|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy
Mad, dziękuje Ci bardzo
![]() ![]() Napiszę tak,jak radzisz ![]() EDIT; facet odpisał mi bardzo szybko i zwięźle,że prosze podać nr konta, to mi przeleje koszt zakupu (bez kosztów przesyłki). W ogóle to mnie zatkało,że tak bez żadnego sprzeciwu to się odbyło z jego strony, ja tu się na wojnę szykowałam ![]() No i chyba sie zgodzę, bo to i tak mała kwota, zakup 14 zł plus 10 zł przesyłka...skoro wina niczyja... Edytowane przez xandra78 Czas edycji: 2010-11-08 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie:
Dostałam wczoraj maila, że Kupujący poprosił o udostępnienie Odbioru w punkcie w aukcji. Napisali: Aby dodać ten sposób dostawy do aukcji: 1. Przejdź do zakładki Moje Allegro > Moja sprzedaż > Aukcje i Kup Teraz: Sprzedaję. 2. Przy tytule aukcji najedź na Opcje i kliknij w link Zmień. 3. W formularzu sprzedaży w części Dostawa i płatność zaznacz opcję Odbiór w punkcie po przedpłacie, Odbiór i płatność w punkcie i uzupełnij koszty dostawy. Próbowałam, ale zmiana tych opcji jest niemożliwa, W ogóle nie da się nic zaznaczyć, wypisane są tylko te opcje dostawy, które wcześniej podałam i nie da się Dostawy i płatności ani edytować, ani nic dopisać. Miałyście może ten problem, albo wiecie ,co z tym zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Wtajemniczenie
|
Macie moze sprawdzonych sprzedawcow kosmetykow ??? Prawie kazdy ma jakies neutrale lub negatywy, ale wiadomo, ze to moze byc konkurencja a stare kosmetyki to nie chce wydawac kasy
![]() |
#1174 |
Rozeznanie
|
Pytanie może trochę z innej beczki ale pomóżcie ,otóż sprzedałam pewna rzecz na all i wysłałam towar na adres z którego był robiony przelew za daną rzecz ale okazało się ze tam nikt nie mieszka więc co teraz z przesyłką ?Wróci ona do mnie czy przepadnie ?
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
Wróci, jeżeli nikt nie odbierze przesyłki przez 2 tygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
BlueRoses, przesyłka wróci do Ciebie...ale jak np. to była za potwierdzeniem odbioru, to będziesz musiałą ją z poczty "wykupić" .Ale co z kupującym-w ogóle się nie odzywa teraz, czy za późno podał inny adres? Bo powinien on zapłacić za wszystkie koszty, również za dodatkowa wysyłkę...
Ja po ostatnich niemiłych doswiadczeniach, jestem mile zaskoczona.Zamówiłam towar liestem poleconym od porządnego sprzedawcy, list nie doszedł -byłam wczoraj na poczcie.Powiadomiłam sprzedawce i od razu odpisał,że jutro wysyła nastęoną przesyłke. To sie nazywa sprzedawca ![]() (jak ktos chce kupić worki próżniowe, to mogę polecić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie. Kupilam na allegro torebke. Na stronie aukcji byly podane wymiary zgodne z rzeczywistoscia, jednak byl takze dopisek, ze torba miesci A4. Okazuje sie, ze jednak nie. Gdy wloze do niej pare drobiazgow i teczke A4, to torba nie zapina sie.
Sprzedajacy pozwala ja zwrocic, jednak ja nie chce sie w to bawic, gdyz to kolejne koszty, a poza tym nie bede miec tej badz co badz fajnej torby. Czy moge wystawic mu netrala za towar niezgodny z opisem? (tyle ze te wymiary sie zgadzaja...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Konto usunięte
|
Nie wiem gdzie to podpiąc ..więc moze do tytułowych ciekawostek
Spójrzcie na komentarze tego allegrowicza ![]() http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_given_all |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Zakorzenienie
|
Hihi, nieuważnie przeczytałam-tak, oczywiście adres obowiązuje ten,co allegro przysyła po wygranej aukcji.W wypadku wysłania pod zły adres(np ten z przelewu,jesli jest inny), to oczywiście wina sprzedającego...
nafiyqa, ja bym wystawila neutrala-moim zdaniem to jak najbardziej uczciwe i własnie na podstawie niezgodności towaru z opisem.Wiesz, wymiary swoja droga,ale torba ma różne zakładki,za[ięcia-jeśli sprzedawca pisze,że A4 sie mieści, a się nie zmieściłą jedna teczka,to nie jest to zgodne z opisem... Łajka, kurde, skąd ten facio sie urwał?? Haha,ale się usmiałam, niezłe ![]() Edytowane przez xandra78 Czas edycji: 2010-11-13 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
xandra78 a jak tam sprawa ze sprzedajacym z Anglii? Dogadaliscie sie?
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2010-11-13 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Torebka ma bardzo mala i waska poszewke. Sama na wlasna reke ją popruje i wtedy ledwo co, ale przynajmniej zmiesci sie teczka A4. Napisalam mu, ze niestety, ale musze wystawic negatywny komentarz. Na co dostalam odp.: "to działa w dwie strony". Kurcze, facet chce mi z zemsty dac neutrala za nic. Pieniadze wplacilam kilka minut po kupieniu towaru na aukcji. Nie ma mi nic do zarzucenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Albo nic mu nie wystawiaj.... przecież nie za każdy zakup trzeba... no chyba, że chcesz coś o tej transakcji napisać...
![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
nafiyqa, no niestety tak to jest z tymi negatywami.Na szczęście zaraz pod takim komentarzem widac odpowiedź (Twoją) i każdy wie, o co chodzi
![]() ![]() A swoją drogą-odp.tego sprzedawcy była naprawdę beszczelna. Edytowane przez xandra78 Czas edycji: 2010-11-15 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1188 |
Konto usunięte
|
dziewczyny mam problem.
otóż 38 dni temu przelałam pieniądze za perfumy kupione na allegro,paczki ani widu ani słychu. Sprzedająca zaczęła odpowiadać na moje mejle dopiero po założeniu sporu. Prosiłam ją wielokrotnie o wysłanie skanu potwierdzenia wysyłki, nie otrzymałam. W końcu poinformowałam ją dwukrotnie, że w związku z tym że minął termin kiedy powinna wysłać paczkę, potwierdzenia wysyłki nie dostałam, to rezygnuję z zakupu i domagam się zwrotu pieniędzy (perfumy miały być na prezent, zamawiałam miesiąc wcześniej, musiałam w końcu kupić coś innego i teraz nie są mi na nic potrzebne. ) Sprzedająca wysłała mi 2 dni temu wiadomość, że moja paczka została wysłana ![]() Myślicie,że mam prawo domagać się zwrotu pieniędzy ? Mogę zgłosić reklamację jeśli wysłała paczkę po określonym terminie ? Dodam, że sprzedająca ma bardzo dużo negatywów, także przypuszczam , że nagminnie robi sobie jaja z kupujących ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie, ze powinna oddac Ci kase. Firma ma 30 dni na realizacje zamowienia, a jak towaru brak to w ciagu tych 30 dni powinna zwrocic pieniadze.
ale to tylko takie moje "wydaje mi sie " ![]() ![]() a tak wogole jesli w aukcji byl zapis, ze np wysylka w ciagu X dni, to powinna wyslac w ciagu X dni
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2010-11-15 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 |
Konto usunięte
|
dzięki za odpowiedź
![]() właśnie,wie ktoś jak to jest z czasem wysłania paczki ? tzn. jeśli ma na stronie o mnie napisany czas wysyłki od 7 do 21 dni (a na aukcji było napisane, że wysyłka po zakończeniu aukcji ![]() Szukałam w regulaminie allegro, ale nic nie znalazłam. Miał ktoś podobną sytuację ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
cinderella, ja nie miałam takiej sytuacji i nie wiem,jak tam regulamin...ale moim zdaniem przysługuje Ci jak najbardziej rezygnacja z zakupu i zwrot kosztów. No i nie ma co się martwić,że na stronie sprzedającego była napisany taki długi czas oczekiwania-przecież nawet to 21 dni juz minęło.
Ja bym wystawiła negatywa z napisaniem o tych 38 dniach i wysłąła maila do sprzedającego,że czekasz na przelew.Jak przesyłka przyjdzie, to nie odbieraj.A jaka to była opcja przesyłki?? (żeby czasem sprzedający Ci nie zarzucił,że odebrałaś) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cały czas trwa spór transakcyjny. Napisałam dzisiaj maila, że chcę potwierdzenie wysyłki (który już raz...) i jeśli okaże się, ze nadała przesyłkę PO moich prośbach o zwrot pieniędzy, to zwracam paczkę i czekam na przelew (reklamacja). Z nieodbieraniem paczki może być problem, bo mieszkam w domku jednorodzinnym, piętro niżej mieszkają moi dziadkowie, starsze osoby, często odbierają moje listy i ciężko jest im wytłumaczyć, że mają tego nie robić ;/ Co do opcji wysyłki, to był to list polecony ekonomiczny, innej możliwości nie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
cinderella_, ja bym dała sobie spokój z wymaganiem dowodu nadania-bo przecież nie chcesz już tych perfum?? Jeżeli juz zostanie list przyjęty, to i tak rządaj zwrotu kasy plus koszty odesłania do nich (czyli troche jak reklamacja).I czekaj z odesłaniem,aż zrobią przelew.
Napisz tu,jaki to sprzedający-nam ku przestrodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
miałam podobną sytuację z użytkownikiem goras007
postraszyłam go zgłoszeniem sprawy na policję i oddał pieniądze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1195 |
Konto usunięte
|
dzięki wielkie za pomoc
![]() o dowód wysyłki proszę po to, żeby wiedzieć czy czasem poczta nie zawiniła ![]() sprzedający to rybka-165 nie radzę kupować u niej, chyba,że komuś nie przeszkadza czekanie na paczkę półtora miesiąca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 |
Zakorzenienie
|
niezla z niej agentka
![]() cinderella_ a czy w mailu od allegro dostalas tel. kontaktowy do tej kobiety? bo w komentarzach widze, ze nie podala tel., a za to moga zawiesic jej konto. Poza tym wyglada na to, ze sprzedaje na lewo ![]()
![]() |
#1197 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny o co chodzi,
mam takie ceny [ w licytacjach] ~14 din ![]() jakie 'diny' ? edit: juz okej ![]() Edytowane przez fossa Czas edycji: 2010-11-16 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1198 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() paczka dotarła dzisiaj, na szczęście perfumy przygarnęła koleżanka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
Kurde, po raz drugi mam taką sytuację,że zalicytowałam coś, powinnam aukcję wygrać,ale sprzedający wycofał moja ofertę z powodu "za niskiej ceny". Wkurza mnie takie coś!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.