Dieta kopenhaska - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-05, 15:46   #1321
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: Dieta kopenhaska

Cytat:
Napisane przez malutka20068 Pokaż wiadomość
No tak to niech ten mózg teraz funkcjonuje jak dostał ta glukoze, a nie teraz mnie dręczy że sie czekolady najadłam
To nie myśl o tym Miałaś dziś prawo zgrzeszyć, zasłużyłaś sobie Powodzonka na kolejnych egzaminach

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 22:04   #1322
malutka20068
Zadomowienie

Nie dziękuje Ciekawe co będzie jak odbiorę wyniki czy nadal będę zasługiwać na czekoladki

A tak w ogóle to powiem tak, te kilka dni diety mi lekko skrzywiło psychikę, przed tym jadłam normalnie, nawet niezbyt zdrowo i jakoś nic sie strasznego nie działo a teraz mam ciągle wrażenie że od wszystkiego zaraz utyje
Stary 2008-05-07, 16:50   #1323
magdalenka7766
BAN stały

mam pytanie: czym jest ta grzanka? to jest chleb tostowy? i jeszcze jedno, czy ja kazdy posilek moge jesc co 2 godziny czy wszystko odrazu? np jesli na lunch sa 2 jajka, szpinak i pomidor to czy moge to jesc w roznych odstepach czasowych???
magdalenka7766 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-07, 16:51   #1324
magdalenka7766
BAN stały

aa i czy mozna pominac jakis produkt? trudno jest mi sie przekonac do brokul czy szpinaku ;/
Stary 2008-05-07, 17:13   #1325
lalunia105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalenka7766 Pokaż wiadomość
aa i czy mozna pominac jakis produkt? trudno jest mi sie przekonac do brokul czy szpinaku ;/
Cytat:
mam pytanie: czym jest ta grzanka? to jest chleb tostowy? i jeszcze jedno, czy ja kazdy posilek moge jesc co 2 godziny czy wszystko odrazu? np jesli na lunch sa 2 jajka, szpinak i pomidor to czy moge to jesc w roznych odstepach czasowych???
niestety nie mozesz pominąc niczego w tej diecie nie ma NIE LUBIę NIE SMAKUJę MI skoro nie możesz znieśc tego smaku to wybierz inna dietę niestety ma ona żelazne zasady... grzanka to nie chleb tostowy tylko grzanka razowa duńska dostaniesz w wiekszych sklepach

nie mozesz jeśc co dwie godziny po jednym składniku
śniadanie powinno być do 9 obiad między 12-14 a kolację nie póżniej niż 18 i jesz tylko te trzy posiłki. oraz duzo dużo wody....

mam nadzieje ze pomogłam
lalunia105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-07, 17:18   #1326
magdalenka7766
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lalunia105 Pokaż wiadomość
niestety nie mozesz pominąc niczego w tej diecie nie ma NIE LUBIę NIE SMAKUJę MI skoro nie możesz znieśc tego smaku to wybierz inna dietę niestety ma ona żelazne zasady... grzanka to nie chleb tostowy tylko grzanka razowa duńska dostaniesz w wiekszych sklepach

nie mozesz jeśc co dwie godziny po jednym składniku
śniadanie powinno być do 9 obiad między 12-14 a kolację nie póżniej niż 18 i jesz tylko te trzy posiłki. oraz duzo dużo wody....

mam nadzieje ze pomogłam

Tak, 2 dni poszly sie walic, bo jadlam o ktorej chcialam i co 2 godziny :p hmm od jutra juz sie przystosuje do diety, chociaz jest trudniej w szkole zjesc jajko czy cos w tym stylu ;/
Stary 2008-05-07, 17:25   #1327
lalunia105
Raczkowanie

Cytat:
Tak, 2 dni poszly sie walic, bo jadlam o ktorej chcialam i co 2 godziny :p hmm od jutra juz sie przystosuje do diety, chociaz jest trudniej w szkole zjesc jajko czy cos w tym stylu ;/
nie jest trudno jak byłam na innej diecie to też miałam rygorystyczne godziny i kupiłam pojemniczek taki na sałatki i robiłam sałatke sobie z podanych skłądników spokojnie na przerwie otwierałam i jadłam pierwszego dnia wszyscy byli zaskoczeni ale potem sie przyzwyczaili że jadłam grefruta sałtki jogurty.. także radzę.. w ten sposób..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-07, 17:28   #1328
magdalenka7766
BAN stały

Tylko nie wiem czy dam rade bo w poniedzialek np jestem do 16 w szkole a przypada ze mam zjesc kawalek grilowanego miesa i swiezy owoc na lunch ;P
Stary 2008-05-07, 17:39   #1329
lalunia105
Raczkowanie

Cytat:
Tylko nie wiem czy dam rade bo w poniedzialek np jestem do 16 w szkole a przypada ze mam zjesc kawalek grilowanego miesa i swiezy owoc na lunch ;P
od której zaczynasz zajecia?

proponuję upiec rano miesko owinąć w folię pokroić i do pojemniczka nie będzie ciepłe ale i nie tłuste i zimne.. i zjesz sobie spokojnie a owoc w szkole to nie problem przecież schrupiesz jabłko czy co tam lubisz tylko nie banany....
Stary 2008-05-07, 17:46   #1330
magdalenka7766
BAN stały

Na 8, ale pociagiem jade o 6.20 wiec raczej odpada ;P Cos wykombinuje, najwyzej w ten jeden dzien zjem owoc na lunch a na kolacje chude mieso grillowane.. ile schudlas na tej diecie? i jak w koncu z tym efektem jojo?
Stary 2008-05-08, 19:41   #1331
Beacik=)
Raczkowanie

Witam.
Ja aktualnie jestem w 5 dniu tej diety.. w sumie wlasnie koncze 5 dzien.
No, nie jest az tak zle.. tak sie zaparlam w sobie, ze pewnie wytrwam.
Co prawda nei jest lekko bo ta dieta naprawde jest rygorystyczna.
No, ale na pocieszenie w ciagu tych 5 dni schudlam juz 4 kilo... nic tylko czekac na dalsze efekty.
A jesli chodzi o efekt yo-yo to powiem tak, jezeli ktos stosuje jakakolwiek diete z mysla ze gdy ja skonczy bedzie sobie jadl co chce i kiedy chce.. to to jest lekki paradoks i oczywiste jest ze skonczy sie zle. No, ale ja juz na tym etapie wiem.. ze nie jedzenie po 18 na pewno zostanie tak samo jak odrzucam slodkie napoje oraz slodycze. A do tego dorzucam sobie silownie.
Pozdrawiam i zyczeee samozaparcia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 15:25   #1332
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beacik=) Pokaż wiadomość
nie jedzenie po 18 na pewno zostanie
To niezbyt mądre Niejedzenie po 18 to szkodliwy mit (chyba że chodzisz spać najpóźniej o 21), a już tym bardziej skoro chodzisz na siłownię.
Jedz normalne kolacje albo białkowe posiłki krótko przed snem.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 14:26   #1333
kikiola
Raczkowanie

Hej
Dawno tu nie zaglądałam , u mnie waga stoi w miejscu na takim etapie jak ją zakończyłam, więc jest ok. Ponieważ czułam się podaczas jej stosowania ok, więc po jakimś czasie postanowiłam znów na nią póść. muszę odczekać tylko parę miesiączków. Ale sama myśl poprawia mi samopoczucie. Jeżeli chodzi o ćwiczenia na siłowni to zgadzam się z Ludową, należy jeść więcej białka, bądź poczekać i chodzić po zakończeniu diety.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za dziewczyny będące na diecie.
kikiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 18:03   #1334
lalunia105
Raczkowanie

hej za mną kolejny dzien dziś mija 8 do końca jeszcze tylko 5.... schudłam 7 kg.. jestem szczęśliwa.. co do zasad diety to złamalam ja ale to mi nei przeszkadza bo chudne dalej

a mianowicie
wypiłam piwo
zjadłam naleśnika z dzemem
zjadłam malutką mini princesse....

oczywiscie nie na raz piwo było 3 dnia diety och miałam okropne wyrzuty sumienia

naleśnik był wczoraj czyli 7 dnia diety
a princesaa była 6 dnia diety.

moja koleżanka zakonczyła diete 9 dnia po tym jak wykonała badania i lekarka jej powiedziała ze ma stan prawie anemiczny. (anemie). ale zgubiła 6 cm w tali... i mówi ze nadal chudnie ale odżywia sie juz normalnie do 1200kcl.

pozdrawiam wszystkie dziewczyny na diecie..... piszcie o efektach....
Stary 2008-05-15, 20:18   #1335
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:

moja koleżanka zakonczyła diete 9 dnia po tym jak wykonała badania i lekarka jej powiedziała ze ma stan prawie anemiczny. (anemie). ale zgubiła 6 cm w tali... i mówi ze nadal chudnie ale odżywia sie juz normalnie do 1200kcl.
To nie jest normalne odżywianie, a ostre cięcie kalorii - dlatego koleżanka chudnie.
1200 kcal to w gruncie rzeczy bardzo mało jedzenia.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-17, 18:41   #1336
judini
Raczkowanie

witam! mam pytanie odnośnie jednej porcji befsztyku-ile powinna ona wynosić? i jak przyrzadzic grillowana piers z kurczaka w warunkach domowych?

oj zle doczytalam, nie piers z kurczaka grilowana tylko kawałek chudego grilowanego mięsa, wiec wlasnie co to powinno byc za mieso? kurczak moze byc?

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2008-05-17 o 20:58
judini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-17, 19:45   #1337
bejbii
Rozeznanie

GG do bejbii

judini, może być karkówka albo pierś z kurczaka. ja dawałam kapkę oleju na patelnie i przysmażałam.
Zadnych przypraw.
A kawałek weź duży, bo jak się smaży to się kurczy

A ja nadal utrzymuję swoją wagę, mimo że nie zakończyłam diety.
Juhu
Stary 2008-05-17, 19:56   #1338
judini
Raczkowanie

to jaka ilosc miesa starczy mi na cala kuracje? 1kg? 2 kg? niestety kucharka to ja tez dobra nie jestem wiec nie mam rozeznania;/
Stary 2008-05-22, 22:00   #1339
IDontNeedACat
Raczkowanie

nie wierzcie w to zastepowanie befsztyku czyms innym i roznym wersjom tej diety tu sa uwazam najlepsze rady co do niej:
http://www.kopenhaska.com/readarticle.php?article_id=4
ja dopiero mam zamiar przystapic do niej od poniedzialku i bede sie stosowac to rad zawartych w tym tekscie jednam u mnie ciezko z tym gotowaniem i ogolnie pewnie rodzice beda sie czepiac ale mam zamiar wytrwac moj chlopak powiedzial ze bedzie mnie wspierac
mam 17 i poprostu nie potrafie gotowac ale mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto moglby cos poradzic na ten temat
a wiec w poniedzialek zacznie sie moja dieta ^^ czy ktos zaczyna razem ze mna wedlug tych rad zawartych w tekscie ?
Stary 2008-05-23, 08:09   #1340
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bejbii Pokaż wiadomość
judini, może być karkówka albo pierś z kurczaka. ja dawałam kapkę oleju na patelnie i przysmażałam.
Zadnych przypraw.
- oliwa z oliwek
- ziola prowanslaskie
-świezy czosnek,
- cebulka, curyy.
takich przypraw mozna uzywac, jeszcze sól morksa + pieprz.

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
To nie jest normalne odżywianie, a ostre cięcie kalorii - dlatego koleżanka chudnie.
1200 kcal to w gruncie rzeczy bardzo mało jedzenia.
Stary 2008-05-27, 10:46   #1341
kesii
Raczkowanie

i ja planuję atak na kopenhagę.. od jutra.
jestem wielka fanką tej diety a ponieważ nie lubię się odchudzać oczekuje spektakularnych efektów, które dieta ta mi zapewnia potrzebuje tylko zrzucić 4 kilo. moj sposób odżywiania ogólnie jest bardzo podobny do mechanizmu kopenhaskiej, więc nie straszne mi rygory zywieniowe
btw dieta doskonale wpływa na moja atopię.

całego wątku nie chce mi się czytać bo fachowych informacji na jej temat nie szukam na wizażu. Zajrzałam tylko na pierwszą stronę. Wiem że jest to ciężka i rygorystyczna dieta. Ale czy są jakieś specjalistyczne (poparte badaniami) zdania negatywne o tej diecie? Pytam z ciekawości, żeby po prostu więcej o niej wiedzieć, a nie żeby prowokować dyskusję o tym jaka to zła lub dobra dieta. Chodzi mi o rzeczowe opinie.
kesii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-28, 13:14   #1342
lalunia105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
- oliwa z oliwek
- ziola prowanslaskie
-świezy czosnek,
- cebulka, curyy.
takich przypraw mozna uzywac, jeszcze sól morksa + pieprz.

nie można uz ywać żadnych przypraw ponieważ pobudzaja... można tylko sól i pieprz.
Stary 2008-05-28, 20:06   #1343
dorota1710
Raczkowanie

Witam
ja jestem 2 dzień na zupce,mam nadzieje że mi sie uda wytrzymać,choć trochę zmieniłam bo jem prawie samą zupkę,mam pytanie na jaką dietę można przejść jak tą skończę,polecacie jakąś?
dorota1710 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-29, 21:49   #1344
judini
Raczkowanie

Gdzie w diecie kopenhaskiej zupa? Za mna 6 dzien i nic mi nie wiadomo o zupie....Nie wiem czy waga ruszyla bo mozliwosc zwazenia bede miala dopiero po diecie ale TŻ mowi ze na twarzy widac i kosci obojczykowe zaczely wystawac:P no i podobno pupa mi sie splaszczyla...czyli jak dotychczas to dziala nie tam gdzie chcialabym:P Co do samopoczucia to nie jest złe. Na poczatku bylo ciezko sie przyzwyczaic do braku chleba ale teraz juz lepiej! Pozostałym zycze wytrwania
Stary 2008-05-30, 00:09   #1345
modzianka
Raczkowanie

hej dziewczyny za mną dzwart dzien własnie rozpoczyna sie piąty.w pierwsze dni bylo ok ale wczoraj od rana bylam slaba ale potem pojadlam obiadkui bylo ok nie rozumiem jak ludzie mówią że to restrykcyjna dieta.dobrze,jej skąłdniki zawierają mało kalori,ale nie uwierze jesli ktos mi powie ze w3-4dniu nie można sobie pojesć posiłkiem.ja w 3dniu na obiad miałam gotowany szpinak i pomidora i do tego owoc,to po zjedzeniu warzyw nie mialam miejsca na owoc!!!!nei wiem ile schudłam bo nie mam wagi w domu ale widze po ubraniach ze juz troszke sa luzniejsze a i mamuska mi powiedziała ze z brzuszka i boczków mi miej odstajesama jestem ciekawa ile schudne przez te 13dni.bo oprocz diety cwicze w domu,staram sie robic a6w(chociaz nie wychodzi mi to zbyt dobrze ale chyba wazne by wogole cos ze soba robic nie?),chodze na stepperze no i dzis kupiłam rolki i bede sobie jezdzic))po skonczeniu tej diety(7.6.08)chciałabym rozpocząć diete plaż południowych gdyż słyszałam ze jest najlepsza do kontynuacji odchudzanai bo tak jak w kopenhaskiej nie jada sie węglowodanów tylko białko i warzywa...to prawda?prosze o wasze opinie gdyz w tej nowej diecie ejstem zupełnie zielona ;( dobrej nocy dziewczyny,buzka;*
modzianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-30, 08:15   #1346
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
nie można uz ywać żadnych przypraw ponieważ pobudzaja... można tylko sól i pieprz.

NA OPAKOWANIU, PISZE CO TO SĄ ZIOLA PROWANSALSKIE I CURRY PRZECZYTAJ SOBIE.
JA NIE MOWIE O PRZYPRAWIE DO KURCZAKA DO RYBITP. BO TO SAM SYF.
CO MA BYC ZLEGO W ZIOLACH ???

POZATYM ZWYCZAJNA WEGETA DO ZYP I POTRAW TO TYPOWY - fast food , NOI PZREGZEWA STYKI W MÓZGU.

POZDR.
Stary 2008-05-31, 21:03   #1347
lalunia105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
NA OPAKOWANIU, PISZE CO TO SĄ ZIOLA PROWANSALSKIE I CURRY PRZECZYTAJ SOBIE.
JA NIE MOWIE O PRZYPRAWIE DO KURCZAKA DO RYBITP. BO TO SAM SYF.
CO MA BYC ZLEGO W ZIOLACH ???

POZATYM ZWYCZAJNA WEGETA DO ZYP I POTRAW TO TYPOWY - fast food , NOI PZREGZEWA STYKI W MÓZGU.

POZDR.

nie ważne słuchaj zapoznałam sie z tą dietą bardzo dobrze zanim zaczęlam ja stosować konsultowałam z różnymi osobami. jedynymi przyprawami jest sól i pieprz (w maleńkich ilościach). umie czytac ale dokłądny przepis orginalnej wersji diety... to ty sobie poczytaj tylko na konkretnych stronach lub porozmawiaj z kimś doświadczonym bo jeśli o tą chodzi diete to co strona to inny przepis....
aw orginale jest wyraźnie zero ziół... innych niz sól i pieprz...
Stary 2008-05-31, 21:59   #1348
lolly_girl
BAN stały

dobry wieczór dawno mnie nie było..
kupiłam sobie przyprawę fit up, tak jak polecałyście.. do serka wiesjkiego) czyli na niej pisze , że do jajka i to twarożka.. jest obrzydliwa ..... śmierdzi i ledwo co zjadłam ten serek..
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-01, 15:23   #1349
Nastukana
Raczkowanie

Hej
Jestem wege, czym mogę zastapić mięso? Mogą być kotlety sojowe? Jaka ilość?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Nastukana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-01, 15:41   #1350
mahusia
Raczkowanie

Nastukana: nie mozesz niczym. Kopenhaska to kopenhska, zreszta juz ktos kiedys napisal, ze nie ma, ze tego nie chce, tamtego nie lubie. Jesli jestes wegetarianka, to po prostu nie jest to dieta dla Ciebie.
mahusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości