|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: +++Dieta Kopenhaska-nieścisłości, wtajemniczone, pomóżcie! +++
aniawe, dzięki ci za ten link
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Ja się wycofałam z tej diety po tygodniu. Nie dość że zawroty głowy (co przy prowadzeniu samochodu raczej przeszkadza znacznie) to jeszcze osłabienie i rozdrażnienie. A ostatecznie rzuciłam to gdy kilka godzin po wypiciu tej porannej kawy w pracy zaczela mi plynac krew z nosa.
Teraz ograniczyłam kalorie, ruszam się, ćwiczę, chudnę, odradzam kopenhaską a polecam ruch i umiar. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
popieram ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć czy ja moge Cię prosić o przesłanie mi tej diety? Uwielbiam grapefruty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Ja jestem anty dieta kopenhaska i inne 'diety cud'
Wyniszczacie sobie organizm, a pozniej bedzie zalowaly, bo przerwiecie i jojo was wykonczy..to by bylo na tyle... ![]() ![]() ![]() najlepiej byc na racjonalnej diecie 1200 kcal i cwiczyc cwiczyc cwiczyc...Tylko,ze to wymaga troche wiekszego wysilku..bo dlugoterminowego.. ![]()
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
ja jestem jak najbardziej za dieta kopenhaska - przeprowadzalam ja juz dwa razy i nigdy nie mialam zadnych problemow (no moze wczesniej kladlam sie spac, bo nie mialam tyle energii) za pierwszym i drugim razem schudlam 4-5 kg i nie bylo zadnego automatycznego efektu jojo.
ale nie wiem czy wszystkie z was wiedza, ze istanieja dwie wresje tej diety. jedna to ta, ktora jest straaasznie popularna w necie i moim zdaniem zawiera bledy i jest druga, ktora kiedys drukowana byla w shapie, udalo mi sie ja ostatnio znalez w necie wiec ja tutaj wam zamieszcze. wyjasnia wiekszosc watpliwosci i nie ma takich kuriozalnych rzeczy jak 2-3 szklanki jogurtu naturlanego (powinno byc 2/3 - jako ulamek!) oto ta dieta (niestety nie pamietam linku do strony, gdzie byla umieszczona ;() Trwająca 13 dni dieta kopenhaska pozwala stracić od 4 do 8 kilogramów (niektóre źródła obiecują nawet 20 kg!). Dieta opracowana przez pracowników rządowego szpitala w Kopenhadze stanowi połączenie diety niskowęglowodanowej i termogenicznej, dzięki czemu tłuszcz jest zamieniany w energię cieplną. Stanowi dobry wstęp do stosowania innych, przewidzianych do dłuższego stosowania diet niskowęglanowodanowych. Przyspiesza przemianę materii oraz zmienia upodobania smakowe. Dieta kopenhaska jest dietą ekstremalną, tzw. "dietą ostatniej szansy". Pozwala w krótkim czasie zgubić stosunkowo dużo kilogramów. Nie nadaje się jednak do stosowania przez dłuższy czas, ponieważ dostarcza niewiele energii, witamin i minerałów. Dlatego też nie powinno stosować się jej częściej niż raz na 2 lata. Ponieważ dieta kopenhaska dostarcza niewiele energii (w ciągu doby maksymalnie 900 kcal), często, zwłaszcza na początku jej stosowania, odczuwa się głód. Mimo to należy ściśle trzymać się jadłospisu, nie wolno podjadać między posiłkami, czy zwiększać porcji posiłków. Nawet jeden batonik może zniweczyć efekty diety! Zabronione jest używanie przypraw. Dozwolone jest picie w dowolnych ilościach wody mineralnej, która nie tylko wypełnia żołądek, ale również poprawia trwonienie. Wodę można dla smaku doprawić sokiem z cytryny. Pić można również zieloną herbatę (nie słodzić!). Należy pamiętać, by stosować ją 13 dni - ani dnia więcej, ani dnia mniej! Stosowana krócej może nie przynieść spodziewanych efektów, z kolei stosowana zbyt długo może poważnie odbić się na stanie zdrowia. Jeśli przerwiesz stosowanie diety kopenhaskiej przed 6. dniem, możesz ponownie zacząć ją stosować dopiero po 3 miesiącach. Po zakończeniu diety warto uzupełnić niedobory witamin i minerałów, stosując specjalne odżywki, a także wzbogacając codzienne menu o owoce i warzywa. Dieta kopenhaska przewiduje trzy posiłki dzienne: 0. śniadanie - przed 8:00; 0. lunch - między 12:00 a 14:00; 0. obiad - najpóźniej do 18:00. Lunch i obiad można zmieniać nawzajem, pod warunkiem, że będzie to miało miejsce tego samego dnia. Dieta kopenhaska jest dietą dość monotonną - przez 13 dni je się głównie chude mięso, sałatę, marchew, jajka oraz pije czarną kawę. DZIEŃ 1, 8 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru?Lunch: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor?Obiad: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną? DZIEŃ 2, 9 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy,1 kostka cukru?Lunch: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 duży owoc?Obiad: 1 plaster szynki, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego? DZIEŃ 3, 10 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka?Lunch: gotowany szpinak,1 pomidor, 1 świeży owoc?Obiad: 1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną? DZIEŃ 4, 11 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy,1 kostka cukru?Lunch: 1 tarta marchewka, 1 jajko na twardo, małe opakowanie twarożku naturalnego?Obiad: sałatka owocowa, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego? DZIEŃ 5, 12 Śniadanie: duża tarta marchew z cytryną?Lunch: duża chuda ryba z cytryną?Obiad: 1 duży befsztyk, sałata i gotowany brokuły? DZIEŃ 6, 13 Śniadanie: kubek czarnej kawy, kostka cukru, 1 grzanka?Lunch: duszona pierś kurczaka, sałata z olejem i cytryną?Obiad: 2 jajka na twardo, 1 duża marchewka? DZIEŃ 7 Śniadanie: kubek herbaty bez cukru?Lunch: kawałek chudego grillowanego mięsa, 1 świeży owoc?Obiad: NIC Kilka wskazówek: 0. kawa (parzona lub rozpuszczalna), porcja = ok. 300ml; 0. chuda ryba: dorsz lub pstrąg, porcja = ok. 300g; 0. porcja chudego grillowanego mięsa = ok. 100g; 0. wędlina - chuda, może być wędzona; 0. plaster szynki - powinien być dość gruby (ok. 100 g); 0. porcja gotowanego szpinaku = ok. 1 szklanka; 0. porcja befsztyku = ok. 200 g; 0. owoce - np. kiwi, jabłko, grejpfrut, gruszka; szpinak można zamienić na brokuły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Dot.: dieta kopenhadzka
Witam wszystkich
![]() Dziś mój pierwszy dzień na tej diecie było strasznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
sorki ze pisze takie "optymistyczne" rzeczy ale TA DIETA jest zgubna serio. Na dluzsza mete to jest syzyfowa robota.Dobra, schudniesz kilka kg ale co dalej? zjesz normalnie, dietkowo i co ?? Nie bedzie wesolo, waga moze sie ostro wachac a juz nie mowie o efekcie jojo.
ps. bylam osobiscie na tej diecie. Bylam strasznie napalona na obietnice owej dietki, efekt nawet do - 20 kh w 2 tygodnie. To jest poprostu choreee..... ![]() Nierozumiem jak mozna dziewczyny tak oszukiwac ![]() Przemysl to prosze Cie. Lepsza racjonalna dieta ..Jak juz to ewentualnie DIETKA SB Pozdrawiam ![]()
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Przyznam że nie wierzyłam w skuteczność tej diety. Koleżanka w pracy ją zastosowała. Schudła 7 kg w ciągu 13 dni. Dla mnie rewelka. Przekonałam się że jest dobra. Sama zczynam ją stosować. Zobaczymy jakie będą efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
![]()
No to się zaczęło. Powzięłam decyzję i zrobię to - przejdę przez dietę kopenhaską. Zanim do tego doszło, dokształciłam się na jej temat i wiem, że być może nie jest najlepszym sposobem na zrzucenie wagi, ale traktuję ją jako wstęp do diety bardziej racjonalnej
![]() W tym momencie jest już po przepysznym śniadanku - czarna kawa+kostka cukru xDD. Powiem szczerze, że chciałabym już lunch, ale zaraz jak się czymś zajmę, to nie będę tyle o tym myśleć ![]() Trzymajcie za mnie kciuki, pozdrawiam wszystkie wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta kopenhaska czas start! 15.10-27.10
Skoro wiesz,że nie jest to najlepszy sposób na zrzucenie wagi to zrezygnuj z tej diety. I prosze Cię nie namawiaj do tej diety nikogo!!!
![]() Ta dieta to dobry sposób na wyniszczenie i spustoszenie swojego organizmu, a tego pewnie nie chcesz dla siebie. Poczytaj na forum o zdrowym, racjonalnym odchudzaniu i do dzieła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
A od 28.10 czekasz na efekt jojo?
![]() Zdanie o "przepysznym śniadanku" brzmi co najmniej śmiesznie. Kawa z cukrem to nie posiłek, a na lunch co? Jajko? I koniec na dzisiaj czy kolacja tak samo sycąca jak śniadanko? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Zrezygnuj i zacznij odżywiać się zdrowo, dodaj ćwiczenia. Nawet jeśli schudniesz to wątpię żeby to był wstęp jak sama napisałaś do diety racjonalnej. Zobaczysz efekty i pewnie wrócisz do starego sposobu odżywania... i nie mów, że nie
![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Ci na moim przykładzie, bo dokładnie dwa miesiące temu sama wpadłam na taki "genialny" pomysł... schdułam pare kilo, ale przez ten okres nabrałam jeszcze większej ochoty na tuczące potrawy i słodycze
![]() To zły pomysł, ale póki nie sprawdzisz to się nie przekonasz o czym tu wsystkie mówimy....
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam, że ta dzieta jest bardzo niezdrowa i wyniszcza organizm... ile w ogóle liczy dziennie kcal??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Heh...a ja jestem ZUPEŁNIE innego zdania niz reszta wizażanek
![]() Każdy robi to co lubi...dieta kopenhaska rzeczywiście jest mało zdrowa i ogólnie trudno jej się trzymac ale da sie to zrobic. Ja kiedys na niej byłam i schudłam, a potem nie przytyłam bo nie wróciłam do starego sposobu odrzywiania i powolutku zwiekszałam dawki żarełka. Cała ta dieta to kwestia silnej woli. Założe się, że większośc poprostu poniosła klęskę na tej diecie i dlatego teraz jest tak negatywnie nastawiona. ok. dieta jest trudna, niezdrowa, łatwo po niej o efekt jo-jo ....ale szanujmy wybory innych. powiem więcej. Sama na niej teraz jestem i dzisiaj minał mój pierwszy dzień...bez problemu, głodna nie jestm jest git. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Byłam na tej diecie dokładnie rok temu, schudłam. Nie tyłam a dziś ważę jeszcze mniej choć wcale nie uważam na kalorie, nie wiem jak to możliwe u mnie, ale podoba mi się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Dieta jest tak skomponowana, że przyspiesza metabolizm i po jej zakończeniu dalej się chudnie (oczywiście przy racjonalnym odżywianiu bez obiadania się słodyczami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Oj ciężko mi trochę. Niby głodna nie jestem, bo oprócz tych śniadań, to ilości jedzenia nie są wybitnie małe. Ale ja jestem fanką czekolady i generalnie wszystkiego, co okazuje się najmniej zdrowe;] No ale powoli kończy się dzień trzeci, a ja dzielnie trwam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
A mi sie konczy dzień 2 ...ostatni posiłek zjadłam jakos troche po 18.00 ..teraz troche mi burczy ale trudno. Jestem dzielna
![]() Dzisiaj rano troche słabo mi było i jako pomysłam o jedzeniu to zrobiło mi sie mdło strasznie...dziwne ![]() Hehe...Ma_lina fajnie, że jesteśmy w podobnych fazach tej diety (ty jestes o dzień dalej...) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Razem raźniej, fakt
![]() ![]() Binana może podzielimy się wrażeniami, co Tobie sprawia największa trudność? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
ja juz w sumie mam za soba 8 dzien
![]() ![]()
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Hehe...mi trudność sprawia ten szpinak...dziś nie zdołaam go przełknąc...i ta sałata z olejem i cytryną bleh...
A dziś zgrzeszyłam i zjadłam 4 małe kawałeczki sernika urodzinowego ![]() ![]() ![]() ![]() Tzreci dzień zakńczony i gdyby nie te 4 małe serniczki to by było git ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Taka dieta kopenhaska to moze czlowieka do grobu wpedzic. Zycze powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Hejo...zaliczyłam dziś dzień 4 ....w 100%
![]() ![]() ![]() Jutro dzień piąty...i bedzie rano trudno bo kawy sie nie moge napić ....a ja mimo moich 19 lat jestem kawoholikiem ze się tak wyrażę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Nie mogę już patrzeć na tę kawę!:P
No no no, to juz tydzień ![]() Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-06-27 o 11:06 Powód: Post pod postem - połączone |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
no to życze powodzenia;]
mi ta dieta bardzo pomogła, nie widze żebym przytyła od czasu jej stosowania, ale rzeczywiscie wskazana jest silna wola ;] powodzenia ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
![]()
Czesc dziewczyny
![]() Od poniedzialku przechodze na diete kopenhaska i szukam towarzyszek "podrozy" ![]() ![]() ![]() ![]() No to jak są jakies chetne ? ![]() ![]() Moj cel to 20 kg mniej! wiec to nie pierwsza i nie ostatnia moja dieta ![]() Głuptas ze mnie ![]() Oto ta dieta ![]() Jeśli jesteś głodny – wypij szklankę wody. Pij przynajmniej 2 litry wody dziennie!!! DZIEŃ 1, 8 Śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną DZIEŃ 2, 9 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Lunch:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną Obiad:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 3, 10 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka Lunch:gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor Obiad:1 plaster szynki, 2gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną DZIEŃ 4, 11 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, Lunch:tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny Obiad:sałatka owocowa,2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 5, 12 Śniadanie:duża tarta marchew z cytryną Lunch:duża chuda ryba Obiad:1 befsztyk, sałata i brokuły DZIEŃ 6, 13 Śniadanie:kubek czarnej kawy, kostka cukru Lunch:kurczak, sałata z olejem i cytryną Obiad:2 jajka na twardo, duża marchewka DZIEŃ 7 Śniadanie:kubek herbaty bez cukru Lunch:kawałek chudego grilowanego mięsa Obiad:NIC I pamietajcie: DLA CHCACEGO NIC TRUDNEGO ![]() Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-06-27 o 11:03 Powód: Post pod postem - połączone, proszę używać edycji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta Kopenhaska - Zbieram Chetne Do Towarzystwa
Nie przyspiesza metabolizmu, tylko go zwalnia, jest fatalna dla zdrowia.
Jak chcesz sie katowac, to katuj sie sama i nie zapraszaj do tych czynow innych osob. Sa inne, zdrowsze i bardziej skuteczne metody odchudzania- przejrzyj forum. Jak kubek kawy z cukrem mozna nazwac SNIADANIEM? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.