|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy
ludzie pisza rozne rzeczy w swoich regulaminach, ale obowiazuje ich prawo. Na twoim miejscu klocilabym sie o swoje. Jesli uznaje reklamacje to powinna zwrocic wszystkie koszta.
a strone "o mnie" z takimi bzdurami mozesz zglosic do allegro-powinni to usunac. nagatyw jak najbardziej sie nalezy. A jesli dostaniesz odwetowca nie masz co liczyc na to, ze allegro go usunie. No chyba, ze bedzie to komentarz obrazliwy. napisz jeszcze na cafe allegro, na pewno lepiej Ci tam doradza ![]() a tak wogole duzo ta kobieta sprzedaje?
![]() |
#932 |
Rozeznanie
|
W regulaminie Allegro jest napisane, że nie usuwają tzw. komentarzy odwetowych.
Co do płacenia za zwrot towaru: Nie wiem jak to jest z punktu prawnego.... ale biorąc udział w aukcji i kupując u danej osoby godzisz się z zasadami jakie ona ma... Bo jesli Ci sie nie podobaja nie kupujesz, nie? (nie bronie sprzedawcy, rozumiem Cie, ale wiesz... sa 2 strony medalu)
Zły postępek czasem okazuje się jedynym słusznym. Edytowane przez lilijkowa Czas edycji: 2010-02-13 o 10:58 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niby tak ale tu chodzi o zasady ktora sa ;niesprawiedliwe i niezgodne z prawem chyba... ![]() ![]() Cytat:
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post25485480 E.L.F, smashbox, minerały,soir de lune itp. Edytowane przez tranqil babe Czas edycji: 2010-02-13 o 21:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Rozeznanie
|
Mozesz jeszcze napisac mail do Allegro z pytaniem, co w tej sytuacji powinnas zrobic?
Tylko od razu Ci mowie, ze odpowiedz dostaniesz nie szybciej jak za 5 dni. Takie maja tempo ![]() (Jesli bedziesz wystawiac negatyw opisz sytuacje zeby ludzie ktorzy beda ja sprawdzac wiedzieli za co go ma. Tobie to tez pomoze jesli ta pani wystawic Ci odwetowy negatyw)
Zły postępek czasem okazuje się jedynym słusznym. Edytowane przez lilijkowa Czas edycji: 2010-02-13 o 22:45 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
BAN stały
|
Dot.: allegro, zakończenie licytacji przed czasem.
Cytat:
![]() Edytowane przez La Cannelle Czas edycji: 2010-03-07 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprzedawca: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4097934
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
super pomysł z tym wątkiem allegro - ja jak narazie nie miałam problemow z transakcja - gorzej jednak z jakoscia produktow
![]()
![]() |
#938 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez La Cannelle Czas edycji: 2010-03-07 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja mam takie pytanie. Wylicytowałam rzecz na All za niecałe 10 zł, a Sprzedający po wygranej aukcji pisze do mnie, że nie ma konta i wpłata przekazem pieniężnym na poczcie. Przecież to jest dodatkowy koszt (7,90zł). Gdybym wiedziała, to nie licytowałabym, a w aukcji nie było o tym mowy
![]() Czy mogę zrezygnować z zakupu?
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
Zrezygnowac mozesz zawsze tylko ze sprzedajacy moze wystawic Ci negatyw. Napisze, ze wygralas aukcje i nie chcesz placic. :/ Nie wiem co Ci doradzic? Wszystko zalezy od sprzedajacego. Moze napisz do niego maila i powiedz, o co chodzi. Sprobuj dogadac sie z nim.
Zły postępek czasem okazuje się jedynym słusznym. Edytowane przez lilijkowa Czas edycji: 2010-02-25 o 08:14 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napiszę maila i zobaczymy co mi odpisze ![]()
![]() |
![]() |
#943 |
Wtajemniczenie
|
Wg mnie to aukcja była wystawiona niezgodnie z opisem (dotyczy to wszystkiego, nie tylko wystawionego przedmiotu). Napisałabym do Allegro, odpowiedzą Ci w ciągu 48 h i wszystko będzie wiadome, a co najważniejsze zgodne z regulaminem Allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli w opisie aukcji było napisane "wpłata na konto bankowe" a sprzedający pisze, że konta nie ma, to masz prawo odstąpić od tego zakupu. Opis aukcji jest bowiem nieprawidłowy, wprowadza cię w błąd!
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Przyczajenie
|
Cześć, podepnę się pod wasz wątek.
W zeszłym roku zachorowałam na pewną sukienkę, obeszłam wszystkie sklepy tej sieci w mieście i znalazłam ostatnią, rozmiar 36 (noszę 34) i lekko uszkodzoną (dziurka w miejscu niewidocznym). Nie zastanawiając się wzięłam ją, w domu doszyłam łatke i oderwałam metki (przecież i tak już jej nie zwrócę skoro przerobiłam). Jednak jakoś z czasem przeszła mi ta sukienka, jak ją potem mierzyłam to źle się czułam w tym rozmiarze no i sukienka jednak nie do końca w moim stylu (pewnie niejedna z was miała taki nieprzemyślony zakup w swojej karierze ![]() Po roku duszenia jej w szafie doszłam do wniosku, że to nie ma sensu i spróbuję ją sprzedać. Tylko teraz mam dylemat pod jaką kategorię ja podpiąć - nowe czy używane. Z jednej strony sukienka była tylko przymierzana, nie chodziłam w niej, ale nie ma metek no i to uszkodzenie (ale już taką kupiłam w sklepie bynajmniej nie z odzieżą używaną). Przez co składniam się mimo wszystko ku 'gorszej' dla mnie opcji 'używana'. Ale jak w takim razie ocenić jej stan - bardzo dobry? z łatką? to chyba tak nie pasuje. Ogólnie mam mętlik w głowie z powodu tej sukienki. Uważacie, że status 'nowa' w tym przypadku to nadużycie? EDIT: Oczywiście w opisie aukcji będzie zawarty opis wady Edytowane przez adzia Czas edycji: 2010-03-01 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz napisać, że nowa a w opisie dodać, że była tylko przymierzona. W sklepie przecież też kupujemy "nowe", a ile osób to już przed nami przymierzało to inna sprawa ![]() A dopisz, że łatkę dałaś z powodu wady fabrycznej, która już była jak zakupiłaś sukienkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
biegam dla Zabawy
|
Jak już chcesz napisać, że nowe to podkreśl, że bez metek, żeby poźniej nikt pretensji do Ciebie nie miał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
szeryfcio
|
Tam jest chyba nawet taka opcja: "nowe bez metki" (oprócz "nowe" i "używane").
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
Cześć. Zamówiłam sprzęt na Allegro i po odebraniu przesyłki okazało się, że pudełko jest od sprzętu, który był pokazany na aukcji, a w środku jest inny, tańszy o kilkaset zł. Po kontakcie ze Sprzedającym, zaproponował mi rekompensatę pieniężną, ale ja potrzebuję ten srzęt, który zamówiłam, a nie ten gorszy. Pozatym rekompensata jest zbyt niska w porównaniu do cen tego gorszego sprzętu na innych aukcjach i w sklepach internetowych. Chcę zwrócić ten produkt, ale boję się, że odeślę sprzęt, a nie dostanę zwrotu pieniędzy (ponad 2 000 zł). Czy powinnam powiadomoć Allegro o niezgodności przysłanego towaru z przedstawionym na aukcji? Czy Sprzedający ma obowiązek zwrócić koszty przesyłki w obie strony, skoro wysłał mi to, czego nie zamawiałam? Napiszcie, jak to wygląda, gdy Sprzedający zamiast zamówionego towaru wysyła inny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
biegam dla Zabawy
|
Załóż spór na allegro , żeby w razie czego mieć dowód całej korespondencji. W ten sposób zawiadomione będzie też allegro.
Masz prawo nie godzić się na taką rekompensatę. Wszelkie koszty powinien ponieść sprzedający. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tym sporze, tzn. na początku nie wiedziałam, co to jest, a już wczoraj wieczorem dostałam odpowiedź, że zgadza się na zwrot. Tylko nie wiem, czy odda całość kosztów. Pisałam, ze chcce tez zwrot za przesylke, ale zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
biegam dla Zabawy
|
Oczywiście że też są dowodem - jeżeli chodzi o policję.
Ja wolę zgłaszać spory na all też, i innym to doradzam, bo gdybyś chciała cokolwiek odzyskać z programu ochrony kupujących allegro czy też żeby allegro pośredniczyło w sprawie to wszystkie terminy, kiedy mozesz się czego domagać zależą od tego kiedy założysz spór - więc im szybciej tym lepiej. Z tego co piszesz to facet przejrzał na oczy i policja ani all nie będą potrzebne. Jedną rzecz tylko mogę Ci jeszcze doradzić - nie daj się wodzić za nos, ma zwrócić to w możliwie krótkim czasie - jak coś Ci podpadnie, że gra na czas zgłaszaj do all i na policję. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
Wygrałam niedawno pewną aukcję-bez ceny minimalnej. Po jej zakończeniu, dostałam z allegro powiadomienie,że sprzedający wycofał moją ofertę, opisany powód-za niska cena. Jak sprawdziłam,w ten sam sposób wycofał wszystkie pozostałe oferty w swojej aukcji. Czy sprzedający mógł tak postąpić?? W końcu nie zaznaczył opcji ceny minimalnej
![]() Acha, i drażni mnie bardzo, gdy sprzedający zawyżają koszty wysyłki. Czasem kupuję ubranka dla dzieci i np w jednej sztuce odzieży cena za list ekonomiczny jest 8 zł-tak jest prawie we wszystkich aukcjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Tak podaje cennik Poczty, 2,50zł to chyba wpłata na konto, a taka cena jest gdy listonosz zaniesie pieniądze do domu. (ja nigdy nie posyłalam przekazu, zaufałam cennikowi
![]() Moja sprawa na szczęście zakończyła się pozytywnie ![]()
Wszystkowątek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=954556 Wątek kosmetyczny : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77921581 Edytowane przez izzie Czas edycji: 2010-03-09 o 07:40 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szablonikiem, że oni dziękują za kontakt i że oni zweryfikują to itd a tak naprawdę nic nie robią! Ostatnio facet odwołał moją ofertę, napisałam do all i nic z tym nie zrobili. Tak samo jak nic nie robią w aukcjach jak się zgłasza aukcje, że jest niezgodna z regulaminem. Przykładowo jak ktoś napisał, że nie sprzeda taniej niż ileś tam a dał licytacje bez ceny minimalnej ![]() A co do zawyżania kosztów to mnie najbardziej ostatnio zdenerwowało, że zapłaciłam za paczkę ekonomiczną 10 zł a facet mi wysłał zwykłym listem ekonomicznym za 3,50 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.