|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Która z Was jeździ konno?
czemu ja zawsze myslalam ze Messi jest Panem Koniem :< ?
![]() |
#4352 |
Zadomowienie
|
Przecież to Ślicznota
![]() nazywa się Mezquita, ale zawsze mówię do niej Messi ![]() chociaż wiem, że może być to mylone z piłkarzem i stąd ten Pan Koń ![]()
![]() |
#4353 |
Wtajemniczenie
|
bycie niedomyślnym i schematycznym w moim przypadku mnie przeraża
![]() Jej imię koajrzy mi się z Moskitami bez kitu ! ![]()
![]() |
#4354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4355 |
Wtajemniczenie
|
Albo z tymi płatkami Nesquick hahahahahaha ! To widze pobożna rodzinka
![]()
![]() |
#4356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale to genialne porównanie - bardzo mi się podoba ![]() Ogłowie bezwędzidłowe jest świetne, ale nie do jazdy - podchodzi za wysoko ;( ehh zastanawiam się, czy nie sprzedać na allegro, ale chyba zostawię sobie jako halter, bo sznurkowego nie mam, a działa ciut mocniej niż zwykłe, więc w niektórych sytuacjach może się przydać (wprowadzanie do przyczepy ... ) ![]()
![]() |
![]() |
#4357 |
Wtajemniczenie
|
szkoda ze nie wypaliło
![]() ![]()
![]() |
#4358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widziałam niedawno filmik, jak gościu gwizdał na konie, będące na padoku, a one prawie galopem władowały się do przyczepy ![]() jakoś nie wyobrażam sobie, żeby moja kobyłka to kiedykolwiek zrobiła ![]()
![]() |
![]() |
#4359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak tylko będę dysponować większymi funduszami to na pewno pójdę do jakiejś stajni ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4360 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Jeździłam konno dobrych parę lat temu - 2 lata gimnazjum trwała moja przygoda z jeździectwem, coś tam umiałam, nawet w tereny jeździłam, no ale stadnina się przeniosła daleko ode mnie, nie miałam gdzie jeździć i przestałam. Teraz zaczęłam studia we Wrocławiu i stwierdziłam, że chciałabym wrócić do jazdy konnej, bo strasznie to lubiłam i zawsze mnie ciągnęło do koni. ![]() W związku z tym mam pytanie; czy są tu może osoby jeżdżące z Wrocławia, które mogłyby mi polecić jakiś fajny ośrodek jeździecki w mieście lub bliskich okolicach? Obawiam się, że po tylu latach nie za wiele pamiętam, więc byłaby to nauka prawie od podstaw ![]() ![]() Edytowane przez felufela Czas edycji: 2014-05-03 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4361 |
Zadomowienie
|
Ja planuje zmiane stajni bo w obecnej zostaje na tym etapie, na ktorym bylam, a wiec po co, tyle ze tu mam plus taki ze kiedy nie zadzwonie to przyjezdzam i jezdze no i tereny kiedy tylko mi pasuje
![]() Bóg stworzył kobietę jako drugą bo uczył sie na błędach... w końcu zaczynał od zera ![]() Edytowane przez nurazuki Czas edycji: 2014-05-04 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Wtajemniczenie
|
Jazda konna jest jak rower - tego się nie zapomina
![]()
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W perspektywie liczę na jakieś AMP-y, może któraś z Was startowała, wie jak to wygląda od strony zawodnika? Chodzi mi głównie o podgrupę Amator. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz sesja przede mną, ale jak z tym skończę to mam zamiar poodwiedzać/obdzwonić stajnie i zapisać się wreszcie na jazdy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. z ciekawości - na jakim kierunku studiujesz? ![]() Edytowane przez fattyfat Czas edycji: 2014-05-20 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak tak sobie teraz pomyślę, to w sumie mogłam się na te konie w pierwszym semestrze zapisać, bo na wykłady z socjologii i infy i tak nie chodziłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mi właśnie zależy żebym mogła w obu semestrach, bo przerwa nie pomaga w tym sporcie jednak ![]() a wiesz może ile się dopłaca za to dodatkowo? i podobno trzeba wyrabiać kartę AZS, to prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4368 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się wydawało, że będę na wszystkie zajęcia chodzić, a okazało się, że spokojnie bym miała czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak już offtopowo zupełnie: na jakim jesteś wydziale? ciężko jest? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na wydz. Nauk Ekonomicznych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4371 |
Przyczajenie
|
problem z promowaniem stajni
Witajcie dziewczyny. Mam ogromny problem z promowaniem naszej stajni pod Lublinem. W czym może być problem ? Dlaczego ludzie tak rzadko nas odwiedzają? Co zrobić, żeby zyskać więcej klientów?
Robiłam już☠plakaty, wizytówki, nawet krówki z naszym logiemna papierku i informacją o stronie. Mamy facebooka, który myślałam, że zyska więcej sympatyków kiedy zrobię konkursy na darmowe jazdy, a także jeździmy po różnych festynach okolicznych. A klientów tyle co kot napłakał. Moje pytanie brzmi - co robić żeby wypromować stronę, bądź pozyskiwać klientów w tej dziedzinie ? Nie chcę podawać linków czy fanpejdżów, bo nie chcę, żeby był to post reklamowy ( a może powinnam tak robić? nie wiem.. zupełnie ). Proszę☠o jakieś nawet najdrobniejsze wskazówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4372 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: problem z promowaniem stajni
A w jakiej miescowości ta stajnia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4374 |
Przyczajenie
|
Dojazd z Lublina jest bardzo łatwy, jednak mieści się 40 km od miasta. Działamy już od kilku lat i zawsze to bywało tak, że klienci przyjeżdżali za instruktorami, którzy przychodzą i odchodzą. Nie opłacało im się dojeżdżać, bo każda lekcja jest dzielona na pół z właścicielami stajni ( stąd też może troche zawyżona cena jazdy ?? ). Bywało też niestety tak, że trafialiśmy na niepoważnych instruktorów. Aktualnie próbujemy się trochę otrząsnąć z tego i mamy aktualnie zaufane osoby do prowadzenia jazd. Jedna, która mieszka bardzo blisko i jest po kursie instruktorskim i po kierunku hodowli koni ( tak na marginesie dzisiaj obroniła magistra ;p ) i to ona zajmuje się technicznymi sprawami od nauki sportu oraz druga osoba, bardzo pogodna, która niekiedy działa na korzyść klientów i przypadkowo zawyża czas trwania jazdy, bez brania za to kasy , bo strasznie jej się nudzi ostatnio jak sama musi jeździć, stąd też próbuje bardziej zachęcić do stałej obecności u nas.
Zdaje sobie sprawę, że teraz ciężkie czasy nastały ;p i rozważniej się☠wydaje kase, ale chodzi nam o jakiś stały ruch na stajni. Nawet gdyby to były tylko jakieś wycieczki szkolne, gdzie dzieci miałyby aby sobie popatrzeć "na konika" . No nie wiem dziewczyny. Ręce mi opadają. Na PW prześle Wam te strony i napiszcie wady i zalety. Będę dozgonnie wdzięczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4375 |
Konto usunięte
|
Poproszę również adres do stronki.
![]() Mam nadzieję, że nie piszecie na stronie takich kwiatków jak np. `mamy kilometr metrów kwadratowych hali` bo mają 1000m2 hali. I takich różnych, które już widziałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4376 |
Przyczajenie
|
no nie mamy hali ;p , choć w planach ponoć mamy kupić namiot cyrkowy ;p , albo żeby chociaż okrągły round pen zadaszony. Na razie są tylko dwie ujeżdżalnie ODkryte. Staramy się☠o dofinansowanie i pasowałoby wszystko odświeżyć, bo na razie czas się nam trochę zatrzymał. Połowa stajni murowana, połowa drewniana. Sprzęt za to mamy w miarę aktualny oraz konie naprawdę☠fajne ambitne i są do człowieka przyjaźnie nastawione i chętne do współpracy z każdym.
Prześlę każdemu chętnemu adres naszej strony, nie chciałabym robić kryptoreklam na forach żeby nie zostać posądzoną o coś |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4377 |
Konto usunięte
|
Powiem szczerze, że bardzo fajne ceny. W mojej okolicy niestety takich nie znalazłam nigdzie.
![]() Jak przeczytałam, że nie macie hali to od razu chciałam ci dawać namiary do mojego tż, który zajmuje się konstrukcjami stalowymi, żeby wycenił ci halę. ![]() ![]() Brakuje mi tzw. szkółki jeździeckiej, czyli jeżdżenia w tej samej grupie o określonej godzinie 2 razy w tygodniu (karnet na miesiąc, tak żeby wychodziło troszkę taniej, niż płacąc za h). Potem raz na jakiś czas dla szkółkowiczów zawody. ![]() Jeśli macie wolne miejsca postojowe to możecie poszerzyć ofertę o pensjonat. Czy współpracujecie z innymi okolicznymi stajniami? Zawody takie między sobą, hubertus itp ? Natomiast bardzo podoba mi się, że organizujecie rajdy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4378 |
Przyczajenie
|
Musimy się zorientować jaką dotacje dostaniemy. Nie wiem czy np 50 tysięcy by wystarczyło na zbudowanie czegokolwiek co by nie bylo kiszką ;p, także myśleliśmy tylko o round pen'ie. Taki to był pomysł na szybkiego.
Poza tym organizacja zawodów byłaby możliwa, gdyby tylko byli chętni startować na naszych koniach. Startowano już, kiedy mieliśmy instruktorów którzy przyprowadzali już dziewczyny co już wcześniej ambitnie trenowały. Aktualnie przyjeżdżają od czasu do czasu po prostu dzieci początkujące - jak to w wakacje. Czy warto o tym wspomnieć na stronie ? że konie są szkolone do sportu ? Bo są zarówno jeżdżone w tereny i są również trenowane na ujeżdżalni i niektóre już podłapują pierwsze ładne ustawienia. Do skoków też mamy konie. Są conajmniej trzy które skaczą bardzo chętnie. Jeden zaś skacze "sam" i nauczyl już wielu co mieli pietra przed swoimi pierwszymi skokami. Co do pensjonatu, nie mamy już niestety miejsc. Wszystkie boksy zapełnione - owszem są w pensjonacie 3 konie, ale tak prędko miejsca się nie zwolnią, chyba że zdecydujemy się w koncu dobudować stajnie. Są na to możliwości , tylko z pieniędzmi gorzej. Co do rajdów, i zaprzyjaźnionych stajni, to organizujemy takie na wpół ułańskie rajdy , bo właściciel naszej stajni, jest jednym z członków 7 pułku ułanów lubelskich no i w Prawiednikach mamy kolejnych przyjacioł posiadających przydomową stajnie i razem ze stajnią w Jabłonnej ( tą która w zimie spłoneła, nie wiem czy słyszalaś; bylo o tym głośno ). Tak się zbieramy w jedną sporą grupę i sobie jeździmy po okolicy przez 3 dni. Teraz planujemy do Batorza ruszyć. Naprawdę super klimat, aż by się chciało z kimś tym klimatem podzielić. Prowadzimy też baro-klub, ale tam też jakos w ogole niewiele osób przychodzi. Wszyscy do Lublina garną od kiedy się☠młodzież zmotoryzowała. No nie ma letko nooo . ;p Ale nie będziemy się☠poddawać. A co do tej hali, to Szefowa harpii mam Cię na oku, w razie gdybyśmy zamierzali wcielać plan o jej budowie w życie ![]() Edytowane przez rapatuja Czas edycji: 2014-06-27 o 00:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4379 |
BAN stały
|
Można wyjść z bezpośrednią ofertą do szkół i przedszkoli na organizowanie na waszym terenie kilkugodzinnych wizyt.
Wiązałoby się to jednak z zapewnieniem dla odwiedzających toalet, miejsca do np. zjedzenia posiłku, ogniska z kiełbaskami aby jeszcze bardziej uatrakcyjnić pobyt. Pokazać dzieciom jak"funkcjonuje" koń, jak się go pielęgnuje, czym karmi, gdzie koń mieszka. Musi być ktoś kto ma dar obcowania z dziećmi, ciekawego opowiadania o końskiej rzeczywistości w zależności od wieku dzieci.I "wykład" dostosowany czasem do czasu skupienia na jaki stać dzieci w danym wieku. Potem/ w międzyczasie dla chętnych i odważnych podotykanie konia czy posiedzenie na nim. Może też jakiś konkurs co dzieci zapamiętały z pogawędki o koniach. Oczywiście zawsze muszą być nagrody.Choćby najdrobniejsze. Może jeszcze przy okazji jeśli blisko wycieczka na łąkę czy pole skąd pozyskiwana jest pasza, do lasu przy okazji jeśli jest, pokazanie maszyn. Aby wizyta zaowocowała to rozdać raczej nie wizytówki tylko jakieś drobne gadżety z kontaktem do stajni,wizerunkiem konika np. naklejki magnetyczne na lodówkę, długopisy, breloczki , coś takiego czego od razu się nie wyrzuci. Koszt takiej pamiątki to w opłacie za wstęp. Szkoły i przedszkola organizują jednodniowe wycieczki dla najmłodszych dzieci. Nie jest daleko od Lublina, może by chwyciło. jeśli dzieciom pobyt się spodoba to będą namawiać rodziców aby wrócić w to miejsce. A także dyrekcja tych placówek jeśli widzi przydatność tego typu wycieczek, atrakcyjność, inne zalety to może być chętna do stałej współpracy. W ofercie napisać wszystko co się ma do zaoferowania, plan czasowy takiej wizyty, który może być modyfikowany w zależności od potrzeb, czasu jaki wycieczkowicze mogą poświęcić. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2014-06-28 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4380 |
Przyczajenie
|
Witaj
Powiem szczerze, że już dużo zrobiliście. Dziwne, że wciąż macie mało klientów. Zgadzam się z "grubella" może powinniście zamówić trochę gadzetów ? Ja jak promowałam własną firmę korzystałam z usług tej agencji reklamowej: www.vizionstudio.pl Możesz poprzeglądać ich ofertę, mają niskie ceny więc może na coś się skusisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.