![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Re: Jak przechowujecie kosmetyki?
Moje kosmetyki sa wszedzie
![]() Troche jest w lazience razem z kosmetykami mamy (te ktorych sie tam uzywa: szampony, odzywki, zele pod prysznic itepe). Reszta (balsamy, kremy itd) stoi u mnie w pokoju... Troche na odkrytej polce a troche w zamknietej szafce. A niektore sa wszedzie ale nie na swoim miejscu (np. krem do rak wlasnie stoi wsrod pokarmow i innych "gadżetów" dla moich myszek) Z kolorowka jest troszke bardziej skomplikowana sprawa... Te najczesciej uzywane kosmetyki leza na biurkach... Bo tu sie maluje. Siedzac przed komputerem ![]() Reszta kolorowki stoi kolo lustra. Porobilam takie specjalne pudeleczka z podstawek pod piwo Warka strong ![]() ![]() ![]() W jednym pudeleczku sa rzeczy do ust, w drugim do oczu a w trzecim do twarzy. Pudeleczka sa 3 i nie zajmuja wiele miejsca. I trudno do nich jeszcze cos wcisnac, ale kolejnych nie zrobie bo nie mam juz takim samych podkladek ![]() Kuferek mam, ale taki nieduzy i nieprofesjonalny ![]() ![]() Ja lakiery do paznokci trzymam w szafce ale w mojej lodowce tez jest ich cala masa. Czasem jak nie moge sie zdecydowac na jakis z moich kolorow to zartuje ze ide poszukac czegos w lodowkowym sklepie z lakierami mojej mamy ![]() Troszke sie rozpisalam ale caly dzien nie mialam internetu i musze nadrobic ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Ilonko, widze ze sporo avonu w twoich zasobach
![]() Fajna jest ta seria planet spa? Ciagle chce sie skusic ale jakos szkoda mi kasy :/ Dziewczyny, zastanawiam sie co wasi mężowie mowia na te polki zastawione kosmetykami ![]()
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Ines1985 napisala:
> Ilonko, widze ze sporo avonu w twoich zasobach Fajna jest ta seria planet spa? Ciagle chce sie skusic ale jakos szkoda mi kasy :/ Faktycznie ![]() ![]() Przy regularnym stosowaniu naprawdę widać efekty. Niezly, ale niezwykle delikatny jest kremowy peeling do twarzy z białą herbatą: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3714 Jesli nie lubisz "mocnych wrażeń" to polecam, bo odżywia skórę i jej nie wysusza. Moim numerem 1 jest scrub do ciala z maslem shea. Konsystencja idealna, zapach cudny, tylko to opakowanie.... Kto to wymyślił. Calkiem do rzeczy jest tez krem do rak z maslem shea, mam juz 2 pudeleczko i pomimo niesystematycznosci stan moich rak sie poprawil. Balsam do ust też udany, ale dziwne jest to szczypanie na początku. Bardzo kiepskie wg mnie są: - algowa kąpiel do ciała, cena w relacji do pojemności i jakości kosmiczna, zapach dziwny i jakoś cialo się po prysznicu lepi ![]() - algowy napój do ciała, wodnista maż w twardej butelce o zapachu okropnym wręcz, - maseczka z białą herbatą (typu peel-off)- o mało się nie upiłam oparami, jakie po zetknięciu z twarza zaczely sie wydzielac Do kategorii "średniaki" - jak na Avon zaliczam: - krem do ciała z masłem shea, - krem do ciała z oliwą z oliwek Więcej już nic chyba nie miałam w posiadaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
ilonka napisał(a):
> Ines1985 napisala: > > Ilonko, widze ze sporo avonu w twoich zasobach > Fajna jest ta seria planet spa? Ciagle chce sie skusic ale jakos szkoda mi kasy :/ > > Faktycznie ![]() ![]() Ja wlasnie za bardzo nie ufam Avonowi. Czasem sie trafi cos fajnego (plyn do kapieli albo krem do rak z silikonem ![]() Ale scrub do ciala z planet spa gorąco chwalila moja kolezanka. Wiec pomyslalam ze moze cala seria jest dobra ![]() ![]()
![]() |
#65 |
🦄
|
Jezuuuuu Dziewczyny!! Moja mama- zresztą wogóle wszyscy mówią, że mogłabym otworzyć sklep z kosmetykami. Ale po ogladnięcu tych zdjęć to dochodzę do wniosku, że jestem uboga krewna...
Ale nawiązując do tematu u mnie kosmetyki walają się wszędzie i myślę nad kupnem wieeeelkiego kuferka ![]()
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
U mnie maz(czasem i goscie) wchodzac do lazienki wypowiadaja pierwsze zdanie typu: Niezly masz tutaj sklepik kosmetyczny
![]() Juz nie iwem co wymyslec,najgorsze jest tez wycieranie kurzu z tego wszystkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Kolorowke do twarzy trzymam w kosmetyczce, lakiery i odzywki do paznokci w 2 kuferkach, perfumy obok nich na polce w pokoju, a kosmetyki pielegnacyjne w lazience.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
U mnie większość kosmetyków króluje w łazience zajmując 3/4 jednej z półek (a są tylko dwie, ale za to duże). Stoi tam zatem pielęgnacja twarzy, ciała i włosów
![]() ![]() A propos kuferków, właśnie wczoraj widziałam w Biedronce całkiem pojemną plastikową skrzyneczkę na kosmetyki. Coś w typie tych dla facetów, na narzędzie tyle, że była kremowa i posiadała przegródki dostosowane do przechowywania kosmetyków. Myślę, że warta jest uwagi, jeśli ktoś szuka jakiegoś "pudła" do przechowywania kosmetyków w domu. W podróży chyba by się średnio sprawdzała. A ile kosztuje za bardzo nie pamiętam, bom sklerotyk, ale chyba coś koło 40zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
koko, małe pytanko, co to za pudełko ikeowe, w którym można przemieszczać przegródki?
Sprzedają to jeszcze? A masz może zdjęcie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Akurat mam w domu aparat, więc zrobiłam fotkę.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Aha- pudło jest nadal dostępne i kosztuje ok. 15 zł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Koko - a jakie to pudełko ma wymiary? BO na zdjęciu wydaje się dość pojemne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Oto wymiary: szerokość 34 cm, głębokość 21 cm, wysokość 7 cm.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Coś mi posta zeżarło
![]() Dziękuję za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Ja przechowuję kosmetyki w kilku miejsach. Trzy połki w łazience na kosmwtyki ktore z konieczności trzeba tam używać, szampony, odżywki, żele pod prysznic.... W pokoju trzymam zawsze drugi balsam do ciała, krem do stóp i coś do układania włosów (nie wiem czemu skoro układam je w lazience
![]() ![]()
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Ja przechowuję kosmetyki w kilku miejsach. Trzy połki w łazience na kosmwtyki ktore z konieczności trzeba tam używać, szampony, odżywki, żele pod prysznic.... W pokoju trzymam zawsze drugi balsam do ciała, krem do stóp i coś do układania włosów (nie wiem czemu skoro układam je w lazience
![]() ![]()
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Coś mi się za dużo razy wysłało, skutek całonocnej nauki do kolosa
![]()
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Swietne to pudełko, akurat na łazienkową drobnicę z pralki (mamy taką malutką 3kilową i jak włącza przy wirowaniu te swoje obroty to wszystko z niej leci!!!)
Dzięki za tak szybki odzew i zdjęcie najlepiej zobaczyć przedmiot w "akcji" - ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
A tak wyglada wlasnie moj bajzel z ktorym musze cos zrobic
![]() Mam duzy kuferek-kosmetyczny na kolorowke,ale nie ma tam przegrodek wiec jak po cos siegam to wszystko musze wyjac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
c.d.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
O rany Alma ile ty tego masz
![]()
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie właśnie czytam i czytam ten wątek z przyjemnością
![]() ![]()
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Hej kochane kobitki
![]() Ja płyny do kąpieli, żele, balsamy itd. trzymam na "wannowej półce" ![]() Mam w łazience wielkie lustro, i jest tam taka szklana półka, tam trzymam perfumy. Pozdrawiam Was serdecznie - pokazujcie dalej swoje pudełeczka i inne tego typu rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze pare rzeczy na polkach przeznaczonych dla meza
![]() Wiem,troszke przesada,ale zawsze sie wydaje,ze wszystko jest potrzebne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
Koko to pudełko jest genialne
![]() ![]() ![]() Gołąbek
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Gołąbku, cieszę się że Ci się podoba i że
Cię zainspirowałam. ![]() Nazywa się "glis". A w samym sklepie to szczerze mówiąc nie pamiętam gdzie je znalazłam,bo to było ponad rok temu, ale raczej nie miałam problemu.Najpierw wypatrzyłam je na stronie interetowej,a potem pojechałam do ikei i tak sobie szłam, szłam, aż je znalazłam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Mam takie samo pudełko jak Koko
![]() ![]() ![]()
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Koko za namiary
![]() ![]() ![]() ![]() Gołąbek
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.