|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
|
|
|
#1682 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
No właśnie, wiem że byłoby ciężko trzymać się diety jak mnie dużo w domu nie ma. Jednak zadowolona byłam z efektów i czułam się w normie. Więc kurde trochę mi szkoda, że taka "niemobilna" jestem
|
|
#1683 |
|
Zadomowienie
|
no głupio by było przerywać, a jeszcze gorzej lecieć bez efektów;/ a mogłoby tak być w Twoim przypadku;]
|
|
|
#1684 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Jajka i mięsko mogę zawinąć w folię i wziąć jako posiłek
ale ze szpinakiem nie dam rady ![]() No trudno... Chyba muszę poczekać, aż usiądę na tyłku w domu na dwa tygodnie ![]() Ale za dietujące trzymam kciuki...
|
|
#1685 |
|
Zadomowienie
|
shineE całkiem ok się czujesz? kurcze chciałabym ją
|
|
|
#1686 |
|
Raczkowanie
|
a kiedy nie moge czegos zjesc bo nie mam dostepu czy cos to moge po prostu niczego nie zjesc, nie?
|
|
#1687 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
rurzana, raczej trzeba się trzymać tej diety. Ja również nie będąc w domu mogłabym sobie teoretycznie odpuścić te posiłki, ale jednak to już byłoby zerwanie z dietą. Dostarczasz dużo błonnika i białka tymi posiłkami wbrew pozorom. No i pobudzasz jednak układ trawienny do pracy.
Z tego co wiem, można zastąpić szpinak brokułami, a befsztyk pirsią z kurczaka - dziewczyny tak robiły.
|
|
#1688 | |
|
Zadomowienie
|
nieee! odpada nie ma sensu
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1689 |
|
Gość
|
witajcie Kochane, i ja się do Was przyłączę, od jutra start
Moge Was zapytac o wasza wage i wzrost ? Ja mam niecale 160 cm i waze okolo 47 kg i chcialabym zrzucic tak do 44 kg (myslicie ze z kopenhaska sie uda?) ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1690 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
skorpion, absolutnie nie powinnaś stosować ŻADNEJ diety. Wg wskaźnika BMI masz niedowagę!
Niewielką, ale jest to już niedowaga! A zwłaszcza tak restrykcyjna jak kopenhaska. Jeśli nie podoba Ci się Twoje ciało i chcesz je wyrzeźbić - zacznij ćwiczyć, zdrowo się odżywiać. O dietach zapomnij dziewczyno, bo wpędzisz się w stany chorobowe !
|
|
#1691 |
|
Gość
|
ale widzisz, tu jest to cos: moja waga jest niska bo mam ZERO, ale to absolutne zero miesni (mam astme i praktycznie cala figure zawdzieczam tylko dieta, bo nie moge prawie w ogole sie ruszac od razu hiperwentylacja...) a jak wiecie tluszcz jest o wiele lzejszy od miesni i wcale nie jestem chuda. Owszem gruba tez nie, ale bardzo by mi odpowiadalo zrzucenie tak no powiedzmy 3 kg
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Kochana, nie masz absolutnie żadnych możliwości ćwiczeń? Może zapytałabyś się o to lekarza?
Może stretching, pilates, odmiana jogi? Są to całkiem spokojne 'sporty'. Nie sądzę, abyś schudła w zdrowy sposób, ponieważ organizm będzie się bronił utraty kilogramów w momencie, kiedy już mu ich brakuje. A nie warto niszczyć sobie zdrowia dla kilku kg mniej, naprawdę. Moim zdaniem powinnaś postawić na zdrową, zbilansowaną dietę (białko sprzyja rozwojowi mięśni na przykład) i delikatne ćwiczenia (które powinnaś skonsultować z lekarzem). Osobiście szczerze odradzam Ci kopenhaską, jak inną - jakby nie było - głodówkową dietę...
|
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
Insane ma racje
skorpion poczytaj sobie troche o K. zresztą też masz niedowagę! zaraz może być zapóźno ![]() ucz się na błędach innych;] i raczej odpuść
|
|
|
#1694 |
|
Gość
|
moze masz racje Insane, nie chce z drugiej stronby doprowadzic do zmeczenia organizmu, wypadania wlosow, utraty miesiaczki itd. Zrobie tak: pojde do lekarza, powiem ze chcialabym poprawic figure i niech on mi cos konretnie zaproponuje (jak mowisz: odpowiednia dieta, nieglodowkowa i moze jakies cwiczenia?)
|
|
|
|
|
#1695 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Jeśli chodzi o osłabienie, możesz łykać witaminki od czasu do czasu
a na włosy i paznokcie (które rzeczywiście cierpią w czasie diety) polecam np. skrzyp, skrzypovitę, silicę - jest masa tego typu preparatów.Wymienione wyżej ćwiczenia nie powinny powodować u Ciebie ataków astmy, zasadniczo nawet ciśnienie nie ma prawa się przy nich zbytnio podnosić dopytaj lekarza, tak będzie najlepiej
|
|
#1696 |
|
Gość
|
ok, dzieki, pochwalę Ci się za kilka dni co polecił mi specjalista
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Zadomowienie
|
Kochana bez sensu jest dla Ciebie dieta kopenhaska. Odradzam. Wystarczy stosować dietę MŻ ![]() Jedz zdrowo, regularnie. nie zabieraj się za nią jeśli chcesz zrzucić 3kg. Możesz pić również czerwoną herbatkę. mam 165cm wzrostu i ważę 70kg. Chcę schudnąć 5-10kg.
Wtuliłam twarz w jego ramię. - Kocham Cię - szepnęłam. Edytowane przez shineE Czas edycji: 2009-03-11 o 17:41 |
|
|
|
|
#1698 |
|
Gość
|
a ile masz lat? ja 18, nie jestem dojrzala kobieta ktora ma zaraz rodzic dzieci
Na razie moge byc... filigranowa
|
|
|
|
|
#1699 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Chciałam podzielić się z Wami moimi doświadczeniami... Miesiąc temu skończyłam kopenhaską i waga stoi od miesiąca...jo-jo nie ma, ale tylko dlatego, że nadal stosuję diety redukujące i dużo ćwiczę...i NIC...mam totalny zastój... Mam nadzieję, że was to nie spotka ![]() Ale jestem załamana bo kopenhaska skutecznie zahamowała mój metabolizm...Schudłam na niej 6 kg i naprawdę byłam dumna z siebie...do czasu... Wiem, że zdecydowane nie zniechęcę do tej diety... Jeśli mogę coś doradzić to zamiast szpinaku jadłam brokuły, zamiast befsztyka - tatar smażony bez tłuszczu. Codziennie zażywałam zestaw witamin i nie miałam czegoś takiego jak zawroty głowy, omdlenia itp..Dodam tylko, że skusiłam się na tę dietę bo gwarantowała przyśpieszenie metabolizmu i dalszy spadek wagi po ukończeniu jeśli się oczywiście nie wróciło do starych nawyków... no i d....a )Trzymajcie się! ) |
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem po prostu ta dieta nie jest dla Ciebie, ale zrobisz jak uważasz... Są diety odpowiedniejsze niż ta. to tyle
|
|
|
#1701 |
|
Zadomowienie
|
skorpionku K.była by wspaniałą degradacją dla naszych org. przy takim bmi, i wogóle
|
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Dziś mój trzeci dzień diety... Czuję się okej. Zaraz idę przygotować lunch.
|
|
#1703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pragnę zwrócić uwagę na wytłuszczone zdania. też byłam na kopenhaskiej 6 dni i nie dałam sobie nic złego o niej powiedzieć. Bo mądry polak po szkodzie i każdy uczy się na swoich błędach. Mi też zahamowała metabolizm, długo musiałam to naprawiać. teraz jestem na south beach; jem do syta więc głodu nie znam a mimo to chudnę i czuję się ze sobą coraz lepiej
|
|
|
#1704 |
|
Gość
|
|
|
|
|
|
#1705 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Mój 2 dzień kopenhaskiej;D jak na razie czuje się świetnie, trochę mi słabo wiadomo w końcu ostatnio doprowadziłam swój żołądek do ogromnych rozmiarów! ...ale nie jestem dziś tak głodna jak wczoraj jestem bardzo zmotywowana!Nie oczekuje od diety jakiś rewelacyjnych wyników, bardziej traktuję ją jako zaprawę przed wyrobieniem sobie dobrych nawyków żywieniowych przede wszystkim zmniejszenie żołądka;/ jak ją skończę zaczynam biegać;DWoda galicjanka z cytrynką jest suuuper;D polecam i powodzenia!! wzrost:173cm waga:70kg ---> cel:60kg |
|
|
|
|
#1706 |
|
Przyczajenie
|
mój pierwszy dzień zaczynam z waga 78 kg a wzrostem 156 mam sporo nadwagi ale chce z tym skończyć lato idzie mam nadzieje że wytrzymam te 13 dni choć na pewno nie będzie łatwo cieszę się że tu jesteście zawsze raźniej z wami pozdrawiam wszystkich a szczególnie tych którzy już tyle wytrzymali oby tak dalej Monika
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny od dzisiaj zaczynam stosować diete kopenhadzką
kto ze mną?
|
|
#1708 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Raczkowanie
|
O jejku...przepraszam za błąd!!!!
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- I wcale nie babram sobie organizmu :P Już nie raz stosowałam tą dietę i świetnie się po niej czułam
|
|
#1710 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

dieta kopenhaska 

a na włosy i paznokcie (które rzeczywiście cierpią w czasie diety) polecam np. skrzyp, skrzypovitę, silicę - jest masa tego typu preparatów.