|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Operacyjna korekta wzroku
Nie wiem czy dobrze trafiłam, jeżeli ktos uwaza ze złe forum to prosze o przesuniecie, ale nie wiedzialam gdzie go mozna zalozyć.
Chciałam zapytać od ktorego roku zycia mozna przeprowadzić korektę wzroku, tak zeby juz nie nosić okularów. Ile to kosztuje? Na czym polega (chociaż tu jestem mniej wiecej rozeznana) ?? I gdzie mozna przeprowadzić taki zabieg, w dobrej i sprawdzonej klinice?? I wogole jakies info na ten temat, jezeli ktos moze mi pomoc to z gory dziekuje ![]() PS. moja wada to dalekowzroczność +2.0 i +1.5 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacyjna korekta wzroku
Witam,
Ja mam ten sam problem,tylko że moja wada wynosi -3,00 na obu oczach. Szukałam miejsca gdzie można zrobić taką operację za pomocą lasera.Cena wynosi 2.300,00 za jedno oko metodą najlepszą.Piszę metodą najlepszą ,ponieważ sa jeszcze inne rodzaje laserów,tyle że po operacji bardziej cierpisz i oczy bardziej bolą .Klinikę znalazłam w Warszawie,zresztą w każdym większym mieście coś takiego się znajduje. Wejdz na stronę: www.mavit.com a tam bardzo szczegółowo masz wszystko opisane,łącznie z możliwościa obejrzenia filmu z operacji. Mam nadzieję,że choć trochę pomogłam. ![]() ![]() Paulina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja jestem świeżo po takim właśnie zabiegu tzn. 3 miesiace, jest cudownie!!!!! ciągle wydaje mi się że mam założone szkła kontaktowe, jak człowiek potrzebował całe życie czegoś żeby widzieć i nagle widzi tak po prostu to trudno sie przyzwyczaić!
![]() ![]() ![]() POLECAM zabiegi tego typu! aha 3 osoby z mojego grona znajomych tez skorzystalo z zabiegu w tej klinice i wszyscy bez wyjatku sa zdrowymi bardzo dobrze widzacymi ludźmi! ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
no -4 to mało...mam dwa razy tyle a moja mama 4 razy tyle...
Korekte wady zaleca się do max -4 dioptrii, potem wychodzą często komplikacje, np.: nadwrażliwość na swiatło słoneczne, rozczepianie się promieni. przy Twojej wadzie jest to raczej bezpieczne. Choc trzeba pamietac, że w Polsce niedługo wykonuje się takie operacje, 10-15 lat jeśli chodzi o oko to nieduzo. Moj kuzyn robił, ale we Francji, +2 miał, zredukowali do 0. Ciotka +4- mam problemy do tej pory (te które wymieniałam), auta po zmroku woli nie prowadzic. Przy wadzie ok 4 dioptrie moga nie skorygować do 0. Moja okulistka, jedna z lepszych w województwie mówi: swojemu dziecku bym nie polecała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
frytusia a ile masz lat?? Bo wyczytałam gdzies ze mozna robić te operacje dopeiro od 21 roku zycia, co mnie zasmucilo, bo ja niedlugo skoncze 18 wiec chyba musze troche poczekać. A tak bardzo bym chciala taki zabieg i zeby nie bylo komplikacji, ale sie boje, w koncu to jakaś ingerencja w organizm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
do 21 roku zycia najczęściej zmienia sie wada(potwierdzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
28 i faktycznie kiedy pytałam mojego lekarza o bezpieczny wiek do przeprowazenia tego zabiegu powiedział że 23 rok życia, chodzi o to że oko rośnie do 21 roku życia. ale wiem że czasami robią zabiegi we wczesniejszym wieku, to zależy chyba od wyników badań. Ale ja bym się przed 21 rokiem nie zdecydowała.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
A jak ktoś słabo widzi przez oczopląs?? (taka choroba chyba każdy zna) Wiecie może coś na ten temat i zna ktoś koszta operacji jeśli taka jest możliwa??
Proszę niech ktoś odpisze ![]() Aha dodam że moja wada jest dość spora w wieku 2 latek byłam niewidoma i to trwało do 4 roku życia teraz już nosze cienkie szkła ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
O szczegóły można pytać http://www.intermedica.pl/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
A czy taki zabieg jest zalecany dla kogos, u kogo wada ciagle postepuje??
Nosze okulary od 12 lat, ale co jakis czas musze zwiększać dioptrie. W tej chwili mam na obu oczach -2, ale widzę (a raczej - nie widzę ![]() Dopisek: Właśnie przeczytałam na podanej wyżej stronie "Z odpowiedzią negatywną muszą się liczyć także osoby z wadą postępującą - czyli taką, która gwałtownie narasta w ciagu jednego roku przed operacją laserową." Hmm, moja wada postepuje w tempie -0,25 dioptrii na 2 lata, to chyba mnie nie dyskwalifikuje?
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Na forum mamy specjalistkę z tej dziedziny.Na Polotkowym był duży wątek o operacjach,gdzie wszystko zostało szczegółowo wytłumaczone http://www.wizaz.pl/forum/showthread...orekcja+wzroku
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Cześć !
piszę pierwszy raz mam + 4D dla obydwu oczu (praca z komputerem )używam w tej chwili soczewek m-cznych których nie trzeba wyciągać na noc ale coraz częściej zdarzają się problemy zaczerwienienia stany zapalne chciałbym żebyście odpowiedzieli jakie mam szanse na zoperowanie mojej wady wzroku z tego co czytałem trzeba odstawić soczewki na jakiś okres przed badaniem (muszę pracować)napiszcie gdzie i jak to można najlepiej zrobić (mam 43 lat) Pozdrawiam Mirek ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.