Dieta kopenhaska - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 16:27   #2281
uffiee
Raczkowanie

Dot.: Dieta kopenhaska

Cytat:
Napisane przez Ivven Pokaż wiadomość
uffie witamy!!! i pamietaj ze jak zaczynasz diete to nie zmieniaj produktów - mimo ze ich nie lubisz, jak juz decydowac sie na tą diete to brac w niej udział 100%. a ile wazysz i ile masz wzrostu i jaki jest twój cel?
Ja - 174cm, waze 78.2 (zaczełam od 84.4) i chce dojsc do 64kg.

zważyłam sie! i wczoraj i dziś! suma -6kg! jestem przeogromnie szczęsliwa!) super! dzis pysznie - bo jaja szpinak i pomidor)

i co najważniejsze - wczoraj było bardzo ciezko, bo nie dosc ze bez kolacji to jeszcze w piwnicy mam przeogromne zapasy słodyczy. a jeszcze tydzien temu wpieprzałam 2 tabliczki czekolady. ALE SIE NIE DALAM !!! dzieki czemu dzis -1kg

S U P E R ! ! !
No no, gratulacje, a długo już się odchudzasz?

Ważę 62 kg, mam 168 cm. Ogólnie chciałabym schudnąć tak do 53 kg, wtedy wyglądam najkorzystniej. Jak patrzę na zdjęcia z tamtego okresu to aż przykro Kopenhaska będzie wstępem.

Hmm co do diety, wystepuje w niej wołowina, bo chyba została wymyślona w Anglii, a tam befsztyki zajadają często, wiec stąd to menu
W wołowinie białko stanowi 72%, reszta to tłuszcz.
W kurczaku białko to 88%. Teoretycznie szybciej szchudniemy na piersi z kurczaka. Chociaż tłuszcz też jest potrzebny, więc warto by było jeść wołowinę, zwłaszcza w tak niskokalorycznej diecie.
Nie jestem pewna, ale chyba zamienię wołowinę na kurczaka (bo wolę w smaku), nie powinno to za bardzo wpłynąć na dietę, to i to jest mięsem przecież

65-60-55-53
uffiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 18:52   #2282
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaLejdi Pokaż wiadomość
Mój narzeczony postanowił pierwszy raz w życiu przejść na dietę, ponieważ ma przez zimę dostał niezły brzuszek- imprezki piwko pizza kebab no i ważył 90 kg.

Poprosił mnie żebym mu jakąś diete znalazła- proponowałam dietę dukana ale on znalazł dietę kopenhadzką.
Szczerze nie polecałam mu, bo facet który co dziennie nie odmawiał sobie dobrego tłuściutkiego jedzenia nagle chce jeść jak myszka.

Skoro tak się uparł to ok, tydzień temu zaczął.
START 9 maj waga 90 kg
DZISIAJ 16 maj waga wskazuje 85 kg

został jeszcze tydzień, widzę że jest bardzo dumny z siebie, bo czuje się lżejszy i wytrwał chociaż nie było łatwo nieraz to nawet 4 litry wody wypijał bo głód mu nie dawał spokoju he he

dodam że co dziennie biegamy i jeździmy na rowerku.

Marzy mu się 80 kg więc zobaczymy co pokaże waga za tydzień
Matko i córko Facet + głodówka + ćwiczenia? Zdajesz sobie sprawę, ile mięśni on sobie popali przez takie eksperymenty? Pewnie nie.
Facet powinien jeść z 2000 kcal zdrowych produktów (zależnie od wzrostu/wieku/aktywności) + chodzić na siłownię, wtedy ładnie schudnie, wzmocni mięśnie. Przez takie cyrki, jakie odstawia, metabolizm mu się pogorszy, bo ubędzie czystej masy mięśniowej a nie tłuszczu. No i będzie miał jojo. Może się nauczy na przyszłość, że kopenhaska to nie jest odpowiedni sposób na likwidację zbędnej tkanki tłuszczowej.

Albo i się nie nauczy. Bo ile można na tym wątku pisać, rzucać grochem o ścianę i tak znajdą się mądrzejsze, zagłodzą się, a później płacz, bo jojo, no i kolejny raz próba odchudzania bez skutków, bo organizmu nie da się tak łatwo nabrać.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 19:19   #2283
Alecia Knowles
Raczkowanie

Nie koniecznie faceci nie mogą.. mój kolega schudnął 8 kilo na kopenhaskiej, potem jeszcze kontynuował i łącznie zeszło 17 kilo. Wszystko zależy od tego, czy traktujemy dietę kopenhaską jako jednorazowy skok czy jako wstęp do nowego trybu życia
Fakt, nie powinno się nic zamieniać. Jak patrzyłam w necie to w większości jest "sałatka z owoców" guzik prawda.. ma być 1 mala puszka kompotu z owowców. Jest 2-3 SZKLANKI jogurtu naturalnego, a powinno być 2-3 ŁYŻKI Ale jak ktoś myśli, że to to samo to spoko.
Ivven! 6 kilo? super!! gratuluję! Oby tak dalej! Z tą czekoladą to też sukces ja też się sobie dziwię, że się nie łąmię Ciekawe ile ja schudnę...
4 dni do końca )
Alecia Knowles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 20:57   #2284
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alecia Knowles Pokaż wiadomość
Nie koniecznie faceci nie mogą.. mój kolega schudnął 8 kilo na kopenhaskiej, potem jeszcze kontynuował i łącznie zeszło 17 kilo. Wszystko zależy od tego, czy traktujemy dietę kopenhaską jako jednorazowy skok czy jako wstęp do nowego trybu życia
Fakt, nie powinno się nic zamieniać. Jak patrzyłam w necie to w większości jest "sałatka z owoców" guzik prawda.. ma być 1 mala puszka kompotu z owowców. Jest 2-3 SZKLANKI jogurtu naturalnego, a powinno być 2-3 ŁYŻKI Ale jak ktoś myśli, że to to samo to spoko.
Ivven! 6 kilo? super!! gratuluję! Oby tak dalej! Z tą czekoladą to też sukces ja też się sobie dziwię, że się nie łąmię Ciekawe ile ja schudnę...
4 dni do końca )
A mój kolega poszedł na siłownię i jest ładnie zbudowany

Serio 2-3 łyżki jogurtu jako posiłek?

Groch, groch, groch.
Stary 2011-05-17, 05:35   #2285
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

Cytat:
Napisane przez uffiee Pokaż wiadomość
No no, gratulacje, a długo już się odchudzasz?

Ważę 62 kg, mam 168 cm. Ogólnie chciałabym schudnąć tak do 53 kg, wtedy wyglądam najkorzystniej. Jak patrzę na zdjęcia z tamtego okresu to aż przykro Kopenhaska będzie wstępem.

Hmm co do diety, wystepuje w niej wołowina, bo chyba została wymyślona w Anglii, a tam befsztyki zajadają często, wiec stąd to menu
W wołowinie białko stanowi 72%, reszta to tłuszcz.
W kurczaku białko to 88%. Teoretycznie szybciej szchudniemy na piersi z kurczaka. Chociaż tłuszcz też jest potrzebny, więc warto by było jeść wołowinę, zwłaszcza w tak niskokalorycznej diecie.
Nie jestem pewna, ale chyba zamienię wołowinę na kurczaka (bo wolę w smaku), nie powinno to za bardzo wpłynąć na dietę, to i to jest mięsem przecież
osobiście uważam ze jesli juz ZACZYNAC TĄ DIETE TO NIE ZMIENIAC W NIEJ NICZEGO (tym bardziej wołowiny na kurczaka!!! i wiem co mówie bo jestem na niej od 8 dni i schudłam 7kg!!!)) to jest poprostu dobra rada od mojej strony.
pozdrawiam panienki!!

aha - i tak nie ma sałatki owocowej - jest kompot na owocach! i jest 2/3szkl jogurtu naturalnego!

wytrwałosci knowledge! juz jestesmy u celu dzis ide jeszcze do dietetyczki, zapewne dostane bure za te diete, ale co mi tam 7kg w dół!

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

ja mam taki przepis diety i go przestrzegam. znajoma znalazła inny (troche wiecej jedzenia i nie ma dnia bez kolacji) wklejam tu całosc wraz z waznymi wskazówkami. mam nadzieje ze skorzystacie

Dieta kopenhaskaSzczegółowy plan posiłkówDZIEŃ 1 i 8 Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru Obiad: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak 100g, 1 pomidor Kolacja:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150gDZIEŃ 2 i 9 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Obiad:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g Kolacja:1 plaster szynki, 2/3 szklanki jogurtu naturalnegoDZIEŃ 3 i 10 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka z razowego pieczywa Obiad: gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor Kolacja:1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną 150gDZIEŃ 4 i 11 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Obiad: tarta marchewka 150g, jajko na twardo, twarożek naturalny 100g Kolacja: kompot, 2/3 szklanki jogurtu naturalnegoDZIEŃ 5 i 12 Śniadanie: duża tarta marchew z cytryną Obiad: duża chuda ryba Kolacja:1 befsztyk, sałata i brokuły 200gDZIEŃ 6 i 13 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru Obiad: kurczak gotowany 150g, sałata z olejem i cytryną 150g Kolacja: 2 jajka na twardo, duża marchewkaDZIEŃ 7 Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru Obiad: kawałek chudego grillowanego mięsa 150g Kolacja: NIC
i jeszcze cos co kazdy wiedziec powinien:
I tak:
1. kawa z cukrem (kostka); tylko z ekspresu lub rozpuszczalna ale wysokogatunkowa (nie chodzi o kasę ale o zawartość substancji odżywczych w kawie, wysokości stężenia kofeiny i przeciwutleniaczy). RAZ dziennie oraz koniecznie z cukrem!!! kawa i cukier to kofeina i energia węglowodanowa, która ma dać Ci siłę do 12.00.Nie można jej zamieniać miejscami.
2.Jajka gotowane na twardo nie smażone bez oliwy czy gotowane na miękko itd. Jajko gotowane na twardo to czyste białko i odrobina tłuszczu, zamknięte szczelnie w skorupce!
3.Szpinak gotowany az do odparowania wody. Nie ma bazyli, oreagano czy ziół NIE i koniec! Nie można dokonywać zmian, bo tak smaczniej i innych wprowadzać w błąd.
4.Pomidor, surowy
5.Befsztyk to czerwone mięso, wołowina ( i nie można zastępować jej ani kurczakiem ani schabem, a przecież schab to wieprzowina; tłuste zwierzę i tłuste mięso, ani soją!!!) ; ta najczystsza ; czyli bez kości, żyłek i tłuszczu. Można ją usmażyć na patelni na małej łyżeczce oliwy i podlać wodą, aby mięso było bardziej ugotowane a nie usmażone; ważne jest aby położyć mięso na rozgrzanej oliwie (tylko OLIWA z oliwek z I tłoczenia). Natomiast absolutnie nie wolno jest mięsa gotować, podczas gotowania mięso wytraca i koaguluje białko a wszystko co odżywcze zostaje w wodzie
6.Sałata, koniecznie z oliwą (pół łyżki a cytrynkę jeśli ktoś nie lubi można dodać do wody); dlatego, że oliwa maceruje sałatę i nie zjadamy twardej, niesmacznej ale miękką i delikatną r11; czyli łatwiejszą do strawienia (żołądek najdłużej trawi surowe warzywa i owoce.
7.Teraz WODA ; może być mineralna bez gazu lub z lekkim gazem ale koniecznie o niskiej zawartości sodu a wysokiej magnezu, który uspokaja i łagodzi objawy głodu!!! Dopuszczalna jest zielona herbata ale absolutnie zakazane są soki owocowe ; znane źródełko czystych węglowodanów w postaci CUKRU!!!
8. OWOC; tu wskazane są trzy do wyboru: grejpfrut, jabłko, świeży ananas; wszystkie są używane jako znane wspomagacze diet!!!
9.NIE MA W DIECIE ŻADNEJ SAŁATKI OWOCOWEJ, jest kompot, który sami gotujemy bez cukru lub ewentualnie kupujemy owoce w puszcze czy słoiczku (najlepiej bez zalewy słodzonej; ja gotowałam kompot z malin i piłam, polecam; można skorzystać z mrożonych poza sezonem), na sitko i przelewamy litrem wody zagotowanej i ostudzonej aby wypłukać max cukru ale wtedy rezygnujemy z wypicia kompotu i zjedzenia owoców a wykorzystujemy jogurt (błagam jakie 2-3 szklanki 2/3szklanki czyli troszkę więcej niż połowa), którym polewamy owoce z puszki i zjadamy całość. W ogóle dopuszczalne i wskazane jest aby mieszać składniki posiłków tworząc nowe, mniej lub bardziej dobre sałatki. Szynka , najlepiej wędzona i bez grama tłuszczu r11; plaster to 10dkg!!!
10.Jogurt, tylko naturalny i niesłodzony!!!
11.Serek (pierwsze słyszę aby w tej diecie był twaróg, a jeszcze w kostce hihi; może być twarożek naturalny lub wiejski ale bez cukru!!! Małe opakowanie (ok.150gram). W ogóle gramatura w tej diecie to bzdura!!! Podawane są małe opakowanie lub duży befsztyk (czyli ok. 20dkg ale nie podaje się tego i nie ma to znaczenia, bo z wołowiny można ukroić gruby plaster i rozbić lekko (nakryć folią spożywczą aby nie zmiażdżyć włókien). Marchewka (jak marchewka, jeśli podane że ma być starta to nie po to aby Nas zająć ale aby łatwiej było ją strawić), najlepiej średnia i w miarę możliwości z odrobiną r11; kroplą oliwy, Wit. H rozpuszcza się tylko w ciężkich tłuszczach.
12.Grzanka, to chleb na patelni (przynajmniej wg mnie ALBO zakupiona w sklepie grzanka duńska, czyli tzw. chrupie pieczywo w grzankach!!! Można dostać w każdym dużym markecie!!!)
13.Kurczak, nie cały absolutnie ale pierś (pojedyncza) bez skóry i tu trzeba ugotować! Kurczak zawiera białko, które kumuluje się w długich włóknach piersi i zostaje w wodzie, za to w wodzie zostaje tłuszcz, stąd gotowanie zup na kurczakach!!! 7 dnia mamy pierś (jedna połówka) go zgrilować ; jeśli Ktoś nie ma patelni ; grilla to pieczemy bez tłuszczu w foli w piekarniku! I jeszcze ryba; ma być chuda, tu dopuszczalne są: sola, pstrąg, dorsz lub łosoś bez skóry. Żadnego sosu NIC tylko odrobinka soli i pieprzu!

Edytowane przez Ivven
Czas edycji: 2011-05-17 o 05:32
Ivven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 13:00   #2286
Alecia Knowles
Raczkowanie

U mnie pisze 2-3 łyżki jogurtu itak bym nie zmieściła więcej. Ja ta dietę mam napisaną na kartce z przed dobrych 7 jak nie więcej lat. Więc myślę, że jest właściwa 3 dni!
Stary 2011-05-17, 20:36   #2287
uffiee
Raczkowanie

Cytat:
2.Jajka gotowane na twardo nie smażone bez oliwy czy gotowane na miękko itd. Jajko gotowane na twardo to czyste białko i odrobina tłuszczu, zamknięte szczelnie w skorupce!
Jajko gotowane na miekko czy twardo ma te same składniki odżywcze. Różni się tylko konsystecją.
3.Szpinak gotowany az do odparowania wody. Nie ma bazyli, oreagano czy ziół NIE i koniec! Nie można dokonywać zmian, bo tak smaczniej i innych wprowadzać w błąd.
Zioła poprawiają trawienie i praktycznie nie mają kalorii, więc nawet wspomogłyby dietę.
5.Befsztyk to czerwone mięso, wołowina (...)
Natomiast absolutnie nie wolno jest mięsa gotować, podczas gotowania mięso wytraca i koaguluje białko a wszystko co odżywcze zostaje w wodzie.
To prawda, dużo dobrego zostaje w wodzie. Ale białko się tylko zetnie, nie koaguluje, czyli nie tworzy zawiesiny...

A z tym jogurtem to bez przesady, 2/3 szklanki to i tak mało.

W diecie nakazane jest aby rygorystycznie przestrzegać kazdej zasady. Dziewczyny, nie bierzcie tego tak na serio.. Przecież to jest po to, żeby bardziej zmobilizować. W końcu, trzymamy się i przy takich ścisłych zasadach bardziej nam zależy, ot szkoda nagle zepsuć dotychczasowe starania.
Wszystko z umiarem, można dodawać zioła, jeść kurczaka, byleby schemat diety był taki sam, a nie wytwarzać jakąś swoją, nową.

65-60-55-53

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 05:07   #2288
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

kochana uffie
myśle ze jak juz zabierasz sie za TĄ diete to jednk trzeba regosystycznie przestrzegac zasad. no chyba ze chcesz spasc 2-3kg. mi zalezało na konkretnym spadku ktory jak narazie mnie zadowala. przestrzegam diety w 100% w innym razie bym jej nie zaczynała.

Alecia
nie no teraz to sie zgodzic nie moge. mówie ci ja jem 3/4szkl i widzisz ZE EFEKTY są wiec mozesz wziac ze mnie przykład)))
u mnie jeszcze 4dni.
co myslisz robic po diecie? Ja myslałam cos o zeby co tydzien zwiekszac sobie dawke kcal o 100-200kcal i oczywiscie ważyc i mierzyc potrawy.
musiałabym zaczac mniej wiecej od 800kcal dziennie. co sadzicie?

Edytowane przez Ivven
Czas edycji: 2011-05-18 o 05:09
Stary 2011-05-18, 06:49   #2289
Alecia Knowles
Raczkowanie

Ja itak nie lubie jogurtu i itak juz nie zmieszcze nawet polowy tego wszystkiego. jem wszystkie skladniki, ale w mniejszych ilosciach bo poprostu nie zmieszczę.
Ivven- cieszę się, że tak schudłaś i jak najbardziej możesz mieć rację, ale ja w rodzinie mam 3 osoby które stosowały się do tej z 2-3 łyżki i każda z nich schudła 8 kilo i wiecej więc zostanę już tak do końca poza tym jeszcze 2 dni ( no dobra, 3 z dzisiejszym )
Myślę, że masz dobry pomysł ja też tak planuję zacząć od 700- 800 i co tydzień tak o 100 aż dojdę do 1000-1200 i tak jeszcze trochę chcę pociągnąć. Zapisuję się też na aerobic, zaczynam nową pracę więc może nie będzie czasu myśleć o jedzeniu ;d Postanowiłam też, że żeby nie zwariować 1 raz w tygodniu będę sobie pozwalać na małe odstępstwo w postaci ciastka, batonika, wina czy innej przyjemności ;>
W ogóle dzisiaj jak wstałam, wypiłam kawę jak zawsze to rozbolał mnie brzuch i miałam lekką biegunkę. Czy to jest normalne? Teoretycznie nie miałam czym, za przeproszeniem, więc trochę się przestraszyłam. Ale po 10 minutach już jest ok. Nie wiem co mam o tym myśleć ?
Stary 2011-05-18, 08:12   #2290
uffiee
Raczkowanie

Cytat:
W ogóle dzisiaj jak wstałam, wypiłam kawę jak zawsze to rozbolał mnie brzuch i miałam lekką biegunkę. Czy to jest normalne? Teoretycznie nie miałam czym, za przeproszeniem, więc trochę się przestraszyłam. Ale po 10 minutach już jest ok. Nie wiem co mam o tym myśleć ?
Kawa ogólnie tak działa, ja zaczęłam dzisiaj pierwszy dzień i już słyszę jak mi jeździ w brzuchu

A i jednak bedę przestrzegać tego befsztyka, zmienię trochę smaki, bo zawsze tylko kurczak i kurczak

65-60-55-53
Stary 2011-05-18, 10:26   #2291
paharito
Przyczajenie

Zaczynam od dziś tą dietę. Jadę od rana na kawie, popijam wodę i myślę już o obiedzie :P Choć bardzo nie lubię jajek - dla upewnienia - czy można je czymś zastąpić? Z tego co wyczytałam to nie ma takiej opcji, ale mimo to się zdecydowałam na przejście właśnie na tą dietę. Tak bardzo bym chciała zrzucić kilka zbędnych kilogramów.. Życzę powodzenia wszystkim i sobie
paharito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 11:33   #2292
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

ja tak jak mówiłam - jestem za tym zeby nie zmieniac NIC
ani wołowine na kuraka, ani jajca na inne rzeczyot kropka!

sprawa do ALICI kotek ja jem calość - bo kurde belek jak zjem mniej to dostraczy oranizmowi jeszcze mniej kcal. a mysle ze 500 to juz STANOWCZO MAŁO

tez mysle o 800kcal. choc na innym blogu mnie jedna laska za to zgromiła. ale kurczaki! mam plan i bede sie go trzymac)
Stary 2011-05-18, 20:36   #2293
Alecia Knowles
Raczkowanie

jak to zgromiła? Ona uważa że z 500 kcal wskoczyć na 1000 jest mądrzej? co za bezsens...
Paharito- Witam i życzę powodzenia
do uffie- wiem, że kawatak działa, przed dietą zawsze po kawie była toaleta i na diecie w sumie też ale taka minimalna- bo nie było czym chodziło mi o bardziej "drastyczną" reakcję mojego organizmu
Stary 2011-05-18, 20:41   #2294
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
jak to zgromiła? Ona uważa że z 500 kcal wskoczyć na 1000 jest mądrzej? co za bezsens...
Bezsensem jest w ogóle bycie na 500 kcal bo 500 kcal to powinno mieć śniadanie
Stary 2011-05-18, 23:39   #2295
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Bezsensem jest w ogóle bycie na 500 kcal bo 500 kcal to powinno mieć śniadanie
to forum DIETA KOPENHASKA chcesz to policz ile ma dziennie kalorii.

dziś cos pobolewaja mnie nerki;/

a jadłospis na niedziele stworzony = 836kcal

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 06:34   #2296
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
to forum DIETA KOPENHASKA chcesz to policz ile ma dziennie kalorii.
Przede wszystkim jest to forum "W krzywym zwierciadle odchudzania" o ile wiesz co to znaczy.
Stary 2011-05-19, 10:42   #2297
karola0
Raczkowanie

Robiłam ją kiedyś, ale szczerze nie polecam. Dałam sobie spokój w 4 dniu. Zawroty głowy, kłopoty z koncetracją itd. Aczkolwiek efekty były nawet po tych 4 dniach.pozdrawiam
karola0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 11:30   #2298
uffiee
Raczkowanie

U mnie dopiero drugi dzień. Ale o dziwo nie chce mi się starsznie jeść Zamieniłam jednak befsztyk na kurczaka, bo nie dałam rady go zjeść, jak wczoraj zrobiłam..

65-60-55-53
Stary 2011-05-19, 21:06   #2299
Alecia Knowles
Raczkowanie

Cytat:
Przede wszystkim jest to forum "W krzywym zwierciadle odchudzania" o ile wiesz co to znaczy.
no to przestań się wypowiadać, bo nikogo nie interesuje co masz do powiedzenia ;]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 05:10   #2300
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

bo to własnie forum DLA ZAINTERSOWANYCH
tak czy siak dzis ważenie = 76.7 (84.4) wiec spadek 7.7kg))
yeyy!
dni do końca diety - 2
Stary 2011-05-20, 06:58   #2301
Alecia Knowles
Raczkowanie

dzisiaj mój ostatni dzień! jutro się zważę, mam nadzieję, że spadło chociaż 5 kilo!!
Ivven- 7.7 super! jeszcze masz 2 dni to pewnie dolecisz do 8 gratuluję!
Uffie, a jak tam u ciebie? trzymasz się?
Stary 2011-05-20, 19:18   #2302
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
bo to własnie forum DLA ZAINTERSOWANYCH
Ta czyli dla naiwnych i leniwych kobiet, proszących się o szybkie jojo Bo tymi właśnie jesteście ;]

Alecia - niestety moderatorem nie jesteś i nie decydujesz o tym kto na jakim forum pisze może załóż swoje? Nie interesuje Cię, to nie czytaj i nie odpisuj - proste.
Stary 2011-05-21, 06:58   #2303
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

ostatni dzien!! i naprawde widac różnice. gdy patrze na zdjecia SPRZED diety no i dzis jedno wielkie planowanie jadłopisu na kolejny tydzien)) tylko Alicia gdzie my sie bedziemy porozumiewac PO DIECIE?
Stary 2011-05-21, 11:45   #2304
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
ostatni dzien!! i naprawde widac różnice. gdy patrze na zdjecia SPRZED diety no i dzis jedno wielkie planowanie jadłopisu na kolejny tydzien)) tylko Alicia gdzie my sie bedziemy porozumiewac PO DIECIE?
jesli po niecalych 2. tygodniach widac duza roznice w figurze, to swiadczy tylko o tym, jak bardzo niezdrowo (zbyt szybko) schudlas...
Stary 2011-05-21, 13:06   #2305
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
jesli po niecalych 2. tygodniach widac duza roznice w figurze, to swiadczy tylko o tym, jak bardzo niezdrowo (zbyt szybko) schudlas...
Za dwa miesiące będzie też widać znaczącą różnicę w figurze - tyle, że w drugą stronę
Ile obstawiamy? +10kg?

Poza tym, co komu po utracie mięśni? Bo na tej diecie tłuszcz nie spada.
Stary 2011-05-21, 19:24   #2306
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Za dwa miesiące będzie też widać znaczącą różnicę w figurze - tyle, że w drugą stronę
Ile obstawiamy? +10kg?

moze nie byc tyle wiecej - jesli bidulka bedzie jesc jak ptaszek. czyli jak dla mnie - wegetacja

i nie mam pojecia, dlaczego ludzie dobrowolnie pozbywaja sie miesni
Stary 2011-05-21, 21:18   #2307
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
No jak to co? przecież mięśnie dużo ważą, trzeba zrzucić jak najwięcej wagi
co innego oponka na brzuchu, która jest lekka
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 00:15   #2308
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

dzieki za mobilizacje dzieki niej dam rade. a jadłospis gotowy. bede sie go trzymać - by pokazać wam ze zdrowo po Diecie Kopenhaskiej tez da sie spadac z wagi. i nie jestem BIDULKĄ

zreszta. nie musze nic nikomu udowadniać.
tylko nie rozumiem tego - czemu nie umiecie NORMALNIE wyrazić swojego zdania na ten temat - nie obrażając przy tym osoby trzeciej?
hm czy to takie trudne?
czy ja was obrażam?
Stary 2011-05-22, 09:02   #2309
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za mobilizacje dzieki niej dam rade. a jadłospis gotowy. bede sie go trzymać - by pokazać wam ze zdrowo po Diecie Kopenhaskiej tez da sie spadac z wagi. i nie jestem BIDULKĄ

zreszta. nie musze nic nikomu udowadniać.
tylko nie rozumiem tego - czemu nie umiecie NORMALNIE wyrazić swojego zdania na ten temat - nie obrażając przy tym osoby trzeciej?
hm czy to takie trudne?
czy ja was obrażam?
800 kcal to nie jest zdrowo i nie odchudzasz się, po to by coś udowadniać, tylko dla siebie, prawda?

Jeśli kogoś obraziłam, to przepraszam, nie miałam takich intencji. Po prostu chcę wam uświadomić, że dieta kopenhaska i dieta 800 kcal to nie jest dobra droga do ładnej sylwetki. Jak byłam młoda i głupia, to też się bawiłam w głodówki (pomimo tego, że byłam szczupła) i wiem jak to się kończy, mianowicie spowolnieniem przemiany materii. Kilka lat temu doszłam do BMI 24 i wzięłam się za siebie, a zaczęłam od czytania dużych ilości informacji na temat dietetyki i ćwiczeń i schudłam trwale na zbilansowanej diecie i treningach. Tylko taki sposób chudnięcia zapewnia zdrowie (a to jest najważniejsze) i ładną, wysportowaną sylwetkę. Po dietach głodówkowych macie mniej mięśni, obwisłą skórę, i rozstępy, nie mówiąc o ogólnym osłabieniu organizmu.
Stary 2011-05-22, 19:31   #2310
Ivven
Raczkowanie

GG do Ivven

noi to sie nazywa rozmowa.
to ja z chęcią posłucham twoich rad.
to jakbyś wyszła z diety kopenhaskiej?
nie moge skoczyc na 1200kcal bo przytyje.
nie lepiej zrobic sobie stabilizacje?
3dni - 800kcal
a potem co tydzien dorzucac 100kcal.
co sadzisz?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości