|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1532 |
Przyczajenie
|
Teraz jestem na tygodniowym cytrynowym detoksie, po którym zamierzam przejść na kopen.
A później SB. Mój cel - 15kg razem. Byłam raz na kopenie, ale przerwałam po 6 dniu, gdyż były święta, a ja, o głupia, zaczęłam dietę tą tuż przed nimi. I chyba nikt się nie spodziewał, że będę trzymała się jej w czasie ogólnego obżarstwa? Później zapomniałam o tej dziecie, ale w czasie 6 dni schudłam 4kg. I wróciło, ale przez moją głupotę, bo NIE MA czegoś takiego jak efekt jojo. Łasuchy nazwać tak mogą obżarstwo 'po dietowe', gdy jedzą tyle samo co prze d nią, lub więcej 'bo skoro schudłam/em to mogę sobie pozwolić'. Pikuś prawda ![]() Jest takie coś jak wychodzenie z diety i właśnie to powinien każdy zastosować po dietach typu kopen. I jojo nie będzie, zapewniam. Za 7 dni się odezwę po swoim detoksie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1533 |
Wtajemniczenie
|
Sharmen nieprawda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś rozpoczęłam. Na stracie 2 błędy, bo po 1wsze, wypiłam kawę z mlekiem, ale obiecuję, że jutro będzie bez no i troszkę posoliłam lunch.. mięso na kolację też troszkę posolę, a może uda mi sie zjeść bez soli..poza tym przygotuję je w parowarze a nie z patelni. Dziś też rzuciłam palenie....chyba najgorzej ze wszystkich to zniosę...rzuciłam na raz wszystko co lubię...ale nic..jak się bawić to się bawić.
Ps. pytałam lekarza ad. jadłospisu i powiedział, że dieta jest do przyjęcia, jadłospis jest monotonny, ale nie zapędzi Cię do grobu na bank, a jedyne zastrzeżenie jakie miał lekarz, to odnoście kawy na czczo... jak się ma problemy z flakami to może być problem! U mnie nie ma problemu, zawsze piję kawę na czczo, a dotąd jeszcze papieros był... i żyję! Dla tych którzy nie mogą tego znieść jest rada (od lekarza), żeby przed kawką zjeść chociaż pół tego jogurtu naturalnego, on działa osłonowo na żołądek, a na dietę jakoś fatalnie nie wpłynie chyba... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1536 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta kopenchadzka
Jestem wegetarianinka. Czym najlepiej zastapic befsztyk i szynke w tej diecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1537 |
Zadomowienie
|
Jezu, za tego typu komentarze od razu powinny polecieć karne, i ogólnie cały ten wątek o pseudo-cudownej kopehaskiej powinien wylądować na KZ.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1538 |
Zadomowienie
|
A ja bym proponowala polaczyc watki..
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nhaska&page=43 I odradzala tego typu bezsensowne diety ![]()
![]() |
#1539 |
Przyczajenie
|
Hej! Muszę przyznać, ze jestem zaskoczona Waszymi opiniami, Dziewczyny (tymi negatywnymi)!
Znam osobę, która po diecie kopenhaskiej schudła 12 kilo, a dzisiaj (kilka tygodni PO) czuje się świetnie i nie tyje, mimo że wróciła do dawnych nawyków żywieniowych. Nie wiem w czym tkwi sekret? ![]() Ja rozpoczynam już 11 dzień, a schudłam jak dotąd 6 kg (wszytko, co udało mi się "przywieźć" z wakacji ![]() ![]() Napiszę jak rezultaty po zakończeniu 13go dnia, ale narazie jest spoko. Myślę, że jeżeli po zakończeniu kuracji ograniczę nieco słodycze, będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1540 |
Przyczajenie
|
Chociaż, po głębszym przemyśleniu - nawet jeżeli kuracja nie spowoduje zmainy mojego metabolizmu na kolejne dwa lata, to i tak będę szczęśliwa, że w tak krótkim czasie udało mi się wrócić do starej wagi!
Bez tej diety, ograniczając słodycze czy pijąc "cudowne" herbatki odchudzające, zrzucenie tych 6 kilo pewnie zajęłoby mi cały semestr ![]() A może po prostu jestem optymistką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1541 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1543 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Teraz - po zakończeniu kuracji - nie opycham się już słodyczami tak jak przedtem. Myślę więc, że utrzymanie wagi nie będzie dla mnie aż tak wielkim problemem. Ale to były dwa tygodnie ścisłej diety, a nie dwa miesiące... Wiem, że kosztowało mnie to dużo wysiłku i samozaparcia, ale bardzo zależało mi na czasie. Dlatego zdecydowałam się na tak drastyczny krok. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1544 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
i nie jest to dla mnie scisla dieta, ale glodowka. czytam ten watek od jakiegos czasu i jestem przerazona ![]() ![]() i nie bynajmniej dlatego, ze nie dalabym rady... a zalezalo Ci na czasie, poniewaz np. mialas jakas impreze, na ktora chcialas wskoczyc w sukienke o rozmiar mniejsza - czy tez po prostu nalezysz do tych "niecierpliwych"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1545 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Postanowiłam zatem zgubić to i owo zanim wrócę na studia i spotkam się ze znajomymi. Tak, aby nie było widać różnicy między mną "przed" i "po" wakacjach ![]() Dobrze to czy źle, przebrnęłam jakoś przez te dwa tygodnie katorgi. I narazie mam się dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1546 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() widzę że bardzo negatywnie nastawiona większość... ja uważam że jak ktoś ma z czego schudnąć to mu ta dieta nie zaszkodzi... takie panienki typu 170cm i 65kg to może trafiają do szpitali - bo się w 34 nie mieszczą i muszą schudnąć... (oczywiście uogólniam) moja mama co roku robi sobie głodówkę - lepsze niż kopenhaska ![]() ja niestety nie mogla bym nic nie jeść ![]() ![]() jestem w trakcie picia kawki ![]() ![]()
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1548 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() nie pije kawy... wczoraj wypiłam ale nie chce mi sie tej kawy dziś - jak myślicie? ona chyba nie jest za ważna nie??
![]() |
#1549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1550 |
Raczkowanie
|
na mnie kawa nie działa pobudzająco więc myśle ze bedzie ok... za to wypiłam białą herbatkę...
![]() ![]()
![]() |
#1551 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
Jak długo jesteś już po tej dietce?
![]() |
#1553 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 |
Zakorzenienie
|
To ja nie chcę krakać, ale jojo jeszcze może być przed Tobą
![]() ![]()
![]() |
#1555 |
Raczkowanie
|
jak ktoś je normalnie - tzn nie obżera się to moim zdaniem nie powinno być efektu jojo...
ja już mam plany na po kopen ![]() ![]() ![]() dzisiaj rewelacja!!! wczoraj byłam słaba - a dziś nic - ani nie byłam jakoś głodna anie nie jestem słaba ![]() zaraz jak kupię wagę ![]() ![]()
![]() |
#1556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja na ten diecie schudłam 13 kg, cieszyłam się jak dzika, dopóki nie zaczęło przybywać, w końcu z gratisem nawet dostałam ![]()
![]() |
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod kontrolą lekarza?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 |
Zadomowienie
|
hej a ja po raz kolejny chce sie przymierzyc do tej diety..tylko ze pewnie znowu nie wytrzymam ,nie mam w nikim mobilizacji, checi do cwiczen bo wiem ze 3 dni diety i znowu pewnie to rzuce ;( jestem do niczego........
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1559 |
Raczkowanie
|
![]() moja mama była na sesji głodówkowej kiedyś tam (tj parę osób wyjechało na wakacje się odchudzić) i to było wszystko pod kontrolą lekarza, cały miesiąc na wodzie. Dzięki temu schudła, pozbyła się nadciśnienia, kłopotów z wątrobą i np z mniej ważnych ma świetną cerę... teraz robi sama sobie głodówki tygodniowe lub 2tygodniowe na podstawie książek które dostała i naprawdę jest to fajne tylko trzeba wiedzieć co i jak np już na 2 tygodnie przed nie je mięs i coś tam... a co do uogólniania to chodziło mi o laski które są szczupłe, a chcą być chude!!! które odchudzają się choć nie mają z czego!!! takie lądują w szpitalach... dzień 7 jest świetnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() POWODZENIA!! nie patrz na innych tylko na to jak ty się z sobą czujesz ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.