Dieta kopenhaska - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-08, 09:06   #1801
majorka21
Przyczajenie

Dot.: Dieta kopenhaska

Cześć wszystkim,
Ja od dziś zaczęłam dietę i bardzo ale to bardzo potrzebuję wsparcia bo mam strasznie kiepską silną wolę a naprawdę potrzebuję stracić parę kilogramów. Ktoś jest chętny zacząć ze mną?
majorka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 18:29   #1802
alutka_666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
Dziewczyny.... naprawdę żal mi Was

Dlaczego same doprowadzacie do wyniszczenia swoich organizamów ?

Zobaczycie, za miesiąc, rok, kilka lat - organizm za te kilkanaście dni odwdzięczy się ....
nie przesadzaj? jak się niby odwdzięczy?
alutka_666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 18:53   #1803
Annie1441
Wtajemniczenie

jojo, wypadające włosy, pogorszenie cery, niemożność zrzucenie jakichkolwiek kg...
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 22:53   #1804
lmlink
Przyczajenie

majorka21 - mogę się przyłączyc, ale od jutra jestem ciekawa czy coś się uda. mam tylko mały dylemat. można palić w czasie diety? moja mama (jest lekarzem) stwierdzila że nie wolno ani palic ani pic, bo cośtam się wydziela blabla, ale ja mam wielką nadzieję że można palic...
lmlink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 06:25   #1805
Agati88
Przyczajenie

GG do Agati88

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
jojo, wypadające włosy, pogorszenie cery, niemożność zrzucenie jakichkolwiek kg...
Sosowałaś tą diete?? bo ja dzisiaj zaczynam kolejny raz (trzeci) i jak narazie mam 20kg mniej i nie przybyło a pierwszy raz ja zrobiłam 4 lata temu, włosy mi nie wypadaja brak problemów z cerą. I nie tylko u mnie ponieważ moja mama też ją stosowała ze mną i u niej efekt również się utrzymuje
Agati88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 10:24   #1806
kasiag-01
Wtajemniczenie

pierwszys tydzien był o wiele gorszy niz drugi...
ogólny bilans -5,2 kg
teraz tylko należy to utrzymać.... i chudnąc dalej
co parwda bilans jest juz mniejszy bo i jem inaczej i w żołądku wiecej mimo wszystko.
kasiag-01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 11:01   #1807
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Agati88 Pokaż wiadomość
Sosowałaś tą diete?? bo ja dzisiaj zaczynam kolejny raz (trzeci) i jak narazie mam 20kg mniej i nie przybyło a pierwszy raz ja zrobiłam 4 lata temu, włosy mi nie wypadaja brak problemów z cerą. I nie tylko u mnie ponieważ moja mama też ją stosowała ze mną i u niej efekt również się utrzymuje
a dlaczego stosujesz ja już trzeci raz?

:roll eyes: czyżbys nie schudla trwale?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 00:46   #1808
Agati88
Przyczajenie

GG do Agati88

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
a dlaczego stosujesz ja już trzeci raz?

:roll eyes: czyżbys nie schudla trwale?
schudłam i nie wróciło to co zbiłam (zaczynałam od wagi 85kg, obecnie mam 64kg) ale nie zmienia to faktu, że chcę mieć jeszcze mniej i dlatego ja ponownie stosuje.
Stary 2009-06-10, 14:49   #1809
Annie1441
Wtajemniczenie

a możesz podać swój przykładowy jadłospis pomiędzy dietami? tak na codzień jak jesz?
Stary 2009-06-11, 09:09   #1810
Agati88
Przyczajenie

GG do Agati88

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
a możesz podać swój przykładowy jadłospis pomiędzy dietami? tak na codzień jak jesz?
Wstaje o 6 rano pije kawkę idę godzinę pobiegać wracam do domku jem 2 kromki razowego chleba np z białym serkiem do tego herbata idę na uczelnie tam jabłko i sok po powrocie do domu obiadek zupa tak do zagłębienia talerza np pomidorowa do tego ryż z jogurtem truskawkowym i ok. 18 kolacja kanapka z wedliną i herbata.
Stary 2009-06-12, 19:13   #1811
Annie1441
Wtajemniczenie

masz w ogóle jakieś mięśnie?

btw. umarłabym z głodu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-13, 07:40   #1812
Agati88
Przyczajenie

GG do Agati88

mam a dlaczego miałabym nie mieć??
Stary 2009-06-13, 16:39   #1813
esor
Mamusia Luty 2016

o rany podziwiam

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 13:26   #1814
camelia111
Zakorzenienie

Stosuję dietę kopenhaską od 3 dni. Pierwszego dnia było mi ciężko wytrwać bez śniadania, po ubogim objedzie byłam bardzo głodna. Dziś nie czuję głodu, po każdym posiłku czuję się "pełna". Mój organizm jest lekko osłabiony, ale nie czuję się wycieńczona po godzinnym fitnesie lub siłowni. Uważam, że po zakoczeniu diety efekt jojo jest niemożliwy, bo nie wyobrażam sobie, abym mogła jeść tyle samo, co kiedyś. Jest to dieta przeczyszczająca, której celem jest obkurczenie żołądka.

nie wyobrażam sobie zjeść gotowanej ryby bez soli czy nieprzyprawionego szpinaku. Po prostu nie jestem w stanie tego przełknąć, Dlatego do każdej potrawy dodaję odrobinę kucharka lub jarzynki, te przyprawy nie zawierają soli.

Trochę jestem przerażona waszymi postami na temat niszczenia organizmu, ale jeśli już coś sobie postanowiłam, to zamierzam dotrwać do końca.

Edytowane przez camelia111
Czas edycji: 2009-06-16 o 13:33
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 18:21   #1815
emi8686
Raczkowanie

GG do emi8686

a ja zaczynam od jutra. Poprzednio udało mi sie zrzucić 5 kg
mam nadzieje że uda mi sie wytrwać..
emi8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 18:58   #1816
AgiSs
Przyczajenie

ja troszkę się spóźniłam, bo zaczęłam od 2 lipca .. ale dobrze ,że wogóle zaczęła... bo trza zrzucić kilogramy....!!! szybko;p
AgiSs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-05, 18:35   #1817
lilly19921
Raczkowanie

Mam dwa pytania dotyczące tej diety.Czy mozna zastąpić kawę zieloną herbatą, bo kawy ogólnie nie piję i nie lubię, a zielona herbata to chyba zdrowsza wersja. Czy w czasie tej diety można normalnie ćwiczyć np. pilates czy na orbiteku? Proszę o odpowiedzi
lilly19921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 12:32   #1818
kiniar
Przyczajenie

Witam.Jestem"nowa" na forum,więc jeśli napiszę coś banalnego lub absurdalnego,to proszę mi wybaczyć Ja jestem na diecie od wczoraj.Przedwczoraj zaliczyłam falstart(tzn.ok.17.postan owiłam się najeść ),ale wczoraj już zaczęłam z kopyta.Wieczór był najgorszy-myślałam,że umrę z głodu ;( Ale dzisiaj jest lepiej.Średnio co 10 min.przychodzą mi do głowy myśli,czy to w ogóle da się wytrzymać?! 13 dni wyjęte z życia,bo co tu robić,żeby nie myśleć o jedzeniu? Jak oglądam telewizję,to co chwilę widzę reklamy jedzenia...Postanowiłam napisać,żeby było mi raźniej i łatwiej wytrzymać. pozdrawiam wszystkie Wizażanki na diecie
kiniar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 13:09   #1819
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
Napisane przez lilly19921 Pokaż wiadomość
Mam dwa pytania dotyczące tej diety.Czy mozna zastąpić kawę zieloną herbatą, bo kawy ogólnie nie piję i nie lubię, a zielona herbata to chyba zdrowsza wersja. Czy w czasie tej diety można normalnie ćwiczyć np. pilates czy na orbiteku? Proszę o odpowiedzi
poczytaj sobie ten wątek ..
Cytat:
Napisane przez kiniar Pokaż wiadomość
Witam.Jestem"nowa" na forum,więc jeśli napiszę coś banalnego lub absurdalnego,to proszę mi wybaczyć Ja jestem na diecie od wczoraj.Przedwczoraj zaliczyłam falstart(tzn.ok.17.postan owiłam się najeść ),ale wczoraj już zaczęłam z kopyta.Wieczór był najgorszy-myślałam,że umrę z głodu ;( Ale dzisiaj jest lepiej.Średnio co 10 min.przychodzą mi do głowy myśli,czy to w ogóle da się wytrzymać?! 13 dni wyjęte z życia,bo co tu robić,żeby nie myśleć o jedzeniu? Jak oglądam telewizję,to co chwilę widzę reklamy jedzenia...Postanowiłam napisać,żeby było mi raźniej i łatwiej wytrzymać. pozdrawiam wszystkie Wizażanki na diecie
nooo to jak od wczoraj to możesz zrobić coś mądrego i ją przerwać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-07, 14:44   #1820
klara01
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ja chyba zaczne i przejde na taka diete.Ale ja znowu pije tylko Astre niskodrazniaca ,czy ona moze byc właczona do diety?
klara01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 17:34   #1821
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klara01 Pokaż wiadomość
Ja chyba zaczne i przejde na taka diete.Ale ja znowu pije tylko Astre niskodrazniaca ,czy ona moze byc właczona do diety?
Czy masz ponad 60. lat, trudności z poruszaniem i dużą otyłość, że chcesz stosować tę dietę?
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 21:27   #1822
hiacynta92
Przyczajenie

hej jestem takze nowa i chcialabym sie podzielic z wami moja dieta.. otoz dzis minal juz 3 dzien.. glodna nie jestem wrecz przeciwnie ostatniego posilku nie moglam zmiescic.. ogolne samopoczucie to tylko lekki bol glowy.. po przeczytaniu tych watkow zauwazylam ze sporo osob po 3 dniach spadlo z wagi a ja jeszcze ani rusz..stosuje sie dokladnie do tej diety, zamieniam tylko niektore produkty m.in szpinak na salate.. zalezy mi zeby schudnac bo mam spora nadwage(
hiacynta92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 22:03   #1823
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hiacynta92 Pokaż wiadomość
hej jestem takze nowa i chcialabym sie podzielic z wami moja dieta.. otoz dzis minal juz 3 dzien.. glodna nie jestem wrecz przeciwnie ostatniego posilku nie moglam zmiescic.. ogolne samopoczucie to tylko lekki bol glowy.. po przeczytaniu tych watkow zauwazylam ze sporo osob po 3 dniach spadlo z wagi a ja jeszcze ani rusz..stosuje sie dokladnie do tej diety, zamieniam tylko niektore produkty m.in szpinak na salate.. zalezy mi zeby schudnac bo mam spora nadwage(
w tej diecie nie możesz nic zamieniać, nie możesz w jej trakcie np. żuć gumy do żucia, ani jeść sałaty zamiast szpinaku. Jest napisane szpinak, to musi być szpinak, inaczej podobno dieta nie działa.

Masz sporą nadwagę, a jakiś czas po tej diecie będziesz miała większą- taki jest Twój cel?
Stary 2009-07-09, 11:02   #1824
hiacynta92
Przyczajenie

schockwawes duzo sie o tej diecie naczytalam, oj sporo.. i wiem ze nie mozna jesc niektorych rzeczy a zamieniac niektore mozna jak np.szpinak na brokuly itd. przed dieta takze malo jadlam dlatego teraz w ciagu niej nie mam zadnych slabosci, tylko chyba moj blad byl taki ze dobrze nie rozlozylam tych posilkow na caly dzien.. po tej diecie chce rozpoczac zdrowe odrzywianie.. kiedys lekarz mi poradzil ze najlepsza jest dieta ,,garsciowa" czyli jesz posilkow 5 dziennie po tyle ile ci sie zmiesci w garsci.. po tej diecie mam zamiar tak wlasnie sie odzywiac.. pozdrawiam..
Stary 2009-07-09, 11:11   #1825
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hiacynta92 Pokaż wiadomość
schockwawes duzo sie o tej diecie naczytalam, oj sporo.. i wiem ze nie mozna jesc niektorych rzeczy a zamieniac niektore mozna jak np.szpinak na brokuly itd. przed dieta takze malo jadlam dlatego teraz w ciagu niej nie mam zadnych slabosci, tylko chyba moj blad byl taki ze dobrze nie rozlozylam tych posilkow na caly dzien.. po tej diecie chce rozpoczac zdrowe odrzywianie.. kiedys lekarz mi poradzil ze najlepsza jest dieta ,,garsciowa" czyli jesz posilkow 5 dziennie po tyle ile ci sie zmiesci w garsci.. po tej diecie mam zamiar tak wlasnie sie odzywiac.. pozdrawiam..
a 'odrzywiaj' się jak chcesz zupę sobie też garściami odmierzaj cukierków też garść możesz jeść na obiad
Stary 2009-07-09, 11:28   #1826
hiacynta92
Przyczajenie

shockwaves hmm.. cukierkow nie jem w ogole bo nie lubie.. a jak zauwazylas ,, garsciowa" w cudzyslowiu wiec to ma byc tak na oko a nie ze zupe mam garscia odmirzac..
Stary 2009-07-14, 15:00   #1827
k001
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Dieta kopenhaska

Hej...ja mam 17 lat i jestem juz 5 dzien na diecie kopenchackiej mam nadzieje ze wytrwam oprócz tego ze prowadzę ta diete to biegam ,plywam i jeżdżę na rolkach . co prawda wszyscy mowia mi ze jestem chuda (w sam raz) ale ja sie zle czuje z moim cialem i chce schudnac. moze nie tak drastycznie ale z 3.4 kg no jeszcze tylko 8 dni. wczoraj mialam na kolacje salatka owocowa to tak sie na nia rzucilam ze wszyscy w domu sie na mnie patrzyli. jak narazie schudlam 1,5 kg ale postanowilam sie do konca diety juz nie wazyc i dopiero po 13 dniach zobaczyc efekty trzymajcie za mnie kciuki. ogólnie polecam ta diete...dobra na wakacje...jak wszyscy po zimowym obiadaniu sie chca fajnie wygladac na plazy pozdrawiam
k001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-14, 15:12   #1828
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
Napisane przez k001 Pokaż wiadomość
Hej...ja mam 17 lat i jestem juz 5 dzien na diecie kopenchackiej mam nadzieje ze wytrwam oprócz tego ze prowadzę ta diete to biegam ,plywam i jeżdżę na rolkach . co prawda wszyscy mowia mi ze jestem chuda (w sam raz) ale ja sie zle czuje z moim cialem i chce schudnac. moze nie tak drastycznie ale z 3.4 kg no jeszcze tylko 8 dni. wczoraj mialam na kolacje salatka owocowa to tak sie na nia rzucilam ze wszyscy w domu sie na mnie patrzyli. jak narazie schudlam 1,5 kg ale postanowilam sie do konca diety juz nie wazyc i dopiero po 13 dniach zobaczyc efekty trzymajcie za mnie kciuki. ogólnie polecam ta diete...dobra na wakacje...jak wszyscy po zimowym obiadaniu sie chca fajnie wygladac na plazy pozdrawiam
w K. miałaś na kol. sałatkę owocową?
Stary 2009-07-14, 17:31   #1829
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k001 Pokaż wiadomość
masz 17 lat, stosujesz Kopenhaską, jesteś chyda a do tego intensywnie ćwiczysz. Gratuluję braku rozsądku.
Stary 2009-07-16, 13:06   #1830
maddzia007
Zakorzenienie

Ja mam 16 lat i dzisiaj zaczęłam dietę musze przyznać że troche mi burczy w brzuchu ale dam rade musze wytrzymać. Z tym że ja trochę modyfikuję swoją dietę, zamiast szpinaku i czasem też zamiast sałaty już sobie wpisałam do jadłospisu brokuły
Zaczynam z wagą 64 kg przy wzroście 170 cm
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości