Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości - wątek zbiorczy - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-19, 20:25   #1111
One_LoVe
Zakorzenienie

Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

Hej Dziewczyny.

Mam takie pytanie.
Zostałam oszukana na Allegro.
Zakupiłam bransoletkę opłaciłam ją tego samego dnia, brak jakiegokolwiek kontaktu. Po trzech mejlach babka napisała że towar wysłała na 100% (w aukcji było napisane że wysyła in postem więc powinno być na drugi dzien) prosiłam o numer nadania - nie podała. Towaru od dwóch tygodni nie ma kobieta nie odzywa się, nie odbiera telefonów. Wystawiłam jej negatywa, teraz widzę że dnia dzisiejszego otrzymała jeszcze dwa takie - powód ten sam.

Czy da radę teraz coś jeszcze z tym zrobić?

Kwota mojej aukcji akurat nie była wysoka, bo 20 zł, ale nie lubię jak ktoś mnie oszukuje, poza tym nie mam zamiaru zarabiać na złodziei.
Inna osoba która nacięła się na tą osobę licytowała towar za ponad 120 zł i też towaru nie otrzymała...

Kosmetyki na wymianę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=929016
One_LoVe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 21:27   #1112
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez One_LoVe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Mam takie pytanie.
Zostałam oszukana na Allegro.
Zakupiłam bransoletkę opłaciłam ją tego samego dnia, brak jakiegokolwiek kontaktu. Po trzech mejlach babka napisała że towar wysłała na 100% (w aukcji było napisane że wysyła in postem więc powinno być na drugi dzien) prosiłam o numer nadania - nie podała. Towaru od dwóch tygodni nie ma kobieta nie odzywa się, nie odbiera telefonów. Wystawiłam jej negatywa, teraz widzę że dnia dzisiejszego otrzymała jeszcze dwa takie - powód ten sam.

Czy da radę teraz coś jeszcze z tym zrobić?

Kwota mojej aukcji akurat nie była wysoka, bo 20 zł, ale nie lubię jak ktoś mnie oszukuje, poza tym nie mam zamiaru zarabiać na złodziei.
Inna osoba która nacięła się na tą osobę licytowała towar za ponad 120 zł i też towaru nie otrzymała...
In Post - nieanwidze ich. Do mnie faktury szly czasem miesiac , wiec zastanawia mnie to stwierdzenie , ze na drugi dzień- jesli tak zawsze miałas to tylko gratulowac. Gdyby kurier-to ok, ale in post? Toz to druga Poczta Polska- ja mam z nimi straszne przezycia.

Wracając do tematu- babka moze byc na urlopie - stad brak odp, in post nawala, towar moze Wam dojdzie, ale za jakis czas. Żeby cokolwiek odzykac od allegro, nalezy sprawe zgłosic na Policje, zaswiadaczenie, ze złozyło sie zeznania wysyła sie do all i oddaja pieniazki, z tym, ze 20 zł... To za mała kwota. Z tego co pamietam odszkodowania sa od 50 zł. - przeczytaj ich regulamin, jest wszystko napiasane
Stary 2010-09-20, 08:26   #1113
One_LoVe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kycia1 Pokaż wiadomość
In Post - nieanwidze ich. Do mnie faktury szly czasem miesiac , wiec zastanawia mnie to stwierdzenie , ze na drugi dzień- jesli tak zawsze miałas to tylko gratulowac. Gdyby kurier-to ok, ale in post? Toz to druga Poczta Polska- ja mam z nimi straszne przezycia.

Wracając do tematu- babka moze byc na urlopie - stad brak odp, in post nawala, towar moze Wam dojdzie, ale za jakis czas. Żeby cokolwiek odzykac od allegro, nalezy sprawe zgłosic na Policje, zaswiadaczenie, ze złozyło sie zeznania wysyła sie do all i oddaja pieniazki, z tym, ze 20 zł... To za mała kwota. Z tego co pamietam odszkodowania sa od 50 zł. - przeczytaj ich regulamin, jest wszystko napiasane
Już pal licho z tymi 20 złotymi, chodzi o zasadę. Kupuję, płacę, to chcę otrzymać zakupioną rzecz. Kobieta loguje się codziennie na Allegro więc nie da rady by nie wiedziała o co chodzi.
Ale dziękuję za odpowiedź.

Kosmetyki na wymianę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=929016
One_LoVe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 09:48   #1114
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez One_LoVe Pokaż wiadomość
Już pal licho z tymi 20 złotymi, chodzi o zasadę. Kupuję, płacę, to chcę otrzymać zakupioną rzecz. Kobieta loguje się codziennie na Allegro więc nie da rady by nie wiedziała o co chodzi.
Ale dziękuję za odpowiedź.
Można byłoby wystawic jej takiego negatywa, ze ho ho. Jak Ci sie "odwdzięczy" to ludzie i tak beda wiedzialei, ze to odwet-zreszta mozna odpowiedziec na otrzymany komentarz i napisac" odwet itd"

Ja bym napisała, ze OSZUSTKA i ZŁODZIEJKA, no bo taka prawda. Ewentualnie napisalabym jej smsa (jesli nie odbiera) , ze czekam do jutra na zwrot pieniedzy lub potwierdzenie nadania wysyłki w przeciwnym razie zgłaszam to dalej (niech sie domysla co znaczy "dalej" ).
Stary 2010-09-20, 14:17   #1115
mad86
Zakorzenienie

teraz chyba nie ma juz minimalnej kwoty zeby skorzystac z POK
a nazwanie kogos zlodziejem czy ouszstem odradzam.
Stary 2010-09-20, 14:27   #1116
tipsiara
Wtajemniczenie

Nie warto pisać komuś w komentarzu złodziej czy oszust, bo ta osoba może pozwać kontrahenta o zniesławienie.
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 23:51   #1117
sheryl
szeryfcio

Mam pytanko do "Sprzedających".
Ubezpieczacie przesyłkę wysyłając ją pocztą? Ja zawsze wartościowe paczki ubezpieczam, ale tak z drugiej strony, myślę sobie, jest to znak dla potencjalnego złodzieja, że w środku jest cos wartościowego... jeszcze na dodatek na formularzu na paczce jest wpisana kwota
Nie wiem co bezpieczniejsze, ubezpieczać czy nie?
Ja wiem, że oni tę kwotę oddają jakby co, ale czekanie, procedura, brak przesyłki u kupująego, nerwy... Lepiej żeby sobie spokojnie doszła i żeby tego wszystkiego nie przeżywać.
Druga rzecz: jak się nie ubezpieczy, poczta naprawdę nic nie zwraca? Bo tak na logikę nawet w przypadku przesyłki "bezwartościowej" odszkodowanie za taką kichę jak zaginięcie się należy...
Trzecia: teoretyczna jak na razie, ale jestem ciekawa jak się na to zapatrujecie Jak przesyłka zaginie (nieubezpieczona powiedzmy) sprzedający powinien oddać pieniądze? (dwie strony są poszkodowane, mówimy o osobach "fizycznych") Wszystko czy połowę? Czy jest na to jakieś prawo/zasada? Czy to zależy od sprzedającego?
Stary 2010-09-27, 08:22   #1118
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
Nie warto pisać komuś w komentarzu złodziej czy oszust, bo ta osoba może pozwać kontrahenta o zniesławienie.
A jak go nazwać ? Nieuczciwym?;> Dla mnie taki ktos to złodziej

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Mam pytanko do "Sprzedających".
Ubezpieczacie przesyłkę wysyłając ją pocztą? Ja zawsze wartościowe paczki ubezpieczam, ale tak z drugiej strony, myślę sobie, jest to znak dla potencjalnego złodzieja, że w środku jest cos wartościowego... jeszcze na dodatek na formularzu na paczce jest wpisana kwota
Nie wiem co bezpieczniejsze, ubezpieczać czy nie?
Ja wiem, że oni tę kwotę oddają jakby co, ale czekanie, procedura, brak przesyłki u kupująego, nerwy... Lepiej żeby sobie spokojnie doszła i żeby tego wszystkiego nie przeżywać.
Druga rzecz: jak się nie ubezpieczy, poczta naprawdę nic nie zwraca? Bo tak na logikę nawet w przypadku przesyłki "bezwartościowej" odszkodowanie za taką kichę jak zaginięcie się należy...
Trzecia: teoretyczna jak na razie, ale jestem ciekawa jak się na to zapatrujecie Jak przesyłka zaginie (nieubezpieczona powiedzmy) sprzedający powinien oddać pieniądze? (dwie strony są poszkodowane, mówimy o osobach "fizycznych") Wszystko czy połowę? Czy jest na to jakieś prawo/zasada? Czy to zależy od sprzedającego?
Zaczynamy

Ubezpieczam - na życzenie Klienta (na stronie "o mnie" jest o tym info).

W momencie , gdy zaginie przesyłka Poczta Polska oddaje cała wartość, która jest wpisana na blankiecie czyli np 200 zl. Natomiast w momencie nie wpisania wartosci, Poczta odda Ci (jako nadawcy- bo nadawca zgłasza reklamacje zaginiecia 15 dnia roboczego) 10 krotnosc opłaty pobranej na ta przesyłke czyli, oddadza Ci 10 x 10,50 (jesli tyle kosztowało Cię usługa wysłania tej paczki- wazna jest kwota wpisana na blankiecie). Wobec tego poczta odda Ci 105 zł, a w przypadku ubezpieczenia : 200 zł- czyli tyle ile wpiszesz.

Reasumujac: zrób sobie stronie " o mnie" opisz tam wszystko, ze pieniazki z reklamacaji sa oddawane wowczas, gdy poczta Ci je odda.
Stary 2010-09-27, 10:02   #1119
honey999
Rozeznanie

dziewczyny mam nadzieje ze pomożecie

11.09 kupiłam sobie słuchawki na allegro
11.09 zrobiłam przelew z inteligo
13.09 sprzedający wysłał towar listem poleconym

dzisiaj mamy 27.09 a paczki brak
sprzedawca podał mi numer listu poleconego ale poczta ponoc nie jest w stanie sprawdzic co sie dzieje, powiedziano mi ze to wysyłąjacy z oryginałem wysyłki musi to reklamować, tak też napisałam sprzedającemu a on odpisał tylko ok

tylko co w tej sytuacji ? czy ja muszę czekać 30 dni na rozpatrzenie reklamacji czy mogę domagać się od sprzedającego zwrotu kosztów czy towaru ?
Stary 2010-09-27, 10:57   #1120
mad86
Zakorzenienie

czekasz az poczta rozpatrzy reklamacje. z tego co wiem rozpatrzenie reklamacji trwa 14 dni
Stary 2010-09-27, 11:35   #1121
sheryl
szeryfcio

Cytat:
W momencie , gdy zaginie przesyłka Poczta Polska oddaje cała wartość, która jest wpisana na blankiecie czyli np 200 zl. Natomiast w momencie nie wpisania wartosci, Poczta odda Ci (jako nadawcy- bo nadawca zgłasza reklamacje zaginiecia 15 dnia roboczego) 10 krotnosc opłaty pobranej na ta przesyłke czyli, oddadza Ci 10 x 10,50 (jesli tyle kosztowało Cię usługa wysłania tej paczki- wazna jest kwota wpisana na blankiecie). Wobec tego poczta odda Ci 105 zł, a w przypadku ubezpieczenia : 200 zł- czyli tyle ile wpiszesz.

Reasumujac: zrób sobie stronie " o mnie" opisz tam wszystko, ze pieniazki z reklamacaji sa oddawane wowczas, gdy poczta Ci je odda.
Dziękuję Ci bardzo za te cenne informacje
czyli do kwoty 100 nie opłaca się/ nie trzeba ubezpieczać... zakładając opłatę paczki 10 zł...

Co do "strony o mnie", to jak najbardziej , tyle, że większość Kupujących i tak jej niestety nie czyta trzeba im napisać w aukcji: przed zakupem zajrzyj na "stronę o mnie"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-27, 12:07   #1122
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez honey999 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam nadzieje ze pomożecie

11.09 kupiłam sobie słuchawki na allegro
11.09 zrobiłam przelew z inteligo
13.09 sprzedający wysłał towar listem poleconym

dzisiaj mamy 27.09 a paczki brak
sprzedawca podał mi numer listu poleconego ale poczta ponoc nie jest w stanie sprawdzic co sie dzieje, powiedziano mi ze to wysyłąjacy z oryginałem wysyłki musi to reklamować, tak też napisałam sprzedającemu a on odpisał tylko ok

tylko co w tej sytuacji ? czy ja muszę czekać 30 dni na rozpatrzenie reklamacji czy mogę domagać się od sprzedającego zwrotu kosztów czy towaru ?
Pieniazki Ci zwroci, gdy poczta mu zwróci. To nie jego wina, ze zagineła. Ponadto przy przesyłkach poleconych max odszkodowania to 50x krotnosć opłaty pobranej za przesyłke polecona ALE za traktowanie jej jako polecona!!! nie np 5,30 x50 tylko 2,20 za traktowanie takowej przesyłki jako poleconej, czyli 50 x 2,20 .
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo za te cenne informacje
czyli do kwoty 100 nie opłaca się/ nie trzeba ubezpieczać... zakładając opłatę paczki 10 zł...

Co do "strony o mnie", to jak najbardziej , tyle, że większość Kupujących i tak jej niestety nie czyta trzeba im napisać w aukcji: przed zakupem zajrzyj na "stronę o mnie"
Dokładnie
Stary 2010-09-27, 12:43   #1123
honey999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
czekasz az poczta rozpatrzy reklamacje. z tego co wiem rozpatrzenie reklamacji trwa 14 dni
Cytat:
Pieniazki Ci zwroci, gdy poczta mu zwróci. To nie jego wina, ze zagineła. Ponadto przy przesyłkach poleconych max odszkodowania to 50x krotnosć opłaty pobranej za przesyłke polecona ALE za traktowanie jej jako polecona!!! nie np 5,30 x50 tylko 2,20 za traktowanie takowej przesyłki jako poleconej, czyli 50 x 2,20 .

Dokładnie

dzieki dziewczyny
w takim razie bede czekac... eh.. jednego dnia zamowilam 5 przedmiotow i akurat najwazniejsze sluchawki zginely
Stary 2010-09-27, 12:46   #1124
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez honey999 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny
w takim razie bede czekac... eh.. jednego dnia zamowilam 5 przedmiotow i akurat najwazniejsze sluchawki zginely
Może sie również okazać, ze przesyłka dojdzie- ale jako opoźniona. U Ciebie na poczcie mowisz , ze nic nie wiedza? Wiem, ze czasami listonosze nie zostawiaja awiza, a polecone leza na poczcie
Stary 2010-09-27, 14:43   #1125
mad86
Zakorzenienie

Cytat:

najlepiej miec cos takiego w opisie aukcji. Strona o mnie nie jest wiazaca. Zapis na niej moze byc zmieniony w kazdej chwilii.
Stary 2010-09-27, 15:31   #1126
honey999
Rozeznanie

Cytat:
Może sie również okazać, ze przesyłka dojdzie- ale jako opoźniona. U Ciebie na poczcie mowisz , ze nic nie wiedza? Wiem, ze czasami listonosze nie zostawiaja awiza, a polecone leza na poczcie
mam numer listu może i zadzwonie na poczte dzisiaj może akurat leży na poczcie
Stary 2010-09-28, 17:10   #1127
nellady
Zakorzenienie

Mam problem...otóż zamówiłam na allegro taki mały mini laptop jakaś chińska podróba-chciałam mieć tymczasowo na studia tylko do internetu, potem chciałam sobie kupić normalny...w dzień, w którym wpłaciłam pieniądze na konto napisałam do sprzedawcy czy oprogramowanie jest w j.polskim okazało się, że nie, a że jest to windows ce nie ma polskiego odpowiednika;/ wiem- popełniłam błąd mogłam zapytać mu się wcześniej, napisałam do niego czy jest możliwość niewysyłania przesyłki i zwrotu pieniędzy, jednak nie-towar został wysłany, napisałam mu, że przysługuje mi zwrot towaru, a on, że zgadza się i żebym wysłała mu listem poleconym reklamację....i tutaj moja prośba w jaki sposób mam ją napisać? Nigdy nie pisałam czegoś takiego... mogłaby mi któraś wizażanka napisać wzór? Czy może być jeszcze tak, że ja mu odeśle towar a nie odzyskam pieniędzy bo jeśli tak, to może zostawię sobie w tym j.angielskim, chociaż będę się męczyć, bo nie lubię tego języka...jednak lepsze to, niż nie odzyskać pięniędzy
tym bardziej, że przez przeprowadzkę na studia nie mam ich zbytnio...

przepraszam, że tak chaotycznie napisałam, ale mam nadzieję, że zrozumiałyście i mi pomożecie

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.

Edytowane przez nellady
Czas edycji: 2010-09-28 o 17:12
nellady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-28, 18:38   #1128
mad86
Zakorzenienie

reklamacja i zwrot to 2 rozne sprawy. Reklamacje piszesz jesli twoar nie zgadza sie z opisem zawartym w aukcji. wtedy dostajesz rozwniez zwrot kasy za przesylke.
Zwrot- odsylasz bez powodu. Nie odstajesz kasy za wysylke ani "odsylke".
Napisz cos w stylu, ze korzystajac z przyslugujacego Ci prawa do zwrotu towaru zakupionego na odleglosc odsylasz laptopa bla bla bla... Dodaj zeby zwrocil kase na wskazane konto i tyle. Chyba, ze ktos ma jeszcze jakis pomysl.
Wyslij poleconym za potwierdzeniem odbioru.
Stary 2010-09-28, 23:28   #1129
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

A nie dasz rady z tym angielskim? Ja kiedyś kupiłam z norweskim, to dopiero było... Nie szkoda Ci zachodu? Zwłaszcza, że to może się różnie skończyć?
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 09:11   #1130
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
A nie dasz rady z tym angielskim? Ja kiedyś kupiłam z norweskim, to dopiero było... Nie szkoda Ci zachodu? Zwłaszcza, że to może się różnie skończyć?
no właśnie tego się boję...że wyśle towar i nie odzyskam pięniędzy

Stary 2010-09-29, 09:37   #1131
mad86
Zakorzenienie

nellady napisz potem cos o tym laptopie. Sama kiedys zastanawilam sie nad takim czyms tylko do neta. Czego nie szkoda by bylo zepsuc lub stracic.
Stary 2010-09-29, 09:43   #1132
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
nellady napisz potem cos o tym laptopie. Sama kiedys zastanawilam sie nad takim czyms tylko do neta. Czego nie szkoda by bylo zepsuc lub stracic.
wyśle Ci linka do aukcji na priv

Stary 2010-10-18, 02:19   #1133
thekonstancja
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to thekonstancja
Question Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

Pomocy
Zalicytowałam a teraz nie wiem czy nie głupio...?
http://allegro.pl/prostownica-reming...272391134.html
Zastanawiam się czy to możliwe,że cena jest ok 100zł niższa ,niż w sklepie internetowym Remingtona??
Nie wiem teraz czy jest oryginalna i nieużywana (według zapewnien sprzedawcy)??
Z tego co czytałam to jedna z najlepszych prostownic...
Krótko mowiac to okazja czy oszustwo?
thekonstancja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 10:22   #1134
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thekonstancja Pokaż wiadomość
Pomocy
Zastanawiam się czy to możliwe,że cena jest ok 100zł niższa ,niż w sklepie internetowym Remingtona??
dziewczyno, ale przecież Ty ją licytujesz
nie kupiłaś jej za taką kwotę tylko wylicytowałaś, a czy prostownica po zakończeniu aukcji trafi akurat do Ciebie to niewiadomo, bo ktoś inny także może zalicytować
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 10:28   #1135
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Pomocy
Ale przecież to nie jest cena ostateczna. To jest kwota wyjściowa zaproponowana na początek licytacji, może się skończyć na o wiele wyższej.
Co do wątpliwości wokół ceny, bywa tak, że ktoś jest w posiadaniu czegoś nowego/prezent, którego nie będzie używał i sprzedaje taniej, żeby się pozbyć. Ja kilka rzeczy nowych po tak okazyjnej cenie kupiłam. I też tak sprzedawałam (np. dostałam perfumy za 600 zł śmierdziuchy i sprzedałam je za 150, ktoś mógłby mieć wątpliwości, a ktoś inny kupił i ma oryginalne) Ale fakt, trzeba mieć nosa już przy tak dużych różnicach w cenie.
Mnie to 100 zł różnicy w cenie nie dziwi, tym bardziej, że to kwota wyjściowa, a tak zawsze się zaczyna.
Ponadto spójrz sobie na komentarze Sprzedającego. Sprzedał wcześniej kilka podobnych produktów Remingtona i ma za nie pozytywy. Trzeba poszperać po komentarzach; jakie są i za co

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2010-10-20 o 10:30
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 08:19   #1136
thekonstancja
Raczkowanie

A co myślicie o tyh butkach;
http://allegro.pl/promocja-gothic-su...272663546.html ?

Dla mnie super
Tylko dlaczego są w dziale dla dzieci sie zastanawiam?
Przypadkiem znalazłam ,przegladając inne przedmioty użytkownika,
przejrzałam całe i nie ma tam nic w dzieciecych rozmiarach
Stary 2010-10-20, 10:28   #1137
sheryl
szeryfcio

Cytat:
A co myślicie o tyh butkach;
http://allegro.pl/promocja-gothic-su...272663546.html ?

Dla mnie super
Tylko dlaczego są w dziale dla dzieci sie zastanawiam?
Przypadkiem znalazłam ,przegladając inne przedmioty użytkownika,
przejrzałam całe i nie ma tam nic w dzieciecych rozmiarach
A gdzie Ty przy nich widzisz dział dla dzieci? Ja widzę odzież,obuwie, dodatki
Inne buty, George, ma w dziale dla dzieci. Ale przecież są tam rozmiary 31-34, które to są dziecięce.... Są też 39 i to może dziwić.... może dlatego, że 8-9.10. była promocja i wystawienie przedmiotu w dziale dla dzieci kosztowało 10 groszy.
Stary 2010-10-20, 10:47   #1138
visionAM
Zakorzenienie

AllegroOdzież, Obuwie, DodatkiObuwieDamskieKozakiInne kozaki

Gdzie tu jest dział "Dla dzieci" ?
dziewczyno, weź się trochę ogarnij, a potem zadawaj pytania na forum
Stary 2010-10-20, 11:12   #1139
thekonstancja
Raczkowanie

Vide-post poniże j
co najwyżej niedokładnie to określiłam ,
ale takim tez wolno pisać na forum
i wyluzuj ,bo twój wpis w tym momencie niczego nowego nie wnosi
Stary 2010-10-20, 11:15   #1140
visionAM
Zakorzenienie

Na głupie pytania są głupie odpowiedzi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości