Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości - wątek zbiorczy - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-03, 07:55   #511
Estella
Zakorzenienie

Dot.: Aukcja

W Stanach Revlon jest jedna z tańszych marek. Większość kosmetyków Revlon czy Sally Hansen (też bardzo tania w USA) jest sprowadzana własnie ze Stanów.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-03, 08:58   #512
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez pysia22 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, pomóżcie bo NAPRAWDE sama nie wiem...

Oryginał czy nie ?

Czy cena nie jest podejrzanie niska? (w sklepach kosztuje ok 70 zł)

Kupowałyście Colorstaya na allegro?

Z góry wielkie dzięki za pomoc

http://allegro.pl/item357176051_supe...softflex_.html
moja znajoma kupowała Revlon w tej cenie na all, wszystko ok

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 11:56   #513
Jutte
Wtajemniczenie

Witam ,
ech wrr powiedzcie mi co mam zrobić :| bo tak
kupuję jakaś rzecz . Sprzedawca ma u siebie w zasadach ze gdy on sprzedaje , wystawia komentarz jako drugi. No to okej. Przychodzi do mnie przesyłka wszystko ładnie pięknie i wystawiam pozytywa .
na co ja nie otrzymuje od niego nic .. to jest trochę wkurzające bo już mam z 4 takie przypadki;/. Do dwóch osób po miesiącu napisałam no nich lecz bez odzewu .. Co zrobić?
Zależy mi na komentarzach bo chciałabym rozpocząć trochę moją działalność :P a jak tak dalej będzie to trochę głupio ...
cieszę się życiem!
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 12:01   #514
_totally_
Zakorzenienie

Upomnij się, jeśli trzeba, ponownie.
Język to przede wszystkim melodia i sprawne posługiwanie się słowem, to komponowanie wspaniałej muzyki. Komputerszczyzna melodii nie ma i nigdy mieć nie będzie; jest muzyką współczesną, pełną dziwnych dysonansów i zgrzytliwych współbrzmień.

J. Grabowski
_totally_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 15:36   #515
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jutte Pokaż wiadomość
Witam ,
ech wrr powiedzcie mi co mam zrobić :| bo tak
kupuję jakaś rzecz . Sprzedawca ma u siebie w zasadach ze gdy on sprzedaje , wystawia komentarz jako drugi. No to okej. Przychodzi do mnie przesyłka wszystko ładnie pięknie i wystawiam pozytywa .
na co ja nie otrzymuje od niego nic .. to jest trochę wkurzające bo już mam z 4 takie przypadki;/. Do dwóch osób po miesiącu napisałam no nich lecz bez odzewu .. Co zrobić?
Zależy mi na komentarzach bo chciałabym rozpocząć trochę moją działalność :P a jak tak dalej będzie to trochę głupio ...
Ja mysle ze to raczej wygodnictwo i "nie chce mi sie". Upomnij sie grzecznie i podaj wszystko kawa na lawe, czyli link do aukcji, swoj nick, bo po miesiacu mozna naprawde nie pamietac, zwlaszcza jak sie ma duzo rzeczy na glowie. A jak to nie pomoze, to zazwyczaj jest tez podany nr tel - zadzwon. Mi ostatnio jedna pani nie odpowiadala przez tydzien na maila, bo.... udalo jej sie przedluzyc dlugi weekend w gorach i nie wziela ze soba kompa. Dowiedzialam sie tego przez tel od niej, grzecznie przeprosila, ze nei odpowaida i dokladnie podala kiedy z powrotem bedzie miec dostep do kompa. Przynajmniej sie nie denerwuje, bo po prostu wiem, dlaczego nie ma szybkiej reakcji.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 15:49   #516
Jutte
Wtajemniczenie

no tylko właśnie sie upominałam i nic ja wiem ,że niektórzy wystawiają "zbiorowo " czyli raz na jakiś czas.. tylko u niektórych już trochę czasu minęło( np. ze stycznia też..).. myślałam zęby to zgłosić do allegro tylko to trochę małe piwo jest i tak mi jakoś dziwnie ..:P
cieszę się życiem!
Stary 2008-05-04, 17:41   #517
lapus
Wtajemniczenie

nie no, to chyba za małe "przewinienie" żeby to zgłaszać na allegro, po prostu zrób tak jak dziewczyny mówią, upominaj się cały czas.

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?
lapus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-04, 18:09   #518
ushia
Zadomowienie

Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

przede wszystkim to w ogole nie jest przewinienie - wystawianie komentarzy nie jest obowiazkowe
ushia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 18:29   #519
Jutte
Wtajemniczenie

no więc piszę,że to jest małe piwo i jest mi jakoś dziwnie żeby od razu pisać na allegro :PP
cieszę się życiem!
Stary 2008-06-06, 17:28   #520
Shili
Rozeznanie

Red face Pytanie dotyczące allegro, pomóżcie

Kochane tylko proszę nie wyśmiejcie mnie . Niedawno zarejestrowałam się na allegro i chciałabym wystawić kilka przedmiotów tylko, że ja nie mam konta w banku.
Znacie jakieś inne formy płatności jakie mogłabym zaoferować? Opiszcie mi wszystko dokładnie, bo czasami naprawdę ciężko pojmuje

Shili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 18:39   #521
Rise_Ona
Raczkowanie

Dot.: Pytanie dotyczące allegro, pomóżcie

Moim skromnym zdaniem konto w banku to podstawa. Bo przecież tylko tak będziesz wiedzieć, czy pieniądze za wystawiony towar zostały wysłane do Ciebie, żeby móc z kolei wysłać towar osobie, która wygrała aukcję. To oczywiście w przypadku, gdy wystawiasz towar z opcją, że najpierw kasa na konto.
Jeśli konta nie posiadasz - radzę założyć. Nie zginie a zawsze może się przydać. Ewentualnie możesz poprosić rodziców lub rodzeństwo o udostępnienie swojego numeru. A jak kasa wpłynie na konto to po prostu wypłacą Ci i tyle.
Jedyna forma 'bez konta', to wysyłka za pobraniem. Wtedy pieniądze idą przez pocztę do nadawcy. Ale koszt przesyłki wychodzi droższy, więc nie każdy będzie z tego rozwiązania zadowolony i się na to zgodzi - możesz stracić potencjalnych nabywców.
Rise_Ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-06, 18:41   #522
WioletaM
Zakorzenienie

Kupujący mogą Ci płacić przekazem pocztowym, ale to drożej wychodzi.
Polecałabym jednak założyć konto albo skorzystać z konta rodziców o ile pozwolą.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 18:42   #523
Shili
Rozeznanie

a mam jeszcze pytanko: czy np. można byłoby zapłacić przekazem pocztowym na adres domowy, w sensie, że ktoś tam wypełnia, wpłaca na pocztę i listonosz mi to przynosi? czy tak się nie da?

edit:
interesuje mnie to, bo gdy płacę na poczcie przekazem na konto to zawsze się mnie pytają czy chce ten "druczek" do banku

Jest jakaś inna forma tego? Bardzo mi zależy na odp.

Stary 2008-06-06, 18:53   #524
Luzia
Zakorzenienie

Tak, jest możliwe, że ktoś pójdzie na pocztę i wpłaci Ci kasę na adres domowy.

ale.. możesz stracić potencjalnych klientów, bo po pierwsze przekaz taki kosztuje 2,5zl (przelewy między bankami czasem są za darmo, lub tańsze) po drugie, przesłanie na konto bankowe jest wygodniejsze (nie trzeba nawet wychodzic z domu), po trzecie dużo szybsze!

polecam założyć konto w banku, np w mbanku czy w banku zachodnim prowadzenie konta jest darmowe

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 19:21   #525
Shili
Rozeznanie

heh....to teraz może napisze jak jest: nie mam ukończonych 18 lat, nie miałabym stałych dochodów (wpłat ) , interesowałoby mnie coś taniego ...Może znacie jakieś konta, które sprostałyby tym wymaganiom, wiem tylko o istnieniu izzykonta, ale czy jest jeszcze coś innego?

Stary 2008-06-06, 20:16   #526
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

może konto Junior, czyli takie podczepione pod konto rodziców? prowadzenie to 50 gr miesięcznie. mi w tym roku stuknie 20 lat, a nadal korzystam z Juniora już od kilku lat. jest to najtańsza opcja, dlatego nie rezygnuje póki co z Juniora na rzecz konta studenckiego
Stary 2008-06-06, 20:40   #527
Nija_
Zakorzenienie

Ja mam konto w PKO i jego założenie było naprawdę dobrą decyzją.
Za prowadzenie płacę 2,50 miesięcznie, też nie mam stałych dochodów, czasem coś sprzedam na allegro. Za dostęp do konta przez internet płacę dodatkowo złotówkę, ale jest to naprawdę bardzo, bardzo wygodne, sprawdzam stan konta bez wychodzenia z domu. Wcześniej za każdym razem ciągnęłam mamę do banku, bo zanim założyłam swoje konto, kupujący na all wpłacali na konto mamy, no a bałam się wysłać paczkę przed sprawdzeniem czy pieniądze dotarły na konto...

Załóż sobie konto, jakieś młodzieżowe, czy coś
Ja osobiście nie kupiłabym nic od sprzedającego, który kazałby mi latać na pocztę i płacić kilka złotych więcej. Teraz przelewam pieniądze bez wychodzenia z domu, a za kilka godzin są one na wskazanym koncie.
Stary 2008-06-06, 21:18   #528
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

w mbanku, ja jestem niepelnoletnia i za nic nie place
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 21:23   #529
Alvesta
Zakorzenienie

może mBank? nie dość że kurier sam przywiezie umowę to jeszcze nie ma opłat za prowadzenie konta.
izzy konto mam nadzieję że nie będzie to potraktowane jako reklama, a jeśli tak to ktoś uzna to niech mod wywali link

edit. widzę że się powtarzam
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-07, 06:46   #530
Rise_Ona
Raczkowanie

Ja również polecam bezapelacyjnie mBank! Faktycznie zero kosztów dodatkowych. Prowadzenie konta, wydanie karty itd. nic Cię nie kosztuje. I jeszcze to oni pamiętają, że na przykład ważność karty się kończy (nowa przychodzi pocztą) Przelewy z mBanku do mBanku bezpłatne, a do innych banków 50gr.
Rise_Ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-07, 09:28   #531
Nija_
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jak wpłacacie pieniądze na swoje konto w mBanku? Bo właśnie nie znalazłam takiej informacji na stronie, no i nie chciało mi się tyle czekać na kuriera, więc poszłam do PKO i założyli mi konto od ręki, bez żadnych formalności.

W PKO wszelkie wpłaty i wypłaty pieniędzy przy okienku są bezpłatne, a na stronie mBnku znalazłam tylko informację o jakichś maszynach do wpłacania pieniędzy (), ale do banku PKO mam jakieś 10 minut, a tych maszyn mBanku do wpłacania wcale nie jest tak dużo i to raczej tylko w większych miastach...
Stary 2008-06-07, 09:35   #532
Shili
Rozeznanie

Nija_ ,a możesz mi powiedzieć jak nazywa się twoje konto w PKO, bo też martwi mnie to, że tych maszyn jest w mBanku mało, a u mnie w mieście na dodatek tego nie ma, tak więc nie opłacałoby mi się ;/

Edit: acha i czy masz młodzieżowe konto, w sensie, że nie miałaś jeszcze 18 lat jak je założyłaś?

Stary 2008-06-07, 09:47   #533
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shili Pokaż wiadomość
Nija_ ,a możesz mi powiedzieć jak nazywa się twoje konto w PKO, bo też martwi mnie to, że tych maszyn jest w mBanku mało, a u mnie w mieście na dodatek tego nie ma, tak więc nie opłacałoby mi się ;/

Edit: acha i czy masz młodzieżowe konto, w sensie, że nie miałaś jeszcze 18 lat jak je założyłaś?
SUPERKONTO STUDENT

link: http://www.pkobp.pl/index.php/id=ofe...0/section=stud

Ja już byłam pełnoletnia, kiedy zakładałam to konto. Niestety, taki jest wymóg:
Cytat:
Dla kogo?
SUPERKONTO STUDENT może być otwarte i prowadzone dla studenta szkoły wyższej lub szkoły posiadającej status wyższej uczelni, ucznia szkoły pomaturalnej lub policealnej oraz pełnoletniego ucznia szkoły średniej w okresie pobierania nauki, pod warunkiem, że nie ukończyli oni 26 roku życia.
Stary 2008-06-07, 09:52   #534
Shili
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
SUPERKONTO STUDENT

link: http://www.pkobp.pl/index.php/id=ofe...0/section=stud

Ja już byłam pełnoletnia, kiedy zakładałam to konto. Niestety, taki jest wymóg:
no to jestem w punkcie wyjścia, może ktoś jeszcze zna jakieś młodzieżowe konta, gdzie nie trzeba być pełnoletnim?

Stary 2008-06-07, 09:58   #535
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
no to jestem w punkcie wyjścia, może ktoś jeszcze zna jakieś młodzieżowe konta, gdzie nie trzeba być pełnoletnim?
Poczytaj sobie o tym:
SUPERKONTO GRAFFITI

http://www.pkobp.pl/index.php/id=ofe...0/section=stud

Stary 2008-06-07, 10:03   #536
Shili
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Poczytaj sobie o tym:
SUPERKONTO GRAFFITI

http://www.pkobp.pl/index.php/id=ofe...0/section=stud

wiem, że jestem wybredna, ale tam pisze, że przy zawarciu umowy posiadacz zobowiązuje się do wnoszenia systematycznych wpływów na rachunek

Stary 2008-06-07, 10:06   #537
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że jestem wybredna, ale tam pisze, że przy zawarciu umowy posiadacz zobowiązuje się do wnoszenia systematycznych wpływów na rachunek
W opisie mojego konta jest ta sama informacja, ale mam nadzieję, że nie będą tego tak skrupulatnie przestrzegać

Nie wiem jak przy tym GRAFFITI, ale w przypadku mojego konta było coś takiego, że nie zobowiązuję się do wpłacania jakiejś określonej z góry kwoty, czyli jak rozumiem, mogę wpłacać 10 zł miesięcznie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-07, 19:03   #538
kiniaczeq
Zakorzenienie

Dziewczyny, już 3 tydzień nie mam przesyłki z allegro: http://www.allegro.pl/item365260171_...ter_brawo.html dwie koszulki.
Wpłaciłam 56 zł 48 gr, jak dla mnie to te pieniądze piechotą nie chodzą , zamówiłam z koleżanki konta, koleżanka napisała do niego czy w końcu wysłał to, a on odpisał że tak, i nie wie co się dzieje z paczką. Ma negatywne komentarze, ale ma też pozytywne.
Gdy koleżanka do niego napisała, że chce skan wysłania paczki nic nie odpisuje.
Oszukał mnie, co robić? po jakim czasie zgłosić to na allegro ?

Ja mam dowód że wpłaciłam, mam kartkę z potwierdzeniem wpłaty
Stary 2008-06-07, 19:20   #539
lapus
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest mocno naciągane, ja mam to samo konto co Nija czyli superkonto student, ale myślę że to i to Graffiti kieruje się tymi samymi zasadami. Mi babka powiedziała że chodzi o to żeby był ruch na koncie, czyli jakieś wpłaty, wypłaty, ew przelewy, ale niekoniecznie w każdym miesiącu, u mnie czasami tak bywało że i 2 m-ce nic się na koncie nie działo i nic się jakoś nie stało.
Jakby to było powiedzmy rok i nic byś z kontem nie robiła, wtedy mogliby dopiero je zamknąć. Także spokojnie możesz zakładać jeśli tylko to ci przeszkadza.

kiniaq - skoro to 3 tygodnie już to spokojnie możesz napisać do allegro, ja napisałam chyba po niecałych dwóch i reakcja była błyskawiczna. Żeby to jeszcze był tydzień to ok-poczta teraz szwankuje, ale nie 3. A tłumaczenia że "nie wiem co się dzieje z paczką" to trochę jak na sprzedawcę dziwne tłumaczenie, niech ci pokaże dowód że wysłał koszulki.

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?

Edytowane przez lapus
Czas edycji: 2008-06-07 o 19:23 Powód: dopisek
lapus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-07, 19:34   #540
kiniaczeq
Zakorzenienie

ook napiszę do nich dam znać jak poszło

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości