|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
Moi rodzice przechodzili ta diete już ze trzy razy. Za pierwszym razem mieli najlepsze efekty. Nie ukrywam, że efekt jojo był ale to dlatego, ze powrocili do starych nawyków jedzeniowych. Za drugim razem poszłam na ta diete z nimi i wytrzymałam do 5 dnia. Dalej nie mogłam bo rzeczywiście samopoczucie po tej diecie jest fatalne, praktycznie cały czas leżałam w łóżku, nie mogłam sie na niczyms kupić no i obsesyjnie odliczałam czas do następnego posiłku. Moim zdaniem ta dieta nie zapewni nam stałej niskiej wagi tzn. stałych efektów ale jeżeli ktoś potrzebuje szybko schudnąć (wesele, studniówka ) to jak najbardziej polecam
![]() Grunt to mieć silną wolę. Ja na przykład nie czułam w zasadzie głodu na tej diecie ale sam fakt, że miałam świadomość tego, że na niej jestem sprawiał, że myślałam o jedzeniu:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
|
dwa lata temu ją miałam, schudłam 5 kg (zaraz przed bylam na diecie i -4kg bylo)
czulam sie dobrze, w ogole nie myslalam o jedzeniu. Schudłam bardzo, wszyscy zauważyli, miałam sińce pod oczami i trzęsły mi się ręce. Nie jadłam mięsa i często zmieniałam sobie troche składniki. Jadłam "za dużo" w sumie, wychodzilo koło 300-400kcal. Wytrzymałam 12 dni, potem żarłam ile chciałam, tony jedzenia, do wagi początkowej powróciłam po 4 miesiącach. Było by inaczej gdybym chociaż nie jadła słodyczy i ograniczała się do 1500kcal... polecam gdy ktoś ma zdrowy organizm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta KOPENHASKA!!!
qquleczka - no to super!
![]() ![]() jeszcze raz gratuluję wytrwałości ![]()
![]() |
#2164 |
Przyczajenie
|
Qquleczko moja kochana , ja łącznie zrzuciłam 6 kilosów i na razie jem chyba jeszcze mniej niż w diecie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Raczkowanie
|
Jejku gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2166 |
Raczkowanie
|
Ja od jutra jestem na tej diecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Raczkowanie
|
Ja od jutra jestem na tej diecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Przyczajenie
|
hej hej
![]() na kopenhaskiej jestem już 3 dzień. jest bardzo dobrze ![]() na razie jest 2,5kg ! wcześniej stosowałam 'dietę' mż ![]() pierwszy i drugi dzień kopenhaskiej jadłam może połowę tego, co trzeba. ze względu na brak czasu. więc trzymajcie kciuki ! za 10 dni koniec ![]() wierzmy w siebie.. i dla chcącego nic trudnego ![]() mój cel to 10-12 kg mniej, raczej na samej kopenhaskiej tyle nie zrzuce, ale potem przeniosę się na dietę 1000kcal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
najbardziej mnie nie zacheca widok ubywajacych kilogramów na wadze, ale ich odzwierciedlenie w rzeczywistości: tyle cm w talii biodrach itp. mniej;0 jutor zaczynam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Raczkowanie
|
i jak się trzymacie na tej diecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Przyczajenie
|
7 dzień minął
![]() dziś trochę mam wyrzuty sumienia... powinnam była zjeść kurczaka i jeden owoc, a zjadłam 'aż' 4 (jabłka i mandarynki) i żułam gumy... wcześniej nie zdarzyło mi się zjeść coś ponad.. ale mimo tego kontynuuję.. nie mogę się doczekać soboty ! widzę po sylwetce, że chudnę ![]() po kopenhaskiej przechodzę na dietę tysiąca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() jestem w drugim dniu kopenhaskiej, i jest dobrze ![]() Nie powinnam się ważyć bo postanowiłam, że zrobię to dopiero za dwa tygodnie ale od wczoraj 1kg w dół! Wiem tak szybka utrata wagi nie jest dobra no ale to pozwala mi wytrwać w tej diecie ![]() Stosowałam ją już w lutym 2009 roku- przeszłam całą i nie wiem dokładnie ile schudłam ale coś ok 5 kg , raz zasłabłam i dlatego pozwoliłam sobie wtedy zjeść coś "normalnego" może dlatego "tylko"5 kg ale jak dla mnie to i tak duży sukces ![]() Teraz po pawie dwóch latach mam 160cm i 65kg. Trzymam kciuki za was.. i siebie ;p
![]() |
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
Kiedys w jakims programie uslyszalam ze "Slowo dieta wiaze sie z automatycznym przytyciem i zarazem efektem jojo. Na diecie czlowiek powinien byc do konca." Dlatego po kazdej diecie nalezy zachowac zdrowe nawyki zywieniowe, nie wracac do jedzenia przed dieta, a nie przytyjemy
![]() Moja kolezanka zaczela diete kopenhaska w lutym i byla na niej az do konca czerwca, gdyz wyjzezdala do pracy i nie miala mozliwosci prowadzenia diety tam, po powrocie od pazdiernika znow zaczela diete kopenhaska i nie zamieza z niej rezygnowac!! Malo tego wszystkiego.. Caly czas chudnie, ginie w oczach.. A jej diety nie nazwalabym kopenhaska.. Jej jedzenie skladalo sie z porannej kawy, na obiad jadla owoc+1 wafel ryzowy(gdzie jeden ma ok. 19kcal) i na kolacje jadla to samo. I to jest jej kopenhaska. Co do zdrowia itp jest wszystko ok. Jak dla mnie dieta kopenhaska jest ok, ale tylko na 13 dni. To tyle odemnie na ten temat:P A i jeszcze jedno. Gartuluje tym ktore dotrwaly do konca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tez przechodze na ta dietka od jutra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ;d !
postanowiłam po przeczytaniu kilkudziestu stron forum dołączyć, mimo, iż negatywne komenatrze dorównują pozytywnym ![]() macie moze jakoś propozycje jak czym zamienić bewfsztyk ?! :wtf: ii szpinak oo blee 1.60 57:ściana: ! -> 47 :marzy:
![]() |
#2175 |
Zadomowienie
|
głupie
![]()
![]() |
![]() |
#2176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Przyczajenie
|
Dot.: dieta kopenhadzka
Dzisiaj zaczełam ta diete, poniewaz musze zrzucic 10kg. Postanowilam, ze zaczne od tej diety. Nie moge na siebie patrzec w lustrze, musze cos ze soba zrobic. w tym mieisacu nie mam czasu zeby isc dodatkowo na silownie, ale od lutego na pewno to zrobie. Nie wiem czemu dziewczyny tak zarzekacie na to jedzenie. brokuly i szpinak to samo zdrowie i sa pyszne, mieso trzeba przyprawic przyprawami typu bazylia, oregano i jest pyszne, ryby uwielbiam. najgorsza jest ta woda, lubie pic ale w lecie jakos w zime marzy mi sie o goracej herbacie i to jest jedyny minus tej diety. po zakonczeniu diety kopenhaskiej mam zamiar zaczac diete dukana i jak juz wspomnialam wybrac sie na silownie. trzymajcie za mnie kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
Dot.: dieta kopenhadzka
MONISIA_ gratuluje rozsądku . po K D <brawo>
zazdroszę niektórym takiej błogości myśli ...;]
![]() |
![]() |
#2179 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() Ja tez kiedyś stosowałam tę dietę i byłam bardzo zadowolona z wyników bo z 5 kg w tydzien schudłam, chodz pod koniec tygodnia juz nie jadłam tak restrykcyjnie i tylko tydzień ją stosowałam, bo już dłużej nie dałam rady (ale waga z przed diety nie wraca ![]() ![]() ![]() I trzymam kciuki za aktualnie stosujących tę dietę, bo naprawdę jest ciężka.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2181 |
Przyczajenie
|
Witam,
ja też jestem od wczoraj na tym czymś ![]() Przeprowadziłam to już w czerwcu ubiegłego roku i w ciągu trwania diety czy li w te 13 dni spadłam 8 kg a do sierpnia jeszcze 6kg więc jest ok nie licząc moich powikłań z nerkami ![]() Więc komus kto ma chore nerki nie polecam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
Też przebyłam tą dietę ponad 2 lata temu...w 13 dni schudłam 6 kg. Wróciło tylko 0,5 kg w ciągu 1,5 roku. Teraz znowu zaczynam (mam do zwalczenia kg po ciąży) Prosze mnie nie krytykowac.Wiem na co naraża ta dieta,ale biorę witaminy w jej trakcie i myśle że będzie ok
![]() Dzień 1 prawie za mną. Waże 68 kilo. Cel -60kg ![]()
![]() Motywacja: Być piękną i we wszystkim dobrze wyglądać ![]() Oczekiwany efekt: ''JA przed ciążą a nawet lepiej!!!!!! ![]() MOTTO: ''Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem,a kolację oddaj wrogowi.'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć Wizażanki!!!
Dieta jest bardzo trudna, to fakt! Psychika siada po tygodniu. Chce się dosłownie wszystkiego co niedozwolone. Organizm jest słaby,w pierwszych dniach z głodu trzęsie się całe ciało. Ale dla mnie to była jedyna szansa na zgrabną sylwetkę. Przeprowadziłam ją jakieś 5 lat temu. Byłam mocno zawiedziona gdy waga po zakończonej diecie wskazywała tylko 3kg mniej (waga początkowa: paskudne 85kg). Jednak najpiękniejsze działo się to co było potem. Schudłam przez kilka miesięcy jeszcze 17kg bez przestrzegania jakiejkolwiek diety (nie licząc diety MŻ z powodu skurczonego żołądka ![]() ![]() Edytowane przez Perelka 1985 Czas edycji: 2011-01-24 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
To jestesmy dwie
![]() ![]() Pisz kolezanko jak Ci idzie ![]()
![]() Motywacja: Być piękną i we wszystkim dobrze wyglądać ![]() Oczekiwany efekt: ''JA przed ciążą a nawet lepiej!!!!!! ![]() MOTTO: ''Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem,a kolację oddaj wrogowi.'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
cieszę się że nie jestem sama. Ja podobnie jak TY lajtowo potraktowałam tą dietę, z innym nastawieniem jest dużo łatwiej. Nawet jogurt naturalny mi smakował, choć na co dzień go nie cierpię. Wczoraj weszłam na wagę, ale stwierdziłam że chyba się popsuła, bo wskazywała 3kg mniej. Walczę na razie, a najgorsze (ryba) jeszcze przede mną... Trzymam kciuki za Twoje odchudzanie, pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny!! Dzisiaj mój 10dzień diety!! Dosłownie wytresowałam sobie silna wole dzieki tej diecie. Jesli moi znajomi przyżądzają cos do jedzenia ja podchodze i to wacham
![]() dzisiaj kupilam mojemu chlopakowi juz po raz kolejny paczki i inne pyszne ciasteczka a jak wracalam z pracy to caly czas je podziwialam...Zaczełam robic cos takiego w 2 dniu. Moje kolezanki mówią ,że gdyby były na diecie i powąchaly czekoladki to nie ma bata aby nie znalazly sie w ich buzi ![]() Co do diety... ponieważ ja w ogole nie lubie jesc rano podobała mi się kawa z rana. Łaknienie po ostatnim posiłku-17 czułam tylko w pierwszym dniu jednak zasnelam ok 23 więc jakos wytrzymalam. Woda naprawdę pomaga . Zauwazylam to wczoraj kiedy wypilam tylko ok 1,5 wody, zazwyczaj pije ok 3 i rowniej wczoraj mi troszkę brzuszek sie odzywał. Dzięki diecie najadam sie małymi porcjami, dzisiaj po szpinaku i pomidorze nie moglam wcisnac jabłka, ale jabko mnie cieszyło wiec je zjadlam. Straciłam juz 5kg, w moim przypadku myślę,że traciłam o,5kg dziennie.. Mam nadzieje,że jutro rano zobacze wskazówke ponizej 70tki. Stosuje diete bardzo rygorystycznie-jedym w moim przypadku odstepstwem jest picie jak narazie kawy w niedozwolonym dniu oraz w jakim jeszcze dniu ale bez cukru. Staram sie jej przestrzegac...chodzę z zeszytem gdzie mam rozne zapiski i notatki. Okazało sie,że mam silna wole a to mnie zdziwilo poniewaz juz ok 5 razy wymiekalam w pierwszym jej dniu. Rezultaty ok ale duzo mi brakuje do tego co chcę osiągnąć...Jeszcze jakies 10kg... Minusy-sennosc, gdy biegłam do autobusu- biegłam ale moje ciało wołało' "nie mam siły", bola mnie kosci!!! Chyba nic innego nie zauwazyłam.. To jest w moim przypadku poczatek, potem biore się za sport i zdrowe, rozsądne odzywianie/ Trzymam kciuki za Wszystkie dziewczyny które chcą wytrwać na tej diecie!!! To jest do zrobienia!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Przyczajenie
|
Hej! Od jutra razem z narzeczonym zaczynamy diete. Ja trzeci raz, on pierwszy. Nie jestem gruba ale mam trochę do zgubienia, (170cm/64kilo). Dwa razy przetrwałam, za pierszym razem schudłam więcej za drugim mniej i obiecywałam sobie że już nigdy więcej ale zaczynam jednak
![]() Myślę że wartom ![]() Może ktoś zacznie ze mną? Fajnie tak zmienić się w 2 tygodnie. Dodatkowo będę walczyć z trądzikiem i wybielać zęby więc efekt bedzie potrójny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Przyczajenie
|
no to od jutra zaczynamy!
![]() ![]() powowdzenia wam dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- i chlopaku :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak u Ciebie dietka, jakieś dolegliwości, efekty? Napisz bo jestem strasznie ciekawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Przyczajenie
|
ja mam 3ci dzien dzisiaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.