|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
Hej
![]() No więc tak, przyznaję się od razu- mam 16 lat, nie mam nadwagi, wręcz wagę mam okej, chociaż te 3 kg mogłyby mi spaść- jednak jestem osobą, która nie patrzy na cyferki tylko na ogólny widok. Jeśli miałabym mieć chude nogi a ważyć 100kg to pewnie bym się na to zdecydowała- taka hipoteza ![]() ![]() ![]() ![]() Mam pytanka, ile znalazłam stron o Kopenhaskiej, tyle jej rodzajów "ojej". Więc: -czytałam że zastępujecie befsztykt, piersią z kurczaka, natomiast ja przeczytałam, że tu chodzi o czerwone mięso. A ja skoro już mam się katować, to nie chcę sobie tego spieprzyć przez jedną pierś, bo befsztyk też jest zjadliwy jak się go zrobi na wzór mielonych, Polecam ![]() -i jak do cholery zjeść ten obrzydliwy szpinak?! Dobranoc ![]()
![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to tak ![]() A jezeli i tak schudniesz moze dopasc Cie jojo. Chyba ze bedziesz dalej sie ograniczała pakujac sie jeszcze w wieksze bagno , tak jak kiedys ja. Moim zdaniem dieta jedna z najgorszych. Brak sniadan na takim upale moze doprowadzic nawet do omdlen ![]() Z tym befsztykiem to śmialo mozna zamienic na piers. Diety na pewno nie zrujnuje bo z tego co wiem to taka piers ma mniej kalorii niz czerowne mieso. A szpinak...no coz ja jak go "jadłam" na tej diecie to smazylam go na lyzce masła . Był tak ochydny ze po 2 kesie zwymiotowałam [i to nie jest w przenosni] naprawde zwymiotowałam. Mysle ze trzeba bylo go zjesc za smietana ale wiesz...smietana nie za bardzo na diete. Takze przemysl to ,ale nie polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1503 |
Raczkowanie
|
dzis skonczylam ta diete, juz sobie zjadlam smaczne sniadanko mniaaaam
![]() ![]() no wiec tak ja jadłam mieso wolowe 200 g bo mam diete doklandie rozpisana z podanymi porcjami. A szpinak mozna zamienia z brokulami, nie pij wiecej kawy niz sie zalecca i nie dodawaj zadnych przypaw, aha i bardzo wazna jest woda, pij jej jak najwiecej! Powodzenia !! Oby Ci nozki schudly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1504 |
Raczkowanie
|
Moja mama dzięki tej diecie jakieś dwa lata temu schudła dziesięć kilo, później przeszła na 1000 kcal i schudła jeszcze pięć. Teraz je już normalnie, ale nie tak dużo i ciągle jest szczupła.
Właśnie piję poranną kawę-pierwszy dzień. Mam nadzieję, że mi się uda wytrzymać tak długi czas. Mam jednak 3 małe pytania do doświadczonych ![]() 1.Nie jadam wołowiny- czy mogę zastąpić ją np. szynką, rybą lub kawałkiem piersi z kurczaka? Proszę o odpowiedź, bo bardzo mi na tym zależy ![]() 2. Czy można pić wodę gazowaną? 3.Czy to prawda, że nie można żuć gumy podczas tej diety? Postaram się pisać relacje z każdego dnia odchudzania- słyszałam, że człowiek jest bardzo osłabiony przez tą dietę. Trzymajcie kciuki(: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1505 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I mam do Ciebie prośbę, mogłabyś mi tutaj napisać tą dokłądną rozpiskę, byłabym baaardzo wdzięczna ![]() A wogóle to jak "wypadały Ci włosy, paznokcie, mdlałaś?" Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 |
Przyczajenie
|
ja jestem na diecie 9 dzień...schudłam 7 kg....jestem w miare zadowolona choc nie wiem jak to teraz bedzie bo na poczatku chudłam bardzo szybko a teraz waga stoi w miejscu od 3 dni,a czytalam ze w drugim tygodniu chudnie sie najszybciej...W ogole to wczoraj dostalam okresu i nie wiem jak to wplynie na dalszy proces mego gubienia zbednych kg...Co o tym myslicie???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1507 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Lepsza niegazowana ![]() ![]() 2.Niby nie mozna ,ale w sumie taka pastylka ma 2kcal wiec watpie zeby to jakkolwiek wplynelo na diete. Cytat:
![]() ![]() Ja chyba nie wierze ze cos moze spalac tluszcz ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do okresu. Wplywu to nie ebdzie miało chyba ze wode Ci chwiliow w organizmie zatrzyma |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1508 |
Raczkowanie
|
Oczywiscie juz Ci pisze ldygirlss
![]() ![]() DZIEŃ 1, 8 Śniadanie: FILIZANKA czarnej kawy, 1 kostka cukru Lunch:2 jajka na twardo, 200 g gotowanego szpinaku(moze byc brokul, salata lub gotowana kapusta pekinska) , 1 pomidor Obiad: befsztyk wołowy 200 g, sałata z oliwa z oliwek i sokiem z cytryny DZIEŃ 2, 9 Śniadanie: filizanka czarnej kawy,1 kostka cukru Lunch: befsztyk wolowy 200 g, sałata z oliwa z oliwek i sokiem z cytryny, 1 swizy owoc Obiad: 10 dag szynki, 2/3(niecala szklanka)szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 3, 10 Śniadanie:filizanka czaren kawy,1 kostka cukru Lunch:gotowany szpinak 200g(lub to co na gorze ![]() Obiad:10 dag szynki, 2 gotowane jajka, sałata z oliwa z oliwek i cytryną DZIEŃ 4, 11 Śniadanie:filiznaka czarnej kawy,1 kostka cukru, Lunch:tarta marchewka(jedna), 2 jajka na twardo, maly twarożek naturalny(moze byc serek wiejski) Obiad: FILIZANKA owocow z kompotu, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 5, 12 Śniadanie:duża tarta marchew z cytryną Lunch: chuda ryba 200g (np pstag, dorsz) z sokiem z cytryny Obiad:befsztyk wolowy 200g, sałata i brokuły DZIEŃ 6, 13 Śniadanie: filiznaka czarnej kawy, kostka cukru, 1 grzanka Lunch: pies z kurczaka, sałata z oliwa z oliwek i cytryną Obiad:2 jajka na twardo, duża, starta marchewka DZIEŃ 7 Śniadanie: 2/3 szklanki lub filizanka gorzkiej herbaty Lunch: gotowane chude mieso wolowe 200g Obiad:NIC MALE RADY: 1. pij 2-3 l wody to b. waznee! 2. zadnych przypraw 3. mieso waz surowe 4 rybe tylko chuda 5. oliwa z oliwek najlepsza ewentulanie olej 6. nie pij wieej kawy niz jest zalecane 7. lunch i obiad mozesz zamieniac miejsceem jessli jest tego samego dnia 8. nie jedz wiecej niz jest zalecane bo moze zburzyc efekt iety no to sie napisalam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1509 |
Przyczajenie
|
No to moja dieta wygladała prawie identycznie. Nic nie zamieniać, wszystko grzecznie zjadać, nie podjadać a efekt powinien być. U mnie zeszło ponad 5 kilo i tak się ciągle utrzymuje, a jestem ponad miesiąc po. Więc bierzcie się w garść i do dzieła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1510 |
Raczkowanie
|
a powiedz Dysia1111 jak jadlas po dietce? Normalnie czy hamowalas sie ze wszystkim?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1511 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Oczywiście będę pisała ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1512 |
Przyczajenie
|
nio i jak jest z tym okresem? bo kurde nie chciałabym wylądować u ginekologa
![]()
![]() |
![]() |
#1513 |
Raczkowanie
|
pisałam wcześniej, że zaczynam tą dietę, ale tak na prawdę nie jest ona dla mnie dobra. teraz przez wakacje pracuję i wczoraj miałam zmianę od 16-24. To był pierwszy dzień mojej diety. Nic nie dawały mi hektolitry wody, czułam się coraz gorzej i miałam zawroty głowy. Wróciłam do domu i od razu położyłam się spać. Kiedy dzisiaj znowu zaczęłam od porannej kawy było nawet ok. W drodze do łazienki zobaczyłam mgłę przed oczami, później straciłam przytomność i tak to się skończyło. Wiem, że mam słaby organizm i może dlatego. Więc nie polecam tej diety osobą, które pracują bądź się uczą (myślę, że najlepiej zrobić to wtedy kiedy ma się mało obowiązków, ponieważ dieta nie dostarcza zbyt wiele składników energetycznych) no i odradzam osobom o słabym organizmie!
taka byłam na to napalona i nici z tego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy takiej pracy i upale to logiczne...Czyli zakonczyłas diete ,tak? Jezeli naprawde chcesz schudnac to wybierz prosze madrzejsza i zdrowsza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1515 |
Przyczajenie
|
Hejo, ja dzisiaj drugi dzień
![]() Zaraz zjem befsztyka, i sałate ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 |
Raczkowanie
|
Tak wiem
![]() ![]() Mam nadzieję, że to jakoś pomoże. Zaczęłam trochę ćwiczyć i wolę jednak poczekać na lepszy efekt niż wykańczać się przy czymś takim. Zobaczymy... może się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1519 |
Wtajemniczenie
|
czemu ta tak odradzana dieta tlumaczona swoim efektem spowalniania przemiany materii opisana jest jako PRZYSPIESZAJACA przemiane?
![]() |
#1520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1521 |
Raczkowanie
|
źle to ujęłam(: nie jem rzeczy smażonych, z oleju i bardzo tłustych. Właściwie to wcześniej mało tego jadłam, ale teraz odpuściłam sobie frytki, a inne rzeczy grilluję lub gotuję na parze(:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1522 |
Raczkowanie
|
hmm nie jest tak źle , staram się trzymać w tych okolicach:P poza tym przez pracę i tak jem mniej niż wcześniej, więc nie jest trudno zmieścić śniadanie, obiad i czasami kolację w 1000 kilokaloriach (:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1523 |
Wtajemniczenie
|
cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() po co Wam to piszę? bo wiem, że nic Was nie przekona do rzucenia tej diety - reagowałam tak jak Wy teraz, z lekkim uśmiechem pod noskiem że "mi się pewnie uda". Chcę Was jedynie ostrzec, żebyście były przygotowane na to, co ta dieta może zrobić organizmowi: - w drugim tygodniu diety do toalety poszłam "na dłużej" 2 razy ![]() - było mi słabo i byłam koszmarnie rozdrazniona - im bliżej końca diety, tym większe obawy przed utyciem po jej zakończeniu - oczywiście efekt jojo, który jakimś cudem udało mi się powstrzymać, zanim moja waga doszła do wyjściowej - rozregulowanie metabolizmu - wbrew pozorom 13 dni mi wystarczyło, żeby mój organizm totalnie zwariował - wyjście z diety i "życie" po niej to był koszmar. powrót do normalnego, częstego jedzenia był trudny; chodzenie do kibelka do tej pory się nie wyrównało, choć jest lepiej; problemy z żołądkiem, bo zaczął źle reagować na większość normalnego jedzenia (powtarzam, że było to jedzenie zdrowe, nawet na drób reagowałam totalnym rozstrojem żołądka); nie wspomnę nawet o dołku psychicznym, gdy z dnia na dzień na wadze było więcej kg ![]() większość z Was pewnie się przekona prędzej czy później, że ta dieta niestety nie jest tak wspaniała na jaką początkowo wygląda. do rezygnacji z niej nikt Was nie zmusi, ale przynajmniej przyjmijcie do wiadomości, co się może dziać po jej zakończeniu i że bajki takie jak zero jojo czy szybszy metabolizm to ściema. żałuję mocno, że w ogóle zaczęłam przygodę z tą dietą. nie było warto ![]() mimo wszystko życzę powodzenia, oby ominęło Was jak najwięcej skutków DK. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1524 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No tak, wierzę w to co napisałaś. Tyle, że ja wcale nie uśmiecham się pod noskiem i myślę, że mnie efekt jojo nie spotka. Po prostu dla mnie to nie ma różnicy, ponieważ jestem przygotowana na to że przybędzie mi kilka kg wody, która spada w pierwszych dniach. Ale ja nawet nie posiadam wagi, żeby to sprawdzić- dla mnie liczą się cm. Bo jak idziesz ulicą to ktoś nie podchodzi do Ciebie i nie pyta ile wazysz, tylko ocenia Cię po tym jak wyglądasz więc dla mnie to ja mogę nawet przytyć potem dwa razy tyle ile schudnę, byle tylko cm nie wróciły. A czytałam o tym dużo. I jeśli po skończeniu diety, zacznie się regularnie ćwiczyć to nie ma takiej możliwości aby wrócić to tego co było wcześniej- no chyba że pierwszy daniem po skończeniu diery będzie tłusty kotlet, z miską ziemniaków i piwem do tego. Ja zamierzam tak jak Ty przejść na SB po skończeniu Kopenhaskiej i ćwiczyć. O dziwo czuję się na diecie dobrze (4 dzień dziś), byłam już na aerobicu, a dziś wybieram się na basen dlatego proszę nie piszcie, że zawsze ta dieta powoduje osłabienie, omdlenie itp. Itd. No to zależy tylko i wyłącznie od organizmu. Ludzie którzy wymyślą sobie „od jutra Kopenhaska” to dzisiaj trzeba się najeść są dla mnie zabawni. Ponieważ opychają się jak za przeproszeniem świnki, potem nagle ograniczają się do kawy na śniadanie więc nic dziwnego że organizm się buntuje. Myślę też, że to byłoby tak na każdej innej diecie nie tylko kopenhaskiej. Ale cóż, to już indywidualne podejście. Do diety się trzeba przygotować czy to jest SB, czy Kopenhaska czy jakaś inna, nie można z dnia na dzień zabrać organizmowi czegoś co mu się dostarczało w dużych ilościach przed dietką- to jest dla mnie główny powód braku koncentracji nio i troszkę te komentarze. Bo jak naczytałam o łamaniu paznokci, wypadaniu włosów to zaczęłam to nadmiernie sprawdzać- każdy włos był strachem że zaraz będzie kolejny ale potem przypomniałam sobie moją szczotkę do włosów sprzed odchudzania i niczym się nie różniła ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no i tak jak wspomniałam: nie będę krzyczeć żeby ktos zrezygnował, mogę jedynie podzielić się swoimi przeżyciami związanymi z kopenhaską. wiem że płaski brzuszek cieszy, bo skakałam ze szczęścia jak patrzyłam na mój ![]() Tobie i Wam w ogóle życzę, żeby niepożądane skutki kopenhaskiej jednak były mniejsze niż u mnie. ![]() noo i nie przesadzaj z tą obserwacją, czy z włosami i samopoczuciem jest wszystko ok ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1526 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A teraz żegnam poniewaz ide wypić moją pyszną kawę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1527 |
Przyczajenie
|
Co myślicie o zastąpieniu wołowinu piersią z kurczaka, bo na ten befsztyk juz patrzeć nie mogę ;((
Czytałam że wołowina ma dużo l-karnityna i dlatego powinno się ja jeść, ale tak sobie pomyślałam, żeby łykać l-karnityne a wołowine odstąpić ![]()
![]() |
![]() |
#1528 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie .. Czy przez 10 dni stosowania bardzo restrykcyjnej diety (kopenhaskiej) mogłam sobie bardzo spowolnic przemiane materii ? Jaką diete - o jakiek kaloryznosci poinnam teraz stosować, żeby nie przytyc ? Dodam, że ćwiczyć bede 1,5 - 2 h dziennie ..
Bardzo prosze o odpowiedź! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1529 |
Przyczajenie
|
APOLAINA
Po zakończeniu diety, przez jakieś dwa tygodie, starałam się jeść niekalorycznie, ale wychodziło tego niemało. Czyli było to głównie mnóstwo sałatek z pomidorów, pekińskiej, ogórków, papryki itp. tylko posolone i popieprzone, bez majonezu czy śmiety, chudy twarożek. Później zaczełam jeść coraz konkretniej, tylko w małych porcjach. I wlaściwie to teraz jem wszystko. Tylko ja do tego trochę się ruszam, bo jednak uważam, że ruch jest potrzebny. Staram się biegać 2-3 razy w tygodniu po ok. 2.5 km, a od wczoraj zaczęłam ćwiczenia na brzuch, bo wałki na brzuchu to moja zmora. I powiem wam, że podczas DK też nie odwiedzałam ubikacji, a teraz, mimo że zawsze miałam kłopoty z zaparciami, te rzeczy wyglądają duzo lepiej. Może dzięki dużej ilości warzyw i bieganiu, a może DK rzeczywiście na to jakoś wpłynęła. Nie wiem. POzdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1530 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta kopenchadzka
dziewczyny dacie rade!!! ja juz jestem 4 dzien na diecie i jest dobrze...tylko nie mozna myslec o jedzeniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.