Dieta kopenhaska - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-06, 19:56   #2461
nikt_rw
Przyczajenie

Dot.: Dieta kopenhaska

Cześć dziewczyny
Postanowiłam dołączyć do forum. Dziś mija czwarty dzień i w końcu(?) czuję megahipersuper głód. Rodzice zrobili grilla i tak ładnie pachnie... Co gorsza mama codziennie robi róznego rodzaju ciasta - złośliwa bestia. Włosy wypadają - garściami, ale to nic bo nie czesałam ich z tydzień (nie jestem kocurem, ale siedząc w domu wiążę włosy w kucyk, a po myciu nigdy nie czeszę, bo wyglądam zbyt ulizanie na następny dzień), więc myślę, że to przez to. A no i śnią mi się po nocach piłeczki jojo...
Dziewczyny, błagamproszęklęczę powiedzcie mi, czy jeśli będę biegać dziennie 30 minut i jeść warzywa, owoce, ciemny chleb i raz w tygodniu kawałek pysznego bógjedenwiejakiego ciasta to zdołam utrzymać wagę???

"Ja jestem z tych, co nakrywają głowy kołdrą; z tych, którym strach uniemożliwia oddychanie." więc proszę odpiszcie.
nikt_rw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 11:43   #2462
monikat1
Przyczajenie

Witajcie jestem bardzo zadowolona po zakończeniu diety ważę o 6kg mniej. zaczełam jeść normalnie tylko w bardzo małych porcjach. Magdasek1 ja u ciebie po zakończeniu?
nikt_rw jeżeli nie planujesz trzymać się zasad jakie są założone w tej diecie to musisz sama sobie odpowiedzieć na zadane przez siebie pytanie. bo podstawą to jest odstawienie słodyczy i ciast może lepsza bedzie dla ciebie dieta 1200kcal ja własinie sie do niej przyzwyczajam
Pozdrawiam i życzę wytrwałości w postanowieniach
monikat1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 13:57   #2463
magdasek1
Przyczajenie

Ja -7 kg jestem zadowolona
Narazie jem normalnie zobaczymy co bedzie pózniej he he ale od dzis ćwicze
magdasek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 18:22   #2464
majeczkowelove
Przyczajenie

cześć dziewczyny ja mam zamiar od jutra zacząć kopenhaska, startuje z olbżymią wagą 94 kg. mam nadzieje że dam rada, motywuje mnie moja mama która 6 lat temu schudła na niej 8 kg i do dziś nie przytyła mimo że je bardzo dużo
majeczkowelove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 13:53   #2465
Rybens
Przyczajenie

GG do Rybens

hej dziewczyny dzisiaj jest moj drugi dzien, daje jakos rade na razie, powiedzcie z jakiego jadlospisu korzystacie? bo wiadomo, jest ich kilka...
Stary 2011-08-19, 13:26   #2466
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybens Pokaż wiadomość
hej dziewczyny dzisiaj jest moj drugi dzien, daje jakos rade na razie, powiedzcie z jakiego jadlospisu korzystacie? bo wiadomo, jest ich kilka...
ja od jutra zaczynam.

moze ktoras wizazanka da ladny jadlospis bo juz sie pogubilam-->tyle roznych jest na necie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 16:14   #2467
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez nikt_rw Pokaż wiadomość
Włosy wypadają - garściami, ale to nic bo nie czesałam ich z tydzień (nie jestem kocurem, ale siedząc w domu wiążę włosy w kucyk, a po myciu nigdy nie czeszę, bo wyglądam zbyt ulizanie na następny dzień), więc myślę, że to przez to.
jasne, wmawiaj sobie, ze to przez nieczesanie .

Cytat:
Napisane przez nikt_rw Pokaż wiadomość
Dziewczyny, błagamproszęklęczę powiedzcie mi, czy jeśli będę biegać dziennie 30 minut i jeść warzywa, owoce, ciemny chleb i raz w tygodniu kawałek pysznego bógjedenwiejakiego ciasta to zdołam utrzymać wagę???
chcesz jesc tylko warzywa, owoce i ciemny chleb?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 20:51   #2468
annmarry
Raczkowanie

Witam dziewczyny! mam nadzieje, że wciąż tu zaglądacie ja dziś przetrwałam drugi dzień ( co prawda nie było tak źle, mogę nawet powiedzieć, że całkiem nieźle już nie mogę się doczekać tej grzanki jutro (godzi o kromkę razowca i w toster??) Jak u Was, jak rezultaty? Pozdrawiam
annmarry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 12:23   #2469
PaulinaK6
Przyczajenie

hej. tak czytam wasze wpisy, miałam zamiar tą diete stosować, ale jak czytam o waszych głodach to aż mi sie zachciało jeśc ja zapewne nie dała bym rady przetrwać w tej diecie.. musze szukać innej . . . :/
PaulinaK6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 19:00   #2470
annmarry
Raczkowanie

Ja właśnie skończyłam 4 dzień, czyli prawie 1/3 za mną i powiem szczerze, że wcale nie jest tak źle... Rano się zważyłam i 68,3 kg!! do końca mam nadzieję dojdę do 65 zobaczymy (oczywiście jeśli się coś będzie dziać, to przerwę i skontaktuję się z lekarzem)
annmarry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 15:54   #2471
mszyca21
Przyczajenie

dieta kopenhaska

hej mam pytanie czy w tej diecie moge zamienic kolejność dań?? tzn czy na lunch moge zjesc obiad a na obiad lunch? czy ta dieta jest skuteczna??
mszyca21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 08:56   #2472
amyz
Chanel Lady

Dot.: dieta kopenhaska

daj sobie spokój dziewczyno z tą dietą. nic właściwie nie daje a tylko spowodujesz taki efekt ze po jej zakończeniu przytyjesz znowu i to pewnie wiecej niż ważyłaś przed dietą!!! jak byłam młoda i głupia (czyli jakies 3 lata temu ) to ją zastosowałam raz. oprócz bólu głowy i osłabienia osiągnełam efekt 2 kg mniej które odzyskałam w tydzien po zakonczeniu diety + dodatkowy 1 kg ;/ wiec daj sobie spokój po co sobie zdrowie niszczyć!!!!! idz w ciagu tych 13 dni pare razy na rower albo pobiegac bedzie ten sam efekt a przynajmniej zdrowiej.
amyz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 17:03   #2473
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=163196
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 16:32   #2474
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

możesz w ogóle przestać jeść ) co tam będziesz zamieniać pory "posiłków", bo cięzko jajko czy seler nazwać posiłkiem

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 23:07   #2475
Yo-asia
Zakorzenienie

GG do Yo-asia

Witam
Dzis skonczylam diete jutor rano, oficjalne wazenie. I proby utrzymania, a moze nawet dalszego obnizenia wagi.
Diete zaczelam fatalnie bo z pierwszym dniem miesiaczki (waga pokazywala 77,9kg) plus mialam dwie "nocki" w pracy, wiec glod musialam autentycznie "przezyc".
Podczas trwania calej diety bylam baaaaardzo glodna. Posilki moze i sa syte, ale sytosc ta jest krotkotrwala-jak dla mnie. ponadto praca fizyczna, a przytrafily mi sie 2 naprawe intensywne dni, sprawila, ze bylam strasznie slaba. Slabosc nastopila w 6 i 7 dniu. bylo mi zle do tego stopnia ze.. wypilam pol poweraida:P A woda, ktora popijalam zawsze i wszedzie potegowala tylko uczucie glodu. Trzesienie rak natomiast ustapilo po possaniu pol kostki gorzkiej czekolady. Poniewaz nie jem miesa, jedynie czasem drob, dlatego tez piers kurczaka zastapila mi wolowine. Zadarzylo mi sie tez 2 razy wypic musujacy wapn.
W czwartm dniu diety waga pokazywala 3 kg mniej, w siodmym 4 Mam wiec nadzieje ze do szostki dobilam;D Choc nieukrywam marzylam o 8:P Ale moje "grzeszki" karza mi realnie podchodzic do wyniku.
Na dzien dzisiejszy nie bede chciala tej diety powtarzac.. nigdy:P
mam zamiar jesc mniej!! Slodycze tylko w piatek, sobote LUB niedziele w ilosciach rozwiez mniejszych. Weglowodany beda natomiast nagroda za intensywny trenig na silowni Jesli zaczne tyc.. usmiechne sie do Dukana
POWODZENIA DLA WAS!! Jesli ja dalam rade (mimo mojego slodyczowego uzaleznienia) Wy takze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-04, 20:29   #2476
Bayoo
Raczkowanie

