Dieta kopenhaska - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-21, 19:50   #1711
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22
Dot.: Dieta kopenhaska

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Nie ma takiej. Jest kopenhaska.
Kolejna specjalistka od żywenia chce sobie zbabrać organizm?
Stary 2009-03-23, 09:22   #1712
kasiunka8998
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 123dzemdzemona22 Pokaż wiadomość

przepraszam, że się wtrącam ale musze to napisać - strasznie bezczelnie jesteście, a podobno na forum nie powinno się wyśmiewać z innych ...

zeby nie było nieporozumien chodzilo mi o wypowiedz shockwaves i o odpowiedz dzemdzemony

Edytowane przez kasiunka8998
Czas edycji: 2009-03-23 o 09:24
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 12:45   #1713
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

no to więc kasiunka sorki wielkie czasem reakcja jest u mnie szybsza od myślenia,
ale tutaj to nie tak do końca, chodziło mi o" Kolejna specjalistka od żywenia"
i w tym momencie śmiałam się również z siebie

źle się wemotinkowałam
Stary 2009-03-27, 06:56   #1714
agati24
Przyczajenie

Witam wszystkich, ja zaczęłam 1 dnia wiosny i dzisiaj mija 7 dzień diety. Jest dobrze, wiadomo przychodzą chwilowe kryzysy ale nie złamałam się. Nie stosuję jej zupełnie rygorystycznie, tzn np. wczoraj posypałam jajka szczypiorkiem i od razu smak był lepszy. Przecież i tak to nie zaburzy diety. A wam jak idzie? Ja na razie -2 kg
agati24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 09:35   #1715
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
Napisane przez agati24 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich, ja zaczęłam 1 dnia wiosny i dzisiaj mija 7 dzień diety. Jest dobrze, wiadomo przychodzą chwilowe kryzysy ale nie złamałam się. Nie stosuję jej zupełnie rygorystycznie, tzn np. wczoraj posypałam jajka szczypiorkiem i od razu smak był lepszy. Przecież i tak to nie zaburzy diety. A wam jak idzie? Ja na razie -2 kg
to nie wiem czy opłaca Ci się męka..
właśnie ona polega na mocnej rygorystyce niestety.. trzymania się dziennych jadłospisów-->idealnie
Stary 2009-03-30, 13:10   #1716
elfik89
Raczkowanie

Ech ja dzisiaj jestem przy 8 dniu.... mam przed soba talerz z jajkami, brokułami i pomidorem i na ich widok mam mdłości:/ przechlapane, od razu odechciało mi się jeść:/ chyba nie przeżyje tego
elfik89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 19:01   #1717
tibbidabo
Raczkowanie

witam z checia sie przylacze chcialabym sie tylko dowiedziec czy ta dieta moze miec negatywny wplyw na organizm 14-latki? wiem,z e njaprawdopodobniej jestem za mloda ale mam 1.79 wzrostu i waze 72 kg. czuje sie jak gruby salceson...
tibbidabo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-01, 19:15   #1718
klaudia257
Przyczajenie

Czy można surową marchew zastąpić czymś innym.? Np. surowym ogórkiem.?
I co z sałatą.? Nie bardzo za nią przepadam, zmuszam się do jej jedzenia ale ciężko idzie. ;/
Stary 2009-04-01, 23:02   #1719
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
Napisane przez tibbidabo Pokaż wiadomość
witam z checia sie przylacze chcialabym sie tylko dowiedziec czy ta dieta moze miec negatywny wplyw na organizm 14-latki? wiem,z e njaprawdopodobniej jestem za mloda ale mam 1.79 wzrostu i waze 72 kg. czuje sie jak gruby salceson...
odradzam! odpada!
młodziutka jesteś!!
Stary 2009-04-02, 10:00   #1720
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
Napisane przez klaudia257 Pokaż wiadomość
Czy można surową marchew zastąpić czymś innym.? Np. surowym ogórkiem.?
I co z sałatą.? Nie bardzo za nią przepadam, zmuszam się do jej jedzenia ale ciężko idzie. ;/
wiem że zamiast szpinaku można jeść brokuły lub szparagi, sałaty kapusta lub fasola, pomidora papryka, kompotu owoc jakiś.. Jeśli chodzi ogórek to ehh nie wiem jak już to napewno bez o soli i pieprzu. Sól zatrzymuje wodę w organizmie, więc jest wysoce niewskazana.. zresztą tu już było pisane o tych prod.aa marchew jest całkiem ok
Stary 2009-04-02, 15:18   #1721
klaudia257
Przyczajenie

Oczywiście ogórek świeży, bez soli i pieprzu
A może lepszy byłby kiszony?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-02, 16:15   #1722
tibbidabo
Raczkowanie

o ktorej mniej wiecej trezba zjasc lunch a o ktorej obiad? pzdr
Stary 2009-04-02, 19:05   #1723
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
Napisane przez klaudia257 Pokaż wiadomość
Oczywiście ogórek świeży, bez soli i pieprzu
A może lepszy byłby kiszony?
kiszony;> bez soli?
Stary 2009-04-02, 19:46   #1724
klaudia257
Przyczajenie

Fakt.
Ale świeży bez ;p
Z tego co czytałam to kiszony ma mniej kalorii niż marchew i niż świeży. ;p Tyle, że też mniej witamin. ;p
Stary 2009-04-02, 22:29   #1725
illuvies
Wtajemniczenie

Ja za tydzień jadę z TŻ na Wielkanoc do jego rodziny i w sumie chciałam ładnie wyglądać...
Oczywiście kopenhaska - dieta cud, nie? Ale zrezygnowałam. Biorę prochy na refluksowe zapalenie przełyku, mój żołądek źle znosi przejedzenie i zupełne niejedzenie, boję się wrzodów. Chyba nie warto.

A teraz zabieram się za lekturę wątku (bo na górze widzialam raczej negatywne wypowiedzi ) żeby sobie pogratulować dobrej decyzji.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-03, 06:38   #1726
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Ja za tydzień jadę z TŻ na Wielkanoc do jego rodziny i w sumie chciałam ładnie wyglądać...
Oczywiście kopenhaska - dieta cud, nie? Ale zrezygnowałam. Biorę prochy na refluksowe zapalenie przełyku, mój żołądek źle znosi przejedzenie i zupełne niejedzenie, boję się wrzodów. Chyba nie warto.

A teraz zabieram się za lekturę wątku (bo na górze widzialam raczej negatywne wypowiedzi ) żeby sobie pogratulować dobrej decyzji.
hehe mój też co do wrzodów bać się mogę, ale nie zawsze mam wiele to powiedzenia w tek kwestii
Stary 2009-04-06, 14:25   #1727
tibbidabo
Raczkowanie

czy posilki trzba jesc coziennie o tych samych porach? co mozna pic zamiast kawy?
Stary 2009-04-06, 20:40   #1728
nerla
Zadomowienie

No to ja też się udzielę.
Dietę tą robiłam 3 tygodnie temu. Stwierdziłam że dawki jedzenia są zbyt małe i zwiększyłam je do ok 800-1000 kcal(choć i to było o ok 1500 kcal mniej niż zjadałam wcześniej, przy bardzo aktywnym trybie życia) czasami więcej, nie dodając żadnych posiłków(większe porcje). Używałam soli w dowolnych ilościach i piłam bardzo dużo wody i dwie filiżanki zielonej herbaty dziennie.Po ok 4 dniach mój żołądek się skurczył i przez to najadłam się i tymi porcjami z diety. Aby zmniejszyć ryzyko jojo w drugim tygodniu dołożyłam sobie kromkę lub dwie na sniadanie (z warzywami) ,dalej pijąc kawę .Pod sam koniec, już praktycznie tylko schematycznie trzymałam się jadłospisu, ale ponieważ miałam skurczony żołądek, to nie potrzebowałam dużo pokarmu. Schudłam z 63 kilo do 57 z czego po skończeniu wróciło mi jakieś 1 kg. Ale nie ważna waga dla mnie, zmalały mi moje okropne mięśnie na udach i ramionach których nienawidziłam, więc nie był to dla mnie żaden minus tej diety. Dużo straciłam w talii i mój brzuch który już dawno nie był płaski, nagle się taki stał Pupa zmalała i to mnie też cieszy (choć niekoniecznie mojego TŻ)
Ale wróćmy do jojo. Te 1 kilo które mi wróciło po zakończeniu, to troche większe dawki żywności. Teraz po 3 tygodniach, kiedy moje nawyki drastycznie się zmieniły, mam skurczony żołądek przez co mniej jem, czuję się lepiej i uwaga- spadek wagi trwa. Ważę się obsesyjnie ostatnio 3 razy dziennie i schudłam jak narazie ok 1 kg więcej w tym tygodniu, czyli chyba tyle ile się powinno na tydzień chudnąć. Myslę że teraz po zmianie nastawienia(a wogóle muszę dodać,że przed dietą to pizza, spagetti i kebab przynajmniej raz w tygodniu musiały być, jadałam bardzo mało warzyw i owoców, głównie coś smażone, pieczone, w sosach itp) może spadek wagi przez jakiś czas trwać ale wątpię żeby długo.Teraz od tych 3 tygodni sobie nie odmawiam, ale np na tym przykładzie, ze kiedyś potrafilam zjesc pół dużej pizzy, a teraz drugi kawałek to już ledwo ledwo, wiem że więcej mi nie trzeba i efektu jojo nie ma
W czasie diety nie byłam osłabiona, ani zmęczona może to dlatego że starałam się te 1000 kcal zjadać.
Starałam się nie trenować robiąc ją, bo się nie powinno-teraz normalnie już trenuję.
Nikogo nie namawiam, ani nie zniechęcam do tej 'diety cud' .Opisałam tylko swoje doświadczenie z nią związane.
Nie należy także brać jej 100% serio, ale nie należy też przesadzać i zmieniać ją strasznie pod siebie .

(uff ,komu się to będzie chciało czytać) Pozdrawiam wszystkie desperatki
Stary 2009-04-11, 18:38   #1729
kaluska89
Przyczajenie

Dot.: Dieta kopenchadzka

Witam. Moja siostra także stosowała tą dietę, schudła i to chyba z 5 kg, po skończeniu diety odżywiała się prawidłowo ale po niej przytyła 7 kg. Potem spróbowała ponownie i taki sam efekt. Czy to zależy od tego jak organizm reaguje na różne diety?
kaluska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 16:29   #1730
kasandra82
Wtajemniczenie

Witam. Dzisiaj mój pierwszy dzień diety. Planowałam ją od dawna, jednak zdecydowałam przeczekać święta i zaczęłam teraz. Już raz ją próbowałam około rok temu, jednak praca i obowiązki zmusiły mnie do przerwania jej. Powiem że jest to bardzo restrykcyjna dieta, "ciężko" mi było myśleć na niej, skupić się, rozwiązywać zadania. Teraz mam dwa tygodnie wolnego, więc jest to najlepszy czas według mnie na przejście prze nią. Mam nadzieje że tym razem dotrwam do końca. Ostatnio traciłam średnio 1kg/dzień, mam nadzieję że tym razem też tak będzie

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 09:26   #1731
AgulkaB
Raczkowanie

GG do AgulkaB Send a message via Skype™ to AgulkaB

Witam,
na DK jestem już╬ 4 dzień, nie czuję głodu, czuję się świetnie i dołożyłam sobie zestaw ćwiczeń każdego wieczoru. Ubyło mi 4 kg.
Co do pytań, które się tutaj pojawiły... Z tego co mi wiadomo nie można zmieniać jadłospisu DK, ewentualnie można zamienić lunch z obiadem miejscami. Przynajmniej ja dotarłam do takiej wersji i do tego się stosuję.
Powodzenia
Stary 2009-04-18, 07:54   #1732
xBlackRosex
Raczkowanie

No to zaczynamy
Dziś 1 dzień. Właśnie pije kawe . Mam nadzieje ze uda mi sie wytrwac
xBlackRosex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-18, 10:54   #1733
nerla
Zadomowienie

Powodzenia
Stary 2009-04-20, 20:37   #1734
harlemgirl
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Mam wlasnie za soba dzien 1 Obylo sie bez wiekszych problemow, rano troche mnie mdlilo ale szybko przeszlo. Ok 17:30 zjadlam trzeci posilek, wlasnie wrocilam z fitnessu i luzik! Balam sie troche, ze moze bedzie mi slabo albo cos a tu mile zaskoczenie - nic z tych rzeczy! Mam nadzieje, ze pozostale 12 dni tez minie bez bolu Please, trzymajcie kciuki!
Stary 2009-04-20, 21:54   #1735
xBlackRosex
Raczkowanie

Koniec 3ciego dnia. Jestem słaba, zmęczona, boli mnie cały czas głowa. W diecie ominęłam jakiekolwiek mięso a i tak nic nie schudłam ;/
eh...
Stary 2009-04-21, 06:28   #1736
AgulkaB
Raczkowanie

GG do AgulkaB Send a message via Skype™ to AgulkaB

Witajcie,
dzisiaj to mój 8 dzień diety. Do tej pory zrzuciłam 7 kg. Zamieniłam befsztyk na pierś z kurczaka (ok 20dkg) i szpinak na brokuły tym sposobem jest to łatwiejsze do przełknięcia. Moim zdaniem najgorszy jest dzień 7 bo jest tylko lunch, na który jest pierś z kurczaka, nie ma w tym dniu obiadu. jak widać przetrwałam a pokus było wiele... nawet miałam taki moment, ze chciałam tą dietę rzucić w cholerę!

powodzenia Dziewczyny!

Edytowane przez AgulkaB
Czas edycji: 2009-04-21 o 06:34
AgulkaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 08:43   #1737
anetka_m
Zadomowienie

Ta dieta jest na tyle restrykcyjna, że omijanie miesą to fatalny pomysł. Jeżeli ktoś jest jaroszem czy po prostu z przekonania nie lubi mięsa, to powinien poszukać dla siebie innej diety.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-21, 09:49   #1738
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

zgadzam się z Anetką
Stary 2009-04-21, 18:25   #1739
justysia003
Przyczajenie

wydaje mi się, że tę dietę należy traktować tylko jako wstęp do dobrego odżywiania, do racjonalnej diety. ok 2 lata temu schudłam 4kg dochodząc do połowy diety.. później przeszłam na sensowniejsze odżywianie i schudłam 6 dodatkowo. Dieta dużo mi dała bo po niej nie ma się zachcianek na słodkości lub dania mączne..
Teraz robię ją znowu.. po niej będę jadła wg własnej interpretacji i znajomości mojego ciała. mam nadzieje, że da mi kopa na początek w postaci znacznego spadku kg
tym co przechodzą życzę powodzenia
justysia003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 08:41   #1740
xBlackRosex
Raczkowanie

Oho... chyba pojawiaja sie efekty 2kg mniej w 4 dni
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości