![]() |
#541 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Która z Was jeździ konno?
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
A nawet dla poczatkujacych trzeba miec juz "profesjonalne" buciki? ^^
Ale poszukam czegos i dam was znac ![]()
![]() |
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
dzieki strippi ale ja kupie tylko takiego konia ktorego bede juz troche znala (chociazby z zawodow). mam pare na oku ale zobaczymy czy spuszcza z ceny
![]() Lavi na poczatek wystarcza ci tenisowy i wygodne getry. najpierw zobacz czy ci sie spodoba zamiast od razu inwestowac w sprzet. oczywiscie obowiazkowy jest kask ewentualnie toczek ale w stajniach rekreacyjnych zawsze maja jakies staruszki do pozyczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Tzn ja juz kiedyś, kiedys jexdziłam tzn uczyłam sie i własnie mialam fajne adidaski, ale urosła mi noga..i chce sobie kupić bryczeski i zwykłe adidki ale nie wiem jaka podeszfa wasnie
![]() |
![]() |
#545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Oficerki i sztyblety
From Euroanimal Skocz do: nawigacji, wyszukiwania ![]() ![]() Rozmowa z Panią Sabiną Kotyrba z Rybnika, miłośniczką i posiadaczką koni. Prosze o kilka porad: 1) Jakie buty na konie są lepsze oficerki czy sztyblety? 2) W jakich butach się lepiej jeździ: skórzanych czy gumowych? Które będą lepsze aby przygotowywać się do nieszczęsnego półsiadu i trochę poskakać? Chodzi mi o wygodę.Podajcie plusy i minusy oficerek gumowych i skórzanych. 3) Gdzie tanio można kupić skórzane/gumowe oficerki/sztyblety? 4) Jeśli chodzi o oficerki skórzane sztuczne to lepsze są ze skóry ekologcznej czy syntetycznej skóry? Odpowiedź Pani Sabiny 1. Wszystko zależy od indywidualnych oczekiwań i wymagań kupującego. Trzeba zastanowić się nad tym czy to buty tylko do jazdy czy też i do stajni. But gumowy nie przemaka, można myć spokojnie w nich konie, a dziś są już tak wyprofilowane, ze wyglądają tak jak skórzane. Jeden minus mają, mianowicie w lecie noga nie może w nich oddychać, a w zimie guma nie chroni przez zimnem. Są idealne na wiosenno- jesienne pluchy. Koszt też jest inny, tu wydajemy raz na buty gumowe, a tutaj 2 razy raz na sztyblety i chapsy. Jeżeli jednak padnie decyzja na buty gumowe to polecam z wkładkami z lepszych firm (nie sama guma) 2. Plusy i minusy Oficerki gumowe, a oficerki skórzane Plusy oficerek gumowych - łatwe w utrzymaniu - z dobrej firmy długo można je użytkować - też dobrze stabilizują dosiad Minusy - w ciepłe dni, noga się poci - nieco sztywniejsze niż skórzane - trudniej je ściągnąć z nogi Plusy oficerek skórzanych - buty oddychają - w lepszych cenach oferowane są odpinane na zamek, co ułatwia ściąganie - możliwość uszycia na miarę Minusy - nasiąkają wodą (choć firmy oferują już skóry mniej nasiąkliwe) - trzeba pastować buty - duży koszt nabycia 3. Cały asortyment można nabyć w sklepach jeździecki albo zamówić u szewca, który specjalizuje się w takich butach (jednak to już niewielu specjalistów na terytorium kraju) 4. Skóra syntetyczna dziś już mają wyjątkowe parametry, jednak ja bym wybrał skórę ekologiczną, są to jednak naturalne skóry , bydlęce, licowe niższych gatunków.
![]() |
![]() |
#547 |
Raczkowanie
|
strippi wkleje zdjecie konika ktorego jezdzilam do tej pory ale potrzebuje pomocy technicznej bo nigdy tego nie rozbilam. jak zamalowac moja twarz? jak wkleic zdjecia? i czy musi ono miec maly rozmiar?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
to ja i moj qń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
No to ja pokaze moje zdjecie (akurat mialam bardzo glupia mine
![]()
![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
sliczne te wasze koniki
sirgunia a co to za zawody?? a na koniec ja na koniku na ktorym jezdze - Kama
![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajne zdjecia ![]() Czy uprawiasz jumping czy dressage?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
ja dressage, jumping (uwielbiam dressage) i endurance
![]() sirgunia ty tylko jumping?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj byłam na jeździe. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak, oto mi chodzilo ![]() ![]() No fajnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
trenowac trenuje tylko skoki. do dresazu nie mam konia. oczywiscie ten na ktorym jezdze zna podstawy ale to za malo by nazwac to ujezdzeniem. poza tym ze mnie ujezdzeniowiec tez zaden. ale marze ze kiedys kupie konia z pieknym ruchem przygotowanego do CC , np takiego lusitano
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
ja bardziej sie ucze niz trenuje
![]() ![]() bede sie zmagac ze skokami ![]()
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2008-05-28 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Ja w ten poniedziałek jade do stadniny żeby sobie narazie popatrzeć a pewnie w następny będę jeździła jesli wszystko dobrze pójdzie
![]()
![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Nie, zebym sie czepiała,
ale stadniny to jest miejsce gdzie się konie hoduje w sposób "ciagły" tj jest grupa kobył matek, odsadków etc, a stadnin w Polsce zostało niewiele (zarówno panstwowych jak i prywatnych) A jezdzi się w klubach jezdzieckich, osrodkach czy tez stajniach. roznica niby niewielka, ale koniarz nigdy nie powie, ze jezdzi w stadninie, bo brzmi to laicko. Bo tylko laicy mowia, ze sie jezdzi w stadninach, trzyma konia za lejce i ze sie na koniu cwałuje.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Przyczajenie
|
Ja nie jeżdżę konno
![]() Szczerze konie są dla mnie za duże , boje się , że mogłyby mnie zdeptać ! Ale to nie znaczy, że ich nie lubię.
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
wybacz Awia, ale ja jeszcze nie jestem tak obeznana, pozatym moim znajomym nie przeszkadza jak ktoś mówi "stadnina" na klub.Ale jeśli kogoś to aż tak razi to wybacz..
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Lavi - po prostu napisałam, jaka jest różnica.
Dobrze jest chyba być świadomym ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Okej, ja tez po prostu w innym tonie to odebrałam. Okej nie ma sprawy
![]()
![]() |
![]() |
#566 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kazdy wie ze to jest stajnia. ps ja tez to odebralam jak Lavi92
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Strippi
![]() ![]() Mam jeszcze jedno pytanko, jak dobrze dobrać bryczesy, bo mam zamiar sobie zakupić ale nie wiem co i jak, a z racji że kupuje na allegro bo taniej to chciałabym co nie co wiedzieć ![]()
Edytowane przez Lavi92 Czas edycji: 2008-05-30 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() polecam tez kupic rekawiczki jezdzieckie wtedy unikniesz obtarc od wodzy ![]() a na rajd jakos sie nie udalo...za to 1 dzien trening byl na padoku a 2 dzien ok 2godz w terenie...a tak to caly czas przy koniach...oprowadzanie dzieci ...czyszczenie...prysznic e ![]() ![]() ![]() a to kilka fotek ![]() 1 - trening...galopik to cos co kocham 2- ja i Kami - tak bardzo ja kocham ![]() 3 - oprowadzam malego chlopca i slucham jego opowiesci :P a przy okazji naklaniam Kame do dalszego spacerku gdyż ona woli isc juz do swoich bo dopiero co wrocila z terenu i jej sie nie chce hehe 4 - w stajni ściagam ogłowie i nakładam kantar 5 - kłusik z moim narzeczonym ![]() reszte fotek z terenu dodam pozniej bo sa na mojego tż aparacie ![]() proszę być też tolerancyjnym dla moich błędów ......dopiero 14godz wyjeździłam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Ahaa a jak dobrac rozmiar?
![]() Wydaje mi się że narazie nie trzeba rękawiczek bo na ląży bez wodzy bedę jeździć. Zdjęcia bardzo ładne! Te rzeczki musiały być cudowne! Komponowały się ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.