|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta kopenhadzka
Cytat:
Jutro z rana wskakuję na wagę i zobaczymy czy coś się ruszyło od dziś rana a jestem pewna, że tak
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gosiafall tak, tak pierwszy dzień za nami, super, fajnie, aż mi sie żyć chce
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
pamietam ze przez pierwsze 3 dni (tak mniej wiecej) nie bylo roznicy na wadze ale potem lecialo z dnia na dzien. to takie przyjemne kiedy mierzysz ciuchy i widzisz roznice
ja bylam w skowronkach jak zobaczylam 8 kg mniej
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
oj mnie to bylo bardzo duzo musze przyznac a co najwazniejsze ubylo mi w biuscie ;/ to mi sie nie podoba ale oki
![]() gratuluje wam przetrwania 1 dnia ![]() :0 oby tak do 14
|
|
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie sie zwazylam
pierwsze 0,5 kg mam juz za soba. spodziewalam sie cokolwiek zobaczyc dopiero za 3-4 dni a tu niespodzianka. oby tak dalej![]() 2 dzien kopenhadzkij![]() !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie też przy kawce i po porannym ważeniu ![]() piłam przez cały dzień herbatkę zieloną, czerwoną i rooibos z wanilią, oczywiście bez cukru, w sumie jakieś 6 szklanek by się uzbierało ![]() A mam jeszcze jedno pytanie. Wczoraj zrobiłam sobie ten szpinak bez soli i z ledwością go przełknęłam, przyprawiłam go oregano, bazylią i majerankiem ale dalej mdły już chciałam nawet zrezygnować z jedzenia ale się zaparłam, że dieta to się będę trzymała Czym kochane kobitki przyprawiacie np taki szpinak żeby był zjadliwy ?
|
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
tak sie zastanawiam czy na kopenhadzkiej powinno sie dodatkowo cwiczyc?? czy to nazbyt wycienczajace?? w sumie to dieta oslabia i nie wiem czy dowalac sobie jeszcze przez cwiczenia?? na moje oko
to chyba troche ryzykowne, jednak kusi mnie!!wczoraj kupilam sobie dodatkowo witaminy, 1 tabletka dziennie. byle do przodu ![]() ![]()
|
|
#548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli chodzi o szpinak to ja probowalam z czosnkiem. ale tak szczerze to mi szpinak przez gardlo nie przechodzi (w zadnej postaci) dlatego zastepuje go brokulami.
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko czy on nie jest jakoś specjalnie kaloryczny i czy dozwolony jest przy tej diecie??
|
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
Polecam picie herbaty zilonej w ciemnym kubeczku a nie w szklance bo mi mama mowi ze teraz mam szklanki jej odkupic bo naprawde zczarnaily hehe
no to zaczynam kolejny dzien diety oby do przodu tereskaa gratuluje tak szybkiego spadku wagi![]() ![]()
|
|
|
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() I ja sie przylaczam do kopenhaskich tyle, ze od niedzieli dopiero bo w poniedzialek swietuje urodzinki wiec obiad, tort i te sprawy![]() i mam nadzieje ze schudne idealnie do studniowki... mam pytanko. czy trzeba koniecznie jesc gotowany szpinak? bo wolalabym swieze listki... tylko kurcze nie wiem, czy mozna je dostac gdzies teraz zima ![]() ile sie w ogole mniej wiecej chudnie na tej dietce? ;*
|
|
|
#552 |
|
Raczkowanie
|
ja ogolnie nie jem tego szpinaku jak i miesa w tej diecie wczoraj zjadlam jabuszko i jogurt a przed wczoraj dwa jajka a i w kazdy dzien pilam ta kawe i zielona herbate
![]() ja sobie zmienilam ta diete totalnie ... przyznaje .... wiem ze tak nie powinnam robic ale jakos tak wyszlo.
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
a co do szklaneczek to masz rację, ciemnieją jakoś ta od tej zielonej herbatki ![]() " Według autorów, rygorystycznie przeprowadzona dieta, może spowodować schudnięcie od 7 do nawet 20 kg." Poczytaj sobie więcej na stronie http://kopenhaska.pl/ Pozdrówka i powodzonka A ja mam jeszcze pytanko Bo w 3 dniu jest kromeczka chleba razowego na śniadanko, a ja akurat mieszkam sama więc chyba nie będę kupowała calego chlebka żeby zjeść jedną kromeczkę Co mogę pochłonąć z rana zamiast tej kromeczki ?
Jem mniej, bramy raju są wąskie ![]() Edytowane przez Tereskaa Czas edycji: 2008-01-03 o 13:42 |
|
|
|
|
#554 |
|
Raczkowanie
|
ja bede sie wazyc dopiero w poniedziałek
![]() ale widze ze mnie ubyło ![]() własnie sacze herbatke zielona w czarnym kubeczku hehe specialnie kupilam zeby nie bylo tego przebarwienia widac
|
|
|
|
|
#555 |
|
BAN stały
|
dziewczyny jeśli można się przyłączyć to i ja od jutra kopenhaską zaczynam...
(am nadzieję że w końcu wytrwam do końca ) buziaki trzymam kciuki za Was !!
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie dajmy sie zwariowac!!!uwazam, ze pewne zmiany mozna stosowac. ja np jutro pomine pomidora, jeszcze nie wiem czy czyms go zastapie, moze poprostu pomine, bo o tej porze roku pomidory sa takie fuuu... to zbrodnia jesc w zimie naszpikowany chemią pomidor. tereskaa jezeli chodzi o grzanke to mozesz zastapic ja np precelkiem, sucharkiem lub czyms w tym stylu. ja np kilka dni temu pieklam precle z zytniej-razowej, troche "kamieniste" ale jutro chyba chrupne zamiast razowej grzanki sa suche i razowe, wiec chyba sa ok![]()
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odstąp mi jednego, hehehe, może wyślemy przez pocztę ciekawe kiedy by doszedł jak poczta ma takie opóźnienia Chyba by dotarł na powtórkę kopenhaskiej Chyba po prostu pominę tą grzaneczkę i wypiję jak co dzień kawkę z cukrem Albo o, czy mogę zastąpić tą grzaneczkę takim chrupkim chlebkiem typu Wasa? Tylko żeby mi ten chlebuś nie zniweczył całego trudu więc chyba pominę po prostu
|
|
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
Powodzenia
|
|
|
#559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byloby szybko
|
|
|
#560 |
|
Raczkowanie
|
blonndee po urodzinkach zapraszamy
![]() nie trzeba koniecznie jesc szpinaku, mozesz go zastapic np gotowanym brokulem. swieze listki o tej porze to pewnie w jakims supermarkecie bys dostala, bo na ryneczku to raczej nie
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tą maciupeńką bułeczką to dobry pomysł masz
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
3 dzien kopenhadzkiej!!!![]() trzeci dzien zaczelam nieco pozniej niz zwykle, przysnelo mi sie ![]() jest juz 10!! trudno dzisiaj kawke wypije pozniej. tylko tak sie zastanawiam czy z moja waga jest wszystko ok, bo to taka zwykla jest (nie elektroniczna) i wskazuje juz 3,5 kg mniej nie wiem czy to mozliwe??!!troche szybko. poprzednio nie chudlam tak szybko, ale moze to dlatego, ze poprzednio pilam tylko wode a teraz pije sporo zielonej.
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się ogólnie czujesz na tej dietce, bo ja Ci powiem, że dziś zdycham kompletnie, ale winię za to raczej nieprzespaną noc i okres, który męczy mnie dziś od rana, ogólnie coś słaba dzisiaj jestem A w pracy mam taki zapieprz, że szkoda gadać, jednym słowem dół, dół i jeszcze raz dół Ale przejdzie, bo musi przejść, nie zamierzam odpuścić dietki A ja coś się zaczynam martwić o Cukiereczka Ostatnio przecież źle się czuła a teraz cisza z jej strony, mam nadzieję, że nic się nie stało
|
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
|
To ja sie od jutra dolacze , robilam tą diete 3 lata temu schudlam 6 kilo potem wrocilam do 4 i trzymalam to az 2 lata , teraz po tabletkach anty i uzaleznieniu od slodyczy znow nadrobilam wiec od jutra sie przylaczam! ja szpinak przyprawialam czosnkiem ;D
|
|
#565 |
|
Rozeznanie
|
czesc laski ! boshhh nigdy wiecej kopenhaskiej
ta dieta mi odpowiada bo nie chodze glodna, nie przytyje na niej (a moze schudne ?) i wkoncu mam sile cwiczyc i wogole robic cokolwiek ja was nie bede zniechecac do kopenhaskiej bo naprawde mozna sporo schudnac (ja niestety z moja wolna przemiana materii i tak niewiele schudlam ) chociaz zalezy kto ile ma do zrzucenia i czy ma szybka przemiane materii. Ja jednak nigdy juz jej nie powtorze
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie tak sie zastanawialam ocb w tej south beach. czesto widze, ze ktos sie zastanawia czy wybrac kopenhaska czy sb. a one z tego co wiem nie maja ze soba nic wspolnego.
kiedys przegladalam w ksiazce o sb jadlospis, ale jak dla mnie to tam jest duzo jedzenia... naprawde duzo sie chudnie? i podobno nie mozna jesc owocow...:/
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
SB jest raczej najlepszym wyborem (z tych bardziej popularnych diet) z tego względu, że nie ma zbyt wielu wyrzeczeń, ma dobre i zdrowe założenia, regularne posiłki, chudnie się wolniej ale przede wszystkim trwale, a potem nowe nawyki żywieniowe wchodzą w krew
No ale każdy musi sam wybrać.
|
|
|
|
|
#568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musze nieco poczytac o SB, bo od pewnego czasu probuje sie przestawic na zdrowe odzywianie i zmiane nawykow zywieniowych. kopenhadzka jest roznie odbierana, ja czuje sie ok ale mimo to wiem ze jednak w tych opiniach cos jest. to raczej logiczne, ze chudniecie w takim tepie nie wrozy niczego dobrego. wiem tez ze w momencie kiedy poczuje sie zle poprostu przerwe ja. nie daze do celu za cene zdrowia bo to nie ma sensu. w sumie to zastanawiam sie czy jakos jej nie zmodyfikowac??
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam w 4 dniu kobietki drugostyczniowe
Jem mniej, bramy raju są wąskie ![]() Edytowane przez Tereskaa Czas edycji: 2008-01-05 o 08:12 |
|
|
|
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
witaj Tereskaa
![]() stosuje male odstepstwa, ale mysle ze duzego wplywu nie maja, czasem jedno warzywo zastapie innym, czasem z czegos zrezygnuje, poza tym wszystko tak samo. oby tak dalej. 4 dzien kopenhadzkiej![]()
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.

ale wole ta najzwyklejsza ta mi nie podchodzi i dlatego jutro ide po ta zywkla 

mieszanke mieta+rumianek+sok z cytryny

już chciałam nawet zrezygnować z jedzenia ale się zaparłam, że dieta to się będę trzymała 

więc chyba pominę po prostu
ale z tą maciupeńką bułeczką to dobry pomysł masz
nie wiem czy to mozliwe??!!