Dieta kopenhaska - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-13, 11:35   #1081
Baby14
Zakorzenienie

Dot.: Dieta kopenhaska

Cytat:
Napisane przez pestka123 Pokaż wiadomość
Dzień 7. Pyszny schabowy w przyprawach Nie zraża mnie nawet to, że na dziś już koniec, bo od jutra robię kółeczko
A teraz do końca dnia woda głównie. Wynik dosyc przecietny jak na kopena chyba. Bo dnia siódmego maxymalna ilośc zgubionych kilogramów to -4,1 Ale jeszcze sześc dni, choc teraz sięjuz mniej dużo chudnie. Z tym, ze ja wiele nie oczekuję. Najfajniej byłoby7 kg, czyli jeszcze ze 3 No ale zobaczym.
A potem zdrowa dietka. Ech, juz nie mogę sie doczekac.
Pozdrawiam!

4kg w tydzien to za duzo...
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 11:49   #1082
kikiola
Raczkowanie

Baby z z chęcią poszłabym na jakąś zdrową dietkę ale jak już wcześniej pisałam nie jestem systematyczna najdłużej wytrzymują ok 2 tyg. i nie dotyczy to tylko diet ale również i innych rzeczy, dlatego myślę o powrocie do tej, nawet jak nie wytrzymam 2 tyg to coś schudnę właśnie stanęłam na diecie przytyłam 1,5 kg. Ech chyba jednam trzeba będzie iść na pochybel. Przespałam się z tym idę od jutra. Trzymajcie za mnie kciuki. Ach i teraz nie będę ćwiczyć o 24 tylko postaram się spać już od 22 to nie będę tego tak odczuwała, mam nadzieję że mi się to uda bo nie jestem przyzwyczajona do tak wczesnego kładzenia się do łóżka.
kikiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 11:51   #1083
kikiola
Raczkowanie

A jeszcze pytanko czy ktoś może używał tabletek z feromony ?? Bo ja kiedyś używałam takich ampułek do wcierania w ciało i było skuteczne i tak się zastanawiam czy jak by przy okazji wziąć takie tabletki które powodują sytość w żołądku i do tego jakieś witaminki żeby paznokcie i włosy nie poszły to efekt powinien być zdumiewający . co o tym sądzicie ??

FARMONA NIVELAZIONE WOMAN - SUPLEMENT DIETY WSPOMAGAJĄCY ODCHUDZANIE 64 KAPS.

Sorki źle wpisałam nazwę myślałam o tym

Edytowane przez Ludowa
Czas edycji: 2008-04-14 o 15:12 Powód: Proszę o używanie opcji 'edytuj'.
Stary 2008-04-13, 12:00   #1084
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kikiola Pokaż wiadomość
Baby z z chęcią poszłabym na jakąś zdrową dietkę ale jak już wcześniej pisałam nie jestem systematyczna najdłużej wytrzymują ok 2 tyg. i nie dotyczy to tylko diet ale również i innych rzeczy, dlatego myślę o powrocie do tej, nawet jak nie wytrzymam 2 tyg to coś schudnę właśnie stanęłam na diecie przytyłam 1,5 kg. Ech chyba jednam trzeba będzie iść na pochybel. Przespałam się z tym idę od jutra. Trzymajcie za mnie kciuki. Ach i teraz nie będę ćwiczyć o 24 tylko postaram się spać już od 22 to nie będę tego tak odczuwała, mam nadzieję że mi się to uda bo nie jestem przyzwyczajona do tak wczesnego kładzenia się do łóżka.
Nie wierze w to ze nie masz silnej woli- po prostu nie wierze Ja tez sobie tak wmawialam ale jak sie juz zlapie bakcyla to jest super Schudłam ok. 30kg . Dieta moze byc przyjemnoscia. Nawet nie wiesz jakie cuda dietetyczne mozna wyczarowac. Wejdz sobie na NCJ pierwsza strone. Tam wszystko pisze. Dasz rade
Stary 2008-04-13, 12:17   #1085
kikiola
Raczkowanie

Dzięki baby za miłe słowa, ale ja naprawdę jestem szczera ja nawet nie smaruję ciała regularnie a potem to sobie wyrzucam, ale czasem jestem tak zmęczona że po myciu szybko wskakuję w pidżamę i do łóżka. Ale dzięki za zachętę oczywiście przeczytam tamten wątek.
Stary 2008-04-13, 13:59   #1086
pestka123
Raczkowanie

Jeśli miałabym co tydzień chudnac po 4 kilo to bym sie denerwowała. Ale załozeniem tej diety jest to, że trwa 13 dni. I ani dnia dłuzej. Dlatego nie uważam, żebym schudła za wiele, a takze, aby 13 dni męczarni doprowadziły organizm do ruiny.
Na tej diecie tak się chudnie. Niektórym to potem wraca, innym nie. Ale wszyscy przeżyli.
pestka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 15:10   #1087
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli miałabym co tydzień chudnac po 4 kilo to bym sie denerwowała. Ale załozeniem tej diety jest to, że trwa 13 dni. I ani dnia dłuzej. Dlatego nie uważam, żebym schudła za wiele, a takze, aby 13 dni męczarni doprowadziły organizm do ruiny.
Na tej diecie tak się chudnie. Niektórym to potem wraca, innym nie. Ale wszyscy przeżyli.

Ja nikomu nie nazucam niestosowanie tej diety kazdy ma swoj wybor.Uwazam tylko ze niepotrzebnie jest sie meczyc a potem bac sie czy to powroci czy nie. No ale jak kto woli.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-13, 19:23   #1088
bejbii
Rozeznanie

GG do bejbii

Ja próbowałam jakieś 3 lata temu.
Dotrwałam do 8 dnia... mogłam dłużej, ale akurat zaczął się zezon grillowy
Dobrze się czułam, nie miałam problemów z koncentracja, do uczucia głodu się przyzwyczaiłam.
Ale nie pamiętam ile schudłam.
Pozdrawiam
Stary 2008-04-13, 20:04   #1089
kikiola
Raczkowanie

A później nie powróciła ci waga ?? bo różne są opinie.
Stary 2008-04-13, 20:13   #1090
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
A później nie powróciła ci waga ?? bo różne są opinie.
Ja byłam na kopenhaskiej na początku tego roku, schudłam 12 kg, wróciło wszystko z nawiązką. Dodam, że nie objadałam się po zakończeniu diety. Delikatnie mówiąc NIE POLECAM tej diety.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 21:08   #1091
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Ja byłam na kopenhaskiej na początku tego roku, schudłam 12 kg, wróciło wszystko z nawiązką. Dodam, że nie objadałam się po zakończeniu diety. Delikatnie mówiąc NIE POLECAM tej diety.
Teresko, masz rację.
Pamiętam jak miesiąc temu mi jej nie polecałaś a ja nie wierzyłam,teraz wiem, że miałas racje
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-13, 21:16   #1092
kikiola
Raczkowanie

Czyli nie mam jako takiego zabezpieczenia że jak ostatnio mi nie wróciło że i teraz będzie ok. Hmm chyba muszę jeszcze raz przemyśleć to
Stary 2008-04-13, 21:17   #1093
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Czyli nie mam jako takiego zabezpieczenia że jak ostatnio mi nie wróciło że i teraz będzie ok. Hmm chyba muszę jeszcze raz przemyśleć to
Skonczylam ta diete jakies dwa tygodnie temu...
nie wrócę do niej zrozumialam, ze lepiej jesc ale zdrowo niż głodowac
Stary 2008-04-13, 21:18   #1094
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolly_girl Pokaż wiadomość
Teresko, masz rację.
Pamiętam jak miesiąc temu mi jej nie polecałaś a ja nie wierzyłam,teraz wiem, że miałas racje
Ech, czyżby kolejna zachęcona obietnicami szybkiej utraty wagi a później jojo?

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 21:26   #1095
kikiola
Raczkowanie

Cytat:
Akurat mi nie chodzi o dużą utratę szybkiej wagi, przeczytałam o zdrowym odżywianiu tylko u mnie problem jest taki że w dzień nie mam czasu na jedzenie 4 bądź 6 posiłków w tym takich które trzeba sobie przygotowywać, bo jajko ugotować to jeszcze nic takiego. Najgorsze jest to że mogę nie jesć cały dzień a zbliża się wieczór i zaczynam wariować
Stary 2008-04-13, 21:39   #1096
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Jojo nie ale po prsotu schudłam tylko kg a bylam wiecznie glodna
Stary 2008-04-14, 05:39   #1097
kikiola
Raczkowanie

lolly a moze ty jesteś tak szczuplutka że nie masz z czego chudnąć. I to dlatego takie marne efekty. Ale w każdym razie przeżyłaś swoje i wiesz jak to jest.
Stary 2008-04-14, 08:37   #1098
pestka123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Ja nikomu nie nazucam niestosowanie tej diety kazdy ma swoj wybor.Uwazam tylko ze niepotrzebnie jest sie meczyc a potem bac sie czy to powroci czy nie. No ale jak kto woli.
Chciałam tylko pokazac, że ja sama wiem, że to niezdrowa dieta, tylko że w moim odczuciu nie jest "rujnująca"
Ja wiem, ze 4 kg na tydzień to dużo, ale takie są założenia tej diety, ze sie chudnie sporo
Kiedys byłam na diecie 1100 i chudłam poprawnie czyli 1kg na tydzień. Tylko potem miałam straszne jojo, bo w ciagu dwóch miesięcy przytyłam 9 kg.... A byłam na diecie miesiac i schudłam 4. 5 kilo nadwyżki. I nie jadłam gorzej jak po kopenie, po którym jojo nie miałam. Dlatego myśle, że to wszyściuteńko zależy od organizmu

Pozdrawiam!

Ps. Dzień 8. Same obrzydliwosci do jedzenia
pestka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 11:02   #1099
_abigail_
Raczkowanie

ja nie potrafie się zmusic do szpinaku ani brokół, co moge zjesc zamist tego ?

Am I bright enough to shine in your spaces ?
_abigail_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 11:10   #1100
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam tylko pokazac, że ja sama wiem, że to niezdrowa dieta, tylko że w moim odczuciu nie jest "rujnująca"
Ja wiem, ze 4 kg na tydzień to dużo, ale takie są założenia tej diety, ze sie chudnie sporo
Kiedys byłam na diecie 1100 i chudłam poprawnie czyli 1kg na tydzień. Tylko potem miałam straszne jojo, bo w ciagu dwóch miesięcy przytyłam 9 kg.... A byłam na diecie miesiac i schudłam 4. 5 kilo nadwyżki. I nie jadłam gorzej jak po kopenie, po którym jojo nie miałam. Dlatego myśle, że to wszyściuteńko zależy od organizmu

Pozdrawiam!

Ps. Dzień 8. Same obrzydliwosci do jedzenia

O to faktycznie mnie zaskoczyłas No tak jak mowisz kazdy organizm jest inny

_abigail_: ech...specjalistka nie jestem ale chyba bym kalafiora ugotowala za to w sumie kalorycznie wychodzi podobnie
Stary 2008-04-14, 11:23   #1101
kikiola
Raczkowanie

Kalafior zamiast brokułów, a ja poprosztu szpinaku nie jadłam i nie będę jadła (tylko że on właśnie pomaga na zrzucenie tego tłuszczyku, nie wiem konkretnie jak ale wiem że pomaga)
Stary 2008-04-14, 12:21   #1102
ids
Przyczajenie

Witam, poczytałam, poczytałam... i z pełną świadomością, że zbyt mądre to nie jest... zaczęłam dziś dietę. Jestem zdesperowana, z masą nadprogramowych kilogramów do zrzucenia. Jestem po lunchu i szczerze przyznam, że już mam ochotę zrezygnować, bo zarówno jajka jak i gotowany szpinak odrzucają mnie strasznie :/ Nie byłam w stanie zjeść wszystkiego z talerza :/ Obrzydlistwo!!!
ids jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 12:26   #1103
kikiola
Raczkowanie

Najgorsze w tej diecie jest to że wiesz że nic nie jesz. I to dodatkowo pogrąża. Ja zaczynam od jutra bo od poniedziałku ponoć się nic nie zaczyna. Życzę wytrwałości.
Stary 2008-04-14, 13:53   #1104
kiciulka1985
Zakorzenienie

Bez przesady dziewczyny nikt od tego nie umrze... jedzenia wcale nie jest tak malo no chyba ze ktos sie calymi dniami opycha to wiadomo ze mu bedzie malo bo ma kichy wielkosci beczki. Obiad jest normalny, kolacja tez nie jest mala. Jedynym brakie jest brak sniadania, ale da sie przezyc.
Przytylam od tabletek antykoncepcyjnych 15kg w ciagu 3 lat i moj lekarz otworzyl mi oczy na to ze jak dobije do 73 kilo to juz lekka nadwaga (wazylam 72,8).
Jestem w tej chwili na 8 dniu waze 69,6. (czyli -3,2kg)
I jakos specjalnie nie cierpie chociaz wczoraj byl najgorszy dzien znioslam go duzo lepiej niz myslalam.
Jeszcze zyje, nie zaslablam, nie umarlam wiec prosze nie panikowac.
Mam znajoma ktora regularnie co 2 lata przeprowadza ta diete - dziewczyna (a w sumie kobieta) zyje, ma sie dobrze, nie ma zadnych niedoborow i jest zdrowa.

kikiola - wlasnie od poniedzialku jest optymalnie poniewaz 7 dzien jest najgorszy i najlepiej by bylo gdybys tego dnia zostala w domu i nic nie musiala ( caly dzien to herbata na sniadanie i kwalek miesa z grilla na obiad).
Stary 2008-04-14, 14:13   #1105
bejbii
Rozeznanie

GG do bejbii

Kiciulka1985 a jakie bierzesz tabletki??
Ja mam Diane35 i po nich nic nie przytyłam
Przytyłam tylko dlatego że jak widzę słodycze to zaraz mi się paszcza otwiera
Przeprowadzę diete po 20-tym, bo w sobote czekają mnie urodziny bratanka i trzeba zjeść torta.
Stary 2008-04-14, 14:15   #1106
kiciulka1985
Zakorzenienie

Zaczelam od Stedirilu po ktorym niemalze w oczach tylam, potem bylo Jasmin po ktorym nie zbyt sie poprawilo, od ok 3 miesiecy biore Jasminelle po ktorej mi sie zatrzymalo dzieki bogu

Po skonczeniu diety mam zamiar przejsc na SB. Potrzebowalam mocnego kopa poniewaz zaczynalam wygldac jak Jabba
I mysle ze bez tego nie docenilabym urokow SB
Stary 2008-04-14, 14:30   #1107
kikiola
Raczkowanie

kiciulka właśnie mi bardzie odpowiada takie głodowanie w poniedziałek bo niedzielę niestety mam załadowaną zajęciami a do tego basen z dzieckiem, więc jak bym jeszcze miała tego dnia tak jeść to nie było by za ciekawie, a wiadomo jak człowiek w pracy to nie myśli za bardzo o jedzeniu, przynajmniej w moim wypadku tak jest, a co do śniadań to mi nie przeszkadza że ich nie ma bo moim śniadaniem od paru lat jest i tak kawa rozpuszczalna tylko że z 2 łyżeczkami cukru a nie 1, ale to da się przeżyć, właśnie dochodzi 15, 30 a ja oprócz kawy z 1 łyżeczką cukru (przyzwyczajam się) nic nie miałam w ustach.
Stary 2008-04-14, 14:41   #1108
kiciulka1985
Zakorzenienie

Aha wiec jesli tak sprawa wyglada to nie ma chyba problemu
I widze ze Ci sie uda skoro i tak Twoim sniadaniem jest kawa, chyba najciezej jest przezyc do obiadu a pozniej juz gorki
Powodzenia zycze!
Stary 2008-04-14, 14:55   #1109
bejbii
Rozeznanie

GG do bejbii

Co to jest to SB ??
Stary 2008-04-14, 15:00   #1110
kiciulka1985
Zakorzenienie

SB = South Beach

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości