Dieta kopenhaska - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-27, 13:59   #931
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Dot.: Dieta kopenhaska

Wg mnie 2 lub 3 szklanki.

Też tak podjadałam, diamanda Taka restrykcyjna dieta na początek wydaje mi się dobrym pomysłem, potem będę stopniowo zwiększać liczbę kalorii dziennie, tak żeby jeść zdrowo, ale z głową i z umiarem.
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 14:08   #932
diamanda
Raczkowanie

k@sia ja mam nadzieje, ze ta dietka oduczy mnie podjadania i tez mam zamiar potem stopniowo wiecej kalorii przyjmowac. Teraz jestem po obiadku i czuje sie bardzo najedzona, zeby nie powiedziec ze przejedzona
diamanda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 14:23   #933
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mireczka77 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie ktore podjely sie 13-dniowej diety dolaczam do Was juz jestem w 3 dniu, moje obserwacje to takie ze w brzuszku fajnie mi burczy ale w sumie glodu nie czuje jest narazie oki troche sobie poprzestawialam z lunchu na obiad i odwrotnie bo w pracy ciezko miec cieple brokuly.
Mam pytanko jak u was z jogurtem to ma byc 2 lub 3 szklanki czy dwietrzecie szklanki bo w roznych opisach sie spotkalam (2 i 3 oraz 2/3) trzymamy sie razem w grupie sila i wieksze wsparcie
pozdrawiam i do jutra bo zaraz wychodze z pracy
Witaj ja także dzisiaj jestem na 3 dniu
Co do jogurtu- po prostu zjadłam mały jogurcik naturalny.

Co do dnia trzeciego...
JESTEM TAKA GŁODNA , że chyba zaraz moja dieta się skonczy
a juz zjadlam wszystko na dzien dziesiejszy
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 17:18   #934
diamanda
Raczkowanie

lolly_girl nie poddawaj sie! Przetrwaj ten trzeci dzien i potem juz bedzie ok. Ja dzis do obiadu tez myslalam ze umre z glodu, ale dalam rade i jestem teraz z siebie dumna i ty tez bedziesz, tylko sie nie poddawaj!
A to co ten trzeci dzien tak cie zniszczyl? Moze nie wszystko zjadlas albo za male porcje?
Stary 2008-03-27, 18:39   #935
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mireczka77 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie ktore podjely sie 13-dniowej diety dolaczam do Was juz jestem w 3 dniu, moje obserwacje to takie ze w brzuszku fajnie mi burczy ale w sumie glodu nie czuje jest narazie oki troche sobie poprzestawialam z lunchu na obiad i odwrotnie bo w pracy ciezko miec cieple brokuly.
Mam pytanko jak u was z jogurtem to ma byc 2 lub 3 szklanki czy dwietrzecie szklanki bo w roznych opisach sie spotkalam (2 i 3 oraz 2/3) trzymamy sie razem w grupie sila i wieksze wsparcie
pozdrawiam i do jutra bo zaraz wychodze z pracy
2 lub 3 szkalanki lub duży jogurt naturalny ok 400-450g

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 18:53   #936
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Mam pytanie - jak przyrządzałyście befsztyk - bo mi wyszło właśnie coś niezjadliwego...
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 19:05   #937
diamanda
Raczkowanie

k@siu ja w ogole nie jem befsztyka, tylko gotuje w wodzie filet z kurczaka, jest smaczniejszy i ma mniej kalorii

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 20:05   #938
gaia
Zadomowienie

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;7036679]Mam pytanie - jak przyrządzałyście befsztyk - bo mi wyszło właśnie coś niezjadliwego...[/quote]

Ja też polecam kurczaka. Ale befszty jadłam juz po diecie i wyszedł całkiem fajny. nasmarowałam go wegetą i pieprzem i gotowałam na patelni w małej ilości wody potem pokroiłam i połączyłam z sałatką
Kurczaka robię tak samo...

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 06:52   #939
mireczka77
Przyczajenie

Witam silne kobiety juz 4 dzien u mnie
rzeczywiscie wczoraj bylo mi ciezko ale dalam rade i nie skusilam sie na grzeszek podjadania
zoladek mnie dzis zaciskal od rana ale napilam sie przegotowanej wody i rozluznilo sie
narazie nie mam zawrotow glowy
codziennie cwicze 20 minut dla kondycji moich miesni i skory zeby nie zestarzala sie w czasie tego odchudzania
pozdrawiam a co u was dziewczyny jak kolejny dzien?
ps. ja ide szykowac sobie wode z cytryna bo mozna chyba pic w tej diecie ? a potem kawa
mireczka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 07:49   #940
diamanda
Raczkowanie

witam! I nadszedl 3 dzien kopenhaskiej i mam nadzieje ze minie mi lepiej niz sie spodziewam. Na razie wypilam kawke i zjadlam grzanke i jestem najedzona, nie czuje zadnego malego glodka Lece zaraz po zakupy na reszte posilkow. Musze wszystko kupowac tego samego dnia co jem, bo jak widze, ze cos stoi i do mie sie usmiecha, to ciezej znosze diete. A i jeszcze musze sie pochwalic: wczoraj wieczorkiem z moim lubym ogladalismy filmy i przyniosl popcorn i czekolade i nic nie tknelam, nawet na filmie moglam sie skupic Poki co sie nie waze, ale juz widze efekty w postaci zahamowania agresywnego rzucania sie na podjadacze i wzglednej obojetnosci na czekolade, ktora kocham oblednie To jest dla mnie mega sukces!
Stary 2008-03-28, 08:53   #941
mireczka77
Przyczajenie

Lolly jak tam u ciebie 4 dzien ja juz po ince
diamanda gratuluje przezwyciezylas pokusy jestem z ciebie dumna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-28, 09:34   #942
diamanda
Raczkowanie

mireczko dziekuje bardzo oby tak dalej A ty jak sie czujesz 4 dnia? Mnie wczoraj do obiadu troche slabo bylo, ale dzisiaj jest o niebo lepiej, moze to wplyw tej pieknej pogody
Stary 2008-03-28, 09:57   #943
mireczka77
Przyczajenie

Ja narazie czuje sie dobrze, zajeta jestem praca to tak o glodzie nie mysle a do 13 troche jest czasu, w momencie kiedy mnie sciska to pije wode i latam siusiu a mozna wode laczyc z cytryna w tej diecie?
dzis przestawilam sobie obiad mam na lunch a lunch na obiad i w pracy zjem owoce i jogurt
Stary 2008-03-28, 10:15   #944
diamanda
Raczkowanie

ja lacze wode z cytryna i nie wydaje mi sie zeby to cos moglo zaszkodzic. Ja zmykam sie uczyc, sesja za pasem a ja nic nie robie ale sie zaraz zabieram
Stary 2008-03-28, 12:30   #945
mireczka77
Przyczajenie

ja wlasnie po jogurcikach i owocach pychotka byla
Stary 2008-03-28, 12:41   #946
diamanda
Raczkowanie

ja tez juz po obiadku, nie moglam dojesc Ale piekna pogoda, ide zaraz pospacerowac. Najlepsze jest to, ze dzis ani razu nie czulam glodu
Stary 2008-03-28, 13:27   #947
mireczka77
Przyczajenie

ja tez nie czuje glodu wobec tego ze nie mam neta w domu tylko w pracy to trzymam za was kciuki i za siebie tez i do poniedzialku, bedzie to moj najciezejszy dzien bo o 13 lunch a pozniej nic sama woda, ale co nas nie zabije to nas wzmocni sila w nas
Stary 2008-03-28, 14:09   #948
lolly_girl
BAN stały

Dzien czwarty
nie poddałam się pokusie wczoraj na szczescie, bo wiem ze potem bym żałowała
niestety dzisiaj czekala mnie nowa- otwieram szufladę a tam czekolada.. i to taka jaką uwielbiam... ale powiedzialam , ze nie i koniec!
czy jak inni mają silną wolę i mogą schudnac to ja nie??
czy ja nie moge w koncu miec ciuszkow rozmiar mniejszych?
MOGE i musze sobie to mowic !

ale ogolnie jestem GŁODNA na maksa:P

DIAMANDA, co do tego trzeciego dnia, rzeczywiscie nie zjadłam wszystkiego tak jak było podane bo niestety nie miałam
Stary 2008-03-28, 16:21   #949
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Dziewczyny jeśli mogę coś doradzić:

1. jeśli czujecie głód, to dieta nie jest dla Was - podstawą działania tej diety jest brak uczucia głodu (ewentualnie w pierwsze dni mozna sie ratować otrębami owsianymi ale jeśli nie pomaga lepiej odpuścić sobie tę dietę)
2. dieta ta opiera sie na składnikach które są długo i wolno trawione (jajka na twardo, befsztyk itd.) - jeśli tego nie jecie a jecie same warzywa, to nie jesteście na diecie kopenhaskiej tylko na jakiejś głodówce
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-28, 16:53   #950
mesome
Przyczajenie

wlasnie wydaje mi sie ,ze jesli sie zje kurczaka zostanie on za szybko strawiony i szybko bedzie sie glodnym. Powiedzcie jakie mieso powinno sie kupic na befsztyk?? Wolowina jest droga, moze byc schab wieprzowy?? A zamiast kurczaka mozna zjesc udziec indyka??
mesome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 17:07   #951
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

wołowina jest najlepsza bo dużo tauryny i L-karnityny

a cała reszta - schab, ryba, kurczak może być wymiennie
10 PŻ
Stary 2008-03-28, 17:56   #952
mesome
Przyczajenie

ile tej wolowiny kupic na te befsztyki?? 1 kg wystarczy?? co kupic,moze byc pieczen wolowa?? czy cos innego?
Stary 2008-03-28, 18:48   #953
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
1. jeśli czujecie głód, to dieta nie jest dla Was

Rabbko
, czyli ta dieta chyba nie jest dla nikogo - bo dla mnie to nierealne nie być głodnym na jadłospisie, który opiera się na szklance kawy, marchewce, jajku, sałatce owocowej i jogurcie

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 19:11   #954
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez mesome Pokaż wiadomość
ile tej wolowiny kupic na te befsztyki?? 1 kg wystarczy?? co kupic,moze byc pieczen wolowa?? czy cos innego?
Porcja powinna być taka, żeby się najeść ale na pewno nie mniej niż 100g, zwykle 150-200g
Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość

Rabbko
, czyli ta dieta chyba nie jest dla nikogo - bo dla mnie to nierealne nie być głodnym na jadłospisie, który opiera się na szklance kawy, marchewce, jajku, sałatce owocowej i jogurcie
w praktyce okazuje się, że jedynie nieliczne jednostki nie doznają znaczącego uszczerbku na zdrowiu po dietach głodówkowych
w zasadzie są to jedynie te, które wcześniej sie nie odchudzały oraz odżywiały zdrowo i nie mają niedoborów w organizmie a i wśród nich tylko na cześc dieta ta działa tak jak w założeniach bo przypominam uczucie głodu niweczy efekty tej diety.
Warunkiem utrzymania efektów tej diety jest odżywianie zgodne z 10 PŻ
oczywiście nie polecam jej nikomu ale uważam, że jeśli już ktoś sie zdecydował to trzeba trzymac sie zasad a nie jeszcze bardziej ograniczać i tak już głodówkową dietę

jak czytam o jedzeniu samego szpinaku to aż włosy mi się jeżą na głowie
ja zjadam pół kg szpinaku ale do porcji wołowiny około 200-250g a takich posiłków zjadam dziennie jeszcze kilka przynajmniej

podstawą tej diety jest wolno trawione białko i niski indeks glikemiczny, które to mają za zadanie uregulowac gospodarkę insuliną oraz termogeniczne działanie kofeiny
te same cele można uzyskać przechodzac na 10 PŻ
oczywiście chudnie sie wolniej ale za to bardziej z tłuszczu niż mięsni
10 PŻ
Stary 2008-03-28, 21:12   #955
diamanda
Raczkowanie

witam, widze ze pod wieczor bardzo merytorycznie, zeby nie powiedziec akademicko, sie tu zrobilo Koncze trzeci dzien i ani raz nie poczulam dzis glodu Mam nadzieje ze jutro tez tak bedzie. Dobranoc i milych snow zycze
Stary 2008-03-29, 12:30   #956
Lokus
Raczkowanie

witajcie drogie wizazanki. ja jestem dziś na 5 dniu dietki i mam pytanko co do tej rybki. jak ją przyrządzacie?
ja na łyzce oliwy smaze czosnek i szczypior a pozniej w kawałeczkach rybe z przyprawami i zalewam woda aby sie poddusiło. podzielcie sie swoimi pomysłami na przyrzadzenie tych dań. pozdrawiam
Lokus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-29, 12:47   #957
lolly_girl
BAN stały

Witam na dniu piątym
mój grzech- wczoraj piłam alkohol.

Co do rybki jeszcze musze isc po nia do sklepu ale bede musiala trochę przyprawic na pewno!
Stary 2008-03-29, 12:53   #958
mesome
Przyczajenie

jak smazyc ten befsztyk zeby nie byl taki twardy, bo moj wychodzi jak podeszwa ;/
Stary 2008-03-29, 12:53   #959
Lokus
Raczkowanie

witajcie wizazanka. jestem w 5 dniu diety i dobrze się trzymam. ok 19-20przychodzi kryzys ale pozniej przechodzi. chciałam sie dowiedziec jak przyrzadzacie rybe. ja np na lyzce oliwy podsmazam czosnek i szczypior(moze byc cebula), a nastepnie kłade do tego rybe w kawałkach przyprawiona curry,papryka słodka, ziołami prowansalskimi i sosem sojowym. Danie jest przepyszne. Wazne jest aby na poczatku dobrze podpiec rybe a poniej mozna juz dodac wody i przez krotki czas ja dusic.
Prosiłabym Was abyście pisały jak przyrzadzacie pierś z kurczaka, rybę lub ten befsztyk bo na poniedziłek mam kawałek wołowny i nie wiem jak go przyrzadzic(druga sprawa to to ze nie mam grilla takiego domowego wiec nie wiem czy moge to mieso troche usmazyc na patelni?) pozdrawiam Was i licze na odpowiedzi na moje pytania.
Lokus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-29, 15:59   #960
syiwka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lokus Pokaż wiadomość
witajcie wizazanka. jestem w 5 dniu diety i dobrze się trzymam. ok 19-20przychodzi kryzys ale pozniej przechodzi. chciałam sie dowiedziec jak przyrzadzacie rybe. ja np na lyzce oliwy podsmazam czosnek i szczypior(moze byc cebula), a nastepnie kłade do tego rybe w kawałkach przyprawiona curry,papryka słodka, ziołami prowansalskimi i sosem sojowym. Danie jest przepyszne. Wazne jest aby na poczatku dobrze podpiec rybe a poniej mozna juz dodac wody i przez krotki czas ja dusic.
Prosiłabym Was abyście pisały jak przyrzadzacie pierś z kurczaka, rybę lub ten befsztyk bo na poniedziłek mam kawałek wołowny i nie wiem jak go przyrzadzic(druga sprawa to to ze nie mam grilla takiego domowego wiec nie wiem czy moge to mieso troche usmazyc na patelni?) pozdrawiam Was i licze na odpowiedzi na moje pytania.
czesc ja jak mialam diete kopenhaska to mieso pieklam w piekarniku zawijalam w sraberko przyprawilam sola i pieprzem
syiwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości