|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
Hej Kobiety, od poniedziałku to jest 05.01.09r. zaczynam dietę kopenhaską. Czytałam o jej wadach i zaletach, jednak zdecydowałam, że spróbuję. Po zakończeniu diety będę stosowała dietę 1000 kcal i regularne ćwiczenia. Myślę, że to uchroni mnie przed efektem jo-jo. Zdecydowałam się na tą dietę, głównie dlatego, że zależy mi na szybkiej utracie wagi. Mam nadzięje, że wytrzymam te 13 dni i udowodnię sobie, że mam silną wolę.
Szczęścia dwa: ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-11327.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-51291.png Edytowane przez asiuleczka_kubeczka Czas edycji: 2008-12-31 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1592 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny ... jesli bym mogla doradzic osobom ktore zaczynaja lub kontynuja ta diete aby zrezygnowaly ... ja tez mialam zapal do tej diety ogromny oczywiscie skutek byl rewelacyjny bo schudlam 12 kg ale... w kolejnych miesiacach lapalam wszelkie wirusy i organizm byl poprostu wycieczony ... oczywiscie kazdy ma prawo wyboru ale po co sie katowac ... a pozniej przyplacic zdrowiem bo jednak organizm nie ma zasobow potrzebnych do zycia i zdrowia i zaczyna sie buntowac a co za tym idzie poddaje sie innym czynnikom z zewnatrz ... moja opinia jesli chodzi o ta diete - nigdy wiecej ... wroccie do stron gdzie ja pisalam i zobaczycie jak ta dieta zamydla oczy ... czlowiek jest zadowolony z rezultatow nie liczac sie o konsekwencje ... po diecie oczywiscie nie mialam efektow jojo bo zmienilam calkowicie moj styl zycia ale to nie ze wzgledu na ta diete ... stwierdzilam ze mozna zyc i normalnie jesc a nie tyc ... tyle ... powodzienia dziewczynom ktore nadal chca stosowac ta diete ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1593 |
Rozeznanie
|
sama widzisz każda z nas liczy na taki spadek wagi. I tylko te, które liczą na prawdziwy cud po zakończeniu diety wracają do ogromnych ilosci weglowodanów. a reszta chce zmienić swoje dotychczasowe menu na bardziej zdrowe i racjonalne. Tylko potrzebny jest na początek taki kop.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeszcze po zakończeniu masz zamiar przejść na 1000kcal + ćwiczenia? Ty to nazywasz zdrowym i racjonalnym? zdrowa kobieta je min. 2000kcal. ciekawe czy padniesz - po miesiącu czy dwóch? i kiedy pojawi się jo-jo. Żeby nie było, że nie ostrzegałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1595 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1596 |
Przyczajenie
|
ale dlaczego nie zacytowalas dalszej czesci mojego postu ??? ja tylko tak napisalam zeby was ostrzec bo tez taka bylam glupia ale juz zmadrzalam i dlatego was ostrzegam i tyle ... po fakcie przyznacie mi racje ale bedzie za pozno ... zdrowie jest najwazniejsze ... poprostu mniej jesc ale nie kosztem zdrowia ... organizm ma zapotrzebowania a ta dieta wykancza maksymalnie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dieta kopenhaska to jest ostatnia deska ratunku dla osób z poważną otyłością, którym tusza uniemożliwia ćwiczenia. A Ty kakafoniaa jak chcesz schudnąć, to ułóż sobie dietę na -300kcal ujemnego bilansu, wrzuć trening siłowy + aerobowy i schudniesz w 3 miesiące trwale na długie lata. Ale nie, oczywiście lepiej schudnąć 10 kg w 2 tygodnie, później katować się dietą 1000kcal + ćwiczenia, stracić okres, stracić połowę włosów, zepsuć sobie cerę, być może wpaść w ED i w końcu przytyć 20kg. Wybór należy do Ciebie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chodziło mi raczej o redukcje weglowodanów i jedzenie mniejszych porcji jedzenia. Też nie należę do osób, które uwielbiają katować swój organizm. Kopenhaska to jedyna taka dieta. Przeprowadzę ją tylko raz, żeby przekonać się czy wytrwam. I nigdy więcej. Bo po prostu chciałam się skupić na tej kwesti. Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-01-05 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1599 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przepraszam mój błąd, źle popatrzyłam. A dlaczego nie chcesz schudnąć zdrowym sposobem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1601 |
Rozeznanie
|
to zabrzmi strasznie głupio i niedojrzale może ale jestem zbyt niecierpliwa. Próbowałam odchudzać się zdrowymi sposobami, ćwiczenia rano i wieczorem, więcej białka mniej złego i efekty były naprawde zadowalające. ale teraz nie mam w sobie tej cierpliwości.
dlatego wybrałam tą dietę bo dałam się skusić na szybką utratę wagi. i licze się ze wszystkimi konsekwencjami jakie za soba niesie. z drugiej jednak strony każdy organizm jest inny. jednym juz po pierwszym dniu tej diety kręci się w głowie a inni wytrzymują do końca i jeszcze ją chwalą. gdybym się zle czuła i gdybym mdlała każdego dnia z jej powodu to bym przerwała. ale nie odczuwam niczego takiego, naprawdę. moje życie i moja dieta nie opiera się na dewizie do celu mimo wszystko i po trupach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1602 |
Raczkowanie
|
Z dieta kopenhaską zwolniony metabolizm jest jak w banku. Do tego anemia, problemy z wydolnością serca a potem efekt jojo.
Powodzenia tym, które się na to piszą
![]() |
![]() |
#1603 |
Przyczajenie
|
podzielam zdanie przedmowczyni ... ja wlasnie mialam problemy z sercem po tej diecie ... dziewczyny ktore nadal sa za ta dieta naprawde zrezygnujcie ... szkoda zdrowia i zycia... nie odbudujecie sie po tej diecie psychicznie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1604 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1605 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wyżne wydarzenie w moim przypadku to wielka rodzinna impreza, z która nie widziałam się dość długo więc chce się pokazać z jak najlepszej strony. i żeby nie mówili znów "jak ona przytyła" tylko tym razem "jak ona schudła" Wiem, że chcesz dla mnie dobrze i że pewnie uważasz mnie za pustą dziewczynę, która dała się wkręcić w coś co ją zniszczy a efektów nie da. ale co ja na to poradzę, że mnie to tak skusiło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta dieta będzie miała przynajmniej taki plus, że jeśli pociągnie za sobą negatywne skutki, to przynajmniej na drugi raz będziesz wiedzieć, że nie tędy droga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1607 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawet jak teraz sobie strzelisz kopenhaską to Cię czeka potem efekt jojo i dopiero będzie tragedia bo będą mówić "ona zamiast przechodzić przez drzwi to się turla"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1608 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
No zobaczymy jak będzie. póki co włosy mi garściami nie wypadają, paznokcie się nie łamią, serce mi nie kołacze... Być może jak mówicie przyjdzie później, wtedy też będę się martwić. Cytat:
![]() Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-01-06 o 20:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1609 |
Raczkowanie
|
![]()
jak wiadomo kazdy organizm inaczej reaguje na ta diete. Przechodzilam ją 2 razy. Pierwszy raz skonczylam na 8 dniu bo wypadla jakas tam impreza i skusilam sie na 2 drinki a pozniej to juz sie potoczylo... po tych 8 dniach waga pokazala 5 kg mniej i utrzymala sie jakies 3 miesiace bo po zakonczeniu diety powrocilam do dawnego sposobu odzywiania (czyt.b.złego). Za drugim razem stosując diete schudlam juz 8 kg jednak nieco modyfikowalam kopenhadzka bo nie wierze w to,ze stosujac sie jej scisle poprawie przemiane materii. A mianowicie np zamiast salaty z cytryna robilam sobie surówke z sałaty,tarkowanej marchewki i odrobiny sosu knorr,zamiast befsztyka jadłam gotowaną lub smazona w przyprawie gyros(zawsze to lepsze od panierki:P) piers z kurczaka. reszta mi pasowala wiec jej nie zmienilam. Piłam duzo wody niegazwoanej i kilka razy w ciagu tych 13 dni wypiłam swiezy sok marchewkowy, łykałam tabletki witaminowe. Nie czulam sie głodna, cieszylam sie z utraty wagi i bylam zadowolona z efektów, jednak wiedzialam ze aby utrzymac to nie moge powrocic do dawnych nawykow zywieniowych... od zakonczenia diety minął juz prawie rok i z tych straconych 8 kg wrocil mi 3 moze 4. uwazam ze jak na tak długi okres czasu to i tak nie duzo.
W dalszym ciagu jestem niezadowolona z mojej wagi i wyglądu, w przyszłym roku wychodze za mąż i marze o pieknej sylwetce. Zawsze o niej marzylam. I chem to urzeczywistnic. Postanowilam ze mam rok na zrzucenie kilogramow, nie wiem ilu, moze 10, moze 15 a moze i 20. To zalezy od tego jak bede wygladac bo przy moim wzroscie (180) nie chcem byc bardzo szczupla ale szczupla. Kopanhaska ma dla mnie tylko jedna najwazniejsza zalete. Kiedy widze,ze spadaja mi kg od początku, po zakonczeniu jej mam motywacje do dalszego chudniecia i uwazam aby te kg nie wrocily a wrecz przeciwnie, spadły jeszcze mocniej. Takze dieta ta jest dla mnie dobrym startem. W ciagu 13 dni przyzywczajam sie do mniejszej ilosci jedzenia i po 2 tygodniach nie czuje głodu a jesli nawet to napewno w mniejszym stopniu, gdyz zołądek zdązył sie skurczyc. Motywacje mam teraz bardzo mocna, czasu duzo i mam nadzieje ze sie uda, bo jak nie to juz zawsze bede "większą dziewczynką" ... :P Bo chyba lepszej motywacji jak wlasne wesele nie moze byc ![]() Nikogo nie namawiam do stosowania tej diety, jednak jestem pewna ze tak jak dla mnie, innym moze byc ona jakimś startem w walce o piekna sylwetke. Tylko pamietajmy, że jesli bedac na niej odczujemy negatywny wpływ na nasz organizm, powinnismy ja przerwac. Ja osobiscie nie odczuwalam nic złego. Edytowane przez kasiunka8998 Czas edycji: 2009-01-07 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1610 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W imię zasady nic przeciwko sobie. Przecież gdybym się źle po niej czuła to napewno bym jej do końca nie przeprowadzała. Ważniejsze jest dobre samopoczucie niż mniej na wadze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1611 |
Raczkowanie
|
Niby tak ale chodzi o to ze niektorzy dzialaja wbrew sobie i mimo ze niemal mdleja to ciagną ta diete dalej i mysle ze stąd jest tylu jej przeciwnikow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1612 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1613 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 |
Zadomowienie
|
czy ktos zaczyna ta dietke ?? Ja zaczelam dzis ,chce wyprobowac swoja silna wole a ze jestem przeziebiona,jesc mi sie nie chce to moze przetrwam ;-) Pozniej chce przejsc na South beach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1615 |
BAN stały
|
Przy tej diecie nie możesz stosować żadnych przypraw, bo przt tej diecie chodzi o to żeby śćiśle tzrymać się tego co masz w jadłospisie, jeżeli cos zmienisz to mozesz przerwać dietę bo nie będzie miała ona mnajmnijszego sensu i na pewno nie przyniesie efektów!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja przerwałam schudłam na niej 2 kg a na chwile obecna mam -3,5kg i chudnę nadal ograniczając jedzenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1617 |
Zadomowienie
|
ja tez ograniczam jedzenie powiem tak ta kopenhaska jest do kitu ale ze jestem chora to i tak nie moge nic przelknac wczoraj przez caly dzien tylko platki z blonnikiem :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta kopenchadzka
Odradzam diete kopenhadzka stosowałam ja trzy dni myslałam ze umrę już po scianach chodziłam masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1619 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1620 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.