Dieta kopenhaska - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-08, 23:04   #91
Femininity
Rozeznanie

Dot.: +++Dieta Kopenhaska-nieścisłości, wtajemniczone, pomóżcie! +++

aniawe, dzięki ci za ten link
Femininity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-09, 14:25   #92
mao_lao
Raczkowanie

Ja się wycofałam z tej diety po tygodniu. Nie dość że zawroty głowy (co przy prowadzeniu samochodu raczej przeszkadza znacznie) to jeszcze osłabienie i rozdrażnienie. A ostatecznie rzuciłam to gdy kilka godzin po wypiciu tej porannej kawy w pracy zaczela mi plynac krew z nosa.

Teraz ograniczyłam kalorie, ruszam się, ćwiczę, chudnę, odradzam kopenhaską a polecam ruch i umiar.
mao_lao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-09, 16:55   #93
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
Napisane przez mao_lao
Teraz ograniczyłam kalorie, ruszam się, ćwiczę, chudnę, odradzam kopenhaską a polecam ruch i umiar.

popieram

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-18, 11:43   #94
Rusi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sheena_
ja znam taką diete a la kopenhaska w ktorej na sniadanie je sie wlasnie jajka i grejpfruty, moge przeslac jakbys chciala chociaz nie polecam tych diet, zwykle wszystkie stracone kilogramy nadrabia sie z nawiazką a ja ponadto podejrzewam ze wlasnie przez tak restrykcyjną diete zaczely mi sie koszmarnie bolesne okresy a moja kolezanka miala po kopenhaskiej bardzo złe wyniki badań.

Cześć czy ja moge Cię prosić o przesłanie mi tej diety? Uwielbiam grapefruty Mój mail: rusalkaaa@op.pl
Rusi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-18, 18:31   #95
feVer87
Zadomowienie

Ja jestem anty dieta kopenhaska i inne 'diety cud'
Wyniszczacie sobie organizm, a pozniej bedzie zalowaly, bo przerwiecie i jojo was wykonczy..to by bylo na tyle... Jak dla mnie to glupota..
najlepiej byc na racjonalnej diecie 1200 kcal i cwiczyc cwiczyc cwiczyc...Tylko,ze to wymaga troche wiekszego wysilku..bo dlugoterminowego.. Buziaki i przemyslcie sobie to dziewczyny!!
feVer87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 12:35   #96
blow_ya_mind
Raczkowanie

ja jestem jak najbardziej za dieta kopenhaska - przeprowadzalam ja juz dwa razy i nigdy nie mialam zadnych problemow (no moze wczesniej kladlam sie spac, bo nie mialam tyle energii) za pierwszym i drugim razem schudlam 4-5 kg i nie bylo zadnego automatycznego efektu jojo.

ale nie wiem czy wszystkie z was wiedza, ze istanieja dwie wresje tej diety. jedna to ta, ktora jest straaasznie popularna w necie i moim zdaniem zawiera bledy i jest druga, ktora kiedys drukowana byla w shapie, udalo mi sie ja ostatnio znalez w necie wiec ja tutaj wam zamieszcze. wyjasnia wiekszosc watpliwosci i nie ma takich kuriozalnych rzeczy jak 2-3 szklanki jogurtu naturlanego (powinno byc 2/3 - jako ulamek!)

oto ta dieta (niestety nie pamietam linku do strony, gdzie byla umieszczona ;()

Trwająca 13 dni dieta kopenhaska pozwala stracić od 4 do 8 kilogramów (niektóre źródła obiecują nawet 20 kg!). Dieta opracowana przez pracowników rządowego szpitala w Kopenhadze stanowi połączenie diety niskowęglowodanowej i termogenicznej, dzięki czemu tłuszcz jest zamieniany w energię cieplną. Stanowi dobry wstęp do stosowania innych, przewidzianych do dłuższego stosowania diet niskowęglanowodanowych. Przyspiesza przemianę materii oraz zmienia upodobania smakowe.
Dieta kopenhaska jest dietą ekstremalną, tzw. "dietą ostatniej szansy". Pozwala w krótkim czasie zgubić stosunkowo dużo kilogramów. Nie nadaje się jednak do stosowania przez dłuższy czas, ponieważ dostarcza niewiele energii, witamin i minerałów. Dlatego też nie powinno stosować się jej częściej niż raz na 2 lata.
Ponieważ dieta kopenhaska dostarcza niewiele energii (w ciągu doby maksymalnie 900 kcal), często, zwłaszcza na początku jej stosowania, odczuwa się głód. Mimo to należy ściśle trzymać się jadłospisu, nie wolno podjadać między posiłkami, czy zwiększać porcji posiłków. Nawet jeden batonik może zniweczyć efekty diety! Zabronione jest używanie przypraw. Dozwolone jest picie w dowolnych ilościach wody mineralnej, która nie tylko wypełnia żołądek, ale również poprawia trwonienie. Wodę można dla smaku doprawić sokiem z cytryny. Pić można również zieloną herbatę (nie słodzić!).
Należy pamiętać, by stosować ją 13 dni - ani dnia więcej, ani dnia mniej! Stosowana krócej może nie przynieść spodziewanych efektów, z kolei stosowana zbyt długo może poważnie odbić się na stanie zdrowia. Jeśli przerwiesz stosowanie diety kopenhaskiej przed 6. dniem, możesz ponownie zacząć ją stosować dopiero po 3 miesiącach.
Po zakończeniu diety warto uzupełnić niedobory witamin i minerałów, stosując specjalne odżywki, a także wzbogacając codzienne menu o owoce i warzywa.
Dieta kopenhaska przewiduje trzy posiłki dzienne:
0. śniadanie - przed 8:00;
0. lunch - między 12:00 a 14:00;
0. obiad - najpóźniej do 18:00.
Lunch i obiad można zmieniać nawzajem, pod warunkiem, że będzie to miało miejsce tego samego dnia.
Dieta kopenhaska jest dietą dość monotonną - przez 13 dni je się głównie chude mięso, sałatę, marchew, jajka oraz pije czarną kawę.

DZIEŃ 1, 8 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru?Lunch: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor?Obiad: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną?
DZIEŃ 2, 9 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy,1 kostka cukru?Lunch: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 duży owoc?Obiad: 1 plaster szynki, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego?
DZIEŃ 3, 10 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka?Lunch: gotowany szpinak,1 pomidor, 1 świeży owoc?Obiad: 1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną?
DZIEŃ 4, 11 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy,1 kostka cukru?Lunch: 1 tarta marchewka, 1 jajko na twardo, małe opakowanie twarożku naturalnego?Obiad: sałatka owocowa, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego?
DZIEŃ 5, 12 Śniadanie: duża tarta marchew z cytryną?Lunch: duża chuda ryba z cytryną?Obiad: 1 duży befsztyk, sałata i gotowany brokuły?
DZIEŃ 6, 13 Śniadanie: kubek czarnej kawy, kostka cukru, 1 grzanka?Lunch: duszona pierś kurczaka, sałata z olejem i cytryną?Obiad: 2 jajka na twardo, 1 duża marchewka?
DZIEŃ 7 Śniadanie: kubek herbaty bez cukru?Lunch: kawałek chudego grillowanego mięsa, 1 świeży owoc?Obiad: NIC

Kilka wskazówek:
0. kawa (parzona lub rozpuszczalna), porcja = ok. 300ml;
0. chuda ryba: dorsz lub pstrąg, porcja = ok. 300g;
0. porcja chudego grillowanego mięsa = ok. 100g;
0. wędlina - chuda, może być wędzona;
0. plaster szynki - powinien być dość gruby (ok. 100 g);
0. porcja gotowanego szpinaku = ok. 1 szklanka;
0. porcja befsztyku = ok. 200 g;
0. owoce - np. kiwi, jabłko, grejpfrut, gruszka;
szpinak można zamienić na brokuły.
blow_ya_mind jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-24, 20:11   #97
milunia18
Raczkowanie

GG do milunia18
Dot.: dieta kopenhadzka

Witam wszystkich
Dziś mój pierwszy dzień na tej diecie było strasznie Z głodu byłam strasznie nerwowa i osłabiona już pierwszego dnia.Nie mogłam wcisnąć w siebie kęsa brokułu (a propo można je jakoś doprawić czy coś żeby były zjadliwe?), ogólnie sałata z cytryną takze ochyda :/.Nie wiem jak ja wytrzymam dalej ale mam silną wolę,musze zrzucić te 5 kg.Życze powodzenia wszystkim na tej diecie i wytrwałości.Mam nadzieję ze mój organizm przyzwyczaji sie niedługo to tego jedzonka,pozdrawiam
milunia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-24, 20:57   #98
myszeczka00
Wtajemniczenie

sorki ze pisze takie "optymistyczne" rzeczy ale TA DIETA jest zgubna serio. Na dluzsza mete to jest syzyfowa robota.Dobra, schudniesz kilka kg ale co dalej? zjesz normalnie, dietkowo i co ?? Nie bedzie wesolo, waga moze sie ostro wachac a juz nie mowie o efekcie jojo.
ps. bylam osobiscie na tej diecie. Bylam strasznie napalona na obietnice owej dietki, efekt nawet do - 20 kh w 2 tygodnie. To jest poprostu choreee.....
Nierozumiem jak mozna dziewczyny tak oszukiwac (
Przemysl to prosze Cie. Lepsza racjonalna dieta ..Jak juz to ewentualnie DIETKA SB
Pozdrawiam

myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-10, 17:58   #99
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Przyznam że nie wierzyłam w skuteczność tej diety. Koleżanka w pracy ją zastosowała. Schudła 7 kg w ciągu 13 dni. Dla mnie rewelka. Przekonałam się że jest dobra. Sama zczynam ją stosować. Zobaczymy jakie będą efekty

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-15, 10:17   #100
ma_lina
Przyczajenie

Wink Dieta kopenhadzka

No to się zaczęło. Powzięłam decyzję i zrobię to - przejdę przez dietę kopenhaską. Zanim do tego doszło, dokształciłam się na jej temat i wiem, że być może nie jest najlepszym sposobem na zrzucenie wagi, ale traktuję ją jako wstęp do diety bardziej racjonalnej
W tym momencie jest już po przepysznym śniadanku - czarna kawa+kostka cukru xDD. Powiem szczerze, że chciałabym już lunch, ale zaraz jak się czymś zajmę, to nie będę tyle o tym myśleć
Trzymajcie za mnie kciuki, pozdrawiam wszystkie wizażanki
ma_lina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-15, 10:41   #101
BlueOla
Raczkowanie

Dot.: Dieta kopenhaska czas start! 15.10-27.10

Skoro wiesz,że nie jest to najlepszy sposób na zrzucenie wagi to zrezygnuj z tej diety. I prosze Cię nie namawiaj do tej diety nikogo!!!
Ta dieta to dobry sposób na wyniszczenie i spustoszenie swojego organizmu, a tego pewnie nie chcesz dla siebie.
Poczytaj na forum o zdrowym, racjonalnym odchudzaniu i do dzieła
BlueOla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-15, 10:55   #102
Jelonek
Zakorzenienie

A od 28.10 czekasz na efekt jojo? Oczywiście o ile będziesz na siłach i nie zasłabniesz wcześniej.
Zdanie o "przepysznym śniadanku" brzmi co najmniej śmiesznie. Kawa z cukrem to nie posiłek, a na lunch co? Jajko? I koniec na dzisiaj czy kolacja tak samo sycąca jak śniadanko?
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-15, 11:46   #103
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Zrezygnuj i zacznij odżywiać się zdrowo, dodaj ćwiczenia. Nawet jeśli schudniesz to wątpię żeby to był wstęp jak sama napisałaś do diety racjonalnej. Zobaczysz efekty i pewnie wrócisz do starego sposobu odżywania... i nie mów, że nie tak zazwyczaj jest. A wtedy jo-jo, kilogramy wracają z gratisem. I jeszcze sama piszesz, że wiesz, ze to zły sposób... Kawa to nie śniadanie... ciekawe co jeszcze zjesz... :/ Przemyśl to jeszcze... jak coś zaczynać to od razu dobrze!!
Stary 2006-10-15, 12:13   #104
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

Powiem Ci na moim przykładzie, bo dokładnie dwa miesiące temu sama wpadłam na taki "genialny" pomysł... schdułam pare kilo, ale przez ten okres nabrałam jeszcze większej ochoty na tuczące potrawy i słodycze .

To zły pomysł, ale póki nie sprawdzisz to się nie przekonasz o czym tu wsystkie mówimy....
Stary 2006-10-15, 14:14   #105
agness51
Zakorzenienie

Słyszałam, że ta dzieta jest bardzo niezdrowa i wyniszcza organizm... ile w ogóle liczy dziennie kcal??
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-16, 19:37   #106
Binana
Raczkowanie

Heh...a ja jestem ZUPEŁNIE innego zdania niz reszta wizażanek

Każdy robi to co lubi...dieta kopenhaska rzeczywiście jest mało zdrowa i ogólnie trudno jej się trzymac ale da sie to zrobic.

Ja kiedys na niej byłam i schudłam, a potem nie przytyłam bo nie wróciłam do starego sposobu odrzywiania i powolutku zwiekszałam dawki żarełka.

Cała ta dieta to kwestia silnej woli. Założe się, że większośc poprostu poniosła klęskę na tej diecie i dlatego teraz jest tak negatywnie nastawiona.

ok. dieta jest trudna, niezdrowa, łatwo po niej o efekt jo-jo ....ale szanujmy wybory innych.

powiem więcej. Sama na niej teraz jestem i dzisiaj minał mój pierwszy dzień...bez problemu, głodna nie jestm jest git.
Binana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-16, 20:08   #107
La-ra
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez MSN do La-ra

Byłam na tej diecie dokładnie rok temu, schudłam. Nie tyłam a dziś ważę jeszcze mniej choć wcale nie uważam na kalorie, nie wiem jak to możliwe u mnie, ale podoba mi się
La-ra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-17, 07:56   #108
czekoladka79
Zadomowienie

Dieta jest tak skomponowana, że przyspiesza metabolizm i po jej zakończeniu dalej się chudnie (oczywiście przy racjonalnym odżywianiu bez obiadania się słodyczami ). Dieta ta jest tak skonstruowana, że wpływa na prawidłową pracę tarczycy, ważne aby się krok po kroku dokładnie trzymać zasad diety. Jest to jedyna dieta która pozwoliła mi schudnąć pomimo problemów hormonalnych po pigułkach antykoncepcyjnych (przytyłam 20 kg) . Nie pomagało nic; przy diecie 1000 kcal i treningu (codziennie rower 1 godzina, dwa razy w tygodniu basen i dwa razy w tygodniu areobic) schudłam przez 3 miesiące 2 kg a w obwodach po 2 cm .... Po diecie kopenhaskiej rok temu schudłam 8 kg i wagę utrzymałam do tej pory, teraz powtarzam 2 tygodniowy cykl tej diety. Życzę powodzenia i wytrwałości. Trzymam kciuki i właśnie piję śniadanko .... pychotka ale ważne że niebawem znów będę normalnie wyglądała i nie będę musiała maskować się ubraniami wielkości spadochronu
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-17, 18:52   #109
ma_lina
Przyczajenie

Oj ciężko mi trochę. Niby głodna nie jestem, bo oprócz tych śniadań, to ilości jedzenia nie są wybitnie małe. Ale ja jestem fanką czekolady i generalnie wszystkiego, co okazuje się najmniej zdrowe;] No ale powoli kończy się dzień trzeci, a ja dzielnie trwam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-17, 20:14   #110
Binana
Raczkowanie

A mi sie konczy dzień 2 ...ostatni posiłek zjadłam jakos troche po 18.00 ..teraz troche mi burczy ale trudno. Jestem dzielna jeszcze 11 dni i potem dieta 1000 kcal...potem 1200 kcal a potem zdrowe odżywianie.

Dzisiaj rano troche słabo mi było i jako pomysłam o jedzeniu to zrobiło mi sie mdło strasznie...dziwne ale mysle, że wszystko wróci do normy.

Hehe...Ma_lina fajnie, że jesteśmy w podobnych fazach tej diety (ty jestes o dzień dalej...) Razem raźniej
Stary 2006-10-18, 17:17   #111
ma_lina
Przyczajenie

Razem raźniej, fakt Najbardziej żaluję, że grzanka na śniadanie jest tylko dwa razy xD. Nigdy bym nie pomyślała, że kawałek przypieczonego chleba potrafi mnie tak uszczęśliwić, a zajadałam się nim, że hoho

Binana może podzielimy się wrażeniami, co Tobie sprawia największa trudność?
Stary 2006-10-18, 19:27   #112
ewqaa
Raczkowanie

ja juz w sumie mam za soba 8 dzien hehe.. tylko uwazajcie na jojo... robilam juz wczesniej raz ta diete, ale wrocilo ale dalej mnie do niej ciagnie to powtarzam ;D
Stary 2006-10-18, 19:49   #113
Binana
Raczkowanie

Hehe...mi trudność sprawia ten szpinak...dziś nie zdołaam go przełknąc...i ta sałata z olejem i cytryną bleh...

A dziś zgrzeszyłam i zjadłam 4 małe kawałeczki sernika urodzinowego ale nie skończe z dietą tylko dlatego choć według wskazówek powinnam ją zakończyc c óż może schudne o te 2 kilo mniej jestem z wami dalej

Tzreci dzień zakńczony i gdyby nie te 4 małe serniczki to by było git
Stary 2006-10-19, 14:41   #114
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La-ra Pokaż wiadomość
Byłam na tej diecie dokładnie rok temu, schudłam. Nie tyłam a dziś ważę jeszcze mniej choć wcale nie uważam na kalorie, nie wiem jak to możliwe u mnie, ale podoba mi się
Zazdroszczę

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-19, 20:12   #115
redpanda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Binana Pokaż wiadomość
Heh...a ja jestem ZUPEŁNIE innego zdania niz reszta wizażanek

Każdy robi to co lubi...dieta kopenhaska rzeczywiście jest mało zdrowa i ogólnie trudno jej się trzymac ale da sie to zrobic.

Ja kiedys na niej byłam i schudłam, a potem nie przytyłam bo nie wróciłam do starego sposobu odrzywiania i powolutku zwiekszałam dawki żarełka.

Cała ta dieta to kwestia silnej woli. Założe się, że większośc poprostu poniosła klęskę na tej diecie i dlatego teraz jest tak negatywnie nastawiona.

ok. dieta jest trudna, niezdrowa, łatwo po niej o efekt jo-jo ....ale szanujmy wybory innych.

powiem więcej. Sama na niej teraz jestem i dzisiaj minał mój pierwszy dzień...bez problemu, głodna nie jestm jest git.
Jest wiele innych sposobow na schudniecie....
Taka dieta kopenhaska to moze czlowieka do grobu wpedzic.

Zycze powodzenia
Stary 2006-10-19, 20:59   #116
Binana
Raczkowanie

Hejo...zaliczyłam dziś dzień 4 ....w 100% jestem DUMNA heheheh

Jutro dzień piąty...i bedzie rano trudno bo kawy sie nie moge napić ....a ja mimo moich 19 lat jestem kawoholikiem ze się tak wyrażę
Stary 2006-10-20, 17:14   #117
ma_lina
Przyczajenie

Nie mogę już patrzeć na tę kawę!:P

No no no, to juz tydzień Teraz szybko zleci, jestem tego pewna xD

Edytowane przez italiaanka
Czas edycji: 2007-06-27 o 11:06 Powód: Post pod postem - połączone
Stary 2006-10-22, 19:04   #118
fasolcia
Przyczajenie

GG do fasolcia Send a message via Skype™ to fasolcia

no to życze powodzenia;]
mi ta dieta bardzo pomogła, nie widze żebym przytyła od czasu jej stosowania, ale rzeczywiscie wskazana jest silna wola ;]
powodzenia !
fasolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-07, 19:51   #119
halucynka
Rozeznanie

GG do halucynka
Talking Dieta kopenhadzka

Czesc dziewczyny
Od poniedzialku przechodze na diete kopenhaska i szukam towarzyszek "podrozy". Wiem dobrze ze w grupie jest razniej wiec chcialabym to przejsc razem z wami a domyslam sie ze jest wiecej ochotniczek pozbycia sie zbednego sadelka. Ostrzegam ze dieta jest dosc rygorystyczna ale skuteczna, nie dosc ze pozwala schodnac to jeszcze reguluje przemiane materii. Stosowalam ja w tamtym roku w wakacje i schudlam az 8 kg (w 2 tyg.) ale oczywiscie to zalezy od organizmu i wczesniejszej diety Aktualnie jestem na dziecie MŻ (mniej zrec) bo chce sie troszke przygotowac do tak radykalnej zmiany

No to jak są jakies chetne ? Pamietajcie na zastanowienie sie macie kilka dni bo ruszamy od poniedzialku 13.11.2006

Moj cel to 20 kg mniej! wiec to nie pierwsza i nie ostatnia moja dieta

Głuptas ze mnie
Oto ta dieta

Jeśli jesteś głodny – wypij szklankę wody. Pij przynajmniej 2 litry wody dziennie!!!

DZIEŃ 1, 8
Śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru
Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor
Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną

DZIEŃ 2, 9
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Lunch:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
Obiad:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 3, 10
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka
Lunch:gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor
Obiad:1 plaster szynki, 2gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną

DZIEŃ 4, 11
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru,
Lunch:tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny
Obiad:sałatka owocowa,2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 5, 12
Śniadanie:duża tarta marchew z cytryną
Lunch:duża chuda ryba
Obiad:1 befsztyk, sałata i brokuły

DZIEŃ 6, 13
Śniadanie:kubek czarnej kawy, kostka cukru
Lunch:kurczak, sałata z olejem i cytryną
Obiad:2 jajka na twardo, duża marchewka

DZIEŃ 7
Śniadanie:kubek herbaty bez cukru
Lunch:kawałek chudego grilowanego mięsa
Obiad:NIC

I pamietajcie: DLA CHCACEGO NIC TRUDNEGO

Edytowane przez italiaanka
Czas edycji: 2007-06-27 o 11:03 Powód: Post pod postem - połączone, proszę używać edycji.
halucynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-07, 20:07   #120
mskladaczek
Zakorzenienie

Dot.: Dieta Kopenhaska - Zbieram Chetne Do Towarzystwa

Nie przyspiesza metabolizmu, tylko go zwalnia, jest fatalna dla zdrowia.
Jak chcesz sie katowac, to katuj sie sama i nie zapraszaj do tych czynow innych osob.
Sa inne, zdrowsze i bardziej skuteczne metody odchudzania- przejrzyj forum.

Jak kubek kawy z cukrem mozna nazwac SNIADANIEM?
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości