|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
![]() |
![]() |
#1682 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
No właśnie, wiem że byłoby ciężko trzymać się diety jak mnie dużo w domu nie ma. Jednak zadowolona byłam z efektów i czułam się w normie. Więc kurde trochę mi szkoda, że taka "niemobilna" jestem
![]()
![]() |
#1683 |
Zadomowienie
|
no głupio by było przerywać, a jeszcze gorzej lecieć bez efektów;/ a mogłoby tak być w Twoim przypadku;]
![]() |
![]() |
#1684 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Jajka i mięsko mogę zawinąć w folię i wziąć jako posiłek
![]() ![]() No trudno... Chyba muszę poczekać, aż usiądę na tyłku w domu na dwa tygodnie ![]() Ale za dietujące trzymam kciuki... ![]()
![]() |
#1685 |
Zadomowienie
|
shineE całkiem ok się czujesz? kurcze chciałabym ją
![]() |
![]() |
#1686 |
Raczkowanie
|
a kiedy nie moge czegos zjesc bo nie mam dostepu czy cos to moge po prostu niczego nie zjesc, nie?
![]() |
#1687 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
rurzana, raczej trzeba się trzymać tej diety. Ja również nie będąc w domu mogłabym sobie teoretycznie odpuścić te posiłki, ale jednak to już byłoby zerwanie z dietą. Dostarczasz dużo błonnika i białka tymi posiłkami wbrew pozorom. No i pobudzasz jednak układ trawienny do pracy.
Z tego co wiem, można zastąpić szpinak brokułami, a befsztyk pirsią z kurczaka - dziewczyny tak robiły.
![]() |
#1688 | |
Zadomowienie
|
nieee! odpada nie ma sensu
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1689 |
Gość
|
witajcie Kochane, i ja się do Was przyłączę, od jutra start
![]() ![]() pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1690 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
skorpion, absolutnie nie powinnaś stosować ŻADNEJ diety. Wg wskaźnika BMI masz niedowagę!
Niewielką, ale jest to już niedowaga! A zwłaszcza tak restrykcyjna jak kopenhaska. Jeśli nie podoba Ci się Twoje ciało i chcesz je wyrzeźbić - zacznij ćwiczyć, zdrowo się odżywiać. O dietach zapomnij dziewczyno, bo wpędzisz się w stany chorobowe !
![]() |
#1691 |
Gość
|
ale widzisz, tu jest to cos: moja waga jest niska bo mam ZERO, ale to absolutne zero miesni (mam astme i praktycznie cala figure zawdzieczam tylko dieta, bo nie moge prawie w ogole sie ruszac od razu hiperwentylacja...) a jak wiecie tluszcz jest o wiele lzejszy od miesni i wcale nie jestem chuda. Owszem gruba tez nie, ale bardzo by mi odpowiadalo zrzucenie tak no powiedzmy 3 kg
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1692 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Kochana, nie masz absolutnie żadnych możliwości ćwiczeń? Może zapytałabyś się o to lekarza?
Może stretching, pilates, odmiana jogi? Są to całkiem spokojne 'sporty'. Nie sądzę, abyś schudła w zdrowy sposób, ponieważ organizm będzie się bronił utraty kilogramów w momencie, kiedy już mu ich brakuje. A nie warto niszczyć sobie zdrowia dla kilku kg mniej, naprawdę. Moim zdaniem powinnaś postawić na zdrową, zbilansowaną dietę (białko sprzyja rozwojowi mięśni na przykład) i delikatne ćwiczenia (które powinnaś skonsultować z lekarzem). Osobiście szczerze odradzam Ci kopenhaską, jak inną - jakby nie było - głodówkową dietę...
![]() |
#1693 |
Zadomowienie
|
Insane ma racje
skorpion poczytaj sobie troche o K. zresztą też masz niedowagę! zaraz może być zapóźno ![]() ucz się na błędach innych;] i raczej odpuść
![]() |
![]() |
#1694 |
Gość
|
moze masz racje Insane, nie chce z drugiej stronby doprowadzic do zmeczenia organizmu, wypadania wlosow, utraty miesiaczki itd. Zrobie tak: pojde do lekarza, powiem ze chcialabym poprawic figure i niech on mi cos konretnie zaproponuje (jak mowisz: odpowiednia dieta, nieglodowkowa i moze jakies cwiczenia?)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Jeśli chodzi o osłabienie, możesz łykać witaminki od czasu do czasu
![]() Wymienione wyżej ćwiczenia nie powinny powodować u Ciebie ataków astmy, zasadniczo nawet ciśnienie nie ma prawa się przy nich zbytnio podnosić ![]() ![]()
![]() |
#1696 |
Gość
|
ok, dzieki, pochwalę Ci się za kilka dni co polecił mi specjalista
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
Kochana bez sensu jest dla Ciebie dieta kopenhaska. Odradzam. Wystarczy stosować dietę MŻ ![]() Jedz zdrowo, regularnie. nie zabieraj się za nią jeśli chcesz zrzucić 3kg. Możesz pić również czerwoną herbatkę. mam 165cm wzrostu i ważę 70kg. Chcę schudnąć 5-10kg.
Wtuliłam twarz w jego ramię. - Kocham Cię - szepnęłam. ![]() Edytowane przez shineE Czas edycji: 2009-03-11 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Gość
|
a ile masz lat? ja 18, nie jestem dojrzala kobieta ktora ma zaraz rodzic dzieci
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Chciałam podzielić się z Wami moimi doświadczeniami... Miesiąc temu skończyłam kopenhaską i waga stoi od miesiąca...jo-jo nie ma, ale tylko dlatego, że nadal stosuję diety redukujące i dużo ćwiczę...i NIC...mam totalny zastój... Mam nadzieję, że was to nie spotka ![]() Ale jestem załamana bo kopenhaska skutecznie zahamowała mój metabolizm...Schudłam na niej 6 kg i naprawdę byłam dumna z siebie...do czasu... Wiem, że zdecydowane nie zniechęcę do tej diety... ![]() Dodam tylko, że skusiłam się na tę dietę bo gwarantowała przyśpieszenie metabolizmu i dalszy spadek wagi po ukończeniu jeśli się oczywiście nie wróciło do starych nawyków... no i d....a ![]() Trzymajcie się! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem po prostu ta dieta nie jest dla Ciebie, ale zrobisz jak uważasz... Są diety odpowiedniejsze niż ta. to tyle
![]() |
![]() |
#1701 |
Zadomowienie
|
skorpionku K.była by wspaniałą degradacją dla naszych org. przy takim bmi, i wogóle
![]()
![]() |
![]() |
#1702 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Czuję się okej. Zaraz idę przygotować lunch.
![]() |
#1703 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pragnę zwrócić uwagę na wytłuszczone zdania. też byłam na kopenhaskiej 6 dni i nie dałam sobie nic złego o niej powiedzieć. Bo mądry polak po szkodzie i każdy uczy się na swoich błędach. Mi też zahamowała metabolizm, długo musiałam to naprawiać. teraz jestem na south beach; jem do syta więc głodu nie znam a mimo to chudnę i czuję się ze sobą coraz lepiej ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 |
Gość
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Mój 2 dzień kopenhaskiej;D jak na razie czuje się świetnie, trochę mi słabo wiadomo w końcu ostatnio doprowadziłam swój żołądek do ogromnych rozmiarów! ...ale nie jestem dziś tak głodna jak wczoraj ![]() Nie oczekuje od diety jakiś rewelacyjnych wyników, bardziej traktuję ją jako zaprawę przed wyrobieniem sobie dobrych nawyków żywieniowych ![]() Woda galicjanka z cytrynką jest suuuper;D polecam i powodzenia!! wzrost:173cm waga:70kg ---> cel:60kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
Przyczajenie
|
mój pierwszy dzień zaczynam z waga 78 kg a wzrostem 156 mam sporo nadwagi ale chce z tym skończyć lato idzie mam nadzieje że wytrzymam te 13 dni choć na pewno nie będzie łatwo cieszę się że tu jesteście zawsze raźniej z wami pozdrawiam wszystkich a szczególnie tych którzy już tyle wytrzymali oby tak dalej Monika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej dziewczyny od dzisiaj zaczynam stosować diete kopenhadzką
![]()
![]() |
#1708 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Raczkowanie
|
O jejku...przepraszam za błąd!!!!
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- I wcale nie babram sobie organizmu :P Już nie raz stosowałam tą dietę i świetnie się po niej czułam ![]()
![]() |
#1710 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.