Dieta kopenhaska - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 18:02   #2251
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Dot.: 13 dniowa dieta kopenhaska.

Nie rób tego, nie warto
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 22:23   #2252
aneczka2011
Przyczajenie

Dot.: 13 dniowa dieta kopenhaska.

Cytat:
Napisane przez Crazy in Love Pokaż wiadomość
Mam 175 cm i warzę ok 70 kg. Od jutra chcę przejść na dietę kopenhaską, co możecie mi powiedzieć o tej diecie? Jeżeli chodzi o menu to np.

śniadanie: kubek kawy i kostka cukru
lunch: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak , pomidor
obiad: duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną

zastanawiam się czy na lunch i obiad mam do wyboru 2 jajka, albo szpinak, albo pomidor, czy to wszystko jako 1 danie ma być?
Witam, Crazy in Love, poniżej podaję ci link z jadłospisem (ja się go trzymam, dziś kończy się mój 8 dzień). Jadłospis jest poszerzony o propozycję przygotowań. Jest fajnie opraconawny, przyda się napewno, bo ja na początku też nie wiedziałam jak co przygotować. http://forum.gazeta.pl/forum/w,11182...ght=21&ackData[id]=1&width=90
aneczka2011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 17:42   #2253
Madzialenka_21
Zadomowienie

Dieta kopenhaska

Cześć dziewczyny.

Wiem, wiem na temat tej diety wątków jest multum.
Chciałam jednak wiedzieć, czy można zmieniać jej niektóre składniki np befsztyk na trochę piersi z kurczaka gotowanej i zjadać mniej?
Np jak jest twaróg, jogurt i marchew, to można zjeść tylko twaróg i jogurt?

Jeśli w jakimś wątku są odpowiedzi na moje pytania, to proszę odeślijcie mnie Dziękuję.

Madzialenka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 21:14   #2254
cerveza
Zakorzenienie

Dot.: Dieta kopenhaska

Cytat:
Napisane przez Madzialenka_21 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Wiem, wiem na temat tej diety wątków jest multum.
Chciałam jednak wiedzieć, czy można zmieniać jej niektóre składniki np befsztyk na trochę piersi z kurczaka gotowanej i zjadać mniej?
Np jak jest twaróg, jogurt i marchew, to można zjeść tylko twaróg i jogurt?

Jeśli w jakimś wątku są odpowiedzi na moje pytania, to proszę odeślijcie mnie Dziękuję.
Zjadać mniej, dobre sobie przecież na tej diecie się prawie wcale nie je. Zresztą ten system dietą nazywać się nie powinien.

Co do pytania, to absolutnie nie wolno zmieniać składników czy ich pomijać. W czasie tej diety nie można nawet żuć gumy do żucia. Ale nawet jak się zastosujesz w 100% do niej to i tak będziesz miała efekt jojo i będziesz grubsza niż teraz jesteś.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-01, 15:32   #2255
blueberry92
Raczkowanie

Dot.: +++Dieta Kopenhaska-nieścisłości, wtajemniczone, pomóżcie! +++

Ja ja kiedys stosowalam i wybralam sobie chyba najgorszy okres- wakacje. Upalny, sloneczny dzien na plazy, cala rodzinka delektuje sie lodami, a ja wcinam jajko. Na dodatek to jajko bylo lekko zepsute, a ja glupia myslalam, ze po prostu mam wstret do jajek, bo ciagle je jem! Po 11-12 dniach ja przerwalam, bo poszlam na impreze, a wiadomo wszystko inne jest zakazane.
Bylam mega szczesliwa gdy po niespelna 2 tygodniach waga pokazala 58 kg.
Ale po miesiacu, dwoch nie bylo juz tak kolorowo... Jednak stwierdzam, ze to z mojej winy, bo jadlam 2 razy wiecej niz przed sama dieta... Jadlam regularnie codziennie o 3 w nocy! Wstawalam i wsuwalam bulki z jakimis sosami, parowkami, serem itd. Zima wazylam juz 65 kg... To mnie przerazilo, nigdy nie mialam takiej wagi... Twarz spuchnieta jak paczek. Mialam straszne kompleksy! Zapomnialam na jakis czas o dietach i samo mi spadlo do 60 kg i jestem szczesliwa. Nigdy wiecej takich diet! Latwo jest powiedziec na poczatku, ze nie nie ja sobie poradze i bede stopniowo wprowadzac kalorie. W moim przypadku sie nie sprawdzilo, chociaz wiele osob (czytalam) bylo zadowolonych :p

Edytowane przez blueberry92
Czas edycji: 2011-04-01 o 15:40
blueberry92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 09:56   #2256
introwertyczka
Raczkowanie

Nigdy w życiu się nie odchudzałam. Do końca gimnazjum byłam szczuplutka, więc nie było powodu. Jednak przez 3 lata liceum przybrało mi się na wadzę do 62 kg, przy wzroście 164 cm... Źle się czułam z tym nadmiarem kilogramów, więc w ubiegłe wakacje postanowiłam coś z tym zrobić i wertując fora trafiłam właśnie na dietę kopenhaską. Naczytałam się sporo pozytywów (negatywów też, ale jednak plusy przezwyciężyły, a ja się uparłam na szybki efekt), wydrukowałam jadłospis i na następny dzień zaczęłam. Przez 13 dni, w 100% zgodnie z opisem jadłam te 3 niskokaloryczne posiłki w odpowiednich porach. Byłam zaskoczona, że mam tak silną wolę i naprawdę dałam radę od tak, z dnia na dzień na 2 tygodnie zrezygnować ze wszystkiego, czym się raczyłam od dzieciństwa. Pierwsze 3-4 dni były najgorsze, potem lżej. Jak stawałam na wagę i widziałam efekty to pękałam z dumy i radości. Fakt, że byłam nieco apatyczna i bolała mnie głowa, ale żadnych omdleń, żadnych wymiotów. Może dlatego, ze jestem (odpukać) dobrego zdrowia i mam silny organizm. Nie zastosowałam tak radykalnej diety, gdybym chodziła do szkoły/pracy a już tym bardziej jak miałabym jakieś problemy zdrowotne! Zrzuciłam w sumie 11 kg. Mając te 51 na liczniku zadowolona z siebie starałam się po zakończeniu jeść zdrowiej, w mniejszych ilościach i nie objadać się po 18:00. Odstawiłam cukier w herbacie i masło (którego nigdy specjalnie nie lubiłam), jadłam dużo więcej warzyw i owoców, jasne pieczywo zastąpiłam ciemnym. Odstawiłam zupełnie napoje gazowane, które uwielbiałam i zaprzyjaźniłam się na dobre z wodą niegazowaną. Chyba obsesyjnie bałam się jojo. Po jakimś czasie 4 kg siłą rzeczy wróciły i byłam trochę zawiedziona. No ale w ostatnim czasie 3 znów spadły () dzięki większemu ruchowi i zmianie mojego stylu odżywiania na dobre.
Mija 8 miesięcy od kiedy skończyłam tę dietę. Absolutnie nie żałuję, że się na nią zdecydowałam, bo była świetnym "wstępem" dla mojej zmiany. Młody, silny organizm 19latki na pewno lepiej ją znosi niż starsze organizmy mam moich koleżanek, którym cuda wianki się działy przy tej diecie... Tak więc na pewno nie zamierzam jej polecać i propagować. Zdecydowanie bardziej zachęcam do konsultacji z dietetykami.
introwertyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 11:21   #2257
berenika1989
Przyczajenie

Dot.: Dieta kopenhaska -DOBRA WIADOMOŚĆ;)

Witam wszystkich rozpoczynających odchudzanie! Postanowiłam napisać zaraz po wejściu na wagę. Kilka dni temu czytałam opinie użytkowników, mimo potencjalnych, negatywnych skutków diety kopenhaskiej od następnego ranka przeszłam na dietę.
Nie wiem czy to mój organizm jest nienormalny, czy to ja, aczkolwiek to drugie jest bardziej możliwe, ale uważam, że ta dieta jest rewelacyjna!
Zawsze byłam drobna i podobno wysoka, trzy lata temu przytyłam 5 kg w bardzo szybkim tempie ucząc się przed egzaminami... To była moja największa waga -57kg, ale uwierzcie, czułam się z tym potwornie, po drugie to było widać, jeżeli całe życie byłam w miare szczupła. Idąc na studia wiadomo... z dala od domu, mogłam sobie pozwolić na głodóweczkę, którą (głupia byłam) sobie zafundowałam, jadłam wtedy dwa pieczywa chrupkie i jeden jogurt dziennie, wspomagałam się lineą... trwało to bardzo długo, początkowo nie traciłam kg. Zjechałam nagle do 47 i zaczęło mi się kręcić w głowie, byłam słaba...Ćwiczyłam na rowerze stacjonarnym, ale miałam specyficzną fobię, po zjedzeniu natychmiast zaczynałam się ruszać, brzuszki, pompki, nożyce, cokolwiek. Interwencja rodziny spowodowała, że powróciłam do normalnego trybu. Tzn. Zmieniłam nawyki żywieniowe, jadłam często, ale jak to studentka, byle co, nawet rogaliki z automatu na uczelni... Ale co najdziwniejsze, nie miałam efektu jojo, po trzech latach wyjechałam na Bałkany, tam pozwalałam sobie na wszystko w nadmiernej ilości i sama jestem sobie winna, do tego nerwy, kolejna sesja, napoje energetyczne i słodkości po nocach, żeby tylko nie zasnąć. Dlatego nie mogę mówić o efekcie jojo po trzech latach. Doszło do tego, że od dwóch miesięcy nie wchodziłam w żadne spodnie:/ znowu moja "ulubiona waga" 56-57... przy 174 cm wzrostu (ale pzysięgam, wszystko odkłada mi się w brzuch i uda!)
Oczywiście "przyjaciele" znając czuły punkt dowalali z każdej strony. Przemilczałam, czytałam rady na forum.
Kupiłam Therm Line S, na śniadanko kawa z cukrem (miałam gotowe rozpuszczalne juz mlekiem w proszku), lunch -dwa jaja, obiad-sałata z cytryną i oliwą z oliwek (fuj!) nie spożyłam jednak befsztyka, ponieważ w niedzielę nie znalazłam umiarkowanie świeżej wołowiny. Aha: o 21 dopadło mnie... Poległam, zjadłam dodatkowo czerwonego grejpfruta.
Dzień drugi- kawa -znowu 3 w 1... lunch -nie dostałam polędwicy wołowej, kupiłam 30dkg wołowinki, podzieliłam na pół pozostałą część wszamam jak najszybciej, podsmażyłam ją tylko na oliwie z oliwek, ale i tutaj... kiedy już była na talerzu nie wytrzymałam! Osttani kawałeczek minimalnie posypałam solą i pieprzem, w naprawdę śladowej ilości.
na obiadek przed 18, kubeczek jogurtu naturalnego danone bez cukru,
Dzien trzeci... kawa, o 14:00, 1/3 tafli mrożonego szpinaku (nie mam problemu, bo uwielbiam) i mały pomidor (osobno, słyszałam, że mieszają, ale tego bym nie zniosła!) obiadek: dwa jaja, sałata z cytryna i oliwą z oliwek (nie liczę liści, wyrywam to co ze środka, bo najbardziej soczyste) 1,5l wody "staropolanka" o smaku truskawkowym;P
Pragnę nadmienić, że cały czas zażywam Term line S, wg zaleceń z ulotki! Aha, nigdy nie ćwiczyłam, trzy ;lata temu również ograniczało się to tylko do rowerka stacjonarnego czy też pompek i tym razem mam z tym problem, brak czasu, chęci, jedynie przed snem robię nożyce, i ćwiczę mięśnie brzucha czymś podobnym do 6 Wiedera, ale chyba tylko jednym podstawowym elementem tych ćwiczeń.

Wreszcie mobilizująca wiadomość dla wsyztskich, jak widzicie, dziś jestem 4 dzień na diecie... zjechałam 3 kg...
Jestem w euforii, chcę jeszcze, to naprawde nic nie kosztuje, odrobina silnej woli!
(wieczorami mysle tylko i wyłącznie o napadzie na lodówkę, kiedy w ciągu dnia znajduję się w stresowej sytuacji, zaczynam się telepać wewnętrznie, a regularnie biorę witaminer i aspargin...
Nie sądzę, żeby mnie dopadł efekt jojo, przynajmniej przy obecnym trybie życia i przez kolejne trzy lata, pamiętajcie jednak o zmianie nawyków żywieniowych! jabłko, pomarańcza, pietruszka, marchew, podjadajcie oglądając serial tylko warzywa i owoce, osobiście preferuję grejpfruta
Napiszę o efekcie końcowym. Powodzenia kobiety! Pozdrawiam!
berenika1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 15:45   #2258
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Zjadać mniej, dobre sobie przecież na tej diecie się prawie wcale nie je. Zresztą ten system dietą nazywać się nie powinien.

Co do pytania, to absolutnie nie wolno zmieniać składników czy ich pomijać. W czasie tej diety nie można nawet żuć gumy do żucia. Ale nawet jak się zastosujesz w 100% do niej to i tak będziesz miała efekt jojo i będziesz grubsza niż teraz jesteś.
absolutnie ma masz racji
Stary 2011-05-07, 20:51   #2259
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

hey. myśle o rozpoczęciu tej diety w poniedziałek. jest ktoś kto ją przeszedł - miał widoczne efekty i na nią nie narzeka?
Ivven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 21:01   #2260
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123dzemdzemona22 Pokaż wiadomość
absolutnie ma masz racji
To dlaczego na wszystkich stronach piszą inaczej?

Fakt 2 – odstępstwa od diety oznaczają jej przerwanie

Prawda! Dieta kopenhaska należy do restrykcyjnych programów żywieniowych, które ściśle i dokładnie określają menu na każdy dzień jej stosowania. Dlatego, jeśli chcemy uregulować przemianę materii i zrzucić zbędne kilogramy, ściśle trzymajmy się jej założeń. Sięgnięcie po gumę do żucia, lampkę wina czy małą przegryzkę psuje końcowy efekt i oznacza nieukończenie planu. Jeśli przerwiemy dietę przed dniem 6, możemy do niej wrócić po 3-6 miesiącach. W przypadku złamania zasad diety po 6 i więcej dniach, najlepiej, jeśli zastosujemy ją najwcześniej po upływie 2 lat.

http://kopenhaska.com/faktyimity.html

Jedynie : "Pamiętajmy, że w menu diety kopenhaskiej można zamieniać ze sobą lunch i obiad, lecz tylko w ramach tego samego dnia."

Oraz: "Należy wybrać chude, wołowe mięso. Zgodnie z oryginalną wersją diety kopenhaskiej, należy spożywać wołowinę bez żył, kości czy tłuszczu. Dlatego nie warto zastępować jej filetem z kurczaka czy dosyć tłustą wołowiną. Mięso najlepiej smażyć na oliwie z oliwek pierwszego tłoczenia. Nie poleca się gotowania mięsa - podczas tego procesu wytrąca się niego białko i w ten właśnie sposób większość składników odżywczych zostaje w wodzie."

A dziewczyna chciała zmienić wołowinę nie dość, że na kurczaka, to jeszcze gotowanego.

Chyba, że ta strona jest niekompetentna?
Stary 2011-05-07, 21:12   #2261
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

ta dieta wydaje sie byc niekompetentna ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 21:25   #2262
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
ta dieta wydaje sie byc niekompetentna ^^
To już swoją drogą Ale co poradzimy, że niektórzy nie potrafią zrozumieć, że żeby schudnąć trzeba jeść. I ćwiczyć.
Stary 2011-05-08, 09:01   #2263
Alecia Knowles
Raczkowanie

Zaczęłam od dzisiaj zobaczymy jak będzie... nie mogę się doczekać efektów.
Moim zdaniem jeśli traktuje się tą dietę jako13 dni nic nie jem a potem jem jak zwykle czyli sporo ponad normę to efektu jojo się nie uniknie. Ja natomiast po tej diecie przejdę na tydzień na dietę 500 kalorii a potem co tydzień będę dodawać 50 aż dojdę do 1500 bo w moim przypadku, żeby nie tyć, tak to będzie musiało już zawsze wyglądać.
Ivven, zaczynasz od dzisiaj? ktoś się przyłączy?
Alecia Knowles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 09:33   #2264
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

Cytat:
Napisane przez Alecia Knowles Pokaż wiadomość
Zaczęłam od dzisiaj ...
Ivven, zaczynasz od dzisiaj? ktoś się przyłączy?
Zaczynam od jutra. ale dzis naszpikuje sie warzywami zeby nie miec utraty witamin. To kurcze zdawajmy sobie codzienne relacje. co ty na to? w czasie diety jak i po niej. ok?
Stary 2011-05-08, 14:08   #2265
Alecia Knowles
Raczkowanie

No jasne ja biorę witaminy. Falvit dla kobiet. Czytałam, że można. Ja jestem teraz po pomidorach, jajkach i szpinaku... no i kawie rano. Czuję się dobrze, piję wodę, jest ok ;D Trzymam za Ciebie kciuki od jutra i Damy radę !
Stary 2011-05-09, 10:54   #2266
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

Cytat:
No jasne ja biorę witaminy. Falvit dla kobiet. Czytałam, że można. Ja jestem teraz po pomidorach, jajkach i szpinaku... no i kawie rano. Czuję się dobrze, piję wodę, jest ok ;D Trzymam za Ciebie kciuki od jutra i Damy radę !
ja jak narazie dopiero wstałąam. zaraz kawa i na miasto po szpinak... *
Stary 2011-05-09, 19:14   #2267
Alecia Knowles
Raczkowanie

I jak? smakowało? ja dzisiaj byłam u dentysty a potem 2 godziny bez wody.. myślałam, że uschne..
A jak się czujesz? masz jakieś skutki uboczne?
Stary 2011-05-09, 23:37   #2268
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven
Wink Dot.: Dieta kopenhaska

Cytat:
I jak? smakowało? ja dzisiaj byłam u dentysty a potem 2 godziny bez wody.. myślałam, że uschne..
A jak się czujesz? masz jakieś skutki uboczne?
- jedzenie pycha! naprawde obiad pomid+jajo+ miseczka ze szpinakiem było naprawde smaczne
-no moze kolacja - za dużo salaty (*główka:P) ale zapycha, a mięso powinnam dłużej piec

suma sumarum myśle ze jest ok. chyba najgorsze jest śniadanie bo mało daje siły na cały dzien.

- skutki uboczne? jak narazie nieodczuwalne.
- odnośnie wody - nie pozwol sobie na male ilosci. jak zapomnisz wziac z domu - KUP!

pozdrawiam.

p.s. a jak tobie smakuje?
Stary 2011-05-10, 12:53   #2269
Alecia Knowles
Raczkowanie

wody nie piłam przez te 2 godziny bo dentysta zabronił ;D Tak to zawsze mam przy sobie butelkę. Jeśli chodzi o jedzenie to ogólnie nie jest źle... szpinak z jajkiem jeszcze zjem, ale dzisiaj miałam sam tzn szpinak pomidor i jajko. Nie lubię pomidorów więc to dla mnie trochę męczące, ale się zmusiłam. Sałaty jak zjem 3 listki to jest dobrze.. więcej nie mogę. Wczoraj miałam też jogurt którego nie cierpię.. niestety. Ale dzisiaj za to rano była grzanka a wieczorem czekają mnie kanapeczki z sałaty szynki i jajka mmmniam
A jeśli można spytać to z jakiej wagi wystartowałaś i ile Ci ubyło?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 07:11   #2270
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

Cytat:
wody nie piłam przez te 2 godziny bo dentysta zabronił ;D Tak to zawsze mam przy sobie butelkę. Jeśli chodzi o jedzenie to ogólnie nie jest źle... szpinak z jajkiem jeszcze zjem, ale dzisiaj miałam sam tzn szpinak pomidor i jajko. Nie lubię pomidorów więc to dla mnie trochę męczące, ale się zmusiłam. Sałaty jak zjem 3 listki to jest dobrze.. więcej nie mogę. Wczoraj miałam też jogurt którego nie cierpię.. niestety. Ale dzisiaj za to rano była grzanka a wieczorem czekają mnie kanapeczki z sałaty szynki i jajka mmmniam
A jeśli można spytać to z jakiej wagi wystartowałaś i ile Ci ubyło?

startuje z 84.4 bo mi sie przytyło JOJO;(((( no a od początku diety K nie mam jak si zważyc. zrobie to w weekend/poniedziałek/ a jak nie to juz na 100% u lekarza we wtorek. ja dziś mam do zjedzenia grzaneczke.

nie lubisz tych produktów? mi wszystkie jakos smakuja choc wielka miłosniczka sałaty nie jestem to jem te 150g. bo tak miałam w jadłospisie. i dzis mam OWOC - ide do sklepu i wybiore najpiękniejsze jabuszko)))
Stary 2011-05-13, 20:13   #2271
Alecia Knowles
Raczkowanie

Przepraszam, że tak długo nie pisałam, ale wyleciało mi to z głowy.. niestety większość tego co jem mi nie smakuje. Na szczęście jutro będzie jabłko, aha no i owoce z jogurtem był przepyszne jeszcze 7 dni!!
Stary 2011-05-14, 05:50   #2272
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

tylko 7 dni? ale masz super... przede mną jeszcze... o kurcze! tez 7!)) no dzis dzien 6. u znajomej bede jesc kurczaka i modle sie by był on bez przypraw... ogólnie dieta idzie ok
Stary 2011-05-14, 07:52   #2273
Alecia Knowles
Raczkowanie

A ja dzisiaj obudziłam się z bólem gardła i kaszlem, a nie mogę wziąć żadnego lekarstwa.. tzn może i bym mogła, ale jeszcze nie jest tak źle, ogólnie u mnie też idzie dobrze
Stary 2011-05-14, 23:38   #2274
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

o a ja dzis zapomniałam wziac tabletek Falvit (suplement diety) no nic trudno. kurcze wskoczyłam dzis u znajomej na wage i pełnia szczescia - ale nic nie powiem póki nie zwaze sie w domu i nie utwierdzi mnie to ze to prawde a nie haniebny żart wagi...
Stary 2011-05-15, 13:07   #2275
Alecia Knowles
Raczkowanie

No to super ;D ja się nie ważyłam.. kusi mnie, kusi.. ale nie! Ja też jem falvit i też 2 razy zapomniałam i efekt był taki, że byłam wredna, zmierzła i marudna... Teraz już nie zapominam i jest ok. Miałam dzisiaj jajka, szpinak i pomidor, ale zamiast to gotować, zmieszałam razem i "usmażyłam" bez tłuszczu. Było naprawdę smaczne! jeszcze 5 dni ;d dzisiaj jeszcze zostało mięso z sałatą... blee już nie mogę na nie patrzeć ;D a tobie nadal wszystko smakuje? pozazdrościć..
ps. Jak się zważysz na swojej wadze, to pochwal się wynikiem!
Stary 2011-05-15, 20:43   #2276
uffiee
Raczkowanie

hej, w czwartek się dołączam, jestem już tak gruba, że nie mogę na siebie patrzeć:/

65-60-55-53
uffiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 20:59   #2277
Alecia Knowles
Raczkowanie

zapraszamy ;D
Stary 2011-05-16, 07:50   #2278
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

uffie witamy!!! i pamietaj ze jak zaczynasz diete to nie zmieniaj produktów - mimo ze ich nie lubisz, jak juz decydowac sie na tą diete to brac w niej udział 100%. a ile wazysz i ile masz wzrostu i jaki jest twój cel?
Ja - 174cm, waze 78.2 (zaczełam od 84.4) i chce dojsc do 64kg.

zważyłam sie! i wczoraj i dziś! suma -6kg! jestem przeogromnie szczęsliwa!) super! dzis pysznie - bo jaja szpinak i pomidor)

i co najważniejsze - wczoraj było bardzo ciezko, bo nie dosc ze bez kolacji to jeszcze w piwnicy mam przeogromne zapasy słodyczy. a jeszcze tydzien temu wpieprzałam 2 tabliczki czekolady. ALE SIE NIE DALAM !!! dzieki czemu dzis -1kg

S U P E R ! ! !
Stary 2011-05-16, 15:22   #2279
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
To dlaczego na wszystkich stronach piszą inaczej?

Fakt 2 – odstępstwa od diety oznaczają jej przerwanie

Prawda! Dieta kopenhaska należy do restrykcyjnych programów żywieniowych, które ściśle i dokładnie określają menu na każdy dzień jej stosowania. Dlatego, jeśli chcemy uregulować przemianę materii i zrzucić zbędne kilogramy, ściśle trzymajmy się jej założeń. Sięgnięcie po gumę do żucia, lampkę wina czy małą przegryzkę psuje końcowy efekt i oznacza nieukończenie planu. Jeśli przerwiemy dietę przed dniem 6, możemy do niej wrócić po 3-6 miesiącach. W przypadku złamania zasad diety po 6 i więcej dniach, najlepiej, jeśli zastosujemy ją najwcześniej po upływie 2 lat.

http://kopenhaska.com/faktyimity.html

Jedynie : "Pamiętajmy, że w menu diety kopenhaskiej można zamieniać ze sobą lunch i obiad, lecz tylko w ramach tego samego dnia."

Oraz: "Należy wybrać chude, wołowe mięso. Zgodnie z oryginalną wersją diety kopenhaskiej, należy spożywać wołowinę bez żył, kości czy tłuszczu. Dlatego nie warto zastępować jej filetem z kurczaka czy dosyć tłustą wołowiną. Mięso najlepiej smażyć na oliwie z oliwek pierwszego tłoczenia. Nie poleca się gotowania mięsa - podczas tego procesu wytrąca się niego białko i w ten właśnie sposób większość składników odżywczych zostaje w wodzie."

A dziewczyna chciała zmienić wołowinę nie dość, że na kurczaka, to jeszcze gotowanego.

Chyba, że ta strona jest niekompetentna?
nie ma to jak wylinkowanie
d
Stary 2011-05-16, 15:32   #2280
MalaLejdi
Zadomowienie

Mój narzeczony postanowił pierwszy raz w życiu przejść na dietę, ponieważ ma przez zimę dostał niezły brzuszek- imprezki piwko pizza kebab no i ważył 90 kg.

Poprosił mnie żebym mu jakąś diete znalazła- proponowałam dietę dukana ale on znalazł dietę kopenhadzką.
Szczerze nie polecałam mu, bo facet który co dziennie nie odmawiał sobie dobrego tłuściutkiego jedzenia nagle chce jeść jak myszka.

Skoro tak się uparł to ok, tydzień temu zaczął.
START 9 maj waga 90 kg
DZISIAJ 16 maj waga wskazuje 85 kg

został jeszcze tydzień, widzę że jest bardzo dumny z siebie, bo czuje się lżejszy i wytrwał chociaż nie było łatwo nieraz to nawet 4 litry wody wypijał bo głód mu nie dawał spokoju he he

dodam że co dziennie biegamy i jeździmy na rowerku.

Marzy mu się 80 kg więc zobaczymy co pokaże waga za tydzień

NIEAKTUALNA WYMIANA:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=514085

Proszę odpisuj u mnie
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości