|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dieta kopenhaska
Wg mnie 2 lub 3 szklanki.
Też tak podjadałam, diamanda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
k@sia ja mam nadzieje, ze ta dietka oduczy mnie podjadania i tez mam zamiar potem stopniowo wiecej kalorii przyjmowac. Teraz jestem po obiadku i czuje sie bardzo najedzona, zeby nie powiedziec ze przejedzona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Co do jogurtu- po prostu zjadłam mały jogurcik naturalny. Co do dnia trzeciego... JESTEM TAKA GŁODNA , że chyba zaraz moja dieta się skonczy ![]() a juz zjadlam wszystko na dzien dziesiejszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
lolly_girl nie poddawaj sie! Przetrwaj ten trzeci dzien i potem juz bedzie ok. Ja dzis do obiadu tez myslalam ze umre z glodu, ale dalam rade i jestem teraz z siebie dumna i ty tez bedziesz, tylko sie nie poddawaj!
A to co ten trzeci dzien tak cie zniszczyl? Moze nie wszystko zjadlas albo za male porcje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#936 |
Konto usunięte
|
Mam pytanie - jak przyrządzałyście befsztyk - bo mi wyszło właśnie coś niezjadliwego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
k@siu ja w ogole nie jem befsztyka, tylko gotuje w wodzie filet z kurczaka, jest smaczniejszy i ma mniej kalorii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Zadomowienie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;7036679]Mam pytanie - jak przyrządzałyście befsztyk - bo mi wyszło właśnie coś niezjadliwego...[/quote]
Ja też polecam kurczaka. Ale befszty jadłam juz po diecie i wyszedł całkiem fajny. nasmarowałam go wegetą i pieprzem i gotowałam na patelni w małej ilości wody potem pokroiłam i połączyłam z sałatką ![]() Kurczaka robię tak samo...
![]() |
#939 |
Przyczajenie
|
Witam silne kobiety
![]() rzeczywiscie wczoraj bylo mi ciezko ale dalam rade i nie skusilam sie na grzeszek podjadania ![]() zoladek mnie dzis zaciskal od rana ale napilam sie przegotowanej wody i rozluznilo sie narazie nie mam zawrotow glowy codziennie cwicze 20 minut dla kondycji moich miesni i skory zeby nie zestarzala sie w czasie tego odchudzania ![]() pozdrawiam a co u was dziewczyny jak kolejny dzien? ps. ja ide szykowac sobie wode z cytryna bo mozna chyba pic w tej diecie ? a potem kawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
witam! I nadszedl 3 dzien kopenhaskiej i mam nadzieje ze minie mi lepiej niz sie spodziewam. Na razie wypilam kawke i zjadlam grzanke i jestem najedzona, nie czuje zadnego malego glodka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Przyczajenie
|
Lolly jak tam u ciebie 4 dzien
![]() ![]() diamanda gratuluje przezwyciezylas pokusy jestem z ciebie dumna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
mireczko dziekuje bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Przyczajenie
|
Ja narazie czuje sie dobrze, zajeta jestem praca to tak o glodzie nie mysle a do 13 troche jest czasu, w momencie kiedy mnie sciska to pije wode i latam siusiu
![]() dzis przestawilam sobie obiad mam na lunch a lunch na obiad i w pracy zjem owoce i jogurt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
ja lacze wode z cytryna i nie wydaje mi sie zeby to cos moglo zaszkodzic. Ja zmykam sie uczyc, sesja za pasem a ja nic nie robie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
ja tez juz po obiadku, nie moglam dojesc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Przyczajenie
|
ja tez nie czuje glodu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
BAN stały
|
Dzien czwarty
![]() nie poddałam się pokusie wczoraj na szczescie, bo wiem ze potem bym żałowała ![]() niestety dzisiaj czekala mnie nowa- otwieram szufladę a tam czekolada.. i to taka jaką uwielbiam... ale powiedzialam , ze nie i koniec! czy jak inni mają silną wolę i mogą schudnac to ja nie?? czy ja nie moge w koncu miec ciuszkow rozmiar mniejszych? MOGE i musze sobie to mowic ! ale ogolnie jestem GŁODNA na maksa:P DIAMANDA, co do tego trzeciego dnia, rzeczywiscie nie zjadłam wszystkiego tak jak było podane bo niestety nie miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Rzabbocop
|
Dziewczyny jeśli mogę coś doradzić:
1. jeśli czujecie głód, to dieta nie jest dla Was - podstawą działania tej diety jest brak uczucia głodu (ewentualnie w pierwsze dni mozna sie ratować otrębami owsianymi ale jeśli nie pomaga lepiej odpuścić sobie tę dietę) 2. dieta ta opiera sie na składnikach które są długo i wolno trawione (jajka na twardo, befsztyk itd.) - jeśli tego nie jecie a jecie same warzywa, to nie jesteście na diecie kopenhaskiej tylko na jakiejś głodówce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Przyczajenie
|
wlasnie wydaje mi sie ,ze jesli sie zje kurczaka zostanie on za szybko strawiony i szybko bedzie sie glodnym. Powiedzcie jakie mieso powinno sie kupic na befsztyk?? Wolowina jest droga, moze byc schab wieprzowy?? A zamiast kurczaka mozna zjesc udziec indyka??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Rzabbocop
|
wołowina jest najlepsza bo dużo tauryny i L-karnityny
a cała reszta - schab, ryba, kurczak może być wymiennie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Przyczajenie
|
ile tej wolowiny kupic na te befsztyki?? 1 kg wystarczy?? co kupic,moze byc pieczen wolowa?? czy cos innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Rabbko, czyli ta dieta chyba nie jest dla nikogo ![]() ![]()
![]() |
#954 | ||
Rzabbocop
|
Cytat:
Cytat:
w zasadzie są to jedynie te, które wcześniej sie nie odchudzały oraz odżywiały zdrowo i nie mają niedoborów w organizmie a i wśród nich tylko na cześc dieta ta działa tak jak w założeniach bo przypominam uczucie głodu niweczy efekty tej diety. Warunkiem utrzymania efektów tej diety jest odżywianie zgodne z 10 PŻ oczywiście nie polecam jej nikomu ale uważam, że jeśli już ktoś sie zdecydował to trzeba trzymac sie zasad a nie jeszcze bardziej ograniczać i tak już głodówkową dietę jak czytam o jedzeniu samego szpinaku to aż włosy mi się jeżą na głowie ![]() ja zjadam pół kg szpinaku ale do porcji wołowiny około 200-250g a takich posiłków zjadam dziennie jeszcze kilka przynajmniej ![]() podstawą tej diety jest wolno trawione białko i niski indeks glikemiczny, które to mają za zadanie uregulowac gospodarkę insuliną oraz termogeniczne działanie kofeiny te same cele można uzyskać przechodzac na 10 PŻ oczywiście chudnie sie wolniej ale za to bardziej z tłuszczu niż mięsni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Raczkowanie
|
witam, widze ze pod wieczor bardzo merytorycznie, zeby nie powiedziec akademicko, sie tu zrobilo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
witajcie drogie wizazanki. ja jestem dziś na 5 dniu dietki i mam pytanko co do tej rybki. jak ją przyrządzacie?
ja na łyzce oliwy smaze czosnek i szczypior a pozniej w kawałeczkach rybe z przyprawami i zalewam woda aby sie poddusiło. podzielcie sie swoimi pomysłami na przyrzadzenie tych dań. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
BAN stały
|
Witam na dniu piątym
![]() mój grzech- wczoraj piłam alkohol. Co do rybki jeszcze musze isc po nia do sklepu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Przyczajenie
|
jak smazyc ten befsztyk zeby nie byl taki twardy, bo moj wychodzi jak podeszwa ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
witajcie wizazanka. jestem w 5 dniu diety i dobrze się trzymam. ok 19-20przychodzi kryzys ale pozniej przechodzi. chciałam sie dowiedziec jak przyrzadzacie rybe. ja np na lyzce oliwy podsmazam czosnek i szczypior(moze byc cebula), a nastepnie kłade do tego rybe w kawałkach przyprawiona curry,papryka słodka, ziołami prowansalskimi i sosem sojowym. Danie jest przepyszne. Wazne jest aby na poczatku dobrze podpiec rybe a poniej mozna juz dodac wody i przez krotki czas ja dusic.
Prosiłabym Was abyście pisały jak przyrzadzacie pierś z kurczaka, rybę lub ten befsztyk bo na poniedziłek mam kawałek wołowny i nie wiem jak go przyrzadzic(druga sprawa to to ze nie mam grilla takiego domowego wiec nie wiem czy moge to mieso troche usmazyc na patelni?) pozdrawiam Was i licze na odpowiedzi na moje pytania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.