam.
Za to mam mega grube ![]() I to wlasnie po koniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Miło to słyszeć. Chociaż nawet jakbyś napsała, że masz krzywe to i tak nie przerwałabym jazdy konnej. ^^ Ale ta grubość to pewnie same mięśnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
wydaje mi sie ze to wszystko zalezy od czlowieka. i jak sie zacznie w pozniejszym wielu no powiedzmy ok14 lat nie powinny sie skrzywic niz normalnie by si emialo nie jezdzac. mniejsze dzieciaki sa bardziej poddatne oczywiscie jesli dlugo i czesto jezdza a nie typy oprowadzanie. a jesli chodzi o lydki to fakjtycznie umiesnione sa niezle, no i inne partie w sumie tez
![]()
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
Też kiedyś słyszałam teorie, ze od jazdy konnej można mieć krzywe nogi, ale po 6latach jazdy nic nie zauważyłam, inne klubowiczki z mojej stajni jeżdżące po kilkanaście lat, też nie mają problemów, za to większość z nas ma dobrze umięśnione uda i łydki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Miło mi to słyszeć, a raczej czytać. W związku z powyższymi postami powinnam zmienić tytuł wątku na "jazda konna, a krzywe nogi, obalamy mit". xD Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Rozeznanie
|
na lydkach mam mega miesnie, fakt - ale tluszczyk tez mi sie odlozyl. to samo, co na udach
![]() ![]() Edit: Ja jade juz w niedziele ;> godzinka ujezdzalni, troche elementow ujezdzenia. a potem pol godziny czlapania na oklep i miziania sie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
ja na moim też. Dużo jeździłam konno i nigdy krzychych nóg nie miałam. Łydki mam smukłe, uda silne, słowem: zgrabne i wysportowane nogi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Moja jazda konna polega na razie na hm... jakby to fachowo określić? Godzina jazdy po padoku i nauka, nauka, i jeszcze raz nauka. xD Boże nie mogę się doczekać galopu. Uczy się go będąc na lonży?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Przyczajenie
|
Dot.: Która z Was jeździ konno?
Ja jeżdżę konno od 8-go roku życia i póki co nie wyobrażam sobie życia bez treningów jeździeckich. W wakacje, kiedy nie ma treningów aż mnie nosi i z utęsknieniem wyczekuję okazji kiedy będę mogła wskoczyć w siodło. Na konie uczęszczam raz w tygodniu. Jest to ujeżdżanie połączone ze skokami. Przyznam, że wole skoki. Niestety nie mam własnego konia, może kiedyś. Heh zawsze marzyłam o Arabie lub Fryzie. W klubie mam za to trzy ukochane konie. Dwa zupełne przeciwieństwa płochliwy-spokojny i jeden coś pomiędzy nimi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Rozeznanie
|
prawidlowo powinno byc na lozny i nawet popros jesli ktos chcial by cie puscic bez ;D no chyba ze wczesniej kon ci sie sploszy :P i pamietaj nic na sile, nic na byle szybciej ze juz sie czce cos robic -nie tedy droga. instruktor wie dobrze i WIDZI postepy i umiejetnosci jezdzca wiec wie kiedy poszczegolne elementy dolozyc - przepraszam musialam, jutro ide do pracy i juz mnie ludziska wkurzaja ze juz chca szybciej jezdzic a ledwo to to sie w stepie trzyma .. eh
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przyjemnej pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Rozeznanie
|
a dziekowac
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Rozeznanie
|
Ja pierwszy galop mialam w terenie, na koniu, ktory mial rodzicow po torach
![]() Fajnie bylo ![]() Ale to bylo niekontrolowane i ot, tak. Taki juz pierwszy, poprawny galop mialam na ujezdzalni, na tym oszolomie, co mam go w podpisie ![]() A teraz juz smigamy. Za tydzien teren i scierniska po zniwach... aaaaa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj byłam pierwszy raz
![]() Nie jestem znawczynią tematu, ale urzekły mnie te zwierzęta... ![]() Największe wrażenie zrobiła na mnie klaczka "Muslee", która bardzo chciała się połasić na trzymaną przeze mnie w ręce skórkę od banana i mnie polizała ![]() Drugi kasztanowy ogier "Kampari", ponoć nie jest najspokojniejszym konikiem w stadninie, ale dał się mi nakarmić marchewką i nawet nie kopnął ![]() ![]() ![]() W środę chcę zaliczyć pierwszą półgodzinną lonżę ![]() Trzymajcie kciuki! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
Zazdroszczę. *_*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Rozeznanie
|
Zdam fotorelacje
![]() A tu troszke "naszych" zdjec: www.wistra.blog.pl |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Ten konik na którym jedziesz na zdjęciu wygląda jakby był obsypany mąką. ^^ Odnoszę wrażenie, że koty w stajni to podstawa, zaraz po koniach oczywiście. xD Wszędzie ich pełno, w stajni gdzie jeżdżę są dwa dorosłe i stadko młodych, jakie one są słodkie. Jak długo jeździsz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Rozeznanie
|
9 lat
![]() Ptysiek jest tarantem i siwieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Wtajemniczenie
|
ja jeżdżę od kilkunastu lat i nie mam krzywych nóg. I żadna z moich jeżdżących koleżanek nie ma krzywych nóg od jazdy.
Za to mam umieśnione łydki, uda i pupę ![]()
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Audacieux Umięsnione nogi są cacy, a pupa to szczyt marzeń. Bynajmniej moim zdaniem.
![]() wistra Przy Tobie to jestem mega nowicujuszem. xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Rozeznanie
|
Ja od jazdy konnej tez nie mam krzywych nog
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy jest cos przyjemniejszego od jazdy konnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Rozeznanie
|
Haaa...
No i jestem. Bylo cud, miod i malina ![]() Troche buntowniczo byl nastawiony dzis moj "dzieciak", ale coz. Poradzilismy sobie z lekka pomoca palcata (tylko go trzymalam :P) Godzinka w siodle, jak planowalam, potem zsiadlam, rozsiodlalam i na oklep. Mniam, cuuudo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
Jak mniemam od jazdy na oklep siedzenie boli. xD Zdarzyło mi się pojeździć na koniu który bez palcata ani rusz, też służył tylko do trzymania. W sumie to po co bacik skoro i tak go nie używałaś? Zwierzakowi wystarzczyła sama jego obecność i w długą?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Rozeznanie
|
Dokladnie. Ptysiek chodzi ujezdzenie (do C) i bardzo dobrze zna bacika. On go poprostu widzial, jak kumpel mi podawal. Odrazu inne podejscie
![]() Od jazdy na oklep nie boli tylek. Nic a nic. To drugie tez nie ![]() A jak sie super klusuje na oklep! nic Cie nie zrzuca, siedzisz jak przyklejona. Nastepnym razem probuje galop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Wiele lat jeździłam konno i uważam, że to bzdura - twierdzić, że ten sport powoduje wykrzywianie się nóg
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Hmm odkąd pamiętam jeździłam, jeszcze chodzic za dobrze nie umiałam i ojuz mnie ojciec na grzbiecie naszego byłego deresza sadzał
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.