|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
Raczkowanie
|
przepraszam, że się wtrącam ale musze to napisać - strasznie bezczelnie jesteście, a podobno na forum nie powinno się wyśmiewać z innych ... ![]() zeby nie było nieporozumien chodzilo mi o wypowiedz shockwaves i o odpowiedz dzemdzemony Edytowane przez kasiunka8998 Czas edycji: 2009-03-23 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
|
no to więc kasiunka sorki wielkie czasem reakcja jest u mnie szybsza od myślenia,
ale tutaj to nie tak do końca, chodziło mi o" Kolejna specjalistka od żywenia" i w tym momencie śmiałam się również z siebie ![]() źle się wemotinkowałam
![]() |
![]() |
#1714 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich, ja zaczęłam 1 dnia wiosny i dzisiaj mija 7 dzień diety. Jest dobrze, wiadomo przychodzą chwilowe kryzysy ale nie złamałam się. Nie stosuję jej zupełnie rygorystycznie, tzn np. wczoraj posypałam jajka szczypiorkiem i od razu smak był lepszy. Przecież i tak to nie zaburzy diety. A wam jak idzie? Ja na razie -2 kg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie ona polega na mocnej rygorystyce ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
Raczkowanie
|
Ech ja dzisiaj jestem przy 8 dniu.... mam przed soba talerz z jajkami, brokułami i pomidorem i na ich widok mam mdłości:/ przechlapane, od razu odechciało mi się jeść:/ chyba nie przeżyje tego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Raczkowanie
|
witam z checia sie przylacze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Przyczajenie
|
Czy można surową marchew zastąpić czymś innym.? Np. surowym ogórkiem.?
I co z sałatą.? Nie bardzo za nią przepadam, zmuszam się do jej jedzenia ale ciężko idzie. ;/
![]() |
#1719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
młodziutka jesteś!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 |
Przyczajenie
|
Oczywiście ogórek świeży, bez soli i pieprzu
![]() A może lepszy byłby kiszony?
![]() |
#1722 |
Raczkowanie
|
o ktorej mniej wiecej trezba zjasc lunch a o ktorej obiad? pzdr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 |
Przyczajenie
|
Fakt.
![]() Ale świeży bez ;p Z tego co czytałam to kiszony ma mniej kalorii niż marchew i niż świeży. ;p Tyle, że też mniej witamin. ;p
![]() |
#1725 |
Wtajemniczenie
|
Ja za tydzień jadę z TŻ na Wielkanoc do jego rodziny i w sumie chciałam ładnie wyglądać...
Oczywiście kopenhaska - dieta cud, nie? ![]() A teraz zabieram się za lekturę wątku (bo na górze widzialam raczej negatywne wypowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Raczkowanie
|
czy posilki trzba jesc coziennie o tych samych porach? co mozna pic zamiast kawy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
No to ja też się udzielę.
Dietę tą robiłam 3 tygodnie temu. Stwierdziłam że dawki jedzenia są zbyt małe i zwiększyłam je do ok 800-1000 kcal(choć i to było o ok 1500 kcal mniej niż zjadałam wcześniej, przy bardzo aktywnym trybie życia) czasami więcej, nie dodając żadnych posiłków(większe porcje). Używałam soli w dowolnych ilościach i piłam bardzo dużo wody i dwie filiżanki zielonej herbaty dziennie.Po ok 4 dniach mój żołądek się skurczył i przez to najadłam się i tymi porcjami z diety. Aby zmniejszyć ryzyko jojo w drugim tygodniu dołożyłam sobie kromkę lub dwie na sniadanie (z warzywami) ,dalej pijąc kawę .Pod sam koniec, już praktycznie tylko schematycznie trzymałam się jadłospisu, ale ponieważ miałam skurczony żołądek, to nie potrzebowałam dużo pokarmu. Schudłam z 63 kilo do 57 z czego po skończeniu wróciło mi jakieś 1 kg. Ale nie ważna waga dla mnie, zmalały mi moje okropne mięśnie na udach i ramionach których nienawidziłam, więc nie był to dla mnie żaden minus tej diety. Dużo straciłam w talii i mój brzuch który już dawno nie był płaski, nagle się taki stał ![]() ![]() Ale wróćmy do jojo. Te 1 kilo które mi wróciło po zakończeniu, to troche większe dawki żywności. Teraz po 3 tygodniach, kiedy moje nawyki drastycznie się zmieniły, mam skurczony żołądek przez co mniej jem, czuję się lepiej i uwaga- spadek wagi trwa. Ważę się obsesyjnie ostatnio 3 razy dziennie ![]() ![]() W czasie diety nie byłam osłabiona, ani zmęczona może to dlatego że starałam się te 1000 kcal zjadać. Starałam się nie trenować robiąc ją, bo się nie powinno-teraz normalnie już trenuję. Nikogo nie namawiam, ani nie zniechęcam do tej 'diety cud' .Opisałam tylko swoje doświadczenie z nią związane. Nie należy także brać jej 100% serio, ale nie należy też przesadzać i zmieniać ją strasznie pod siebie . (uff ,komu się to będzie chciało czytać ![]() ![]()
![]() |
#1729 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta kopenchadzka
Witam. Moja siostra także stosowała tą dietę, schudła i to chyba z 5 kg, po skończeniu diety odżywiała się prawidłowo ale po niej przytyła 7 kg. Potem spróbowała ponownie i taki sam efekt. Czy to zależy od tego jak organizm reaguje na różne diety?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Wtajemniczenie
|
Witam. Dzisiaj mój pierwszy dzień diety. Planowałam ją od dawna, jednak zdecydowałam przeczekać święta i zaczęłam teraz. Już raz ją próbowałam około rok temu, jednak praca i obowiązki zmusiły mnie do przerwania jej. Powiem że jest to bardzo restrykcyjna dieta, "ciężko" mi było myśleć na niej, skupić się, rozwiązywać zadania. Teraz mam dwa tygodnie wolnego, więc jest to najlepszy czas według mnie na przejście prze nią. Mam nadzieje że tym razem dotrwam do końca. Ostatnio traciłam średnio 1kg/dzień, mam nadzieję że tym razem też tak będzie
![]()
![]() |
#1731 |
Raczkowanie
|
Witam,
na DK jestem już╬ 4 dzień, nie czuję głodu, czuję się świetnie i dołożyłam sobie zestaw ćwiczeń każdego wieczoru. Ubyło mi 4 kg. Co do pytań, które się tutaj pojawiły... Z tego co mi wiadomo nie można zmieniać jadłospisu DK, ewentualnie można zamienić lunch z obiadem miejscami. Przynajmniej ja dotarłam do takiej wersji i do tego się stosuję. Powodzenia
![]() |
#1732 |
Raczkowanie
|
No to zaczynamy
![]() Dziś 1 dzień. Właśnie pije kawe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 |
Zadomowienie
|
Powodzenia
![]()
![]() |
#1734 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Mam wlasnie za soba dzien 1 ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1735 |
Raczkowanie
|
Koniec 3ciego dnia. Jestem słaba, zmęczona, boli mnie cały czas głowa. W diecie ominęłam jakiekolwiek mięso a i tak nic nie schudłam ;/
eh... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
dzisiaj to mój 8 dzień diety. Do tej pory zrzuciłam 7 kg. Zamieniłam befsztyk na pierś z kurczaka (ok 20dkg) i szpinak na brokuły tym sposobem jest to łatwiejsze do przełknięcia. Moim zdaniem najgorszy jest dzień 7 bo jest tylko lunch, na który jest pierś z kurczaka, nie ma w tym dniu obiadu. jak widać przetrwałam a pokus było wiele... nawet miałam taki moment, ze chciałam tą dietę rzucić w cholerę! powodzenia Dziewczyny!
"wiesz, jak się teraz czuję, jakby ktoś odsunął głaz, który mnie przygniatał, tak mi Ciebie brakowało" K.Grochola Edytowane przez AgulkaB Czas edycji: 2009-04-21 o 06:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 |
Zadomowienie
|
Ta dieta jest na tyle restrykcyjna, że omijanie miesą to fatalny pomysł. Jeżeli ktoś jest jaroszem czy po prostu z przekonania nie lubi mięsa, to powinien poszukać dla siebie innej diety.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
zgadzam się z Anetką
![]() |
![]() |
#1739 |
Przyczajenie
|
wydaje mi się, że tę dietę należy traktować tylko jako wstęp do dobrego odżywiania, do racjonalnej diety. ok 2 lata temu schudłam 4kg dochodząc do połowy diety.. później przeszłam na sensowniejsze odżywianie i schudłam 6 dodatkowo. Dieta dużo mi dała bo po niej nie ma się zachcianek na słodkości lub dania mączne..
![]() Teraz robię ją znowu.. po niej będę jadła wg własnej interpretacji i znajomości mojego ciała. mam nadzieje, że da mi kopa na początek w postaci znacznego spadku kg ![]() tym co przechodzą życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
Oho... chyba pojawiaja sie efekty 2kg mniej w 4 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.