Dieta kopenhaska - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-26, 13:50   #901
diamanda
Raczkowanie

Dot.: Dieta kopenhaska

lolly_girl a jak pierwszy dzien? nie bylas wieczorem glodna? Ja dzis zaczelam i po zjedzeniu 2 jajek myslalam, ze zwymiotuje (szpinak i pomidor ok, ale te jajka to masakra- za duzo tego!). Na razie czuje sie bardzo najedzona i nawet nie mam ochoty na jakiegos podjadacza, ale zobaczymy co bedzie wieczorem
diamanda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 14:01   #902
lolly_girl
BAN stały

Powiem Ci , że ja nigdy nie jadałam kolacji wiec co do tego ze wieczorem jestem głodna to byłam przyzwyczajona.
Jajeczka pomidor i brokuły mnie strasznie napchały tak samo, ale musze przyznac ze burczało mi w brzuszku:P
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 14:29   #903
diamanda
Raczkowanie

to szczesciara z ciebie! ja z reguly jadam po 18, ups przepraszam, jadalam, bo mam zamiar to dzis ukrocic Poki co nic mi nie burczy, ale boje sie wieczora jak ognia. Moze wczesniej pojde spac i oszukam glod
Stary 2008-03-26, 14:32   #904
lolly_girl
BAN stały

A najgorzej było jak byłam głodna i piłam na to wodę... jeszcze bardziej to mój głód powiększało
życzę Ci powodzenia
Stary 2008-03-26, 14:54   #905
diamanda
Raczkowanie

nie dziekuje ja tez trzymam za ciebie kciuki. Wyprzedzasz mnie w dietowaniu jeden dzien, wiec ci ostro kibicuje, bo po tobie sie dowiaduje co mnie czeka dnia nastepnego, a wlasciwie co moze mnie spotac, bo wiadomo, ze kazdy organizm reaguje inaczej
Stary 2008-03-26, 15:28   #906
ambiguous87
BAN stały

a ja miałam 3 dni wolne na święta i znów powróciłam koncze niedlugo i w sobote wchodze na diete south beach! kopenhaska juz mi sie troche znudzila i potrzebuje milego urozmaicenia
ambiguous87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 16:15   #907
lolly_girl
BAN stały

Jestem wlasnie po obiedzie- jogurt naturalny i plaster szynki..
Powiem jedno: jogurt był okropny, wepchnęłam go na siłę i prawie z zatkanym nosem zeby smaku nie czuc

ambiguous87, ile schudlas?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-26, 16:23   #908
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diamanda Pokaż wiadomość
to szczesciara z ciebie! ja z reguly jadam po 18, ups przepraszam, jadalam, bo mam zamiar to dzis ukrocic Poki co nic mi nie burczy, ale boje sie wieczora jak ognia. Moze wczesniej pojde spac i oszukam glod
Niejedzenie po 18 to mit. Szkodliwy mit.
Na diecie raczej niewielka kolacja z przewagą białka bądź czysto białkowa (ta ostatnia może być nawet o,5h przed snem).

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 17:26   #909
deMitia
Rozeznanie

Ja zrobiłam 12 dni kopenhaskiej, schudłam jakieś 4 kg (widac różnicę było głownie na brzuchu- ale to raczej kwestia utraty wody, niż tłuszczu)- potraktowałam ją jako wstep do zdrowego odzywiania. Od pół roku jestem szczupła Schudałam łącznie 10 kg i trzymam wagę. Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, ze po kopenhaskiej zaczeły wypadać mi włosy i łamać niemiłosiernie paznokcie...
deMitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 17:28   #910
MySSaaa
Zadomowienie

a ja dzis skonczylam 1 dzien Teraz musi mi sie udac...
MySSaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 18:44   #911
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MySSaaa Pokaż wiadomość
a ja dzis skonczylam 1 dzien Teraz musi mi sie udac...
Mi także.
musimy miec po prostu silną wolę!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-26, 18:54   #912
MySSaaa
Zadomowienie

z jakiego jestes miasta? bo ja tez z dolnego slaska ;] teraz pije ogromne ilosci wody bo mi sie jesc chce.........
Stary 2008-03-26, 18:55   #913
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MySSaaa Pokaż wiadomość
z jakiego jestes miasta? bo ja tez z dolnego slaska ;] teraz pije ogromne ilosci wody bo mi sie jesc chce.........
Jestem z Lubina a TY?
Ja jestem straasznie głodna, prawie nic nie wypilam dzisiaj zaraz się dorwę do butelki z żywcem
Stary 2008-03-26, 19:03   #914
diamanda
Raczkowanie

ale mam straszna ochote na cos slodkiego tak jak myslalam, wieczor najgorszy
Stary 2008-03-26, 19:03   #915
gaia
Zadomowienie

polecam przegotowaną wodę z cytryną bardziej zaycha...przynajmniej takie odniosłam wrażenie:P
I cera sie po tym poprawia

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-26, 19:25   #916
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
polecam przegotowaną wodę z cytryną bardziej zaycha...przynajmniej takie odniosłam wrażenie:P
I cera sie po tym poprawia
mówisz? zaraz ide sie napic:P ! a ciepłą? czy zimną?
Stary 2008-03-26, 19:29   #917
diamanda
Raczkowanie

ja caly dzien popijam ciepla wode, moze tez sprobuje z cytrynka, ale watpie ze mi przejdzie ochota na czekoladke
Stary 2008-03-26, 19:36   #918
lolly_girl
BAN stały

DIAMANDA, absolutnie żadnej czekoladki. Potem będziesz żałowac bo to minutka w ustach i całe życie potem w ciele i to jako tłuszczyk okropny
popatrz na te piekne, zgrabne panie.. i zobaczysz ze opłaca się troszkę wytrzymac
Stary 2008-03-26, 20:03   #919
diamanda
Raczkowanie

masz racje! wyrzekam sie wszystkich slodyczy i odbede teraz pokute w postaci wody z cytryna a za dwa tygodnie bede piekna, zgrabna i powabna!
Stary 2008-03-26, 20:41   #920
ambiguous87
BAN stały

schudlam jakies 4kg, po okolo tygodniu mialam przerwe swiateczna gdzie nadrobilam jakies 1,5kg no i od dzis znow wrocilam na pozostale dni (sroda, czwartek, piatek) i zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy

przez cala diete pozwalalam sobie na wiecej niz jest napisane, tu jakas czekoladka, tu kawalek pizzy, tam kromeczka chleba na sniadanie (mimo ze grzanki nie bylo).

a w swieta to kilka ciast i obiadek u siostry

cieszy mnie najbardziej to ze mieszcze sie w spodnie z wakacji to byl moj cel

przed dieta wazylam ok 59, po schudnieciu 55, no a teraz troszke ponad 56kg, przy wzroscie 170.

jednak od razu mowie ze waga nie adekwatna kompletnie do wygladu.... poniewaz mam maly biust i szczuple nogi i wlasnie kilogramy gromadzily sie w boczkach i brzuszku (dlatego spodnie sie nie dopinaly).... teraz brzuch schudl, biust zostal taki jaki byl! (cale szczescie ze nie zmalal), ale wydaje mi sie ze w nogach troche przytylam to nawet dobrze, bo jestem bardziej symetryczna

no ale dokladnie to napisze w piatek!! jak tam z tymi centymetrami wyszlo

ps. do mojej ostatniej owocowej salatki dolozylam kawaleczek ciasta z Wielkanocy
ambiguous87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 21:36   #921
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ambiguous87 Pokaż wiadomość
schudlam jakies 4kg, po okolo tygodniu mialam przerwe swiateczna gdzie nadrobilam jakies 1,5kg no i od dzis znow wrocilam na pozostale dni (sroda, czwartek, piatek) i zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy

przez cala diete pozwalalam sobie na wiecej niz jest napisane, tu jakas czekoladka, tu kawalek pizzy, tam kromeczka chleba na sniadanie (mimo ze grzanki nie bylo).

a w swieta to kilka ciast i obiadek u siostry

cieszy mnie najbardziej to ze mieszcze sie w spodnie z wakacji to byl moj cel

przed dieta wazylam ok 59, po schudnieciu 55, no a teraz troszke ponad 56kg, przy wzroscie 170.

jednak od razu mowie ze waga nie adekwatna kompletnie do wygladu.... poniewaz mam maly biust i szczuple nogi i wlasnie kilogramy gromadzily sie w boczkach i brzuszku (dlatego spodnie sie nie dopinaly).... teraz brzuch schudl, biust zostal taki jaki byl! (cale szczescie ze nie zmalal), ale wydaje mi sie ze w nogach troche przytylam to nawet dobrze, bo jestem bardziej symetryczna

no ale dokladnie to napisze w piatek!! jak tam z tymi centymetrami wyszlo

ps. do mojej ostatniej owocowej salatki dolozylam kawaleczek ciasta z Wielkanocy
Hehe rozumiem, że drobne grzeszki? no cóz ja nie mogę sobie na nie pozwolic jeżeli chcę jakos wygladac w lecie
Stary 2008-03-26, 22:09   #922
gaia
Zadomowienie

ja piłam taką podstygnietą zeby nie parzyła ale jeszcze ciepła była- to pomagało na ten głód

a co do cery to znajomy pije codziennie rano przed sniadaniem przegotowaną z cytryną i ma taką gładką czystą buźkę

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 09:15   #923
MySSaaa
Zadomowienie

ja troszke modyfikuje ta diete :P i drobne grzeszki tez sa;p
Stary 2008-03-27, 10:08   #924
Snaefridur
Raczkowanie

Moje jedyne drobne grzeszki to cole light i pokrewne .Ponoć nie wolno i totalnie nie rozumiem dlaczego.Aaa plus kapka mleka do kawy rano,bo czarnej pić nie mogę.U mnie już trzeci dzień.Kiedyś rewelacyjnie schudłam na tej diecie,przytyłam 'dopiero' po trzech latach.
Stary 2008-03-27, 11:20   #925
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Witam wszystkich.. Przeczekałam Święta i dziś zaczynam dietę. Jestem po kawie i właśnie zastanawiam się jak przyrządzę sobie obiad... Mam brokuły zamiast szpinaku i nie wiem co z nimi zrobić.. Zastanawiałam się nad zapieczeniem podgotowanych brokuł ze "zbełtanym" jajkiem i pomidorkiem w kostkę, ale nie wiem czy to dobry pomysł...
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 12:21   #926
diamanda
Raczkowanie

witam
dzis dopiero moj drugi dzien i jeszcze nic nie zjadlam i zdecydowanie jest ciezko wytrwac przerwe od 17 wczoraj do 14 dzisiaj. Ale wlasnie zaczelam robic obiad, wiec moze mi sie polepszy
Zycze powodzenia startujacym dzisiaj
Stary 2008-03-27, 12:32   #927
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Gdzieś czytałam, że obiad powinno się jeść między 12 a 14, a kolację najpóźniej o 19, więc ile źródeł tyle zdań...
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 13:10   #928
MySSaaa
Zadomowienie

najlepsze na schudniecie to dieta normalna + cwiczenia... a ta wyniszcza organizm tylko ale sie chudnie ...
Stary 2008-03-27, 13:17   #929
diamanda
Raczkowanie

ja probowalam ograniczyc jedzenie i duzo cwiczylam, ale nic mi to nie dalo (no poza lepsza kondycja) , bo bez z gory okreslonych posilkow ciagle cos podjadalam, tlumaczac sobie, ze jedna czekoladka nie zaszkodzi. To mnie do niczego nie doprowadzilo, dlatego postanowilam ze musze skorzystac z diety rygorystycznej. Kazdy musi robic tak, jak tego wymaga jego organizm
Stary 2008-03-27, 13:41   #930
mireczka77
Przyczajenie

Talking Dot.: Dieta kopenhaska

Witam wszystkie ktore podjely sie 13-dniowej diety dolaczam do Was juz jestem w 3 dniu, moje obserwacje to takie ze w brzuszku fajnie mi burczy ale w sumie glodu nie czuje jest narazie oki troche sobie poprzestawialam z lunchu na obiad i odwrotnie bo w pracy ciezko miec cieple brokuly.
Mam pytanko jak u was z jogurtem to ma byc 2 lub 3 szklanki czy dwietrzecie szklanki bo w roznych opisach sie spotkalam (2 i 3 oraz 2/3) trzymamy sie razem w grupie sila i wieksze wsparcie
pozdrawiam i do jutra bo zaraz wychodze z pracy
mireczka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości