|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
Swoje zmagania z dietą kopenhaską rozpoczęłam wczoraj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Witam, jak wam idzie?
Ja planuje zacząc z początkiem marca ![]() Ale już planuję co i jak... Mam pytanie co do jadłospisu: czy wszystkie stosujecie ten www.twojadieta.info/dieta/kopenhaska słyszałam ze sobą jeszcze inne troche zmodyfikowane ale nie udało mi sie ich znalezc. O jakich godzinach jecie posiłki? Co ile godzin? Jak jest z zastępowanie posiłków? Herbatka zamiast kawy? Kurczak zamiast befsztyka? Jakiej wielkości mają być porcje? pozdrwiam i zycze wam wszystkim powodzenia ![]()
![]() |
#723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja stosuje dokladnie ten jadłospis ![]() Posiłki jadam w zależności od zajęć w ciągu dnia ale zazwyczaj Lunch ok 12. a obiad ok.15 ![]() Co do zastepowania posiłków to nie słyszałam o tym, że mozna zamieniać kawę na herbatę, ale Kurczaka (filet) możesz śmiało jeść zamiast befsztyka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiedz mi prosze o co tu komon: Obiad: sałatka owocowa,2-3 szklanki jogurtu naturalnego - 2 lub 3 szklanki czy 2/3 szklanki(czyli niepelna szklanka??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
BAN stały
|
zaczynam od jutra ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Przyczajenie
|
U mnie mija powolutku 2 dzień moich zmagań. Rano wstałam z potężnym bólem głowy ale to dosyć często mi się zdarza więc chyba nie dieta była tego przyczyną. Stanęłam z samego rana na wagę i przeżyłam lekki szok. Waga pokazywała 2 kg mniej - nieźle musiało zejść ze mnie wody. Teraz właśnie pałaszuję szyneczkę z jogurcikiem i jestem nadal pełna zapału. Zobaczymy co na mój zapał odpowie moja słaba "silna" wola. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam za nas mocno kciuki. Damy radę. W końcu żarcie nie może być od nas silniejsze.
![]() To nieważne gdzie się żyje - raz się chudnie, raz się tyje!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do jogurtu to tez sie kiedyś zastanawiałam i czytałam w róznych źródłach o tych. Najwięcej wskazuje na to, że mają to być 2 - 3 pełne szklanki. Ja zazwyczaj kupuje duzy jogurt naturalny danone i zjadam go w ilości 3/4 ![]() Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Witajci dziewczynki
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o jogurt to 2 lub 3 szklanki ja wrzucałam sobie do nigo jakieś tam owocki i było pycha !!! Jak by co to pytajcie,postaram się Wam pomóc bo już wiem co i jak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
Ale jakiej wielkości mają byc te porcje? Ile tej sałaty, sałatki? Ile brokul a ile szpianku?
![]() uhh juz 3 ja w tym tygodniu usłyszałam ze przytyłam...nie ma szans...zaczynam pod koniec przyszłego tygodnia. a jeszcze jedno pytanie jak sie trzymacie na tak rygorystycznej diecie podczas miesiączki? Ja się zawsze źle czuję i odczuwam straszny głód...więc boje sie ze sie zlamię jak dostanę okres w trakcie diety.
![]() |
#730 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!dzis jest mój 10 dzien na kopenhaskiej i tak sie zastanawiam czy nie mozna skrócic sobie tej dietki o 1 dzien, albo i 2....-co wy na to??czy zaczekac bo jeszcze cos sie tam mozna zrzucic?tak w ogóle to myslałąm ze beda lepsze efekty tej dietki ale i tak jest dobrze!! tylko sie zastanawiam co bedzie jesli po sobocie (13 dzien diety) jesli zaczne jesc normalnie.....mam nadzioeje ze nie przytyje jakos na max!!!!co wy na to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o nie nie... jak zaczniesz jeść normalnie tzn tłusto i niezdrowo, duzo to przytyjesz szybciej niz schudłaś i to z nawiązką A ile zrzuciłaś po 10 dniach? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Przyczajenie
|
Cześć Wizażanki
![]() Dzisiaj trzeci dzień. Do dzisiaj rano minus 2,6 kg. Piszcie jak tam u Was efekty. Ja nawet się jakoś trzymam - tyle, że to dopiero 3 dzień. Chciałabym żeby takie efekty były przez całe 2 tygodnie ale wiem, że to tylko moje pobożne życzenia. Jeżeli chodzi o posiłki to ja śniadanie około 8, lunch koło 13 a obiad koło 18. Wydaje mi się, że to dobre godziny przynajmniej z mojego punktu widzenia. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
Przeczytalam opinie moderatorow na pierwszej stronie tego watku i... oglednie mowiac, nie moge sie z nimi zgodzic.
Po pierwsze: jeszcze nikt z glodu nie umarl przez 13 dni - zwlaszcza, ze wymagane sa duze ilosci plynow. Po drugie - mieso, jajka, warzywa, jogurty, salatka owocowa - przepraszam, ale o jakim my tu wyniszczaniu organizmu mowimy?? Po trzecie, dziewczyny! Przeczytajcie to: Moja mama, pani lekko po 40-tce, wynalazla ta diete na wakacjach 2 lata temu. Powinnam dodac, ze jest astmatyczka i niestety cierpi na duze wahania cisnienia, bierze okropne leki sterydowe i z "chudej dziewczynki" zmienila sie w osobe dosc przy kosci. Lekarz, slyszac o planach dietetycznych, tylko sie zasmial i stwierdzil, ze jesli tylko mama wytrzyma 13 dni, to prosze bardzo. Mama schudla 15 kg. Czula sie wspaniale i wygladala wspaniale. Oczywiscie, nie bylo latwo przez pierwsze dni, ale potem poszlo z gorki. Obecnie, wlasnie teraz, mama zdecydowala sie zastosowac kuracje "przypomnieniowa" - po 2 latach - razem z moim tata. Wynik - po 1 tygodniu mama 3,5 kg mnie, tata 6 kg mniej ![]() Oczywiscie, zgadzam sie, ze warto stosowac sie do zalecen dobrego odzywiania. Nawet dieta kopenhaska nie pomoze, jesli zaraz po najemy sie chipsow i czekolady. Nie jestem zwolenniczka siedmiodniowych glodowek i doprowadzania sie na skraj wyczerpania psychicznego. Ale 13 dni? Mozna to uznac za cwiczenie silnej woli. Nie sadze tez (z punktu widzenia osoby, ktora miala na studiach fizjologie, toksykologie itp., mimo iz nie jestem specjalista zywieniowcem), zeby dodawanie przypraw i zamiana kawy na herbate, zwlaszcza zielona, mogly w jakis sposob zaburzyc przebieg tej diety. Jedno natomiast wiem na pewno: jest to dieta bardzo skuteczna i warto sie pomeczyc, zeby po 13 dniach z usmiechem spojrzec w lustro - a wcisniecie sie w jeansy z 8 klasy na pewno pomoze nam utrzymac sie na sciezce zdrowego odzywiania (hehe, to sie nazywa pozytywna motywacja!). Powodzenia!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiające, że inne opinie - można znaleźć je w tym wątku bądź w 'Skutki uboczne diety - miałyście?' jakoś giną w gąszczu innych postów i niewiele osób się nimi przejmuje. No, ale powtórzę - wolny wybór. Cytat:
Moje zdanie jest inne - za ćwiczenie silnej woli można uznać całkowite i długotrwałe odstawienie słodyczy lub fast foodów - słowem, niezdrowego jedzenia, które jednak lubimy. Cytat:
![]() Miłego wieczoru.
![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, niedobory witamin i innych mikro oraz makroelementów działają wyniszczająco na organizm ludzki. Ta dieta nie jest różnorodna, nie dostarczacie wszystkiego, co potrzebne Waszemu ciału! Nie polecam stosowania krótkich diet-cud, bo więcej na tym stracicie niż zyskacie...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Przyczajenie
|
Nie ma się co oszukiwać. Dieta z pewnością nie należy do najzdrowszych ale niestety w tak krótkim terminie jakim jest 13 dni nie ma "zdrowego" sposobu za zrzucenie aż tylu kilogramów.
Mam jednak nadzieję, że nie zrobi ona zbyt wielkiego spustoszenia w moim organizmie i będzie tylko wstępem do stosowania racjonalnej diety dla utrzymania wagi. Dzisiaj jest mój 4 dzień i minus 3 kg. Chyba nie najgorzej. ![]() Wpadłam wczoraj na pewien pomysł i mam nadzieję, że na tym forum znajdę jego zwolenniczki. Jak zapatrujecie się na stworzenie planu diety dla nas wszystkich takiej żeby nie zaprzepaścić wyników uzyskanych na kopenhaskiej? Każda z nas w oparciu o tabele kaloryczne i indeks glikemiczny mogłaby zaplanować np. dwa dni w tygodniu. Może to byłby dobry sposób na zachowanie naszych świetnych, odchudzonych, zgrabniusich sylwetek? Dajcie znać dziewczyny jak zapatrujecie się na ten pomysł. Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciesze sie, ze nie zostalam odsadzona od czci i wiary za zaprezentowanie moich pogladow, respektuje rowniez poglady innych, ktorzy oczywiscie maja prawo sie ze mna nie zgadzac. Obecnie nie mam problemow z waga - praktycznie nie zmienia sie od kilku lat, BMI w normie ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
widze, że znowu nastąpiła odmienna wymiana zdań... no cuż
![]() Jestem ciekawa jak tam u was efekty diety? U mnie 6 dzień i na wadze 5 kg mniej. Nie czuje głodu, dużo piję (woda i zielona herbata), do tego przyjmuje witaminy w postaci kapsułek i tabletki musujące jako "uzupełniacz diety". Może dlatego nie czuje się źle i funkcjonuje normalnie ![]() Pozdrawiam gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny po długiej przerwie
![]() ![]() Cytat:
![]() A czy nie możnaby tej wołowyny gotowac???? Zamiast smażyc. Sposobem na utrzymanie sylwetki po diecie, moze byc urozmaicona dieta 1100. W tabeli podane są niezbędne porcje, my, żeby zwiększyc ilosc kaloryczną, bo chcemy wagę utrzymac a nie zrzucic, mozemy urozmaicac posiłki, zwiększac ich ilości itp ![]() http://www.eden.mielno.pl/index.php/...100%20kcal.pdf Ale na razie startuję od jutra z kopen... ![]() Pozdrawiam, życzę powodzenia i wytrwałości!!! ![]()
![]() |
![]() |
#740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój drugi sposób to gotowanie piersi w wodzie z kostką rosołową. Mniej smaczne ale zdrowsze i mniej kaloryczne ![]() Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Pytam już chyba 3 raz ale nikt nie odpowiedział. Jakiej wielkosci mają byc te porcje??
![]() |
#742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sałata jakieś pół głowki a befsztyk/kurczak 150g. Jogurt ok 2 szklanki Salatka owocowa- ok 4 świeże (!) owoce (nie moga byc banany!) Plaster szynki - 100-150 g Szpinak/brokuły bez ograniczeń Coś jeszcze ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
U mnie dzisiaj 7 dzień i niestety euforia spowodowana ubywaniem kilogramów skończyła się całkowicie. Efekt do dzisiaj to 3.6kg. Miałam nadzieję, że będzie więcej bo wszyscy twierdzą, że w pierwszym tygodniu chudnie się najwięcej. Maiłam nadzieję, że będzie w sumie 6 kilo na minus ale chyba nie mam na co liczyć. A w dodatku dzisiaj tylko jeden posiłek. Nie jestem głodna za to strasznie wkurzona. Pocieszcie dziewczyny bo mam dzisiaj strasznego doła. Będzie dobrze prawda? P.S. Zakupiłam wczoraj jakieś smarowidło i wspomagam się od zewnątrz - oby były efekty bo mnie inaczej szlag jasny trafi. Myślę, że od samej męczarni wsmarowywania tego serum stracę parę kalorii hi,hi,hi. Pozdrawiam Was monco i trzymajcie kciuki. ![]() A właśnie Kasiunka jak możesz - zdradź jaka była Twoja waga wyjściowa i ile masz wzrostu. No i oczywiście gratuluję bardzo efektu - jest czego!!! Edytowane przez Ludowa Czas edycji: 2008-02-25 o 18:13 Powód: Proszę o używanie opcji 'edytuj'. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Przyczajenie
|
ja zaczynam od dzisiaj, właśnie piję sobie kawkę. To już moje któreś podejście do Kopenhaskiej, mam nadzieje, że teraz uda mi się skończyć....Trzymam kciuki za nas dziewczyny!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Przyczajenie
|
Lea witam w gronie walczących - Powodzenia - trzymam kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Moja waga: 73 kg! ![]() Wzrost: 169 cm Lat : 23 Wymarzona waga: 60 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny mam do zrzucenia 7kg w ciagu 3,5 tyg!! od jutra zaczynam diete kopenhaska, czyta wasze opinie i są bardzo optymistyczne ale nie wiem jak wytrzymam!!!prosze o wsparcie.............
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Hej Stokrotko Doskonale Cię rozumiem bo sama mam tyle kilosków do zrzucenia . Dzisiaj jest mój 2 dzień i nie jest aż tak źle. Własnie zajadam sie obiadkiem(sałata i stekiem)w garnku ogórkowa a dziecko kończy gołąbki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! 10 dzien dzisiaj - 5 kg w dół! Moze nie rewelacja, ale dla mnie wyczyn!! Ogolnie czuje się w porzadku, ku mojemu zdziweniu moj organizm przyzwyczail sie do malych porcji i nie podjadania pomiędzy posilkami. Brzuch jakby sie wyplaszczyl hahaha.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Rozeznanie
|
Ja zaczynam dziś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.