Dzisiaj minął mi 5 dzień diety Najgorszy był trzeci
Nie wiem narazie ile schudłam, jutro się ważę dopiero W każdym razie samopoczucie na diecie mam ekstra, ale to może dlatego, że do końca się nie stosuję "kropka w kropkę" - robię zamienniki (ryb, żółtek nie zjem, bo jest mi od nich autentycznie niedobrze, a wołowej polędwicy w mieście brak ;D), rozbijam 3 posiłki na około 5-6 tak, żeby nie chodzić głodną(przykładowo kiedy jest jogurcik naturalny to podjadam go w ciągu dnia jak mi kiszki ściśnie ) i jest super ) Boję się tylko tego 7 dnia, bo wygląda dość absurdalnie, ale trzeba przeżyć
cudowna sprawa jak narazie - brak ochoty na jakiekolwiek słodycze, oraz to, że czuję się syta po mniejszych ilościach jedzenia niż przed dietą )

nikt_rw - też mi się wydaje, że to od nieczesania, bo miałam to samo jeszcze przed dietą :P Artystyczny nieład na głowie i czesanie tylko w sytuacjach awaryjnych i po takich kilku miesiącach nieruszania rozczesywały się super (God bless conditioners!), ale wychodziło ich dośc dużo

Edytowane przez Bayoo
Czas edycji: 2011-09-04 o 20:31
Bayoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 21:12   #2477
macerata
Zakorzenienie

obie (YO-ASIA i BAYO ) nie stosowałyście się do zasad więc efekt odchudzania nie będzie efektem stosowania diety kop.
ani dzielenie posiłków na ileś mniejszych, ani wypicie powerade
powerade to przerwanie diety, a dzielenie-stosowanie innej, swojej własnej diety
Stary 2011-09-05, 08:14   #2478
Bayoo
Raczkowanie

Kopenhaska to ilość kalorii, skurczenie żołądka, a nie katowanie się głodowaniem. Skoro są akceptowalne zamienniki w obrębie diety oraz zamiana kolejności posiłków to wprowadzanie sobie nawyku jedzenia co trzy godziny i niewielkich ilości uważam za rozsądniejsze(szczególnie kiedy przyjdzie nam się odżywiać jakoś po diecie) niż co 5-6 godzin posiłek, który nie łączy się smakowo, bombarduje ilością i po kilku wyparowuje Mój organizm jest na tak Zero efektów ubocznych w postaci zaciemnień obrazu, zasłabnięć, zawrotów głowy mimo że biegam i jeżdżę rowerem codziennie a w najgorszym wypadku co drugi dzień
Zresztą - pożyjemy, zobaczymy
A mój nick to BAYOO.

Edytowane przez Bayoo
Czas edycji: 2011-09-05 o 08:15
Stary 2011-09-05, 13:16   #2479
amakkk
Raczkowanie

Ja byłam na tej diecie jakieś 10 lat temu. Schudłam 10 kg ale przez 3 miesiące nie miesiączkowałam. Strasznie się przeraziłam wtedy. Z zamianą posiłków nie ma problemu, jeśli będziesz się dokładnie stosować to schudniesz na pewno. Jednak tak jak dziewczyny piszą wyżej - nie polecam, bo na pewno kg wrócą.
Teraz jestem mądrzejsza i gdybym miała tyle rozumu co teraz nie zaczęłabym tej diety.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
12-09-2011 - 73,3 kg
22-09-2011 - 73,7 kg (to był ciężki miesiąc)
02-10-2011 - 72,2 kg
08-10-2011 - 71,9 kg

cel - 55-57 kg
amakkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 13:21   #2480
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja też jako nastolatka próbowałam tej "diety", jak byłam głupia.
zastanawia mnie sensowność tej głodówki? po co dziewczyny to robią?? aby po diecie wrócić do wagi z nadwyżką czy o co w tym chodzi.

każdemu chcącemu zdrowo schudnąć NIE polecam tej "diety"

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 15:59   #2481
macerata
Zakorzenienie

tak , Bayoo, twój organizm ma prawo być zadowolony, a wersja może być dla Ciebie bardziej odpowiednia,
ale dieta kop. to bardzo rygorystyczny system, i pewnie są ku temu powody,
więc mówimy o tej diecie tylko do momentu, gdy trzymamy się ściśle jej ram
ja nie krytykuję zmian, które wprowadziłaś, ale są one zupełnie sprzeczne z założeniami diety, po prostu
więc jest dla mnie oczywiste, że nie była to dieta kopenhaska, mimo że była ona dla Ciebie, można powiedzieć, inspiracją
nie ma co naciągać faktów
Stary 2011-09-05, 20:48   #2482
Yo-asia
Zakorzenienie

GG do Yo-asia

..czyli na kopenhaskiej bylam.. do pierwszego obiadu Po 13 dniach ubylo mi 6kg
POZDRAWIAM!!
Stary 2011-09-07, 10:04   #2483
shyla
Rozeznanie

właśnie trwa moje podejście nr 3 do diety nigdy nie moglam wytrzymać na niej dłużej niż 2 dni, ale teraz wytrzymam, moje mocne postanowienie. Dziś zaczyna się właśnie 3 dzień, jak dla mnie to i tak wielki sukces... Na razie czuje się dobrze, chociaż jak w domu jedzą takie pyszne tosty to też mam na nie ochotę ale dam rade.. muszę ! Będę pisała jak mi idzie itp. Pozdrawiam

shyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 21:29   #2484
Bayoo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mszyca21 Pokaż wiadomość
hej mam pytanie czy w tej diecie moge zamienic kolejność dań?? tzn czy na lunch moge zjesc obiad a na obiad lunch? czy ta dieta jest skuteczna??
Z tego co wiem to tak, bez problemu
Co do skuteczności sie nie wypowiem, bo podobno co ja robię nie jest stricte dietą kopenhaską
Powiem tyle, że generalnie w moim przypadku po kilku dniach żołądek przestał tak żebrać o żarcie, zupełnie przeszło mi "parcie" na łakocie, podjadanie - po prostu nie jestem głodna tak szybko jak byłam wcześniej
Co do okresu i innych ubocznych - widocznie zależne od organizmu, u mnie jest ok. Zero zawrotów głowy również, ściemniania obrazu, tylko bieganie po tygodniu odpuściłam, bo robiłam mniejsze dystanse i trochę to frustrujące było
Generalnie: 7kg mniej i narazie ani myśli wracać. Z tym, że ja z kopenhaskiej(albo raczej diecie inspirowanej kopenhaską :P) odrazu przeszłam na 1000kcal a nie zaczęłam się objadać wszystkim co pod rękę się nawinie, bo wtedy to wiadomo, że tyłek rośnie z powrotem do zwyczajowych rozmiarów I narazie sobie na tym 1000 kcal żyję, potem idę powoli wzwyż jeśli chodzi o kalorie (do 1500 kcal + ćwiczenia). Osiągnę to co chcę i stabilizacja. Jak dla mnie proste i przyjemne.

Edytowane przez Bayoo
Czas edycji: 2011-09-10 o 21:30
Stary 2011-09-12, 13:27   #2485
Eva4
Przyczajenie

Hej Wam, ja co prawda dopiero się przymierzam do tej diety. Mam pytanie do monikat1 ty naprawdę w ciągu 13 dni poprzednim razem schudłaś 16 kg? czy ten efekt osiągnęłaś w jakimś dłuższym czasie? Powiedzcie mi jeszcze tylko czy potrawy przyprawiałyście jakoś? Głównie chodzi mi o sól
Eva4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 13:32   #2486
rEwelka33
Przyczajenie

Witam dziewczyny
Mam pytanie odnośnie tej diety. Od ponad 8 lat nie używam cukru ani żadnego słodzika. Czy kawka z tej diety koniecznie musi być słodzona? Boję się troszkę, że po 13 dniach słodzenia kawy poźniej nie będzię mi smakowała bez cukru.
rEwelka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 07:53   #2487
Eva4
Przyczajenie

Myślę, że ta kostka cukru w diecie nie odgrywa żadnej kluczowej roli. Jego zadanie sprowadza się jedynie do pobudzenia rano organizmu, bo nie czarujmy się z podanego jadłospisu tryskać energią raczej się nie będzie ale na pewno da się przeżyć.
rEwelka33 jeśli będziesz się słabo czuła zawsze możesz spróbować dodać sobie tą łyżeczkę czy kostkę cukru.
Ja ruszam z dietą od przyszłego poniedziałku, a póki co staram się jeść mniej, żeby choć odrobinę przygotować się do diety.
Boję się tego wilczego głodu i tego że może mi być słabo
Eva4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 11:13   #2488
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

W diecie można używać sól i pieprz, a reszta PRZYPRAW JEST KATEGORYCZNIE ZAKAZANA!!!!

Jakiekolwiek odstępstwa od diety, guma do żucia, sok, czy cokolwiek innego czego nie ma w diecie, a także rezygnacja ze szpinaka, czy ryby to przerwanie diety!!!!

Jojo po tej diecie mają Ci co po 13 dniach na 14 dzień zajadają się pizzą, spaghetti i wpychają w siebie ciasto bo myślą, że im wolno

Jak po każdej diecie także po tej trzeba powoli i racjonalnie wracać do normalnych posiłków. Jak ktoś powoli będzie wprowadzał rzeczy, których mu na diecie nie było wolno i w małych ilościach to jojo go nie dopadnie.

Jak ktos stosuje przez kilka miesiecy diete 1000 kcl, a po zakonczeniu wpierdziela fastfoody i inne "zdrowe" rzeczy to tez bedzie mial jojo mimo ze dieta 1000 kcl jest polecana i zachwalana.

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 20:57   #2489
agllaks
Przyczajenie

Dziewczyny dokładnie rok temu byłam na tej diecie i wypisywałam swoje relację na tym forum i doszłam do wnioski że to to nie jest naturalne by w ciągu 2 tygodni schudnąć13kg. Po za tym po skończeniu takiej diety tak strasznie tęskni się za jedzeniem że jesz dwa razy więcej niż normalnie. Przerabiałam już wszystkie diety i za każdym razem po skończeniu i efekcie jojo przybywało mi 2 kg. niż miałam przed. ale pomogło mi to w opracowaniu swojej własnej diety.
Polega ona na tym, że:
- jem co 3 godziny
- codziennie piję minimum jedną szklankę Yerba Mate
- codziennie rano jem otręby owsiane na mleku
- cukier zastąpiłam słodzikiem
- posiłki które spożywam też muszą być rozsądne
Najlepiej jeśli są to warzywa, owoce, ryby (w każdej postacie po za tymi w oleju) drób najlepiej grilowany lub na Olivie z Olivek, jajka itd.
Jeśli ktoś ma warunki to może piec upiec sobie mięso w piekarniku w rękawie z warzywami lub gotować produkty na parze też są bardzo smaczne.
No i najważniejsze w tej diecie jest to że raz w tygodniu mam "Obiad królewski" jem wtedy co tylko zechcę i mogę wrócić spokojnie do diety bo za tydzień jest znów ten dzień. To bardzo pomaga w przetrwaniu.
Jeśli chodzi o efekty to nie są natychmiastowej jak w kopenhaskiej ale stopniowe i trwałe bez efektów jojo. Po za tym uczymy się dobrych nawyków żywieniowych.
Stosuję te dietę o miesiąca, schudłam 3 kg to bardzo mało ale każdy kto mnie widzi mówi że schudłam. I najważniejsze że ciuchy są już bardzo luźne. To jest najlepszym przykładem na dobrą dietę ponieważ tkanka tłuszczowa jest lekka i to że w 2 tyg schudniecie 13kg to świadczy tylko o tym że jesteście odwodnione.
Polecam ten system naprawdę zdał egzamin. Jeśli któraś z was będzie chciała moje jadłospisy to mogę wrzucić na forum
Pozdrawiam
agllaks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 14:18   #2490
bijou19
Przyczajenie

Nie polecam.
Byłam na niej rok temu. Schudłam 6kg ale po kopenhaskiej stracone kilogramy wróciły szybko,mimo że nie podjadałam między posiłkami i prowadziłam tryb (w miarę) zdrowego odżywiania :p
Mało skuteczna. Jak wszystkie drakońskie. Lepiej uzbroić się w większą cierpliwość i determinację i przejść na zwyczajną, zdrową dietę pięcio-posiłkową przestrzegając piramidy zdrowego żywienia.
bijou19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości