Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości - wątek zbiorczy - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-07, 16:04   #1171
xandra78
Zakorzenienie

Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

Mad, dziękuje Ci bardzo.Kurde, tak sie szykuję,jak na jakąś wojnę z całym allegro
Napiszę tak,jak radzisz

EDIT; facet odpisał mi bardzo szybko i zwięźle,że prosze podać nr konta, to mi przeleje koszt zakupu (bez kosztów przesyłki). W ogóle to mnie zatkało,że tak bez żadnego sprzeciwu to się odbyło z jego strony, ja tu się na wojnę szykowałam.
No i chyba sie zgodzę, bo to i tak mała kwota, zakup 14 zł plus 10 zł przesyłka...skoro wina niczyja...

Edytowane przez xandra78
Czas edycji: 2010-11-08 o 12:19
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-10, 09:55   #1172
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Dziewczyny, mam pytanie:
Dostałam wczoraj maila, że Kupujący poprosił o udostępnienie Odbioru w punkcie w aukcji.
Napisali:
Aby dodać ten sposób dostawy do aukcji:

1. Przejdź do zakładki Moje Allegro > Moja sprzedaż > Aukcje i Kup Teraz: Sprzedaję.
2. Przy tytule aukcji najedź na Opcje i kliknij w link Zmień.
3. W formularzu sprzedaży w części Dostawa i płatność zaznacz opcję Odbiór w punkcie po przedpłacie, Odbiór i płatność w punkcie i uzupełnij koszty dostawy.

Próbowałam, ale zmiana tych opcji jest niemożliwa, W ogóle nie da się nic zaznaczyć, wypisane są tylko te opcje dostawy, które wcześniej podałam i nie da się Dostawy i płatności ani edytować, ani nic dopisać.
Miałyście może ten problem, albo wiecie ,co z tym zrobić?
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-11, 14:55   #1173
enii
Wtajemniczenie

Macie moze sprawdzonych sprzedawcow kosmetykow ??? Prawie kazdy ma jakies neutrale lub negatywy, ale wiadomo, ze to moze byc konkurencja a stare kosmetyki to nie chce wydawac kasy

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-11, 16:56   #1174
BlueRoses
Rozeznanie

Pytanie może trochę z innej beczki ale pomóżcie ,otóż sprzedałam pewna rzecz na all i wysłałam towar na adres z którego był robiony przelew za daną rzecz ale okazało się ze tam nikt nie mieszka więc co teraz z przesyłką ?Wróci ona do mnie czy przepadnie ?
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
BlueRoses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-11, 17:11   #1175
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueRoses Pokaż wiadomość
Pytanie może trochę z innej beczki ale pomóżcie ,otóż sprzedałam pewna rzecz na all i wysłałam towar na adres z którego był robiony przelew za daną rzecz ale okazało się ze tam nikt nie mieszka więc co teraz z przesyłką ?Wróci ona do mnie czy przepadnie ?
Wróci, jeżeli nikt nie odbierze przesyłki przez 2 tygodnie.
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-11, 17:44   #1176
xandra78
Zakorzenienie

BlueRoses, przesyłka wróci do Ciebie...ale jak np. to była za potwierdzeniem odbioru, to będziesz musiałą ją z poczty "wykupić" .Ale co z kupującym-w ogóle się nie odzywa teraz, czy za późno podał inny adres? Bo powinien on zapłacić za wszystkie koszty, również za dodatkowa wysyłkę...

Ja po ostatnich niemiłych doswiadczeniach, jestem mile zaskoczona.Zamówiłam towar liestem poleconym od porządnego sprzedawcy, list nie doszedł -byłam wczoraj na poczcie.Powiadomiłam sprzedawce i od razu odpisał,że jutro wysyła nastęoną przesyłke. To sie nazywa sprzedawca.

(jak ktos chce kupić worki próżniowe, to mogę polecić)
Stary 2010-11-13, 08:37   #1177
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
BlueRoses, przesyłka wróci do Ciebie...ale jak np. to była za potwierdzeniem odbioru, to będziesz musiałą ją z poczty "wykupić" .Ale co z kupującym-w ogóle się nie odzywa teraz, czy za późno podał inny adres? Bo powinien on zapłacić za wszystkie koszty, również za dodatkowa wysyłkę...
Ale dlaczego kupujący? Podstawowym adresem do wysyłki powinien być ten w mailu od allegro, który przychodzi po zakończeniu aukcji!! I na niego powinno sie wysłać przesylkę jesli nie dostanie się innego adresu, a nie kombinować i wysylać na adres z przelewu... przecież kasę mogła zapłacić za moj przedmiot moja ciocia z Pcimia Dolnego, bo ja akurat nie miałam środkow.... albo sąsiadka czy siostra.... i wtedy jej adres widnialby na przelewie... i co? Do niej poszłaby przesyłka? Bez sensu... a juz w ogól e bez sensu byłaby próba udowodnienia kupującemu, że to jego wina, że się tak od czapy wyslało paczkę...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 08:42   #1178
nafiyqa
Zakorzenienie

Mam pytanie. Kupilam na allegro torebke. Na stronie aukcji byly podane wymiary zgodne z rzeczywistoscia, jednak byl takze dopisek, ze torba miesci A4. Okazuje sie, ze jednak nie. Gdy wloze do niej pare drobiazgow i teczke A4, to torba nie zapina sie.
Sprzedajacy pozwala ja zwrocic, jednak ja nie chce sie w to bawic, gdyz to kolejne koszty, a poza tym nie bede miec tej badz co badz fajnej torby.
Czy moge wystawic mu netrala za towar niezgodny z opisem? (tyle ze te wymiary sie zgadzaja...)

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 11:16   #1179
201710120930
Konto usunięte

Nie wiem gdzie to podpiąc ..więc moze do tytułowych ciekawostek

Spójrzcie na komentarze tego allegrowicza

http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_given_all
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 11:32   #1180
xandra78
Zakorzenienie

Hihi, nieuważnie przeczytałam-tak, oczywiście adres obowiązuje ten,co allegro przysyła po wygranej aukcji.W wypadku wysłania pod zły adres(np ten z przelewu,jesli jest inny), to oczywiście wina sprzedającego...

nafiyqa, ja bym wystawila neutrala-moim zdaniem to jak najbardziej uczciwe i własnie na podstawie niezgodności towaru z opisem.Wiesz, wymiary swoja droga,ale torba ma różne zakładki,za[ięcia-jeśli sprzedawca pisze,że A4 sie mieści, a się nie zmieściłą jedna teczka,to nie jest to zgodne z opisem...

Łajka, kurde, skąd ten facio sie urwał?? Haha,ale się usmiałam, niezłe

Edytowane przez xandra78
Czas edycji: 2010-11-13 o 11:41
Stary 2010-11-13, 11:57   #1181
mad86
Zakorzenienie

xandra78 a jak tam sprawa ze sprzedajacym z Anglii? Dogadaliscie sie?

Edytowane przez mad86
Czas edycji: 2010-11-13 o 11:58
mad86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 11:57   #1182
BlueRoses
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ale dlaczego kupujący? Podstawowym adresem do wysyłki powinien być ten w mailu od allegro, który przychodzi po zakończeniu aukcji!! I na niego powinno sie wysłać przesylkę jesli nie dostanie się innego adresu, a nie kombinować i wysylać na adres z przelewu... przecież kasę mogła zapłacić za moj przedmiot moja ciocia z Pcimia Dolnego, bo ja akurat nie miałam środkow.... albo sąsiadka czy siostra.... i wtedy jej adres widnialby na przelewie... i co? Do niej poszłaby przesyłka? Bez sensu... a juz w ogól e bez sensu byłaby próba udowodnienia kupującemu, że to jego wina, że się tak od czapy wyslało paczkę...
Dokładnie hihi w pełni się zTobą zgadzam , zawsze wysyłałam towar na adres z allegro a co mi odwaliło i wysłałam na adres z przelewu ? nie wiem no ale mam nadzieję że przesyłka wróci do mnie i wiadomo za swój błąd będę musiała dwa razy płacić ale trudno na błędach człowiek sie uczy to nie koniec świata
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
BlueRoses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 12:33   #1183
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
xandra78 a jak tam sprawa ze sprzedajacym z Anglii? Dogadaliscie sie?
Dogadaliśmy sie tak, że on mi zwróci koszt zakupu (bez kosztów wysyłki). Zgodziłąm się dla świetego spokoju. Tylko nie wiem,jaki komentarz mu wystawić, chyba neutralny...
Stary 2010-11-13, 13:05   #1184
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi, nieuważnie przeczytałam-tak, oczywiście adres obowiązuje ten,co allegro przysyła po wygranej aukcji.W wypadku wysłania pod zły adres(np ten z przelewu,jesli jest inny), to oczywiście wina sprzedającego...

nafiyqa, ja bym wystawila neutrala-moim zdaniem to jak najbardziej uczciwe i własnie na podstawie niezgodności towaru z opisem.Wiesz, wymiary swoja droga,ale torba ma różne zakładki,za[ięcia-jeśli sprzedawca pisze,że A4 sie mieści, a się nie zmieściłą jedna teczka,to nie jest to zgodne z opisem...

Łajka, kurde, skąd ten facio sie urwał?? Haha,ale się usmiałam, niezłe
O, dzieki za odpowiedz
Torebka ma bardzo mala i waska poszewke. Sama na wlasna reke ją popruje i wtedy ledwo co, ale przynajmniej zmiesci sie teczka A4.
Napisalam mu, ze niestety, ale musze wystawic negatywny komentarz.
Na co dostalam odp.: "to działa w dwie strony".
Kurcze, facet chce mi z zemsty dac neutrala za nic. Pieniadze wplacilam kilka minut po kupieniu towaru na aukcji. Nie ma mi nic do zarzucenia.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 14:24   #1185
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, dzieki za odpowiedz
Torebka ma bardzo mala i waska poszewke. Sama na wlasna reke ją popruje i wtedy ledwo co, ale przynajmniej zmiesci sie teczka A4.
Napisalam mu, ze niestety, ale musze wystawic negatywny komentarz.
Na co dostalam odp.: "to działa w dwie strony".
Kurcze, facet chce mi z zemsty dac neutrala za nic. Pieniadze wplacilam kilka minut po kupieniu towaru na aukcji. Nie ma mi nic do zarzucenia.
No to możesz na ten jego komentarz odpowiedzieć i wtedy pod tym jego niesprawiedliwym komentarzem pojawi się twoja wersja. Będzie wiadomo,że to odwetówka.

Cytat:
Dogadaliśmy sie tak, że on mi zwróci koszt zakupu (bez kosztów wysyłki). Zgodziłąm się dla świetego spokoju. Tylko nie wiem,jaki komentarz mu wystawić, chyba neutralny...
Albo nic mu nie wystawiaj.... przecież nie za każdy zakup trzeba... no chyba, że chcesz coś o tej transakcji napisać...
Stary 2010-11-13, 19:13   #1186
xandra78
Zakorzenienie

nafiyqa, no niestety tak to jest z tymi negatywami.Na szczęście zaraz pod takim komentarzem widac odpowiedź (Twoją) i każdy wie, o co chodzi. Tylko napisz ją jak najkrótszą-żeby była jak najbardziej przejrzsta
A swoją drogą-odp.tego sprzedawcy była naprawdę beszczelna.

Edytowane przez xandra78
Czas edycji: 2010-11-15 o 18:04
Stary 2010-11-15, 08:22   #1187
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie to podpiąc ..więc moze do tytułowych ciekawostek

Spójrzcie na komentarze tego allegrowicza

http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_given_all
Łajko, dziękuję, popłakałam się ze śmiechu przy poniedziałku
Stary 2010-11-15, 15:33   #1188
201611290918
Konto usunięte

dziewczyny mam problem.
otóż 38 dni temu przelałam pieniądze za perfumy kupione na allegro,paczki ani widu ani słychu. Sprzedająca zaczęła odpowiadać na moje mejle dopiero po założeniu sporu. Prosiłam ją wielokrotnie o wysłanie skanu potwierdzenia wysyłki, nie otrzymałam. W końcu poinformowałam ją dwukrotnie, że w związku z tym że minął termin kiedy powinna wysłać paczkę, potwierdzenia wysyłki nie dostałam, to rezygnuję z zakupu i domagam się zwrotu pieniędzy (perfumy miały być na prezent, zamawiałam miesiąc wcześniej, musiałam w końcu kupić coś innego i teraz nie są mi na nic potrzebne. )
Sprzedająca wysłała mi 2 dni temu wiadomość, że moja paczka została wysłana 8 dni po pierwszej informacji z mojej strony, że rezygnuję z zakupu.

Myślicie,że mam prawo domagać się zwrotu pieniędzy ? Mogę zgłosić reklamację jeśli wysłała paczkę po określonym terminie ?
Dodam, że sprzedająca ma bardzo dużo negatywów, także przypuszczam , że nagminnie robi sobie jaja z kupujących Niestety głupia nie zwróciłam na to uwagi w momencie zakupu
201611290918 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 16:11   #1189
mad86
Zakorzenienie

wydaje mi sie, ze powinna oddac Ci kase. Firma ma 30 dni na realizacje zamowienia, a jak towaru brak to w ciagu tych 30 dni powinna zwrocic pieniadze.
ale to tylko takie moje "wydaje mi sie " wiec moze ktos jeszcze sie wypowie
a tak wogole jesli w aukcji byl zapis, ze np wysylka w ciagu X dni, to powinna wyslac w ciagu X dni

Edytowane przez mad86
Czas edycji: 2010-11-15 o 16:21
mad86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-15, 18:42   #1190
201611290918
Konto usunięte

dzięki za odpowiedź

właśnie,wie ktoś jak to jest z czasem wysłania paczki ? tzn. jeśli ma na stronie o mnie napisany czas wysyłki od 7 do 21 dni (a na aukcji było napisane, że wysyłka po zakończeniu aukcji ), to jeśli wysłała paczkę po ponad 30 dniach (a tak najwyraźniej było ), to czy przysługuje mi zwrot pieniędzy ? ;>
Szukałam w regulaminie allegro, ale nic nie znalazłam. Miał ktoś podobną sytuację ?
Stary 2010-11-15, 19:53   #1191
xandra78
Zakorzenienie

cinderella, ja nie miałam takiej sytuacji i nie wiem,jak tam regulamin...ale moim zdaniem przysługuje Ci jak najbardziej rezygnacja z zakupu i zwrot kosztów. No i nie ma co się martwić,że na stronie sprzedającego była napisany taki długi czas oczekiwania-przecież nawet to 21 dni juz minęło.

Ja bym wystawiła negatywa z napisaniem o tych 38 dniach i wysłąła maila do sprzedającego,że czekasz na przelew.Jak przesyłka przyjdzie, to nie odbieraj.A jaka to była opcja przesyłki?? (żeby czasem sprzedający Ci nie zarzucił,że odebrałaś)
Stary 2010-11-15, 20:12   #1192
201611290918
Konto usunięte

Cytat:
cinderella, ja nie miałam takiej sytuacji i nie wiem,jak tam regulamin...ale moim zdaniem przysługuje Ci jak najbardziej rezygnacja z zakupu i zwrot kosztów. No i nie ma co się martwić,że na stronie sprzedającego była napisany taki długi czas oczekiwania-przecież nawet to 21 dni juz minęło.

Ja bym wystawiła negatywa z napisaniem o tych 38 dniach i wysłąła maila do sprzedającego,że czekasz na przelew.Jak przesyłka przyjdzie, to nie odbieraj.A jaka to była opcja przesyłki?? (żeby czasem sprzedający Ci nie zarzucił,że odebrałaś)
Negatywa już wystawiłam po miesiącu, a mimo to sprzedająca dalej mnie olewa
Cały czas trwa spór transakcyjny.
Napisałam dzisiaj maila, że chcę potwierdzenie wysyłki (który już raz...) i jeśli okaże się, ze nadała przesyłkę PO moich prośbach o zwrot pieniędzy, to zwracam paczkę i czekam na przelew (reklamacja).
Z nieodbieraniem paczki może być problem, bo mieszkam w domku jednorodzinnym, piętro niżej mieszkają moi dziadkowie, starsze osoby, często odbierają moje listy i ciężko jest im wytłumaczyć, że mają tego nie robić ;/
Co do opcji wysyłki, to był to list polecony ekonomiczny, innej możliwości nie było.
Stary 2010-11-15, 22:10   #1193
xandra78
Zakorzenienie

cinderella_, ja bym dała sobie spokój z wymaganiem dowodu nadania-bo przecież nie chcesz już tych perfum?? Jeżeli juz zostanie list przyjęty, to i tak rządaj zwrotu kasy plus koszty odesłania do nich (czyli troche jak reklamacja).I czekaj z odesłaniem,aż zrobią przelew.

Napisz tu,jaki to sprzedający-nam ku przestrodze
Stary 2010-11-15, 22:19   #1194
visionAM
Zakorzenienie

miałam podobną sytuację z użytkownikiem goras007
postraszyłam go zgłoszeniem sprawy na policję i oddał pieniądze
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 23:27   #1195
201611290918
Konto usunięte

dzięki wielkie za pomoc
o dowód wysyłki proszę po to, żeby wiedzieć czy czasem poczta nie zawiniła wówczas moje pretensje byłyby bezpodstawne.

sprzedający to rybka-165
nie radzę kupować u niej, chyba,że komuś nie przeszkadza czekanie na paczkę półtora miesiąca
Stary 2010-11-16, 09:14   #1196
mad86
Zakorzenienie

niezla z niej agentka
cinderella_ a czy w mailu od allegro dostalas tel. kontaktowy do tej kobiety? bo w komentarzach widze, ze nie podala tel., a za to moga zawiesic jej konto.
Poza tym wyglada na to, ze sprzedaje na lewo
Stary 2010-11-16, 11:17   #1197
fossa
Zadomowienie

Dziewczyny o co chodzi,
mam takie ceny [ w licytacjach] ~14 din
jakie 'diny' ?

edit: juz okej

Edytowane przez fossa
Czas edycji: 2010-11-16 o 12:01
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 11:46   #1198
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Dziewczyny o co chodzi,
mamy takie ceny [ w licytacjach] ~14 din
jakie 'diny' ?

Przypadkiem nie weszłaś na aukcje np. z Chorwacji?
Anex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 15:38   #1199
201611290918
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
niezla z niej agentka
cinderella_ a czy w mailu od allegro dostalas tel. kontaktowy do tej kobiety? bo w komentarzach widze, ze nie podala tel., a za to moga zawiesic jej konto.
Poza tym wyglada na to, ze sprzedaje na lewo
nie, nie podała
paczka dotarła dzisiaj, na szczęście perfumy przygarnęła koleżanka nie mam już siły się kłócić, zakończyłam spór
Stary 2010-11-20, 16:18   #1200
xandra78
Zakorzenienie

Kurde, po raz drugi mam taką sytuację,że zalicytowałam coś, powinnam aukcję wygrać,ale sprzedający wycofał moja ofertę z powodu "za niskiej ceny". Wkurza mnie takie coś! Czy naprawdę żal dołożyć parę groszy i wybrac opcję sprzedaży z cena minimalną??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości