Dieta kopenhaska - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-27, 14:45   #751
moniczorek
Podróżniczka

Dot.: Dieta kopenhaska

Dzis 3 dzień tej dietki....mam nadzieję. że wytrzymam
juz ją stosowałam kiedyś i rzeczywiscie jest skuteczna...wtedy dałam radę.
Nie jem tylko szpinaku.
Zważe się za kilka dni...mam nadzieje , że efekty bedą zadowalające :P

Pozdrówka
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 15:06   #752
85stokrotka
Raczkowanie

Ja dzis drugi dzien na diecie i narazie nie jest zle!! Mysle ze dam rade-musze , choc nie wiem jak to bedzie bo jade w sobote rodzinke odwiedzic:/ mam nadzieje ze moja silna wola wygra
Pierwszy raz próbuje tę diete , narazie nie waże sie, napewno napisze Wam po13 dniach

pozdrowionka
85stokrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 15:32   #753
kasiunka8998
Raczkowanie

u mnie 10 dzień. Po tygodniu waga niemal zatrzymała sie. Tylko z tymi kilogramami jest róznie... na jednej wadze ważę o 7 kg mniej, na drugiej, elektronicznej wadze 9 kg mniej... No ale załóżmy ze jakies 8 kg mi ubyło Spadek wagi widać. Czuje po ubraniach i znajomi mówia ze "zmizernialam" Nie mam zamiaru konczyc "dietować się". Za 3 dni koniec kopenhadzkiej i zaczynam diete duuużo MŻ :P Nie wiem jak to zrobie ale pragne utrzymac wage a nawet zbic ją jeszcze bardziej. Dodam jeszcze ze podczas kopenhadzkiej nie stosowalam sie w 100% do jadłospisu. Zdazylo sie ze zjadłam sałate z olejem i cytrynka a do tego ogorek, pomidor i paryczka :P albo zamiast szynki piers gotowana na zimno. Chyba jeszcze kilka innych zamienników miałam ale juz mi z głowy wylecialo

Idzie wiosna a więc czas joggingów i długich wieczornych spacerkow Juz mam ochote na spokojny jogging po lesie wieczorkiem z muzyczka w uszach a wiec powinno byc ok

Pozdrawiam gorąco i trzymam za was kciuki
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 17:43   #754
gaia
Zadomowienie

No to jutro zaczynam Juz sobie wszystko przygotowałam i zaplanowałam. Trzymajcie za mnie kciuki moje drogie. Mam nadzieje ze mi sie uda.... robię to jeszcze z 2 kolezankami więc razem będzie latwiej :P

Już sie nie moge doczekac efektów zwłaszcza na moim brzuszku pupci i udach. Boję sie tylko o moj biust.... Jego akurat bardzo bardzo lubię:P

Jutro ide się zwarzyć u higienistki, podobno bardzo dokładna waga, więc powiem wam jaką mam wagę wyjsciową.

Kasiunka, dziekuje za wszystkie rady

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 18:24   #755
kasiunka8998
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
No to jutro zaczynam Juz sobie wszystko przygotowałam i zaplanowałam. Trzymajcie za mnie kciuki moje drogie. Mam nadzieje ze mi sie uda.... robię to jeszcze z 2 kolezankami więc razem będzie latwiej :P

Już sie nie moge doczekac efektów zwłaszcza na moim brzuszku pupci i udach. Boję sie tylko o moj biust.... Jego akurat bardzo bardzo lubię:P

Jutro ide się zwarzyć u higienistki, podobno bardzo dokładna waga, więc powiem wam jaką mam wagę wyjsciową.

Kasiunka, dziekuje za wszystkie rady

Nie ma za co, służę pomocą
i Zyczę wytrwałości Nie myśl o tym ze MUSISZ to przejsc tylko CHCESZ i bedzie latwiej
Stary 2008-02-28, 10:16   #756
85stokrotka
Raczkowanie

HEJ 3 dzien i powiem szczerze ze nie mam sily dzis !!! juz nie moge doczekac sie lunchu)
Stary 2008-02-28, 14:09   #757
MICHASIA73
Przyczajenie

Exclamation

CZEŚC DZIEWCZYNY
ZAZDROSZCZE KASIUNCE ŻE juz 10 dzien za nią super. Ja dopiero czwarty dzień zajadam to co nie bardzo lubię. Trzymam kciuki za nas wszystkie zebysmy wytrwały. Wiosna sie zbliza duzymi krokami. Więc trzeba bedzie co nieco z siebie zdjąc. Dla tego musimy wygladac super.

Stokrotko Trzymaj się dasz radę . Ja podczas diety dośc szybko kłade sie spać żeby miec kolejny dzień za soba. Najgorsza dla mnie jest zawsze Niedziela (jezeli zaczynam diete od poniedziałku) bo tylko kawa i kawałek mięsa przez cały dzień. Dlatego trzeba sobie zaplanowac dobrze dzieżeby nie mysleć o jedzeniu. Ja zawsze robię porzadki

Edytowane przez Ludowa
Czas edycji: 2008-02-28 o 17:06 Powód: Proszę o używanie opcji 'edytuj'.
MICHASIA73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-28, 21:02   #758
gaia
Zadomowienie

Ja wazę 59kg przy wzroście niecałe 167

Stary 2008-02-29, 08:57   #759
moniczorek
Podróżniczka

Ja dziś piąty dzien , ale jakoś daje rade
zreszta jakoś wogóle nie odczuwam , że jestem na diecie
Stary 2008-02-29, 09:01   #760
Eponina
Przyczajenie

Ech, dzisiaj czwarty dzień. Rano czułam sie strasznie, ale właśnie jem sałatkę owocową i siły witalne mi wracaja Jak na razie ok 2 kg mniej. Jakby udało mi sie zrzucic jeszcze minimum 5, to byłoby bosko
Kasiunka 8998 : Ja też nie zamierzam na kopenie zakończyc Za 9 dni, biorę sie za diete 1100 kcal + cwiczenia. Chętnie bym też pouprawiałabym jogging, ale mieszkam w samym centrum warszawy i to troche kłopotkilwe ale myślałam, żeby spróbowac, tylko najpierw będe musiała się przebic przez dwa skrzyżowania w tym stroju do biegania, nim dotrę do najblizszego parku

Gaia - masz szczeście, że znalazłaś jeszcze dwie koleżanki, razem dużo raźniej! I będziecie się wzajemnie pilnowac

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny!!!

Oby do 48 kg !! :
Eponina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 14:16   #761
gaia
Zadomowienie

Eponina- Chcesz wazyć 48kg? A ile masz wzrostu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-29, 21:43   #762
85stokrotka
Raczkowanie

hej!! wiecie co, ja dzis rozmawialam z kolezanka ktora stosowala tę diete i to maskra co mi powiedziala.fakt schudla ale nastapil po paru tyg efekt jojo a do tego po paru tygodniach dojawily sie skutki, zawroty, problemy z miesiaczka, i brak witamin i powiem wam ze ja dziekuje!!! wole schudnac wolniej i pocwiczy wiecej( przynajmniej mi sie miesnie ladnie zrobia) niez sie doprowadzic do wraka, przechodze na 1000kcal i cwicze!!!!!

ps.dzis był mój 4 dzien i ostatni

robcie jak uwazacie ale nie lepiej byc zdrowym i wyrzezbic sobie miesnie!! chyba przejrzalam na oczy...
Stary 2008-03-01, 07:50   #763
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 85stokrotka Pokaż wiadomość
hej!! wiecie co, ja dzis rozmawialam z kolezanka ktora stosowala tę diete i to maskra co mi powiedziala.fakt schudla ale nastapil po paru tyg efekt jojo a do tego po paru tygodniach dojawily sie skutki, zawroty, problemy z miesiaczka, i brak witamin i powiem wam ze ja dziekuje!!! wole schudnac wolniej i pocwiczy wiecej( przynajmniej mi sie miesnie ladnie zrobia) niez sie doprowadzic do wraka, przechodze na 1000kcal i cwicze!!!!!

robcie jak uwazacie ale nie lepiej byc zdrowym i wyrzezbic sobie miesnie!! chyba przejrzalam na oczy...
Na diecie 1000kcal nie wolno szaleć z ćwiczeniami, no i o wyrzeźbienie mięśni też raczej trudno, bo do tego potrzebne są odpowiednie ilości jedzenia.
Widzę, że chcesz schudnąć zdrowo, ale nie masz podstawowych informacji. Uciekaj więc z Krzywego Zwierciadła, zapraszam do wątków podwieszonych (z dopiskiem 'od redakcji') na ogólnej Dietetyce

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 09:59   #764
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elka123 Pokaż wiadomość
Wpadłam wczoraj na pewien pomysł i mam nadzieję, że na tym forum znajdę jego zwolenniczki.

Jak zapatrujecie się na stworzenie planu diety dla nas wszystkich takiej żeby nie zaprzepaścić wyników uzyskanych na kopenhaskiej?
Każda z nas w oparciu o tabele kaloryczne i indeks glikemiczny mogłaby zaplanować np. dwa dni w tygodniu.

Może to byłby dobry sposób na zachowanie naszych świetnych, odchudzonych, zgrabniusich sylwetek?

Dajcie znać dziewczyny jak zapatrujecie się na ten pomysł. Pozdrowionka
świetny pomysł ELKA!! Ja niestety na ideksie glikemicznym kopmpletnie sie nie znam...ale pomysł świenty

A dziś mój 3 dzień

Stary 2008-03-01, 15:07   #765
kasiunka8998
Raczkowanie

tutaj macie przepisy na smaczne, zdrowe dania z diety plaż południowych

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551

Ja juz skonczyłam kopenhadzką wczoraj, na 12dniu Juz przed kopenhadzką jadłam potrawy z south Beach, sa bardzo smaczne

Ponadto moja mama chodzi do dietetyka i rowniez ma przepisy na smaczne, niekaloryczne potrawy, jak bede miala czas to wrzuce cos

Pozdrawiam goraco.

PS. Widze ze znowu wynikła odmienna wymiana zdań co do diety kopenhadzkiej. Wszyscy zdaja sobie sprawe z tego ze efekt jojo moze wystapić, ale mysle ze kazda z nas podjeła decyzje stosowania tej diety świadomie. JA osobiscie byłam na wielku dietach. Na kazdej wytrwalam max 2 tygodnie. Dlaczego? Bo zeby miec motywacje do dalszej walki z nadwagą musze widziec, że waga spada. Na diecie kopenhadzkiej byłam tylko i wyłącznie dlatego. OD początku nie mialam zamiaru n aniej zakonczyc a ponadto modyfikowalam ją, jak juz wspomnialam w ktorejs z powyższych wypowiedzi. Jadłam więcej zdrowych produktów, caly czas chodziłam najedzona. I mimo to schudłam dośc dużo. Teraz będę walczyć o spadek kolejnych kilogramów, choc to pewnie troche potrwa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-03, 07:40   #766
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez 85stokrotka Pokaż wiadomość

Ja stosowałąm tą diete dwa lata temu i nie miałam takich dolegliwości :-/
Stary 2008-03-03, 10:17   #767
zuziaaa1
Przyczajenie

GG do zuziaaa1

zaczelam dzis kopenhaska i jakos nie wyobrazam sobie ,ze bede jadla szpinak - blehhhhhhh czy moge go np. calkiem wyeliminowac i zastapic np. brokulami?? pomocy
zuziaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 12:46   #768
kasiunka8998
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuziaaa1 Pokaż wiadomość
zaczelam dzis kopenhaska i jakos nie wyobrazam sobie ,ze bede jadla szpinak - blehhhhhhh czy moge go np. calkiem wyeliminowac i zastapic np. brokulami?? pomocy
trzeba czytac uwaznie wątek. Juz niejednokrotnie wizazanki powtarzały ze mozna jeść brokuły zamiast szpinaku ...
Stary 2008-03-03, 16:24   #769
aguszabrze
Raczkowanie

GG do aguszabrze

Hejka dziewczyny ja od dziś zaczęłam dietę kiedys już ją stosowałam i schudłam ale nie pilnowałam się po niej i przytyłam. Mam 173 cm wzrostu i 67,1 kg po diecie ważyłam 58 i tak dużo przytyłam jestem załamana potrzebuje wsparcia od was dziewczyny bo tez jestescie na diecie chcialabym ważyc 56 kg ... ale czy mi się to uda czuję się gruba i brzydka znajdę jakąś koleżankę która wytrwa ze mną na diecie?????????
aguszabrze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 18:24   #770
Sanaa
Raczkowanie

GG do Sanaa

Ja też dzisiaj zaczełam,narazie jest ok i mam nadzieje ze tak pozostanie Obym wytrwała w tym wszystkim,w sumie to tylko 13 dni i nie jest tak strasznie z tym jedzeniem.

Gdzie podziały się moje włosy? - Zapuszczam
Odchudzam się,ćwiczę.
Sanaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 06:16   #771
aguszabrze
Raczkowanie

GG do aguszabrze

Hej. Ja już dziś mam 2 dzień ale jest dopiero ranek więc zobaczymy, ale wstałam z tą myślą że dam rade i oby tak było )) Pozdrawiam
aguszabrze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 10:55   #772
zuziaaa1
Przyczajenie

GG do zuziaaa1

Cytat:
Napisane przez aguszabrze Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny ja od dziś zaczęłam dietę kiedys już ją stosowałam i schudłam ale nie pilnowałam się po niej i przytyłam. Mam 173 cm wzrostu i 67,1 kg po diecie ważyłam 58 i tak dużo przytyłam jestem załamana potrzebuje wsparcia od was dziewczyny bo tez jestescie na diecie chcialabym ważyc 56 kg ... ale czy mi się to uda czuję się gruba i brzydka znajdę jakąś koleżankę która wytrwa ze mną na diecie?????????
hej ja tez zaczelam w poniedzialek i mam nadzieje, ze wytrwam - ze wytrwamy razem . Zycze powodzenia i mocno trzymam kciuki! pozdrawiam
zuziaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 13:51   #773
gaia
Zadomowienie

Ja dziś mam 6 dzień. Już jutro półmetek. A w czwartek pierwsze ważenie. Ale już widzę po ubrankach, że troche zrzuciłam. Najbardziej w nogach i w rekach. W brzuszku tez coś ale chce więcej. No i niestety co było nieuniknione w piersiach.

Niestety wczoraj miałam załamanie. Cały dzień myślałam o drożdżowce ociekającej lukrem i o snickersie:P Skończyło sie na bananie i małym jabłku. Dziś jest pokuta: zamiast kurczaka duzy jogurt naturalny.

Stary 2008-03-05, 10:11   #774
moniczorek
Podróżniczka

9 dzień
nie wazyłam sie ...ale jest mi zdecydowanie lużniej w ubrankach.
Stary 2008-03-05, 14:33   #775
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek

chcialabym zaczac od jutra... juz raz- ponad rok temu bylam na tej dietce... wytrwalam.. chcialabym ponownie...ale nie wiem czy mi sie uda;( tak bardzo bym chciala;( na czczo waze 80 kg przy wzroscie 166cm ;( marzeniem byloby dla mnie zrzucenie 15 kg... blagam pomurzcie;( a i czy moge czyms zastapic pomidora bo nie lubie???
Stary 2008-03-05, 15:08   #776
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mundziolek Pokaż wiadomość
chcialabym zaczac od jutra... juz raz- ponad rok temu bylam na tej dietce... wytrwalam.. chcialabym ponownie...ale nie wiem czy mi sie uda;( tak bardzo bym chciala;( na czczo waze 80 kg przy wzroscie 166cm ;( marzeniem byloby dla mnie zrzucenie 15 kg... blagam pomurzcie;( a i czy moge czyms zastapic pomidora bo nie lubie???

I co sie stało? Miałas efekt jo-jo czy utrzymałam wagę??

Stary 2008-03-05, 15:31   #777
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
I co sie stało? Miałas efekt jo-jo czy utrzymałam wagę??
jak zaczelam wtedy ta diete to wazylam 90 kg -po zakonczonej diecie 84 bodajze.. utrzymywalo to sie przez pol roku... potem przytylam i wazylam 92. teraz waze 80-81 ale nie odchudzalam sie tylko zdzialal tak stres pozniej choroba...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 15:57   #778
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mundziolek Pokaż wiadomość
Mundziolku...
Wiem, że piszę po raz n-ty, ale nie rób sobie krzywdy, zrzuć to 15 kg nie ryzykując jojo i powrotu do nadwagi.
Czyli nie decyduj się na kopenhaską.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 17:51   #779
mundziolek
Zadomowienie

GG do mundziolek

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Mundziolku...
Wiem, że piszę po raz n-ty, ale nie rób sobie krzywdy, zrzuć to 15 kg nie ryzykując jojo i powrotu do nadwagi.
Czyli nie decyduj się na kopenhaską.
no ale ja nie wiem w jaki inny sposob mialabym zrzucic te kg... do cwiczen nie mam cierpliwosci a pozatym nie nawidze tego... poza tym chodze jesze do szkoly, gdzie mam 4 godziny wfu tygodniowo i to mi wystarcza(i tak nie cierpie wfu)..
Stary 2008-03-06, 14:52   #780
xyz140
Przyczajenie

Nio... ja byłam na kopenhaskiej tylko 4dni... te zawroty glowy nei daly mi życ... ;( ale za to shcudlam 4kg tak tak 4kg=4dni
szybko wrocily ;(
i bylamn tez na diecie ryzowo-jablkowej i 2,5kg w 5dni ))
Pozdrawiam ;***
xyz140 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości