|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta kopenhadzka
Cześć Dziewczyny,
Przepraszam, że się nie odzywałam, ale jakoś w piątek nie miałam czasu, a wczoraj miałam awarię internetu. Teresko - dzięki za troskę, na szczęście udało mi się opędzić od "gadających towarów" i jakoś przeżyłam zakupy. Dzisiaj czwarty dzień diety i trzymam się świetnie. Co prawda dzisiaj jestem pierwszy dzień słaba, bo dotychczas to mnie energia wręcz rozpierała, ale efekty, które uzyskałam powodują, iż jestem bardzo zmotywowana. Ważyłam się dzisiaj pierwszy raz rano i schudłam - o dziwo - 5 kg, a w obwodach po 2-3 cm ![]() Zobaczymy co będzie dalej. Jeżeli zaś chodzi o wychodzenie z diety, to planuję dodawać po 200 kalorii tygodniowo, czyli zamiast kawy normalne dietetyczne śniadanie, a potem z kolei dietetyczne posiłki. Później planuję przejść na dietę SB, bo już o niej trochę poczytałam i jeszcze poczytam. Wydaje się interesująca i dużo mniej restrykcyjna od Kopenhaskiej ![]() Tymczasem pozdrawiam serdecznie i będę dalej meldować o efektach. Buziaczki ![]()
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
Super wynik Agnes, gratuluję
![]() ![]() ![]()
![]() |
#663 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie,
Powiem Wam szczerze, że jak dla mnie wczorajszy dzień, czyli IV dzień diety był jak na razie najgorszy. Przeżyłam swego rodzaju kryzys, nawet nie byłam tak bardzo osłabiona, lecz cały dzień głodna i strasznie musiałam się pilnować, żeby nie zgrzeszyć ![]() Tak więc jak widzicie trzymam się dalej i zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam
![]() |
#664 |
Rozeznanie
|
Ja stosowałam dietę kopenhaską jakieś 3 czy 4 lata temu. schudłam 7kg i waga nie powróciła- tutaj warunkiem jest(co zresztą pisały już niektóre dziewczyny) aby po diecie zwiększać stopniowo liczbę przyjmowanych kalorii, a nie rzucać się od razu na wielkie ilości jedzenia. dodam, że moja dieta była nieco zmodyfikowana, bo zamiast szpinaku jadłam brokuły lub sałatę, a kawę zwykłą zastąpiłam kawą inką.
ps. do tej pory mam wstręt do sałaty, przejadła mi się na tej diecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Przyczajenie
|
![]()
Dieta Kopenhaska
![]() Czy ktos stosował i moze pochwalic sie efektami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta kopenhadzka
Cytat:
![]() Po pierwszym dniu czuje sie swietnie ![]() Poprzednio stosowalam ja w 2004 lub 2005 i schudlam duzo bez efektu jo-jo. Mialam wtedy przez krotki czas spora nadwage!!! Dzis waze 22 kilogramy mniej (az mi sie nie chce wierzyc, ze bylam taka duza). Diete kopenhaska potraktowalam jako wstep do dluzszej diety niskokalorycznj (podczas ktorej jadlam wszystko, tylko mierzylam, wazylam, liczylam...) Teraz chce schudnac ze wzgledow kosmetycznych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
♥
|
Dot.: Dieta Kopenhaska
"Wspólne odchudzanie Utwórz własną lub dołącz do grupy wsparcia we wspólnym odchudzaniu lub wspólnej diecie.
Dopuszczamy tutaj jedynie diety oparte na zasadach zdrowego odżywiania. W uproszczeniu - wszystkie diety powyżej 1000 kcal." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież Kopenhaska jest w krzywym zwierciadle odchudzania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga to ja zjadlam raz w zyciu szpinak...wlasnie na tej diecie. I juz po 2 kesie myslalam ze zwymiotuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Owszem, ja i to całkiem niedawno. Mój wynik to -12 kg i utrzymuje się ![]()
![]() |
#671 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A ja jem mlodziutki szpinak surowy (takie malutkie listeczki, do salatek, smakuja bardzo swiezo, sa delikatne i "nieszpinakowe") albo brokula. Bo w mojej wersji diety jest szpinak albo brokul. Szpinak, taki sam, bez niczego jest fuuuuuj. Co innego szpinaczek z tagliatelle, zgeszczony serkiem, z przyprawami... mniam! 3 lata temu po tej diecie przeszlam na 1400 kcal. I jadlam bardzo urozmaicone, zdrowe posilki. Platki wielozbozowe, rybke, warzywka... Mialam bardzo dobre efekty, ktore sie utrzymaly do dzis. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Rozeznanie
|
Witam Dziewczyny,
dzisiaj u mnie siódmy dzień diety i czuję się świetnie ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#674 |
Przyczajenie
|
Witam Was drogie dziewczęta =)
zaczęłam walke z tą tragiczną dietą! jestem na trzecim dniu, jakoś daje rade. Stosuje tą diete już po raz drugi. Moim zdaniem jest to totalna głupota, bo póxniej przybywa mi dwa razy wiedze kilogramow ;p fakt.. schudlam 5kg. ale to trzeba miec bardzo silna wole.. ;/ a ja do takich osob nie naleze. Rozpoczelam znnowu tą diete, bo musze schudnąć w szybki czass - do 100dniowki i zmiescic sie w sukienke ;P a co pozniej sie stanie z moją wagą to już mniej wazne ;p Moze akurat pozostane przy takich nawykach zywieniowych Co do soli: NIE MOŻNA STOSOWAĆ!! przyprawy owszem, ale w małych ilosciach ale nie Sól!!! --------------------------------------------------------------------------------- muszę sie do czegoś przyznac.. dzień trzeci, schudłam juz 2 kg, ale ... zjadlam dzisiaj dodatkowo kubeczek platkow fitness ;P czy to zrujnowało mi całą diete? ;P pozdawiam Was dziewczyny i zycze wytrwalosci xD ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Rozeznanie
|
Gmti - myślę, że nie musi być tak jak piszesz, czyli że po tej diecie przybywa Ci dwa razy więcej kilogramów. Może ta dieta nie należy do najmądrzejszych i faktycznie wymaga okropnie silnej woli (którą jednak da się wypracować), ale uważam, że można z niej wyjść nie tyjąc. Jedyne co należy to nadal się ograniczać i stopniowo dodawać zdrowe posiłki. Nie wolno - jak po każdej restrykcyjnej diecie - rzucać się na jedzenie. Wierzę, że nie jest to łatwe, bo cały czas muszę myśleć o tym, że nie wolno mi się złamać
![]() W każdym bądź razie - jestem po 7mym dniu diety, który był moim zdaniem najtrudniejszy ze wszystkich do tej pory, a to pewnie dlatego, że dzisiaj się praktycznie NIC nie jadło ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
BAN stały
|
podziwiam Was dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
CZesc dziewczynki
![]() Tyle ze nie ja w domu robie zakupy i mam pewien problem, mianowicie.. czym moge zastapic jagort naturalny albo pomidora? Moze uzyc jakiegos innego warzywa? np marchewki? a zamiast jogurtu zjesc cos podobnie kalorycznego?? Tereska, dodawaj nam otuchy, pisz pisz jak sie trzymasz? no i jakz dietki wychodzisz ze nie tyjesz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
I nie przemawia do Was chociażby to, że ta dieta została umieszczona w dziale "w krzywym zwierciadle odchudzania" ??
Chciałabym coś więcej napisać, ale dostałabym wtedy bana, a nie warto. ![]()
![]() |
#679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
hkmghmkghkmgkghkghkgkg pozwólmy każdemu podjąć decyzję. To, że dieta została umieszczona w dziale "W krzywym zwierciadle" nie oznacza, że nikomu nie służy. Nie jest to może zbyt racjonalne odżywianie ale w końcu dieta nie trwa wiecznie. Równie dobrze dieta, którą Ty stosujesz może być odbierana przez innych jako bezsensowna bo na przykład za dużo jedzenia, niewłaściwe jedzenie itp. Dla każdego dobre jest co innego i każdy z nas ma swój rozum, więc zostawmy wybór każdej z nas, uszanujmy czyjeś decyzje. Poza tym wypowiadałaś się już na 15 stronie o tej diecie, wyraziłaś swoje negatywne zdanie i chyba wystarczy, ja tu wyrażałam swoje pozytywne i to tez wystarczy. Dlatego ani nie zachęcam ani nie zniechęcam, po prostu życzę powodzenia bo każdy ma prawo dokonać wyboru ![]() Wybacz hkmghmkghkmgkghkghkgkg za te ostre słowa ale naprawdę nie odbierajmy komuś jego decyzji, czasem może nierozsądnej ale jego decyzji, a człowiek to taka bestia, która najlepiej uczy się na własnych błędach mimo, iż wie, że coś jest nie do końca właściwe ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
BAN stały
|
dziewczyny ja sobie stopniowo ograniczalam jedzonko.... ale od poniedzialku chce zrobic 2 podejscie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Pomocy! Czy mozna w kopehadzkiej zastąpic czymś ten wstrętny befsztyk?!
Jestem w stanie zjeśc cokolwiek, byle nie było to obrzydliwa na wpół surowa wołowina ;(
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Każdy ma też prawo negatywnie wypowiedzieć się w tym wątku na temat tej diety. Eponina - zdradzisz, ile masz wzrostu, że dążysz do wagi 48 kg?
![]() |
![]() |
#684 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, czy wcześniej była o tym mowa... Ta dieta powoduje ketozę (czyli czerpanie energii z tłuszczów a nie węglowodanów) w zw z tym, że nie dostarcza węglowodanów prawie w ogóle. Ketoza nie jest niebezpieczna pod warunkiem, że nie ma się problemów z nerkami, bądź nie jest się chorym na cukrzycę. Oczywiście na dietę mogą przejść tylko osoby zdrowe... W związku ze składem diety mogą wystąpić poty, mroczki i ogólne osłabienie. Jestem dzisiaj na niej 2 dzień (i 2 raz w życiu). Niestety mam za mało kontroli żeby po prostu jeść mniej i zależy mi na szybkim efekcie... Nigdy nie przepadałam za słodyczami a na tej diecie cały czas mam na nie ochotę.... dramat. Sumarycznie nie mam zdania co do słuszności tego, co robię
![]() No i jeszcze jedna sprawa. Po diecie (bez względu czy ją przerwaliście, czy doszliście do końca) powoli zwiększajcie ilośc węglowodanów i jedzenia generalnie. W innym przypadku zaczniecie tyć w sekundę i tak naprawdę rozwalicie sobie przemianę materii... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Przyczajenie
|
Ludowa - 155 cm.
![]() |
#686 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny!! JA od dzis przechodze na diete kopenhaska. Od 2 stycznia sie odchudzam. JAk narazie schudlam 5,5 kg. Ale ciagle mi malo. Chcem jeszcze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie wojujące i odchudzające się.
Niedługo rozpocznę 3 raz dietę kopenhaską. Jest to dobra nauczka i sposób na ograniczanie się. Ale za pierwszym razem nie byłam taka mądra i wpadłam w efekt jo-jo, na całe szczęście dopiero po 6 miesiącach (lato minęło i mogłam nabrać ciałka na zimę - zawsze jest trochę cieplej). W zeszłym roku nie dałam się łakomstwu i skutecznie ograniczyłam węglowodany i przytyłam dopiero po świętach i balandze sylwestrowej, więc wszystko jakoś się zamknęło w czasie. Dobrym momentem na rozpoczęcie diety to luty lub marzec zależnie od świąt (trudno patrzeć na kiełbasy i szynki mając na talerzu tylko szpinak). To fakt, że czasami jest ciężko i rozumiem to odliczanie, ale wtedy można sobie pomyśleć, że zaraz będzie połowa diety i można zjeść pół kurczaka (za pierwszym razem tak zrobiłam i myślałam, że padnę z przejedzenia, a następnego dnia ważyłam 2 kg mniej - szok!). Jedyny efekt uboczny to sposób pocenia się przy wysiłku fizycznym i kąpieli - wyskakują mi potówki na całym ciele (?!). Nie wiem co to może oznaczać. Może ktoś wie o co chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
dobra, zaczely mi sie praktyki w agencji modelek .. naogladalam sie i podjelam decyzie ze powinnam znow sprobowac.Mam wszystko w lodowce co potrzebne,befsztyk zastapie tofu albo jajkiem...wiec , jutro poczatek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Zadomowienie
|
Drogie Wizażanki! Cieszę się, że sama nie będę przechodzić tej męki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.