![]() |
#271 |
zielony stworek
|
Dot.: gdzie trzymacie kosmetyki ??? :)))
Daria,ale masz fajową toaletkę
![]() ![]() U mnie kosmetyki kolorowe są w kuferku wielkości skrzynki narzędziowej i kosmetyczce w torebce ![]() Lakiery w zamkniętym pudełku w lodówce ![]() Kremy,balsamy,żele,szampo ny itp w szafce w łazience-mam własną pokaźnych rozmiarów ![]() Zapasów raczej nie gromadzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
kolorówkę a kuferku w szufladzie pod lustrem, tak jak i lakiery do paznokci i painke do włosów, waciki, patyczki, lakier do włosów itp.
balsamy i inne tym podobne w szafce w pokoju, żeby siostry nie podkradały ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
Na szafce w pokoju balsamy, itp. Kolorówkę w kuferku.
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Kolorowke codzienna w kosmetyczce,ktora raz jest w lazience a raz w pokoju.
Balsamy czesc w lazience, czesc w pokoju. Kolorowka niecodzienna ![]() Lakiery do paznokci w lodowce ![]() Jeden krem do rak w pokoju, jeden w kuchni, jeden w lazience, a jeden zawsze w torebce ![]()
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio kupiłam taki koszyk . okazał sie lekko za mały, wypełnił sie po brzegi a jakiekolwiek znalezienie czegokolwiek równoznaczne est z wyrzuceniem z kosza połowy zawartości
![]() a pielęgnacyjne kosmetyki w łazience : trzypółkowy regalik wiszący przy prysznicu- szampony, zele, balsamy do włosów półeczka pod lustrem- kremy, zele do buzi trzypółkowy wiszący w rogu- balsamy, maseczki... półka w szafie w sypialni- balsamy, perfumy,... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
teraz juz także w lodówce turystycznej rodziców
![]()
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
W kosmetyczce - te rzadziej używane i w łazience - te, których używam na codzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: gdzie trzymacie kosmetyki ??? :)))
Kosmetyki, które rzadziej używam lub mam na nie uczulenie trzymam w kosmetyczce w szfce, a przed nimi stoją kosmetyki używane na codzień. Szafka tak dla wiadomości stoi, a raczej wisi w moim pokoju nad komputerem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: gdzie trzymacie kosmetyki ??? :)))
Ja trzymam wszystko w lazience - ostatnio kupilam ten mega-kufer z Pani Domu i wszystko wrzucilam do niego (mam na mysli kolorowke)
![]() ![]()
![]() |
#281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pędzelkom trzymanym tak na wierzchu na dodatek w kubku nic sie nie dzieje? Z tego co wiem pędzle powinny leżeć poziomo, tylko niestety w ten sposób ciężko znaleźć ten co trzeba. Jestem na etapie szukania odpowiedniego i wygodnego miejsca na pędzle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez jakiś czas trzymałam pędzle w takim wkładzie do szuflady na sztućce z przegródkami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Moje kosmetyki maja swoje miejsce na polce w lazience
![]() Czesc jest schowana do wielkiego kuferka, zele pod prysznic, szampony i tego typu rzeczy stoja kolo kuferka, natomiast cala reszta jest pochowana w wiklinowych pojemniczkach ![]()
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Nie no wzasadzie nic nie powinno się stać tylkonie wiem czy z tych większych pędzli nie zrobi się "miotła" od tzrymania w tej pozycji no i ten kurz zbierający sięna tych pędzlach... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam właśnie Salon Piękności i tam te dwie kobitki przestrzegały mnie przed trzymanie kosmetyków na półce. Nie wiem gdzie mam je teraz trzymać, aż mnie w środku skręca tak się wysilam żeby coś wymyślić. Jak wrzucę to wszystko do jakiegoś kosza wiklinowego (bo taką opcję biorę pod uwagę) to o połowie z mazideł zapomnę i nie będę ich używać. Kosmetyki kolorowe mam w wielkim kufrze, ale pędzle stoją na stoliku (toaletce, ale niestety bez szuflad czy szafek)
po prostu uroczo to wygląda, tylko, że rzeczywiście kurz je oblepia. Macie dziewczyny jakiś pomysł, wymogiem jest zaciemnienie, brak wilgoci i gorąca.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Kosmetyki do włosów i ciała trzymam w łazience - zapasy w szafce, natomiast balsam, żel do demakijażu stoi na pralce. Na obudowie prysznica stoi żel do ciała, odzywka, szampon, żel di higieny intymnej.
Kolorówkę - pojedyncze rzeczy jak cień do brwi czy tusz do rzęs trzymam w szafce w łazience, wiszącej koło lustra. Natomiast kolorówka spoczywa w kosmetyczce, a kosmetyczka w szufladzie. Lakiery do paznokci stoją obok. A perfumy na komodzie.
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukam złotego środka, ale jeszcze nic nie wymyśliłam
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
Kolorówka... w pudełku po butach na biurku
![]() Balsami i kremy na półce Szampony i inne do mycia w łazience ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Ja swoje kosmetyki trzymam w swoim pokoju bo wszyscy zabierają
![]() ![]() ![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
teoretycznie: balsamy, kremy w szafce; kolorówka w kosmetyczce
praktycznie: są wszędzie ![]()
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Większość w kosmetyczce (tj. tusze, podkład, cienie itd.)
A takie rzeczy jak szampony, dezodoranty itd. w szafce (jak wyżej ![]()
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
kolorowke mam w kosmetyczce chociaz zazwyczaj nic z tego nie uzywam (noo, podklad
![]() ![]() ![]()
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Odświeżam troszkę wątek.
Może dziewczyny podzielą się jeszcze swoimi pomysłami? Oglądałam ostatnio te komódki z IKEA, ale one mają dość głębokie te szufladki (nawet najpłytsza wersja) - kolorówka nadal będzie się piętrzyła warstwami... Kuferek profesjonalny do przechowywania jest duży, nie postawię go na toaletce, musiałby stać na ziemi. Te modułowe zestawy szufladek z allegro wklejone przez jedną z Wizażanek są chyba najbardziej funkcjonalne, tylko estetyka trochę nie taka, sam plastik. No i tak szukam dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
gdzie się da
![]() ![]()
![]() |
#296 |
Konto usunięte
|
Kolorówka mieszka w kosmetyczce (takiej torebce) z Sephora Girls (kolor ostry pink
![]() Reszta - te które używam codziennie w prysznicu i pod lustrem w łazience. Zapasy (jeśli takowe są - różnie to bywa ![]() Zastanawiam się nad pojemniczkami z Ikea do tych szuflad, szafek bo bajzel tam niezły ![]() A perfumy - mają osobną półkę w tym regale. Edytowane przez 201604211128 Czas edycji: 2010-05-11 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
![]()
W szafce w komodzie- balsamy kremy wody toaletowe.
Szampony i żele, peelingi, maseczki w łazience ![]()
![]() |
#298 |
Lady of Harley-Davidson
|
pielegnacja biezaca (czyli zel, szampon, odzywka, mleczko do demak, krem do depil itp) - w lazience (szafka lub poleczka przy prysznicu)
zapasy pielegnacji - 2 szuflady ![]() kolorowka - w plastikowych pojemnikach sniadaniowych, pedzle w kuflu od piwa ![]()
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
ja mam specjalnie pułeczke na to ,
![]()
![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
Mam obsesje na punkcie kosmetykow. Kolekcjonuje je i sa moim oczkiem w glowie. Dlatego staram sie aby byly wszystkie w jednym miejscu i uporzadkowane. Szampony, odzywki, zele pod prysznic oraz jakies pieknie pachnace mydelka z mydlarni trzymam oczywiscie w lazience, ale nic poza tym. Reszta rzeczy znajduje sie na toaletce. Mam szklana toaletke z wysywana polka. Nie wszystkie moje 'zbiory' mieszcza sie na niej, ale do rzeczy. Na blacie toaletki znajduja sie : rozowy kufer w kropki, w ktorym przechowuje kolorwke uzywana najszczesciej (podklad,puder,roze,bazer y,tusze,kredki itp.), w osobnym naczyniu znajduja sie obecnie uzywane szminki i blyszczyki(ok. 30 sztuk), w innym pojemniku sa cienie ktorych najczesciej uzywam, na podstawce stoja produkty typu : zel na mycia rak na sucho, plyn do dezynfekcji pedzli oraz kremy i serum. W osobnych szklanych naczyniach sa waciki i patyczki kosmetyczne. Na blacie 'luzem' lezy tez paleta, ktora ostatnio dostalam od meza i zupelnie nie mam pomyslu gdzie ja polozyc. Jezeli chodzi o pedzle to mam na nie 3 naczynia : 1.szklana kula, ktora mozna zakrecic niczym sloik - wypelnilam ja ozdobnymi kamykami z obi i tam wbijam pedzelki ktore nie sa myte codziennie (np. rozne pedzle do pudru i rozu)do niej wchodzi ok. 20 pedzli, w drugim naczyniu znajduja sie pedzle ktore myje kazdego dnia, dlatego bez obaw trzymam je w naczyniu bez przykrywki. Trzymam tam glownie pedzle do cieni. W 3 naczyniu trzymam pedzle kabuki, nie ma tam granulatu, bo kabuki nie da sie niestety wbic. Po prostu stawiam je w rzadku, obok siebie. Na dolnej polce toaletki trzymam kosmetyczke z produktami do ukladania wlosow, kilka koszyczkow z kosmetykami ktorych aktualnie nie uzywam, przeroczyste pudelko sniadaniowe z pedzlami ktorych nie uzywam czesto, kosmetyczke Sephora Girls z rzeczami do paznokci, obok tego lakiery do paznokci, paletke malarska do rozrabiania farb (w moim przypadku podkladu lub cieni sypkich xD ) Obok toaletki stoi jeszcze kufer z obi, w ktorym trzymam zapasy i kosmetyki do demakijazu. Oprocz tego na blacie toaletki leza tez sliczne ozdobne pudeleczka, ktore przywiozlam z roznych podrozy, a w nich rozne kosmetyki kolorowe, ktore sobie przesypalam. Niemalze zapomnialam o perfumach - te ktorych uzywam najczesciej (glownie dwa zapachy) stoja na blacie toaletki, reszta w szafce w sypialni bo na toaletce powoli brakuje miejsca.
Generalnie jestem bardzo zadowolona odkad mam toaletke, moge dzieki temu fajnie segregowac kosmetyki. Osobno leza szminki, osobno cienie, a jeszcze gdzies indziej nieuzuwane kosmetyki. Pedzle tez maja sie dobrze i jednoczesnie wszystko mam pod reka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.