![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: konie a krzywe nogi
Ponownie dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
![]() Mam kolejne. xD Ile jazd macie w hm... niech będzie tygodniu i jak za nie płacicie. Z tego co wiem jazda konna nie jest najtańszym sportem, wręcz przeciwnie. Ja płacę za karnet czterech jazd 120zł. A Wy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Rozeznanie
|
ja roznie.
place 20 zl za godzine, albo siedze w stajni caly dzien, sprzatam i pomagam, to nie place w ogole. Jezdze kiedy moge. 7 lat jezdzilam regularnie raz w tygodniu, a teraz zalezy, jak zdrowie, kasa.... eh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Przyczajenie
|
jazdy z nauka kosztuja drozej, niz takie jak ktos juz sam sie utrzymuje na koniu i umie sobie z nim poradzic, wiec placisz w zasadzie standartowo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwazam, że baardzo długotrwała jazda konna wykrzywia nogi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
esfira z moją umiejętnością gospodarowania czasem, długotrwała jazda konna mi nie grozi. A szkoda. Pewnie w październiku zawalona nauką nie znajdę czasu. Do stajni mam spory kawałek. ;____;
Dzisiejsza jazda nie była zbyt dobra, popełniałam sporo błędów. Dostałam dość czułego konia który reagował na każde kiwnięcie palcem. No, ale trzeba się uczyć dalej, a zapału mi nie brakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
to najważniejsze
![]() u mnie regularna jazda mi nie grozi z powodu chudości portfela, a ile kosztują jazdy w Warszawie...no, może nie będę mówić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
Też tak myślę. Coś w tym musi być, bo mój nauczyciel od jazdy konnej- człowiek dość wiekowy- ma nogi mocno wykrzywione od jazdy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Konto usunięte
|
Dot.: Która z Was jeździ konno?
Dziś zaliczyłam swoją pierwszą jazdę
![]() Nie wzięto mnie na lonżę, tylko do lasu, na spacerek stępem ![]() Ponoć nieźle trzymam się w siodle ![]() ![]() Kłusowałam dwa razy ![]() To wcale nie takie proste, jak się nigdy wcześniej tego nie robiło, ale wyszło całkiem, całkiem ![]() Przy drugim za bardzo pochyliłam się, a raczej pochyliło mnie ![]() ![]() Nie wiem tylko czyjego....konia czy mojego?? ![]() Jestem z siebie bardzo zadowolona ![]() Było super!!! ![]() Już się nie mogę doczekać kolejnego razu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
Babeczka która mnie uczy ma wieeelki tyłek, ale jeśli chodzi o nogi to nie zwróciłam uwagi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Rozeznanie
|
No i jestem
![]() Fotki? A nie ma sprawy: http://radiowy.net/~wcia/Stajnia i filmiki: http://radiowy.net/~wcia/MVI_1217.AVI http://radiowy.net/~wcia/MVI_1227.AVI http://radiowy.net/~wcia/MVI_1251.AVI W terenie dzis nie bylam, zle sie czuje. Dopiero w sobote, jak sie uda. No i dol... Sprzedaja to kochanie. Tu jeszcze filmik "o nas" zrobilam: http://video.google.pl/videoplay?doc...38071142351177 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
Podoba mi się ten Mączny Konik (pozwolisz, że będę go tak nazywać?). Ja na ostatnich zajęciach się wymęczyłam, koń z resztą też. Miałam przejeżdżać przez drążki w półsiadzie. Jaka jest Twoja ulubiona rasa koni?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
Hmm... rasa? oj, chyba Tinker, Poitevin, Persheron i Shire
![]() Masc, to oczywiscie tarant (jak moje dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
Wszystkie bestie kóre wymieniłaś są boskie, a zwłaszcza Shire. Pięne stworzenia. Uwielbiam konie zimnokrwiste ich szczotki na pęcinach, no poprortu cud, miód i Nesquik. Nie lubię maści izabelowatej, jakoś mnie drażni, zwłaszcza jak się błyszczy. Spójrz na to cudne zdjęcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Rozeznanie
|
fryzy, fryzy
![]() przereklamowana rasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
To są fryzy? Gratuluję takiego rozeznania w rasach. ^^Ale zdjęcie jest cudne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Hej Wam! dołaczam do grona koniarzy
![]() teraz jezdze codziennie oprócz ponidziałków ale jak sie szkoła zacznie to nie wiem jak to bedzie eh :| Ostatnio super kon chodzi,mysle ze fajnie sie dogadujemy przynajmniej ja jestm z niej zadowolona ![]() Tylko ze jak przychodzi do skoków to eh.. Moje pierwsze skoki na niej:wymiatalysmy do metra,linie,szereg ( a podobno kobyła wyłamuje) Niestety juz pod koniec jazdy jak jej sie nie spodobało ze od drugiej strony,to galop galop i hamulec..a ja leze..Na nastepnych skokach nie szło dojsc do ładu za cholere ale jakos sie udało. Jak ja ją kocham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
O jej skoki. Drugie marzenie zaraz po galopie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
Nom skoki czasem uwielbiam czasem nienawidze :P Dzisiaj dziewczyny skakały,nawet miałam sie dołączyc ale jakos mi sie nie chciało ( a raczej niechciało mi sie z nią uzerac w razie gdyby znowu cos genialnie wymysliła :P )
Eyra i na galop i na skoki przyjdzie pora zobaczysz ;] a ile jezdzisz? i co juz umiesz? A dzisiaj mój kobył wpadł na kolejny super pomysł a mianowicie ide sobie przez stajnie na luznej wodzy a ta nagle podbiega do kolezanki (konia) z boksu obok i sie zuca na nia z zebami -_- no jak ja poprostu kocham tego konia <lol2> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Rozeznanie
|
Ja place 20 zl.
Galop jest mniam... Wczoraj sobie galopowalismy i galopowalismy... jak on fajnie chodzi... mmm... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
Ewuska_90 hm... co umiem? Opanowany półsiad, tera męczę drążki. Niestety skończyły się wakacje, a wraz z nimi długie godziny w stajni. Aktualnie zbieram kasę na kolejne godziny, ale to już nie będzie to luźne siedzenie w stajni tylko pach, pach bo mało czasu. ;( Nie jeździłam od zeszłego wtorku, ale w tę niedzielę postaram się pojeździć.
Wistra Ja płacę 120zł za cztery godziny, ale w stajni mogę siedzieć całą dobę, ale chyba oczywiste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Rozeznanie
|
Eyra. STRASZNIE duzo.
Ja place 70-80 zl za 4 godziny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Tak mało!? Boże ja też tak chcę. ;( Wiesz może dlaczego jazda w terenie jest droższa? Jak byłam na wsi, gdzie była szkółka to nie było żadnej różnicy. Normalnie 40zł, teren 45zł. Mała różnica, ale w innych szkółkach jest o wiele większa. W jednej nawet dwadzieścia złotych!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Rozeznanie
|
Eyra, skad jestes?
Wez kuknij na www.voltahorse.pl/forum, tam sa watki o roznych stajniach w roznych miejscowosciach. Pewnie znajdziesz cos tanszego. BA! napewno znajdziesz! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
Jestem z Trójmiasta, a dokładniej z Gdańska. Ta stronka mi się nie otwiera. ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
Eyra, zajrzyj na tą stronkę www.konie.gda.pl
A volta niestety dzisiaj nie chodzi, ale to nie trwa długo... Pomimo wariującego serwera warto tam być, to najlepsze forum jeździeckie jakie znam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Nie no wcale nie tak duzo 120 : 4 = 30 zł
Ja tez tyle płace za jazde z trenerem,25 z instruktorka. W drugiej stajni 25 a w karnecie 20 no i jeszcze w dwóch stajniach nie placiłam w ogole. a za dzierzawe teraz 450/mies z tym ze ostatnio mało mi sie to opłacało bo była taka pogoda ze nie jezdziłam pzrez 4 dni :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
Wistra zajrzałam i nic nie znalazłam, a jak było coś tańszego to kawał drogi. Ale dziękuję za podanie stronki. cmok
Ewcia1333 fakt jest taniej, ale po doliczeniu ceny biletów za pks i kolejke (jakoś na stację skąd odjeżdza pks trzeba dotrzeć xD) wychodzi na to samo. Jeździsz tam? Ewuska_90 gdy przyjrzałam się cenną z innych szkółek w mojej okolicy to faktycznie płacę mało. No cóż uroki życia w Trójmieście. ;/ Umówiłam się na jazdę w przyszą niedzielę. Będzie tłoczno skoro instruktorka nie ma miejsc na jutro, a ja mogę tylko w niedzielę. Cholerna szkoła, spalić ją! xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Wiatm was Dziewczynki
![]() Ja jeździłam konno kilka miesięcy.. później niestety bark czasu zrobił sobie. Ale to sa najwspanialsze zwierzęta na świecie! teraz pytanie czy jest tu ktoś z Mielca? lub okolic? ![]()
![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Moja wakacyjna migawka...
![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Awia piękny konik. Mamy podobnego w stadninie
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.