|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy
Dokładnie, nie ma co się bać.
Jakby wszyscy mieli takie opory, nie rozróżniałybyśmy kiepskich sprzedawców, od dobrych.
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
ja też nie wiem co mam robić, kupiłam na licytacji książke za 6 zł, nikt nie licytował więc udało mi się ją wygrać.Piszę do sprzedającego żeby wysłał mi nr konta na który mam wpłacić pieniądze.Kilka dni nie odpisywał, wchodze na jego konto a on znowu wystawił tą książke którą ja wygrałam.Napisałam emaila ale oczywiście nie odpisuje.Co mam zrobić?
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie, to Centrum Sporów. Nie ma się co patyczkować.
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#845 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
"ja wiem że sie nie odzywałam długo ale czkałam na pieniadze jakby mogła Pani jeszcze poczekac pare dni bo na tej książce bardzo mi zalezy, zapłace napewno." ;/ rozpoczynam ta procedure zwrotu |
||
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile razy dostawałam informacje o tym, że niedługo wpłacą, bo coś tam się stało i oni NA PEWNO wpłacą... Bardzo wiele razy się nie doczekałam
|
|
|
|
|
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm ja mam chyba jakiegoś pecha.
Wyżej pisałam o sukience, wcześniej 25 września sprzedałam również w licytacji bolerko, dziś mija 9 dzień i wpłaty ani śladu. Odnośnie sukienki to wpłata miała być wysłana 3 dni temu i też jej nie widać Nie wiem jak to jest: ja jeśli coś kupuje, to zależy mi na tym, więc kasę wpłacam od razu, a jeśli nie mam pieniędzy to nie kupuję. Nie zawracam komuś głowy. Jakoś kupując w sklepie nikt nie stoi przy kasie 9 dni... Kiedy tylko kupowałam, a nie sprzedawałam wszystko wyglądało tak fajnie, ale z ludźmi to naprawdę trzeba się namęczyć. |
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Typ 1 - kupi w piątek np przed południem, pisze że wpłacił. Pieniążki oczywiście nie dochodzą w ten dzień, tylko księgują się w poniedziałek, a on/ona w sobotę pyta już czy wysłane i żebym podała nr nadania ![]() Typ 2 - kupi, zwleka z wpłatą tydzień/ dwa. Po przypomnieniach w końcu wpłaca zwykle w czwartek(miałam takich parę przypadków) i w mailu piszę, że on wpłacił i przeczytał w regulaminie że wysyłam w piątek więc mam mu szybko wysłać Sam nie wywiązuje się a od innych wymaga... A jak napisał, że wpłacił 3 dni temu to pewnie dojdzie. Zapytaj czy wpłacił na poczcie czy przelewem internetowym. I rzeczywiście masz pecha do kupujących ![]() Ale wiadomo są ludzie i .... ![]() A masz regulamin aukcji swój, że np czekasz tyle i tyle na wpłatę a później występujesz o zwrot? Bo tak to można tym postraszyć, bo należy czytać regulaminy. |
|
|
|
|
|
#849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisze też że nie wycofuję ofert, ale kto by to czytał, przecież z każda aukcją ktoś mnie prosi o wycofanie z braku gotówki Nie wiem co mam robić, moje e-maile przepadają bez wieści i odzewu. |
|
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz dalej: z allegro, z poczty oraz możesz rozpocząć spór. Jak nic nie działa to przypomnienia o zawartej transakcji oraz zwrot prowizji. To ostatnie można zawsze anulować 3 x dostanie za coś zwrot to go zablokują ![]() Takich kupujących to tylko
|
|
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moze wy cos poradzicie..
chodzi o to ze 13 wrzesnia zakonczyla sie moja aukcja, na ktorej sprzedalam facetowi plyte CD. pieniadze wplacil praktycznie od razu, ja plyte wyslalam (listem zwyklym) bodajze 16 wrzesnia. od tamtej pory brak komentarza, wiec w sobote wyslalam maila z zapytaniem czy plyta doszla, czy wszystko w porzadku itd. bo nie wystawil komentarza a czasu troche minelo od wysylki... jak narazie odpowiedzi brak (choc na allegro sie loguje). wiec pytanie jak dlugo czekac az kupujacy wystawi komentarz? i co jesli dlugo nie bedzie wystawial, ani nie odpowie na maila?
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby plyta nie doszla, to juz by dawno do Ciebie pisal. Tak wiec sie nie przejmuj facetem. Może on nie w zwyczaju wystawiac komentarzy? Sa tacy ludzie niestety i nie ma ich co zmuszac i ponaglać.
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też niektórzy kupujący nigdy nie wystawiają komentarza…
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie fakt, choc ja sie jeszcze nie spotkalam z niewystawieniem komentarza, stad moje pytanie
![]() a propos tego goscia to widzialam u niego w komentarzach, ze kilka z nich bylo najpierw wystawionych jemu jako kupujacemu przez sprzedawcow, a dopiero po tym gosc wystawial koment sprzedajacemu (czyli odwrotnie niz jest w niepisanych zasadach) jakby nie bylo, na maila moglby odpisac..
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórzy wręcz uważają, że to sprzedający powinien wystawić pierwszy komentarz, ponieważ jak kupujący kupił i zapłacił to z jego strony już jest wszystko ok...
Kiedyś trafiłam na takiego upierdliwego pana.... Wyjaśniałam mu przez 10 maili jakie mam zasady, bo domagał się komentarza i pytał dlaczego jeszcze mu nie wystawiłam komentarza A na moje pytanie dlaczego on nie wystawił skoro z przedmiotem wszystko jest ok, odpowiedział, że on wystawi dopiero jak ja mu wystawię A co byłoby w sytuacji, gdy kupujący wpłacił, wysłał, wystawił komentarz a kupującemu przestałaby się rzecz podobać i złośliwie dałby neutralny lub negatywny komentarz? Jako sprzedający w takiej sytuacji bylibyśmy pokrzywdzeni... Tak samo byłoby w przypadku np uszkodzenia przez pocztę przesyłki. Sądzę, że nawet po reklamacji nie zależało takiemu kupującemu opisać swoje niezadowolenie wiadomo w jakim komentarzu... Przykład: Ostatnio coś kupowałam u pewnego sprzedawcy, on wystawiał komentarz pierwszy, gdy wpłynęły mu pieniążki na konto. A teraz już tego nie robi. Dlaczego? Bo dostał już kilkanaście neutrali i negatywów z błahych powodów. Typu, że ktoś dostał potwierdzenie, że sprzedający wysłał a dotarło do kupującego dopiero po tygodniu... Że ktoś nie dostał odpowiedzi na maila... |
|
|
|
|
#857 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Chyba nie wystawię jej komentarza, no bo jaki? |
|
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
, Mam nadzieję, że pytam we właściwym wątku![]() Czy ktoś kupował u tego sprzedającego - czy ma oryginały? Będę bardzo wdzięczna za pomoc... http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=12937660 |
|
|
|
|
#859 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie co zrobic, gdyz kupilam soczewki u pewnego sprzedawcy ktory jest ss i tez u neigo tez kupowalam wczesniej. zaplacilam pieniadze i soczewki nei doszly, napisalam im w mailu o tym, na co oni, że sprawdza na poczcie i dostane potwoierdzenie listem co i jak, bo by wyslali jeszcze raz ale tych mocy nie maja na magazynie. po 2 dniach dostalam maila ze bd przebywac na urlopie przez 2 tyg i ze wszystko bd zalatwione po ich powrocie, czekalam długo i nadal nic, napisalam maila- nie odpisali, a telefon, ktory ejst tam podany jest wylaczony...
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Allegro- prosze o pomoc ;(
Hej!
To juz chyba moj 4 list z kodem aktywacyjnym na allegro i zapowiada sie kolejnyZa kazdym razem zapominam jakie mam haslo wiec kiedy sie loguje to klikam 'zapomnialem haslo' i tak przez reszte 'formalnosci' dostaje nowe haslo.No wiec wracam do strony glownej, wpisuje swoj nick i nowe haslo, a tam znowu pisze,ze ZLE DANE Juz normalnie wymiekam, nie wiem co z tym zrobic, znowu mam zamawiac nowy list z kodem ![]() Chcialam dzisiaj cos zamowic a tu d.u.p.a ![]() Moze ktos wie o co chodzi, pomocy
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Allegro- prosze o pomoc ;(
a na co mamy pomóc? na zapominanie hasła?
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
zapisz sobie haslo w komórce, albo na kartce, gdziekolwiek
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Jezeli nie potrafisz udzielic konkretnej odpowiedzi to po co marnujesz swoj czas? ![]() Pytam,czy wie ktos dlaczego tak sie dzieje ![]() Motylku- na przyszlosc zapamietam i tak tez zrobie ;*
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Moze trzeba bylo zainwestowac w notes zamiast inne rzeczy ;-)
moze wyczerpalas swoj limit na hasła ? Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-11-04 o 18:43 |
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie mozesz zapisac hasla na kartce?
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
hahahaha wyczerpalam limit? hymm..pierwsze slysze ![]() Motylku, zalozylam nowe haslo (uzytkownik wciaz ten sam-wiadomo) ale i tak jak sie loguje to nie dziala i pisze,ze zle dane;/ Chyba sie poddaje i klikne po nowy list z kodem.
|
|
|
#868 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
A ten kod to się wpisuje przed czy po zalogowaniu się?
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
proponuje:
1. napisac maila do allegro w tej sprawie (moze to jakis ich blad systemowy) 2. zapisac haslo na kartce (i zapamietac gdzie owa kartka lezy)/ w kalendarzu/ w telefonie/ w komputerze...
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
A nie jest to tak, ze masz np. Caps Lock właczony albo jakieś inne przełączenie. Mi się czasami zdarza jak szybko piszę, że przełączam klawiaturę na niemiecką i wtedy gdzie Z mam Y i odwrotnie, nie mówiac o polskich czcionkach.
Proponuję w haśle unikać polskiej czcionki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Sam nie wywiązuje się a od innych wymaga... 

A 
wiec kiedy sie loguje to klikam 'zapomnialem haslo' i tak przez reszte 'formalnosci' dostaje nowe haslo.