|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
Stosuję tą dietę drugi dzień, jestem ciekawa efektów. Zdaję sobie sprawę, że po niej przejdę jeszcze na dietę 1000 kcal ale dla mnie to nie problem ;] Chociaż nie zaprzeczę słodycze kuszą;p
Mimo negatywnych opinii jestem do niej nastawiona pozytywnie. Zostało jeszcze 11 dni ;] A jutro na śniadanie grzanka, w sumie częsty brak śniadań w tejże diecie nie przeszkadza mi gdyż zazwyczaj i tak ich nie jadam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1982 | |
Raczkowanie
|
ja już po diecie
![]() ![]() ![]() ![]() Rozumiem dziewczyny które piszą że ta dieta jest szkodliwa itd., ale w 100% zgadzam się z tą wypowiedzią Cytat:
![]() Edytowane przez Mint Breeze Czas edycji: 2010-03-02 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1983 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie rozumiałaś mnie. Jasne, że masz prawo. Znak równości między kopenhaską a wegetarianizmem.... Naprawdę mnie nie zrozumiałaś. Jeżeli Ty się uczysz na błędach innych to mówię z całego serca: gratuluję. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() Troszkę konsekwencji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1985 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja już swój cel od stycznia dawno osiągnęłam. I była o dziwo kopenhaska ale to wiecie bo każdy czyta wszystko... Zaglądam tylko dlatego bo mi na maila przychodzą wiadomości że jakieś kłótnie na wizazu są :P Z czystej ciekawości zajrzałam... Róbcie sobie i piszcie co chcecie... Tak- macie prawo... Jeżeli macie czas i widzicie sens... Aby każda z Was osiągnęła zamierzony w tym roku cel względem sylwetki czy też zdrowia ![]() ![]() ![]() Kto chce niech stosuje kopenhaską a kto nie ten nie:P:P peace... Pozdrawiam Was wszystkie te dobre i te lepsze ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Bo racja jest jak dupa... Każdy ma swoją ponoć. Ty nie pal... Ty jedz mięso.. Ty nie jedz... bo.. bo.. bo... I tak w kółko... Miłej nocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1986 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I racja, "racja jak dupa, każdy ma swoją", ale fakty są faktami i ja sie na nich opieram, nie na racjach czy opiniach. Taka różnica między nami... A naiwna jestem dlatego, że wciąż wierzę, że dziewczyny sa na tyle mądre aby w pogoni za zgubionymi kg nie marnowac sobie zdrowia. Bo chcialabym w to wierzyć nadal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1987 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta kopenchadzka
tez stosuje ta diete jutro bedzie 7 dzien i schudlam 4 kg ale jedak tez chyba przechodze na 1000kalorii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Faktycznie dieta jest strasznie wycieńczająca. Po tygodniu ciężko mi było wrócić ze sklepu piechotką, ogólnie duszności, napady gorąca. Zanim wróciłam z tego sklepu byłam cała zlana potem. No i powiem szczerze, że człowiek sobie marzy co tu sobie zje 15 dnia ![]() ![]() Waga mi za bardzo nie wróciła(dopiero po 2 latach troszkę się zapomniałam ![]() Dodatkowo, dieta faktycznie wpływa na poprawę przemiany materii, głównie też dlatego zaczełam ją stosować. Zawsze miałam problem z wypróżnianiem, po tej diecie jak reką odjął. Po tej diecie wszystko się uregulowało. Od dzisiaj zaczełam ponownie pierwszy dzień diety. Nastawiam się na najgorsze typu napady agresji z glodu na męża ![]() Oczywiście nie piszę tego tylko po to aby zachęcić kogoś do stosowania tej diety, tylko piszę ze swojego doświadczenia. I teraz tak, dla wyjaśnienie któregoś z jeszcze wyższych postów co do wracających kilogramów. Wróciło mi zaledwie 2 kilo, z czego byłam równiez zadowolona, jednak 5 kilo to i tak dużo. Po zakończeniu diety niestety trzeba się pilnować, ja ograniczyłam ilościowo tylko normalne posiłki. Kilogramy wróciłu po 2 latach TYLKO I WYŁACZNIE przez moja głupotę, i brak umiaru w jedzeniu. Jeszcze dodam że dietę za pierwszym razem stosowałam przed świętami(wiadomo jak jest w święta, dobre jedzonko itp)oraz z tabletkami anty i nie zaszkodziło to efektom. Może jestem ewenementem. Uważam że dieta jest warta polecenia, szczególnie tym osobom które faktycznie mają do zrzucenia kilka kilo(czyli z nadmiarem tłuszczyku) oraz dla tych którzy maja problem z przemiana materii. Edytowane przez kotamam Czas edycji: 2010-04-07 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1989 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
ja to rozumiem tak, ze kolezanka chce pomoc dobrze wybrac tym, ktore sie wahaja, jest jakas szansa, ze uda sie uratowac kogos - stojacego przed dylematem "stosowac czy nie stosowac?" - od doswiadczenia na wlasnej osobie skutkow kopenhaskiej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1991 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do wszystkich odstaszających wypowiedzi co do tej diety, śmiem twierdzić że są to opinie osób które mało miały do czynienia z tą dietą(nie wiem czy zauważyłyście najczęściej wypowiadają się osoby które nie doktrwały do końca) NIE WSZYSTKO DZIAŁA TAK SAMO NA KAŻDEGO! Dla mnie osobiście jest to sprawdzona dieta, po której nie miałam żadnych skutków ubocznych typu wypadanie włosów, problemy ze zdrowiem itp. Wręcz się dziwie że coś takiego ma miejsce, ponieważ 13 dni to nie aż tak znowu długo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1992 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dlatego właśnie osoby takie nie sprawdzają tego na własnej skórze. Racja,nie wszystko działa tak samo na każdego,ale pamiętaj o tym,że skutki uboczne wielu naszych czynów często wychodzą dopiero za jakiś czas.A w 13 dni nie da rady trwale pozbyć się naszych problemów z tłuszczem,no bardzo mi przykro.
![]() |
![]() |
#1993 |
Raczkowanie
|
No raczej wątpie że po 3 latach wyjdzie mi jakiś "skutek uboczny". Słuchajcie myślę że ta cała nagonka na tę dietę nie ma większego sensu. A wręcz wg regulaminu powinno być tak, że skoro nie wolno nikogo nakłaniać do diety itp, powinno też działać to w drugą stronę. Tyle w tym temacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jeśli wiem, że naprzykład aspiryna nie powinna być dawana małym dzieciom, bo może ich nawet zabić a znajoma będzie ją do dzieciaka cisła a ja nie powiem jej, że tak nie można (bo przecież na każdego działa inaczej i każdy ma prawo wypróbować)to zrobię dobrze? A jak ten dzieciak umrze? To miał po prostu pecha? Bo akurat na niego zadziałało? Jest to analogia odradzania od kopenhaskiej. Komuś wyrządzi wielką krzywdę, ktoś przejdzie przez nią mniej więcej bezboleśnie. Ale tylko dlatego, że jest kilka wyjątków, którym "służyła" nie będzie trzeźwo myślący człowiek milczał kiedy widzi jak inni o niej piszą pozytywnie czy nawet ją zachwalają. "Każdy jest inny, na każdego to działa inaczej" - to stwierdzenie jednak można aplikować o ile chodzi o coś co może wyjść na plus albo na zero, ale nie na plus albo na minus...
![]() |
![]() |
#1995 |
Raczkowanie
|
Nie popadajmy w skrajności. Poprostu uważam że lepiej zdecydować się na kopenhaską niż faszerować się np jakimiś tabletkami. I wybacz ale nie słyszałam żeby po tej diecie były jakieś zgony, i uważam że Twoje porównanie jest grubo przesadzone. Poprostu jeżeli ktoś jest chory nie powinien jej stosować i tyle. Wystarczy poczytać o tym w necie żeby wiedzieć.
Dla mnie to koniec tematu i tyle. Tak samo jak każdy mam prawo wypowiedzi i moja na temat tej diety jest jak najbardziej pozytywna. I nie widzę powodu żeby ktoś mnie za tą opinie ganił. Edytowane przez kotamam Czas edycji: 2010-04-07 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, wystarczy poczytać, ale zdesperowany zawsze będzie robił głupoty i nigdy nie będzie myślał trzeźwo mając kilka kilogramów na plus zarazem marząc o rozmiarze S. Żrą dziewczyny z BMI 19-20 adipex, katują się kopenhaską ludzie, którzy by równie dobrze a zdrowiej schudli na dobrze skomponowanej diecie z ruchem. To tylko potwierdza, że dla wagi człowiek jest zdolny popełnić jakiekolwiek głupstwo a jeśli ktoś obiecuje 5kg w 13dni to każdy zdesperowany chętnie tego wypróbuje niezależnie od tego, czy schudnie wodę i mięśnie czy ów tłuszcz...
![]() |
![]() |
#1997 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówisz o faszerowaniu tabletkami...Tak,to też jest złe.Tylko po co decydować się na..y...mniejsze zło pt.dieta kopenhaska (tak to nazwijmy na chwilę),skoro można właśnie wyjść na plus poprzez rozsądną dietę ![]() Zgonów możliwe,że nie było,ale to nie znaczy,że nie jest ona niebezpieczna i niezdrowa. Masz prawo do wypowiedzi i opinii,podobnie jak my.Tylko pomyśl chwilę nad tym,że inni też czytają to forum.Zbliżają się wakacje,dziewczyny chcą szybko schudnąć-przeczytają i zechcą spróbować,a później założą wątek o efekcie jo-jo.Takie są fakty,przykro mi.
![]() |
![]() |
#1998 |
Raczkowanie
|
Skoro Wam się ta dieta nie podoba to po co o niej czytacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1999 |
Zadomowienie
|
YYY..Może na przykład dlatego,żeby chociaż część dziewczyn odwieść od zgubnych konsekwencji kopenhaskiej?
![]() Tak,to dlatego.
![]() |
#2000 |
Raczkowanie
|
Dokładnie!
Ale jeśli chcesz to przekonaj się na własnej skórze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2001 |
Przyczajenie
|
ludzie, pomozcie. Chce schudnac 10 kg. Mam 160cm (bardzo niziutka jestem) i waze 59kg. Moj ideał to 45.. No wiec rozwazam przejscie na diete dwutygodniową, tylko waham sie pomiedzy kopenhaska a norweską. ktora lepsza? aha, i jakbym sie zdecydowala na kopenhaska, mam pare pytań- jaka sałate nalezy jesc? normalna czy lodowa? co to znaczy "grzanka z razowego pieczywa", mam podpiec na patelce kromke pieczywa? sałatka owocowa- jak duzo i jakie owoce są dozwolone? chuda ryba? jaki gatunek? czy moge zrezygnowac z cukru do kawy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zastosuj dietę Wizażową pt.przeczytanie wątków na samej górze na forum Dietetyka i Fitness,zastosuj się do tamtych zasad,a gwarantuję,że schudniesz. Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#2003 |
Konto usunięte
|
Chciałabym zacząć tą dietę.
ale w menu jest kawa, ale tu zaczyna się problem, jeśli ja w ogóle nie pioję kawy to czy mogę ją zastąpić np. zieloną/ czerwona herbką? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2004 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() to może zacznę od tego, że stosowałam tę dietę.....chociaż nie to złe słowo , lepiej będzie próbowałam stosować ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2005 |
Przyczajenie
|
jestem po norweskiej,ale schudlam niewiele (dokladnie nie wiem ile wazylam przed dieta,ale zrzucilam ok. 3 kilo) W pierwszym tygodniu niezle trzymalam sie diety i bylo widac efekty, w drugim czulam sie juz taka szczuplutka,ze diete poprostu olalam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2006 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem, dieta Kopenhaska, jeśli ktoś na niej wytrzyma a przy tym jest zdrowy, powinna byc traktowana jako wstęp do odchudzania. To czym jest np. I faza białkowa w diecie Dukana. Jest dobrym początkiem na rozpoczącie napewno po 13 dniach nie wolno wrócić do starych nawyków, bo wiadomo, że przytyjemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2007 |
Przyczajenie
|
hej!
od dwóch dni stosuję dietę kopenhaską i chciałabym dorzucić do tego Aqua Slim, może któraś z Was wie, czy można, i czy to w ogóle dobry pomysł..? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2008 |
Rozeznanie
|
Nawet sama kopenhaska to fatalny pomysł, a już dodawanie do tej głodówki wspomagaczy to katastrofa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2009 |
BAN stały
|
A ja zapraszam do zapoznania się z moją fanastyczną przygodą z odchudzaniem: http://www.odchudzanie-z-glowa.blog.onet.pl . Zmotywujcie się i chudnijcie razem ze mną - wiele porad, przebieg mojej diety ustalonej przez lekarza, rewelacyjne skutki - chudnij powoli lecz zdrowo i na zawsze. Zabłyśnijcie w wakacje nową sylwetką. Przeżyjcie przygodę z dietą, podczas której nigdy nie będziecie głodne. U mnie znajdziecie także przepisy na niskokaloryczne, lecz obfite obiady - fotografie pomogą Was przekonać, że odchudzanie to nie głodówka ale przyjemność. Serdecznie zapraszam wszystkie forumowiczki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2010 |
Przyczajenie
|
a dlaczego kopenhaska to zły pomysł? jest juz czwarty dzień, czuję się bardzo dobrze, nie czuję już głodu, mam duzo energii i schudłam 2 kg. fakt, za mało energii żeby ćwiczyć na siłowni ale wrócę do tego po diecie. aqua slim piję, nie wiem jak pomaga w chudnięciu ale dzięki niemu na pewno nie zatrzymuję wody w organizmie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.