|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Wolisz koty czy psy? | |||
| koty |
|
15 | 30,61% |
| psy |
|
11 | 22,45% |
| uwielbiam wszystkie zwięrzęta |
|
22 | 44,90% |
| w ogóle nie lubię zwierząt |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kot czy Pies????
Hehe no to dobrze
masz szczescie, bo jak nie to by bylo ciach ciach kocimi pazurkami![]() ![]()
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Koty vs. psy.
Pieski pieski pieski!!!!!!!!!!!!
Kotów nie lubie bo są wredne Nie ma to jak piesek i jego wierna miłość, jak się cieszy gdy się wraca do domu, jak próbuje pocałować i polizać, jak nie odstępuje na krok i się wpycha do łazienki, do łóżka, przynosi swoje zabawki i czuje kiedy jest źle pani i można przyjść i pocieszyć a kiedy pani jest zła i zostawić ją w spokoju. Ogółem uważam, że koty chodzą swoją drogą i to samotniki, a pies pójdzie zawsze za panem i to mi odpowiada
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
kiciulka1985 ale twój w avatarku jest śliczny
Jednak jak bedzie duży to dla mnie już będzie fee Ale malutkie kotki i owszem... |
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Ten zawsze bedzie malutki
![]()
|
|
|
#97 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widac, ze nigdy nie mialas kota...
|
||
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Miałam kota i to dużo nawet bo mam dom na wsi i dzieciństwo tam spedziłam . Kiedyś miałam nawet wiele lat piękną kotkę syjamską i z nią byłam bardzo zżyta. Wiele lat spędziła w naszym domu i nie powiem była bardzo mądra i może nawet lepsza od mojego terażniejszego pieska, jednak ktoś nam ją ukradł i od teraz żaden moj następny kot nie był już taki;(
Aż teraz mój piesek Poza tym miałam chyba z 3 koty(mamy ulubieńcy) A moj tata psy(2 wielkie wilczury). A ja się zaraziłam miłościa do psów i juz.... Więc nie pisz mi że nie miałam kota
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
W wątku chyba chodzi zresztą kto co woli: psa czy kota
JA wole psy i już. Ty wolisz koty, więc o co chodzi??
|
|
|
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
wole psy,ale koty tez lubie,mam w domu kota i psa i wiem,ze koty są wredne ,ale kocham oczywiscie oba zwierzątka
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem moja kuzynka ma kota,to zupelne przeciwienstwo,mi sie wydaje ze nie ma reguły na to,kazdy kot ma chyba inny charakter
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Ja lubie bardziej psy
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam i psy i koty, ale na punkcie kotów mam całkowitego świra. A zwłaszcza tego mojego mamlasa
![]() Mój Dyzio ma 7 lat. Jest to całkowite zaprzeczenie tego o czym dziewczyny pisały wyżej, bowiem mój kocurek jest najkochańszym zwierzęciem jakie znam. Np: jest baaardzo towarzyski. Jeśli ja i mama coś robimy w kuchni, kot siedzi na krześle przy stole i asystuje. A już wogóle nie odstępuje nas na krok, jeśli na stole pojawi się deska do krojenia... Ale kiedy idziemy do pokoju, Dyzio zawsze po chwili przyjdzie za nami. Jeśli idziemy na górę oglądać coś na kompie, kot też ![]() Uwielbia się głaskać, przytulać, myziać, drapać. I to nie tylko jak on sobie tego zażyczy. Każde głaskanko zawsze jest mile widziane. Można go nosić na rękach tak długo jak się chce. On zamiast gryźć i drapać, spokojnie się na nich ułoży i zaśnie Moja 9-letnia siostra kiedyś położyła go do wózka dla lalek (mojego starego wózeczka ) , przykryła kołderką i kot tak spał 3 godziny. Mam bzika na pukcie tego kocura i nie wyobrażam sobie życia bez niego, a mój TŻ ma co?? Uczulenie na kocią i psią sierść....
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Isiu... wierze
![]() hehe ja mam jamniczke. zazwyczaj sie slyszy ze jamniki to szczekliwe i wredne. Moja 8letnia sucz dopiero ok roku temu nauczyla sie szczekac Jest baaardzo towarzyska... sama na kanapie siedziec nie bedzie tylko bedzie tak dlugo popiskiwala na ktorego z domownikow a z nia usiadzie. Co kto nie przyjdzie to wielka radosc na skraju szalenstwa. I sadze ze jakby sie do nas kiedys wlamali (tfu tfu na psa urok) to moja Łyni bo wlamywaczom cudne powitanie sprawila i jeszcze przyniosla im pileczke zeby sie z nia pobawili ![]() ![]()
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
mój koteczek : http://www.kola1.pupile.com |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie Psy
|
|
|
|
|
#111 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
Może trafiła mi się jakaś mieszanka kota z psem, kurde A może go po prostu wychowałam, jak pisze Lain (chociaż osobiście wolę określenie "zsocjalizowałam" ). BTW jeśli kot leje, gdzie nie trzeba, trzeba go zbadać, koty często chorują na nerki. Isia83 - na sierść można się doczulać.
|
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już zapowiedziałam mojemu "kichaczowi", że przykro mi bardzo, ale co miesiąc będzie igła w 4litery, bo ja kota w domu mieć muszę Moje kochanie to dobry człowiek i powiedział, że ok Także myślę, że jakoś to załatwimy.
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Raróg
|
A to gratuluję TŻta, pewnie nie każdy by się zgodził
![]() Gdzieś widziałam fajny artykuł nt. odczulania, ale jak na złość nie mogę odszukać. No ale wszystko Wam lekarz powie ![]()
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Ohhh a ja swoja jamniczke zaadoptowalam od ludzi ktorym sie dziecko na siersc uczulone urodzilo...
Moze nie slyszeli o takiej a mozliwosci, a moze nie chcialo im sie... Chociaz jeslio to drugie tosie dziwie, bo to najwspanialszy i najprzyjazniejszy pies jakiego znam.
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam w swoim zyciu jedego psa i dwa koty( jeden jest caly czas
) i sczerze i koty i psy uwielbiam jak i inne zwierzaki z psem jest troszke wiecej "zachodu" wiec jako ze pracuje po kilkanascie godzin to wole koty
|
|
#116 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
Z drugiej strony jest to najczęstsza wymówka, żeby pozbyć się zwierza, który zapewne "znudził się". Zaraz po "sika gdzie popadnie" (a okazuje się, że nie sika) lub ostatnio: "ma ptasią grypę, proszę go zabrać" Lekarze też najczęściej każą przede wszystkim pozbyć się zwierza i tyle.
|
|
|
|
#117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Dla takich ludzi najlepszy byłby pluszak U mojej córki było kiedyś podejrzenie alergii na sierść, delikatnie wypytywaliśmy naszą lekarkę o możliwości leczenia i obecność psów w domu - a ona stwierdziła ze stoickim spokojem - cóż, jeśli się okaże faktycznie, że to alergia na sierść to będziemy ją leczyć - o pozbywaniu się psów w ogóle nie było mowy. |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kot czy Pies????
Cytat:
|
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
KOTY!!!!!!!!
tylko koty
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
kot i pies? pies i kot?
witam miłośników zwierząt :yes:
chciałabym spytać się osób posiadających i psa i kota, jak te zwierzęta reagują na siebie, mieszkając razem ![]() mam psa, ma troszkę ponad 5 miesięcy, chciałabym żeby dołączył do nas kot wiem, ze pies reaguje dobrze na inne psy, z kotami raczej nie miewa kontaku, choc gdy taki był reagował równie dobrze : ) próbował się bawić, nie chciał robić im krzywdy. ma raczej spokojną nature jest towarzyski, nie wydaje się być zazdrosny teraz prosze o wasze opinie na ten temat. czy psowi nie odbije i nie bedzie próbował wyelimonować 'nowego'?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

masz szczescie, bo jak nie to by bylo ciach ciach kocimi pazurkami

Nie ma to jak piesek i jego wierna miłość, jak się cieszy gdy się wraca do domu, jak próbuje pocałować i polizać, jak nie odstępuje na krok i się wpycha do łazienki, do łóżka, przynosi swoje zabawki i czuje kiedy jest źle pani i można przyjść i pocieszyć a kiedy pani jest zła i zostawić ją w spokoju. Ogółem uważam, że koty chodzą swoją drogą i to samotniki, a pies pójdzie zawsze za panem i to mi odpowiada 
widac, ze nigdy nie mialas kota...